BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 3 miesiąc temu #927657 przez Daria86
Patio już wyjaśniam,według miesiączki to 19tydz4dzień,a z usg i tych wszystkich pomiarów równo 21tydzień :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #927693 przez Ejka84
Cześć dziewczyny, u mnie dziś mgła niemiłosierna od rana. Jazda samochodem cięższa niż normalnie, nic nie widać. Wczoraj po pracy poszalałam jeszcze na zakupach. Kupiłam 6 bodów z krótkim rękawkiem (2 na rozm. 56 i 4 na rozm.62) + dwa kaftaniki, rzeczy nowe w hurtowni. Ale nie w jednej. Nastawiłam się że wszystko kupię w jednej, ale jak mnie baba osaczyła to nie dała nawet pooglądać :blink: . Powiedziałam, że szukam body z krótkim na rozm. 62, a ona mi na to, że po co mi? Żebym nie kupowała na 62 z krótkim bo się nie opłaca, żebym najwyżej jedna sztukę kupiła, a resztę na rozm. 68. Ja mówie, ze potrzebuję pod pajace do 3 miesiąca, a nie na 6 miesięcy, no i te dwa mniejsze na 56 do szpitala po porodzie zaraz. Słuchajcie - nie dala mi kupić tego co chciałam! :woohoo: . Wzięłam w końcu u niej tylko dwa body na 62 i wyszłam bo mnie zdenerwowała po prostu :angry: . Nie nawidzę czuć się osaczona w sklepie. Ja sama wiem co mi potrezbne, a choćby nawet to moja kasa przecież i jak kupię niepotrzebnie to tylko moja sprawa, nie :blink: ? Więc pojechałam do kolejnej hurtowni, tam miły pan pokazał mi wszystkie bodziaki żebym mogła pooglądac i nie komentował po co mi to. I dokupiłam jeszcze 4 body i kaftaniki ;) . Do tej pierwszej hurtowni chyba już nie wrócę, zraziłam się. Zresztą, łózeczko drewniane niepolakierowane sosnowe 419 zeta? To chyba trochę dużo jak na hurtownię. Kocyki, ręczniki też mają cenę super. Pokupuję wszystko na allegro u producentów, bo taniej o 30% i wybór ogromny.
A co do wagi dzidzi, któreś dziewczyny pisały, ze ich córunie mają po 300 - 330g.
Mój pod koniec 19 tygodnia miał tylko 230 :huh: i 18 cm. To znowu mi się wydaje, ze w porównaniu z Wami to taka chudzinka kurcze :( . Ale lekarka nic nie mówiła, czyli chyba nie jest źle.

10 lata 3 miesiąc temu #927701 przez Ejka84
Aahaa, no i mam jeszcze pytanko. Jakie kocyki są najbardziej praktyczne i jakie będą mi potrzebne w lutym, bo tak się zastanawiam i chciałam kupić taki gruby jeden akrylowy i dwa takie polarkowe albo z mikrofibry cieńsze? Potrzeba mi aż tyle?
Co do wózka to ja jednak zdecyduję się na Raptora:
allegro.pl/wozek-raptor-3w1-24-mie-gwar-...sow-i4605426361.html
Może nie powala jakoś zajebistością, ale faktycznie przez zimę, wiosnę i kawałek lata posłuży gondola i nosidło, a potem spaceróweczka. Cena też nie wygórowana. Kolorek ten grafitowy mi się podoba. Co myślicie?
Jesli chodzi o aspirator to nie odwazyłabym się podłączać go pod odkurzacz :woohoo: . Uważam, że sporo z tym zachodu też. Widziałam właśnie wczoraj w hurtowni takie gruchy z wymiennymi końcówkami. Pamiętam, ze mój brat taką miał i dawała radę :P .

10 lata 3 miesiąc temu #927712 przez GabrysiaSta
Witam Kochane lutówki! wpadłam tylko na chwilkę aby zapytać się co sądzicie o prowadzeniu tabelki w dokumentach google. Link umieszczę na pierwszej stronie i każda mogłaby edytować swoje wpisy podaję przykładową tabelkę docs.google.com/spreadsheets/d/1OqFMseQl...dXs/edit?usp=sharing

10 lata 3 miesiąc temu #927717 przez Justa82
Widzę, że szał zakupowy trwa. Fajnie wam, że znacie już płeć. To zdecydowanie ułatwia wiele spraw. Ja próbowałam rozglądać się za rzeczami w neutralnych kolorach i wzorach, ale tych zdecydowanie mniej. Muszę poczekać do 17.10 ;) Mam nadzieję, że maluch wtedy się ujawni :)
W pokoju dla dziecka dużych zmian nie będę robić. Wprowadziliśmy się dość niedawno i jeden pokój zrobiliśmy w takim kolorze żeby mógł służyć nam, a później pasował też dla dziecka i tak na razie zostanie. Wstawię tylko łóżeczko i jakąś komódkę no i pewnie jakieś dodatki.
Zaraz wybieram się na jakiś dłuższy spacerek z psiakiem, bo pogoda u nas dzisiaj super. W końcu pojawiło się słoneczko :)

10 lata 3 miesiąc temu #927728 przez olka_ka
Marti Coccodrillo też lubię. Rzeczy faktycznie dobre gatunkowo. Do Zary zaglądam tylko jak jest wyprzedaż. Większość rzeczy wydaje mi się za bardzo "dorosła". Ale czasem coś fajnego się trafi :)

Daria Gratuluję :) Ja mam wizytę o 16 dzisiaj, może też się dowiem ;)

kocham_cie Moja siostra ma różnicę 14 miesięcy. Też chciała kupić wózek rok po roku ale ostatecznie kupiła dostawkę do wózka allegro.pl/dostawka-do-wozka-buggypod-smorph2-i4615440468.html , bo miała jeszcze gondolę z poprzedniego. A teraz jak jeden ma dwa lata a drugi rok to starszy jeździ na tej platformie. Nie chciał już siadać do wózka. Jak jest zmęczony to stoi na platformie.

luska Tak, szczoteczka ma wymienne końcówi i jest ładowana na akumulator. Przy myciu zębów dwa razy dziennie po dwie minuty spokojnie wystarcza na tydzień, nawet dłużej.

10 lata 3 miesiąc temu #927730 przez patio
Daria, w takim razie ja trzymałabym się wyliczeń z USG, mi pierwsze genetyczne i połówkowe potwierdziły, że ciąża jest dwa dni starsza.

Ula - pomysł chyba fajny. Próbowałam przekleić moją tabelę, ale niestety nie da rady :(

Justa - ja wiem już że to dziewczynka, ale staram się ograniczyć kupowanie wszechobecnego różu. Tzn nie mówię o akcesoriach typu kocyk, ale jeśli chodzi np. o body to staram się kupować neutralne - białe, beżowe, zielone, żółte. Oczywiście trafi się i róż, ale i niebieski :)

Ejka - też zastanawiałam się jakiej grubości kocyk, i doszłam do wniosku, że trzeba kupić jeden grubszy i można ze dwa cienkie. Co do wózka, to powiem Ci, że całkiem sensowny wybór. Nieduże pieniądze, a właśnie później można zainwestować na fajną spacerówkę. Ja dalej poszukuję jakiejś fajnej używki :) Fajnie, że masz gdzieś w okolicach hurtownię. Tą jedną możesz skreślić z listy, ale skoro jest też i druga, to nie ma co się denerwować. Ważne, żeby zakupy sprawiały Ci przyjemność :)

olka_ka - słuszna uwaga z tymi wyprzedażami. Można część zakupów zostawić na koniec, alpo na wyprzedażach po świątecznych kupować ciut większe ubranka :)

Antoś 05.04.2014

Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d

10 lata 3 miesiąc temu #927736 przez luska
Ejak też nie lubię być tak osaczona , juz przeważnie nie wracam do takich sklepów.fajnie jak sprzedający doradza . ale żeby nie przesadzał.......
Pochwal się zakupami , a ponad 400zł to owszem my daliśmy za łóżeczko z sosny ale to z funkcja kołyski(wrzucała nawet któraś linak ) i polakierowane :) także chyba drogo

kocyki ja mam chyba 3 polarowy j, a nie dwa i jeden ten akrylowy chyba ,ale chce tez z minky teraz kupić , mi kocyki się przydały , więc nie narzekałam na ich nadmiar :)

Co do wózka to fajny , ale o już chyba według potrzeb indywidualnych trzeba wybierac , bo każdy ma inne wymagania , mój musiał byc w mare zwrotny , wąski i ławo się składać i obsługa konieczna na "klik", no i gondolka też miała znaczeni , bo w bliźniaczych to maleńkie są ......

Gabrysia super tabelka :) tylko jak ja ma się tam dodać , bo kombinuję i nie mogę ........Prośzę o szczegółowa instrukcje :)

Justa u nas niby tez dziś ładni za oknem , ale jak się wyjdzie , to czuć normalnie mroźne powietrze brrrrr

Ola to dzięki , już wiem jakie kupimy szczoteczki :)
my tez wiekowość sklepów zaliczamy w wyprzedażach :) teraz też czekam

Patio ja na początku miałam mega bum na róż, motylki ,kwiatuszki itd..... teraz już (albo dopiero) mi przeszło , ma jeszcze dużo tego , no ale wymieniamy powoli

10 lata 3 miesiąc temu #927737 przez GabrysiaSta
luska nie wiem jak Ty ale jak ja kliknę 2 razy w odpowiednią komórkę i mogę wpisywać

10 lata 3 miesiąc temu #927755 przez Ejka84
Hejka, wstawiam linka z najnowszymi zakupami - dwa ręczniki z sercem, jeden ciemny beż, a drugi łosoś. W hurtowni ceny od 30 do 45 nawet, więc interes jakiś zrobiłam ;)

allegro.pl/okrycie-kapielowe-z-haftem-kl...cja-i4635965148.html

10 lata 3 miesiąc temu #927758 przez Ejka84
A jak się chwalić to chwalić:
16 zeta

4,90

Załącznik nie został znaleziony

19,99

16

Wszystkie z polowania na allegro. Jak nie zapomnę to pstryknę fotę tego co kupiłam wczoraj w hurtowni,

10 lata 3 miesiąc temu #927761 przez Ejka84
Eeee, źle się wstawiło :( . Za 4,90 jest ten pajac polarowy:

A za 16 to pierwsze zdjęcie pajacy.

10 lata 3 miesiąc temu #927762 przez luska
podświetla mi się ta komora , ale wpisać nic nie mogę ...... nie wiem może muszę mieć jakiś program na kompie żeby był z tym kompatybilny czy coś

10 lata 3 miesiąc temu #927763 przez luska
Ejka no normalnie mnie natchnęłaś zwłaszcza na te półśpiochy :P

10 lata 3 miesiąc temu #927771 przez Ejka84
No naprawdę popadłam w szał zakupowy hehe :laugh: . Jeszcze mam jedną licytację do wygrania, jak wygram to też się pochwalę :P . A resztę rzeczy chyba przełoże na następny miesiąc ;) . Łóżeczko bujane używane też widziałam na allegro za 250 zeta i to w super stanie, więc nie będę się wygłupiać z nowym bo nie wiadomo czy dzidzia będzie chciała w nim spac :huh: .
Mimo szału zakupów, zdrowy rozsądek zachowany i rozważam raczej wszystko, tak samo z wyprawką do łóżeczka. Miałam kupowac wszystko jak leci, łącznie z baldachimem i jakimiś koronkami falbankami, ale dam sobie siana i kupię to co najpotrzebniejsze. nie wiem co robić z kołderką i podusią, bo póki co i tak się podusia nie przyda, a za kołderkę może robić kocyk gruby.Baldachim dopiero na wiosnę/lato jak się latającego dziadostwa namnoży ;) . No ale z drugiej strony jak kupię od razu to będzie na zapas haha :laugh: . O i takie mam przemyslenia.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia