BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 3 miesiąc temu #927558 przez Kasiuszka
Marti prawdopodobnie o to jej chodziło:

allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-k...nia-i4611645186.html

ale nie wiem czy zdecyduje się na zakup tego wałka, bo wczoraj podłożyłam sobie po prostu koc pod nogi i jakąś tam ulgę przyniosło...
Wózek też bardzo mi się podoba.
Ale ja chyba też będę się decydować na zakup używanego, bo ceny tych, które mi siępodobają są bardzo wysokie.
Patio ja też doznałam szoku jak zobaczyłam ceny niektórych rzeczy, ale idzie znaleźć coś w przystępnej cenie;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #927561 przez MagdaK
Patio ja używałam z krótkim rękawem pod pajacyki.
Marti moja koleżanka używała i bardzo sobie chwaliła ja pozostałam na fridzie

10 lata 3 miesiąc temu #927580 przez patio
Meli - poprawiłam, teraz powinno być wszystko OK a jak nie to proszę piszcie :)

Antoś 05.04.2014

Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d
Załączniki:

10 lata 3 miesiąc temu #927583 przez olka_ka
Marti koleżanka używa. Bardzo sobie chwali. Ja nie próbowałam nigdy. Teraz dla córki już zbędny, a przy maleństwie się nie odważę ;) Mój odkurzać nie ma regulacji mocy, więc jak pociągnie... ;) to aż się boję ;)

meli1990 też mam jutro wizytę. Trzymam kciuki :)

patio ceny nie są niskie niestety. W pierwszej ciąży zrobiłam wszystkie zakupy na wyprzedaży. Teraz też tak zrobię, Zaczną się zaraz po świętach, więc w dobrych cenach będzie można kupić fajne rzeczy. Można kupić nawet na zapas, bo jak coś jest o połowę tańsze to na prawdę warto. Poprzednio wszystkie ubranka kupiłam w H&M i Smyku :) Zresztą dla córki do dzisiaj w tych sklepach kupuję. Dwa razy skusiłam się na rzeczy z Pepco i szczerze nie polecam. Wszystko się popruło po pierwszym praniu :/ W Reserved są też fajne rzeczy, ale te tańsze niestety kiepskie gatunkowo.

10 lata 3 miesiąc temu #927602 przez lenusia24
Hej mamusie:-D wreszcie wolna chwila. Ja w piątek mam usg. Mam nadzieje ze wszystko jest ok. Fajna ta tabela. Sporo nas jest. Duzo do czytania. Nadrabiam zaległości i jutro też będę dyskutować i dzielić się doświadczeniami:-)

10 lata 3 miesiąc temu #927610 przez Daria86
Jestem już po :) Więc powiem wam że kobieca intuicja to mocna rzecz...prawdopodobnie dziewczynka :laugh: Generalnie wszystko jest dobrze,waga 383,wiek ciąży 21tydzień :blink: taka jakby spora ta moja kruszyna,czy mi się wydaje???

10 lata 3 miesiąc temu #927615 przez patio
Daria, u mnie w równiuśkim 20 tyg mała ważyła 330gr i też mi się sporawa wydaje, ale lekarz mówi, że to typowy średniaczek. No i gratuluję córci, rośnie nasze grono dziewczynek :D Najważniejsze że wszystko jest OK :)

Antoś 05.04.2014

Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0

10 lata 3 miesiąc temu #927616 przez Marti
Ja właśnie też rozpytałam o ten aspirator i jedna moja koleżanka też używała i zadowolona. Tylko to strasznie niepraktyczne, jak dziecko ma katar, to się co chwilę odciąga, czyli odkurzacz musi być stale pod ręką i podłączony do prądu?

Patio, co do bodziaków, to zależy, czy masz ciepło w mieszkaniu. Noworodek powinien mieć wg teorii jedną warstwę więcej niż dorosły. U nas np. w mieszkaniu jest bardzo ciepło i zimą chodzimy w krótkim rękawie. Więc dziecko ubierałam w body z krótkim i pajacyka z długim rękawem - to ta jedna warstwa więcej. A z wózkiem to uważam, że to dobry pomysł, żeby używać gondoli, a potem przesadzić do porządnej spacerówki, która starczy na dłużej. Zwłaszcza że jak będziemy przesadzać dzieci do spacerówek, to będzie lato i po śniegu raczej nie będziemy jeździć. Ja właśnie dlatego stawiam tym razem na tańszy wózek, ile spacerówka pociągnie to pociągnie, a na później mamy spacerówkę, z której Piotruś jeszcze bardzo sporadycznie korzysta.

Kasiuszka, aaaaa, to test ten rogal, o którym dziewczyny mówiły wcześniej. Mam taki, ale śpię na nim od czasu do czasu, bo jest wielki i nie sposób się przekręcić na plecy. Myślałam, że chodzi o taki wałek tylko między nogi.

Olka, ja też lubię H&M. Kiedyś na allegro było sporo z H&M brytyjskiego, bardzo dobrej jakości, lepsze niż te na rynek polski. Tym razem jeszcze nie szukałam, bo wciąż czekam na płeć :unsure: Smyka nie lubię, bo mi się wszystko ze smyka za szybko w praniu kurczy. Za to bardzo lubię Coccodrillo, tam jest trochę drożej, ale trafiają się super wyprzedaże i promocje i z jakości jestem bardzo zadowolona.

lenusia, czytaj i nadrabiaj, bo Ci zaraz dużo więcej naskrobiemy :P

10 lata 3 miesiąc temu #927617 przez Marti
Daria, gratulacje, bilans zaczyna się powoli wyrównywać :) Zawsze się zastanawiałam, na ile dokładne są te pomiary wagi przez usg...

10 lata 3 miesiąc temu #927620 przez Daria86
Patio u mnie to 19 tydzień i 4dzień, pewnie dlatego tak wcześnie i mocno ruchy czuję mimo łożyska na przedniej ścianie ;)
Ale się cieszę że to dziewczynka i że wszystko ok, jeszcze w czwartek do Bydgoszczy na połówkowe prenatalne i ruszam na zakupy :laugh:
Co do rogala to też się zastanawiałam ale właśnie wielkie mi się to wydawało,więc kupiłam takie dwa wałki pod głowę,zszyłam i z tym śpię i przewracam się do woli i jest naprawdę super,a ulga ogromna :)

10 lata 3 miesiąc temu #927627 przez patio
Marti, ja to raczej zmarzluch jestem więc na ogrzewaniu nie oszczędzamy i w domku ciepło jest. No może rzeczywiście zostawię ten rozmiar body.

Daria, we wcześniejszym poście napisałaś że to 21 tydzień ciąży - pogubiłam się chyba. Ja ruchy czuję od połowy 16 tygodnia, choć przyznam, że teraz Anielka troszkę mniej się kręci.

Antoś 05.04.2014

10 lata 3 miesiąc temu #927646 przez kocham_cie
Boże dziewczyny wiecie byłam dziś z antkiem na spacerze i mnie olsnilo... Ja chyba potrzebuje wózka dla dzieci rok po roku bo jak ja inaczej pójdę na spacer? Nie ma co się czarowac ale antek za 4 miesiące nie będzie pomykal maratonów... Będzie miał zaledwie 16 miesięcy. Dziewczyny pomocy macie znajomych z dziećmi z taką małą różnicą wieku? Jak sobie radzą?

Magda M

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #927648 przez luska
helllo z wieczorka

No widzę , że szał zakupowy , ale ja tam to popieram :) Po pierwsze finansowo człowiek sobie to rozłoży , a po drugie ma czas na wyszukiwanie okazji .Pajacyki w super cenie , ja chciałam ostatnio kupić w tesco no cudne były ale 56zł za dwa......

Kocham cie życzę powodzenia z tym odzwyczajaniem i właśnie determinacja to podstawa , mi poszło szybko , nie powiem , że lekko i przyjemnie , ale na szczęście szybko , ale pielgrzymki nocne sa do dziś

Na allegro też raz wyczaiłam pakę , fajne nawet ciuszki , ale nie wszystko w realu mi się aż tak podobało , ale na pewno się przyda , jak na razie z pakami stopuje , bo mi Szwagierka w uk szuka okazji na stronce a'la olx wyhaczyła już krzesełko do karmienia fishera za darmo i karuzele za 10 f ,i już działa , jak wolne , to juro ma po to podjechać:)

Patio mnie też czeka malowanie , i nie wiem w sumie kiedy się za to mamy brać.Myślę kolo listopada żeby juz na święta mieć ładnie i czyściutko

Kasiuszka ale pogoda to się chyba wszędzie popsuła , bo u mnie też paskudnie......
Gratuluje pierwszych ruchów
Kasiuszka a czemu powrót do luteiny coś się dzieje??
Dziewczyn są też takie pasy podtrzymujące brzuszek odciążające kręgosłup

Dzasta ja nie depiluje , mi ogólnie wosk nie podchodzi
A z remontem teraz urwanie głowy , ale za o później jaka satysfakcja

Mamdwaserca ja tez bym była za tym żeby coś malej kupić

Justyna może maluch na pęcherz uciskał ......

Patio super tabelka :D

MagdaK ja bym nie była taka pewna czy będziesz 2w1 , bo terminy to są teoretyczne i chyba tylko 5% kobiet rodzi w wyznaczonym terminie się okaże jak będzie , ja się ogólnie nastawiam na syczeń , ale jak będzie zobaczymy , może przenoszę nawet :) Byle nie grudzień :woohoo:

Monique koniecznie pochwal się jak pokoik już będzie skończony :)

Ola właśnie ja miałam pytać ciebie apropo tych szczoteczek , one mają ta końcówkę wymienna tak??Chce moim kupić na mikołajki , bo mnie proszą i proszą.
w rossmanie jest zawsze płacz , ale już im obiecałam .Ale nie chce tych właśnie z rossmana czy tych elektrycznych jednorazówek , synek miała i chwila i była do wywalenia , bo zgryzał .

Paio mi się wydaje , że 5 szt to możesz spokojnie zostawić , bo pod pajacyk ja zakładałam jak było konkretniej z chłodem .Znowu w domu ja miałam bardzo ciepło i mała często leżała na bodziaki na krótko czy + półśpiochy

J.J ja nie pomogę z nawilżaczem , bo nie miałam i nie widzę potrzeby zakupienia i kompletnie sie nie znam

Marti bo aż za dużo tego jest , chociaż ja teraz nie miałam za dużego wyboru , a problem też był.......
Wózek fajniutki :)

Marti ja o tym słyszałam ,znajomi używali i bardzo chwalili , mi jak na razie wystarczyła frida ......

Co do cen się zgodzę jakaś masakra zwłaszcza ciuszki i but!!!! ja w większości dla młodego mam po synku sąsiadki mojej mamy, a od święta kupie mu coś w reserved bo najlepiej mi podchodzą ciuchy stamtąd .Z mała już gorzej :P bo raz , że wszystko muszę kupić sama , to znudziły mi się juz róz itd wole szarości i czerń , jeszcze ładnie jej jest w niebieskim i żółtym , a najfajniejsze te ciemne kolory sa np z Zarze . ale ceny to szaleństwo , ale w 90% ma reserved i z wyprzedaży i tez fajne sa jakościowo.smyka nie lubię

Daria super gratuluje córusi:) ale najważniejsze , że wszystko jest ok:)
U mnie chłopaki (chociaż ja się nadal upieram , ze przy jednym się pomylił :P)dają o sobie znać już ładnie i coraz mocniej , jedyne co mnie martwi , to , że czuje z jednej strony tylko , z lewej i ew, po środku nic z prawej i już oczywiście sobie wkręcam ........ale jeszcze tydzień i połówkowe

10 lata 3 miesiąc temu #927651 przez luska
Kocham cię z taką mała to nie , ale fakt tobie o by było potrzebny a'la blizniaczy :woohoo: bo też średnio to widzę ......ale słuchaj jak szukałam dla nas powozu to kilka mi się rzuciło w oczy rok po roku :P

10 lata 3 miesiąc temu #927654 przez Daria86
Patio już wyjaśniam,według miesiączki to 19tydz4dzień,a z usg i tych wszystkich pomiarów równo 21tydzień :blink:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia