BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 3 miesiąc temu #927302 przez olka_ka
Ooo super zakup :)

Ja wczoraj przejżałam co mam w szafie po córce. Zaczynałama od rozmiaru 56 i z tego co pamiętam to faktycznie córka te rzeczy nosiła. Urodziłam się 55 cm.
Jeśli teraz też będzie dziewczynka to tylko kilka ubranek dokupię. Jeśli chłopak to niestety wszystko od nowa ;)

U nas też leje i jest zimno brrrrr... aż się wychodzić z domu nie chce.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #927303 przez Dżasta86
Ejka widze że działasz :P ja kupiłam paki na allegro to mam taki mix od 56 do 68 nawet :) dobra zabawa ;]

Ja zbieram siły na basen. Niestety moja dieta chyba w następnych dniach będzie sie opierać na kanapkach : malowanie szlifowanie, szpachla, kanały wentylacyjne, podwieszane sufity i malowanie ... taki właśnie klimat panuje u mnie w domku ;] do kuchni nie dostane się .
A własnie w pażdzierniku ma być lato , to tak na pocieszenie :)

10 lata 3 miesiąc temu #927321 przez Daria86
Hej :) U mnie też zimno dziś, właśnie trzymam kciuki za koleżankę która na porodówce jest już, ma planowaną cesarkę...Generalnie to już druga wrześniowa mamusia z moich koleżanek, sypią się jedna za drugą, zostanie jeszcze jedna ;)
Fajne te pajacyki i cena też miła dla oka :laugh:
Podziwiam mamusię, która zdecydowała się na dokończenie prawka w ciąży :woohoo:
Ja mam dziś połówkowe i stres od samego rana, mam nadzieję że nie wymyśli mi nic ten mój gin znowu...Cały czas ta cholerna przezierność mi w głowie siedzi i teraz o serduszko się martwię... eh te stresy chyba już zawsze będą nam towarzyszyć...Trzymajcie kciuki za nas dziś :)

10 lata 3 miesiąc temu #927322 przez Ejka84
No szaleję, szaleję ostatnio z zakupami. Jakiś czas temu kupiłam właśnie dwie takie superpaki, ale nie jestem do końca zadowolona bo parę rzeczy brakuje. Też są w różnych rozmiarach, ale teraz postanowiłam polować na to , co mi rzeczywiście potrzeba ;) . A jak będę już zaopatrzona na start, to poszukam czegoś dodatkowego - jakieś sweterki na wiosnę, kurteczki, malutkie jeansy i takie tam. Póki co dziecię będzie owinięte na spacerze kombinezonkiem więc i tak niewiele go będzie widać :P . A w domu to zwykłe śpiochy i pajace wystarczą chyba... :lol:
Jeszcze mam jedną licytację do pilnowania, jak wygram to się opiję ze szcęścia bo jest meeegaa, wszystko czego potrzebuję :laugh: .
A teraz poszukam jakiejś koszulinki do szpitala i innych rzeczy dla mnie. Bo jakby mi przyszło teraz iść na jakieś badania nie daj boże to nie mam w czym. W domu to mam piżamy każda z innej parafii, jak się to mówi :woohoo:

10 lata 3 miesiąc temu #927323 przez patio
Ejka - fajne to body. Ostatnio patrzyłam w sklepie to koszt jednego, rozpinanego w podobny sposób to 18zł, zatem zrobiłaś dobry deal :)
Też muszę się rozejrzeć na allegro :) Dziś z niecierpliwością czekam na moją paczkę ze smyka :)

Antoś 05.04.2014

Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d

10 lata 3 miesiąc temu #927326 przez Ejka84
A kiedyś jeszcze kupiłam takie cudo za 5 zeta, nie mogłam się oprzeć, z polarku cieplutki, też rozm. 62

Załącznik nie został znaleziony

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #927327 przez patio
Daria86 - stresy będą nam towarzyszyć już do końca życia :) No ale co poradzić? Takie uroki rodzicielstwa :)

Dżasta - mnie w domu czeka malowanie, ale jeszcze się wstrzymujemy. Ale co by dotrzymać Ci choć odrobinę towarzystwa w remontowych hałasach, to napiszę że u mnie sąsiad już od wczoraj harcuje z wiertarką. Bleh! Mam już dość - wrrrrrr, wrrrrrr, wrrrrr i tak na okrągło :P

Ejka - superrr zakup! :) Chyba muszę w końcu wybrać się do jakiegoś ciucholandu :)

Antoś 05.04.2014

Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0

10 lata 3 miesiąc temu #927342 przez Kasiuszka
Hej dziewczyny!
U mnie dzisiaj dopiero tak zimno...wczoraj słońce, a dzisiaj opatulona do sklepu wychodziłam:/
Widzę ruszacie pełną parą z zakupami :)
Ejka super zakupki, aż Ci zazdroszcze i sprawiasz, że zaraz się chyba też wybiorę coś kupic :D
Też już oglądałam wózki, ale niestety też mi w oko nic nie wpadło ciekawego:/ Same jakieś takie kosmoloty;)

Ja też chciałam się pochwalić, że wczoraj dzidzia dała znać o swoim istnieniu, chociaż to tylko pare delikatnych "puknięć" to uczucie niesamowite:)

Wczoraj byłam u gina, zwolnienie przedłużone, oszczędzający tryb życia, powrót do luteiny, a z plecami muszę sobie jakoś radzić:( Gin powiedziała, że niestety, ale żeby jakoś sobie pomóc to niekoniecznie:/ Trzeba wytrzymać...Mówiła, że są takie wałki dla kobiet w ciąży, które można podkładać pod nogi śpiąc na boku i to może pomóc.

Buziaki i miłego dnia!

10 lata 3 miesiąc temu #927350 przez Dżasta86
Ooo właśnie jak się nie zapytam teraz to znowu zapomnę , czy któraś depiluję kłaki woskiem w ciązy? Kwestie bólu i naczynek u mnie odpadają.

Ja kupiłam jeszcze to za 12 zeta : allegro.pl/zestaw-markowych-ubranek-dla-...-68-i4596700525.html

Dzieki Patio u mnie jeszcze z 4 tygodnie dobrego hardcoru ;] pózniej juz tylko kosmetyka i schody. Czyli w grudniu mogę robić duże zakupy ;]

10 lata 3 miesiąc temu #927351 przez mamdwaserca
Daria86 muszę to zdać :P jak nie teraz to już nigdy potem nie będe miała tyle czasu, a teraz laptop i testy, testy, testy :P
u nas od rana leje i leje .. najchętniej nie wychodziłabym z łóżka dziś :dry:
za tydzień w środę mamy badania prenatalne, ale już się strasznie niecierpliwię ..
powiedzcie mi dziewczyny czy jest sens w tym żebym płaciła 50 zł za nagranie USG 3D czy lepiej wziąść tylko zdjecia, a zamiast tego nagrania kupić coś malutkiej ? jak uważacie ? :)

10 lata 3 miesiąc temu #927355 przez Daria86
mamdwaserca podziwiam ze względu na stres z tym związany :unsure:
Co do nagrań to ja osobiście tylko fotki bym wzięła, a za tą kasę kupiła coś fajniutkiego, ale to moje prywatne zdanie ;)

10 lata 3 miesiąc temu #927372 przez mamdwaserca
Podchodzę do tego na luzie, jak się uda to będzie super, a jak nie to spróbuję jeszcze raz :P
No tez tak myślę, że szkoda kasy, bo jeszcze trochę i malutka się urodzi i będe na nią mogła patrzeć cały czas, a nie tylko na nagraniu hah :)

10 lata 3 miesiąc temu #927377 przez Justyna_1709
mamdwaserca więc do nauki! :P będziemy trzymały kciuki, więc musi być dobrze. Poza tym zawsze możesz pogrozić egzaminatorowi myszami...

Co do remontów... u mnie w kółko sąsiedzi coś remontują... jak nie Ci z dołu, to z boku... Już mam dość dźwięku wiertarki... ale w sumie nie mogę nic powiedzieć, bo sami niedawno to robiliśmy... ale musicie sobie wyobrazić mój szal, jak do tej pory obydwoje mieszkaliśmy z mężem w domkach, gdzie była cisza i spokój, a teraz te ciągłe remonty w bloku... Ale w takiej chwili cieszę się, że wybraliśmy mieszkanie na samej górze - przynajmniej od góry nikt mi nie stuka. Chociaż wchodzić na 5 piętro bez windy z dzieciem będzie hardcorowo :D Ale za to jaka naturalna walka z celulitem :D

Co do stresów... W nocy tak zaczął mnie boleć brzuch, że wstawałam co chwilę i sprawdzałam, czy nie ma żadnego plamienia. W ogóle stresuje mnie to wszystko masakrycznie. A przecież to normalne objawy. Rano też mnie bolał brzuch - na dole po prawej stronie, ale po siusiu wszystko minęło, więc podejrzewam, że może dzieć naciskał na coś...

Musze wziąć się w garść i napisać taką swoją listę wyprawkową i powolutku zacząć coś gromadzić... bo oprócz dwóch siatek ubranek nie mamy jeszcze nic...

10 lata 3 miesiąc temu #927385 przez patio
Dżasta - ja w zeszłym roku kupiłam nowe mieszkanie, stan deweloperski, zatem najpierw miałam własny remont (jako pierwsi odebraliśmy klucze) a później dzień w dzień nasłuchiwałam remontowych zmian u sąsiadów :P

mamdwaserca - z pewnością Ci się uda. Ja swój egzamin do tej pory wspominam z uśmiechem. Pomyśleć że to już prawie 10 lat :P Zastanawiam się, jak to możliwe że zdałam za pierwszym razem :P Egzaminator do mnie: "proszę skręcić w prawo", no to ja skręcam w lewo, hehehe. Tak tak, jako kobieta mylę kierunki (no już teraz nie :P). Powodzenia życzę :)

mamdwaserca - co do nagrań 3D - mi do tej pory lekarz nawet nie pokazał dzidzi w 3D, z jednej strony fajnie zobaczyć, z drugiej, dopłacać do tego tyle kasy.. No wiesz - chyba że masz za dużo gotówki, to bierz nagranie, ale tak czy inaczej zastanów się jak często będziesz to odtwarzała. Ja mam tylko zwykłe nagrania z każdego USG i to mi wystarczy :)

Antoś 05.04.2014

10 lata 3 miesiąc temu #927387 przez patio
Dziewczyny, uporałam się z tabelką (oczywiście za pomocą Meli, która wszystko uzupełniła :) )
Podeślę też Uli, żeby zaktualizowała w pierwszym poście :)

Antoś 05.04.2014

Załączniki:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia