BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 3 miesiąc temu #927773 przez Ejka84
A tak w ogóle to jak wasze samopoczucie dziewczyny?
Ja od dwóch dni coś utykam na prawą nogę, jakiś ucisk mam na nerw w udzie od wewnętrznej strony, czy coś i jak idę to mnie "ciągnie" :blink: . Mam nadziej, ze przejdzie bo śmieszne odczucie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #927777 przez MagdaK
Ejka super te zakupki poczyniasz, a półśpiochy to super sprawa. Baldachimu używałam tylko przy pierwszym dziecku. Jak się urodziła Maja to bałam się , aby Wiktoria nie ściągnęła jej tego na głowę no i poza tym t taki kurzołap ;)

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #927778 przez MagdaK
Ostatnio się z tego uśmiałam :) bo w paru punktach by się to zgadzało ;)

Załączniki:
Podziękowania: Justyna_1709

10 lata 3 miesiąc temu #927782 przez my_baby
super :laugh:

11 lutego 2015 o 10:30 urodziła się Ola :). 3800 g, 55 cm, 10 pkt, CC

[/url

10 lata 3 miesiąc temu #927793 przez Ejka84
No się usmiałam :laugh: , ale skoro tak ktoś tak napisał to chyba prawda :P .

10 lata 3 miesiąc temu #927795 przez patio
Heheehehe! Właśnie stoję w kolejce na poczcie i uśmiałam się tak, że aż ludzie zaczęli na mnie dziwnie patrzeć :-P

Antoś 05.04.2014

Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d

10 lata 3 miesiąc temu #927800 przez K1C1A
Widze ze wiekszosc mamusiek juz szaleje z zakupami ja tez musze zaczac cos kupowc ale wstrzymam sie do wtorku moze sie dowiem kto u mnie mieszka. Tak czy siak musze wszystko kupic bo jak sie okazalo po moim synku mam tylko 2 bodziaki 2 x spiochy noi kombinezon i czapeczki i tyle...wszystko inne mialam po blizniakach od brata ,ale oddalam wiec bedzie szal cial a sama z moim synem w sklepie to poszaleje ,ale goniac go mniedzy alejkami.
Daria,Patio cory macie dorodne :)
Kocham cie moj co prawna bedzie mial 23 mies jak sie dzidzia urodzi i tez raczej daleko sam nie pojdzie wiec kupie dostawke(platforme) do wozka zeby mogl stanac jak sie zmeczy i jechac,
Gabrysia mysle ze twoj pomysl jest super ,fajnie ze myslisz i zagladasz do nas :)
Ejka fajne te reczniki chyba tez sie zaopatrze ;)
Magda K DOBRE :laugh: :laugh: :)

10 lata 3 miesiąc temu #927801 przez Justyna_1709
to się uśmiałam :P :laugh: pewnie w 80% się zgadza ;)

a co do sząłu zakupowego - jak dobrze, że nie mieszkamy wszystkie w jednej miejscowości, bo po wyprzedażach pustki na półkach by były :P

10 lata 3 miesiąc temu #927812 przez Dżasta86
Ho Ho znowu postów duzo , jak was tu ogarnąć :P

Meli prosiłaś o foty moich zakupów podaje linki z allegro :) allegro.pl/95szt-full-paka-ubran-0-6-m-c...rek-i4596539387.html , allegro.pl/cieply-synus-0-3-6-az-78-szt-...lia-i4594048439.html , allegro.pl/zestaw-markowych-ubranek-dla-...-68-i4596700525.html .

Odnośnie butelek to nie czytałam żeby zwracać uwagę, na to żeby nie było Bisfenolu .Czyli zwracac uwage zeby był napis bez bisfenolu lub bez BPA.

Z tym katarkiem to tez czytałam :P wiem za duzo czytam , ale czytałam że gruszki sie odradza, zaleca sie sól morską i np podłożenie dwoch ksiażeczek pod przednie nogi łozeczka. Co do odkurzacza i aspiratora, moj takie ma ssanie że odkurza podłoge razem z płytkami wiec raczej bałabym sie :P

Ejka samopoczucie w miare ok, też mnie łupie w kościach dzisiaj wizyta u chirurga może mi jakies fizjo przepisze jak coś dla cieżarnych jest :) aa to i fajny ten tekst hehe też sie usmiałam :P

10 lata 3 miesiąc temu #927820 przez patio
Ejka - napisz jak te ręczniczki do Ciebie dotrą. Chodzi mi o to czy dobre gatunkowo. Może też kupię :)
Dziś poszłam do pobliskiego ciucholandu, i przyznam, że za 50 zł zrobiłam fantastyczne zakupy. Głownie to zakupy dla NewBorn ale trafił się też większy bodziak (nowy) i spodenki na następną zimę (za 1zł a wyglądają zupełnie jak nowe)

Coś mi się zdaje że to będzie mój ulubiony sklep :P (dobrze, że jest tuż za rogiem :P)

Dżasta - bardzo fajne te zestawy które kupiłaś :)

Antoś 05.04.2014

Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #927831 przez meli1990
Daria86 gratuluję dziewczynki rzeczywiście duża jest. mi według miesiączki wychodzi 21 a według usg 19 i 5 dni. więc może być różnica 2 tygodnie do przodu lub tyłu

kocham cie też bym na twoim miejscu szukała wózka rok po rok

Ejka84 ja mam taki grubszy kocyk a tak to takie cienkie i mi to wystarczało. bo na początku i tak dziecko w kombinezonie. a co do wózka to mam brawie identyczny. i oprócz spacerówki jestem zadowolona

Ulka fajna taka tabela jest. ale nie wiem co na to inne dziewczyny. ja też nic nie mogę dodać. a nie trzeba być zalogowanym w tej aplikacji?

Dżasta86 ale te ciuszki fajne. najbardziej podoba mi się ta druga aukcja

ja po wizycie. dzidzia wielkości kostki masła lekarz się śmiał ok 300 g. co do płci pewności nie ma ale wygląda że jednak chłopaczek ale na razie 50 % na 3 d się upewnię. bo ja tam nic nie widziałam. Dominik miał być dziewczynką a okazało się później że chłopak. więc nie tracę jeszcze nadziei na dziewczynkę. po za tym coś tam w moczu wyszło mam dużo pić. i dostałam skierowanie na glukoze po 21 tygodniu

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #927873 przez luska
docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...MCU/edit?usp=sharing
Dziewczyny zrobiłam drugą , bo ja nie mogłam tamtej komentować a np w majówkach mogłam :P
Troszkę od nich ściągnęłam :whistle: :P i mam nadzieje , że wam się spodoba , bo każda będzie mogła uzupełniać, modyfikować bo ja nie jestem dobra w te klocki ok ??
Podziękowania: MagdaK, Justyna_1709

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #927885 przez Dżasta86
Meli gratuluje kostki masla :P to taka dobra waga, ja tam akurat będę się cieszyć jak dziecko będzie mniejsze jak większe. Czyli co Meli bedziesz miala powtorzone badanie skoro lekarz nie potrafił stwierdzić płci ? Bo połowkowe z tego co mi mowili to wlasnie narządy płciowe sie sprawdza.

Ja mam połowkowe 6 pazdziernika chociaz nie wiem czy nie przełożyc pare dni pozniej, żeby płod był jeszcze bardziej rozwiniety.

Patio zeby tradycji stało sie zadość poka foty :)

Zaczyna sie szał zakupowy :P

Luska ja sie juz wpisałam :) poki co tyle wiem chociaz to i tak 50 %

10 lata 3 miesiąc temu #927901 przez patio
luska - super że wstawiłaś tego linka z tabelką. Ja skopiowałam ze swojego excela więc teraz możemy edytować już konkrety :)

Dżasta - postaram się jutro cyknąć fotki z tymi ubrankami :)

Meli - Ah, cóż za porównanie - kostka masła - mniam :)) (ale orzechowego :P)

Antoś 05.04.2014

10 lata 3 miesiąc temu #927911 przez patio
Dziewczyny, przekopiowałam całą tabelkę, dodatkowo dodałam do tabeli luski kolumnę K gdzie z automatu każdego dnia pokazuje ile dni zostało do porodu (taki excelowy gadżet :P)

Antoś 05.04.2014

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia