- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
W Deku się da dokupić juz na wymiar bo szafa też z Deku, ale myślałam , ze gdzieś będzie taniej, no ale nie widzę nadziei .
Wygrałam aukcję za 62 zeta, najbardziej zależało mi na tych bodziakach z długim rękawem :
allegro.pl/super-zestaw-dla-chlopczyka-m...-62-i4620612503.html
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
Wiem, że coś tam bierze w zastrzyku po którymś tygodniu, anty D czy jakoś tak, a potem do 72 godzin po porodzie, żeby nie było przeciwciał przy drugiej ciąży.
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
- Marti
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 5
- mamdwaserca
- Wylogowany
- gaworzenie
Chyba każdy lekarz każe zrobić po pierwszej wizycie badanie na grupę krwi, tak mi sie wydaje.
Mój powiedział mi, że ten wynik potrzebny jest później do szpitala do porodu.
Dziewczyny mam coraz więcej obaw, że moja na 99 % Lenka okaże się chłopakiem
I co ja wtedy zrobię z tymi wszystkimi różowymi ciuszkami ?!
Och i chyba z nudów takie głupoty mi siedzą w głowie.
Mała tak się wierci, kręci, wypycha, że czasami aż zaboli ..
Chociaż wolę ją czuć, spokojniej się czuję i wiem, że wszystko ok.
Tym bardziej po tym co mi mój dziś powiedział ..
Jego kolegi z pracy żona była ostatnio na prenatalnych ( 23 tc ) i powiedzieli jej, że dziecku żołądek się nie rozwinął i, że płód jest martwy.
Aż mnie ciary przeszły jak mi to powiedział ..
- MagdaK
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
Mamdwaserca zazdroszczę tych kopniaków ja dalej czekam cierpliwie, bo już mi głupie myśli do głowy przychodzą, a po tym Twoim wpisie to już masakra ....
- Justyna_1709
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
Ja już po wizycie. Na szczęście wszystko rozwija się prawidłowo. Maluszek waży już prawie 500g... Siusiak ciągle jest, nawet Mały bardzo odważnie go prezentował
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Jak ja lubię ten spokój po wizycie... Tylko TSH pomimo, że w normie, to mogłoby być niższe, więc większą dawkę leku muszę brać...
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- Justyna_1709
- Wylogowany
- budujemy zdania
aa jeszcze okazało się, ze mam łożysko na przedniej ścianie - czyli teoretycznie słabiej powinnam czuć ruchy. A jak czasami mnie łupnie, to mi ręka na brzuchu podskakuje... Więc co by było, gdyby ułożenie było normalne
no i jeszcze kwestia ciśnienia... miałam 80/48 - lekarka zapytała się, czy ja jeszcze żyję w ogóle a ja o dziwno dobrze się czuję, więc stwierdziła, ze nie ma co z tym robić, bo w domu też mam dość niskie - poniżej 100 zazwyczaj. A jak wzrasta, to wtedy mnie boli głowa. Ale podejrzewam, że to wina detoxu kawowego Gdyby coś się działo, mam do niej pisać.
EDIT no i jeszcze skierowanie na krzywą cukrzycową...
- MagdaK
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
Własnie tak mi zalezało na tej wygranej licytacji bo wszyskie bodziaki są zapinane po całości.
Dziś przyszła mi paczuszka z 3 pajacami z Kubusiem Puch. Jestem zadowolona bo prawie jak nówki, trzeba tylko wyprać i wyprasować.
Moja dzidzia to raz się rusza mocniej raz słabiej, czasem to czuję tylko jakby mi w brzuchu mala rybka pływała, ale czasem to mocniej przyfasoli . Od wczoraj tak lajtowo, leniuszek się zrobił, albo ja poprostu nie czuję bo się ułożył inaczej
Po za tym cieszę się, ze jutro weekend bo powoli wysiadm w pracy . niby ciągle to samo, praca lekka, ale nie sądziłam że tak mnie wszytsko zacznie drażnić, miałam pracować dopóki zdrowie pozwoli, ale chyba nie dam rady nerwowo .
No i od dzisiaj znowu mi się zaczełu skurcze pachwiny po prawej stronie i znów nospa . Jakimiś fazami mnie to dopada. Dwa tygodnie spokoju i ze dwa dni takiego męczenia....
- J.J.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Justyna_1709 - to fajnie że Ci się płeć dziecka co chwila nie zmienia, fajowe to zdjęcie, a waga imponująca. A jakie masz to tsh, bo ja mam niedoczynność i obecnie mam TSH-0,453, FT4- 13,92, biorę euthyrox 137, do tej pory brałam jeszcze jodid 200, ale teraz mam włączony suplement Ladee Veet to jodid poszedł w odstawkę.
Ejka84 - trzymaj się z tymi skurczami, pocieszaj się że chociaż przechodzą co jakiś czas
Muszę się Wam pochwalić, że wczoraj wieczorkiem podczas ćwiczeń poczułam solidnego kopniaka, przyłożyłam rękę do brzucha i poczułam kopniaka na dłoni. Później jeszcze mój mąż i córka dostali po kopniaku. Myślałam że to jednorazowe, ale właśnie przed chwilą jak jadłam 2 śniadanko to sytuacja się powtórzyła. Teraz to chyba będę cały czas trzymać rękę na brzuchu. Niesamowite uczucie
Ale u nas leje, ale po niedzieli nadzieja na lepszą pogodę
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
W Kielcach lało rano jak jechałam do pracy, teraz przebija słoneczko, ale żeby było ciepło to bym nie powiedziała .
Mamdwaserca - ja czułam od początku, że będę miała Kubusia, lekarka potwierdziła moje przeczucia na 80%, bo coś tam niby "dyndało", ostatnio nie mogła nic podejrzeć bo się nie dało . Ale tez czasem mnie tak nachodzi, ze może to nie chłopczyk ?
I dlatego raczej nie wytrzymam do 17.10 do następnej wizyty tylko zrobię 3d i się upenię, no chyba, ze się znów pozasłania rękami i nogami...
- Justyna_1709
- Wylogowany
- budujemy zdania
Zdjęcie jest ciut gorszej jakości, bo robione na szybko telefonem. Wydruk jest jeszcze fajniejszy, a na żywo to już w ogóle super widok Polecam wszystkim
J.J. TSH 2,7 ft4 1.09 [ng/dl]. Niby normy, ale ft4 powinno być bliżej górnej granicy czyli 1,48. do tej pory brałam euthyrox 75 na tygodniu, a w weekend 50, a teraz mam cały czas 75. Ale wstyd się przyznać... właśnie sobie uświadomiłam, że łykałam euthyrox i witaminy razem... i to może być powód słabszego wchłaniania - tak wyczytałam...
Dziewczyny jeżeli macie częste skurcze, to szybko na badanie szyjki... tak mi powiedziała ta moja lekarka. mi 3 tygodnie temu twardniał brzuch często, ale po tygodniu przeszło, więc dopiero teraz jej o tym powiedziałam... nakrzyczała, że takie rzeczy trzeba zgłaszać, bo trzeba badać, czy szyjka się nie skraca. To tak ku przestrodze. W ogóle wiadomo, nie ma co panikować, ale w ciąży lepiej dmuchać na zimne.
A w ogóle zmieniliśmy propozycje imienia... Mąż stwierdził, że ciężko dziecku będzie się przedstawić, a on sam jak szybko mówi, albo się zdenerwuje, to ma problem z "r" i dlatego z Ksawerego robiłby się Ksaweły. Zresztą obydwoje ze ślubnym mieliśmy za małolata problem z "r" i nie ma co ryzykować a szkoda, bo imię dla mnie cudowne... ale ostatecznie zgodziłam się na Miłosza. Najwyżej będą na niego mówili Czesio