BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 6 miesiąc temu #929151 przez Dżasta86
Cześć dziewuchy :)

Weekend miałam udany, nie pisałam bo pogoda była zbyt piękna żeby siedzieć na kompie.

Patio surowizna jakoś mnie nie przeraża o ile jest ze sprawdzonych moich źródeł, lubię sushi z surowa rybką i carpaccio. Jako tako nie objadam się tym często, jak smak mnie najdzie raz na 4-5 miesięcy., to samo tyczy się wędzonej ryby. W sobotę niestety nie udało mi się zjeść sushi bo był akurat festiwal muli i krewetek wiec skorzystałam i wypełniłam swój brzuch w 120 % :P 55 zł jesz ile chcesz :) Tak na prawdę uważam że trzeba uważać na to co się je, ale jak jest świeże i dobre to czemu nie. Ryzyko mamy wszędzie tak naprawdę, pomyślmy czy każdy tak naprawdę myję dokładnie rączki, owoce, warzywa ... jajka robiąc sobie pyszną jajeczniczkę, itp ? A właśnie mam pytanko , czy w Turcji ciuchy są w przystępnych cenach bo mam zamiar zrobić mały shopping :)

Ja mam z cerą spokój, dziwię się bo na liczbę słodyczy jaką przyjmuję to powinnam mieć wielkie gejzery na twarzy ;] tak poważnie to chyba sie uzależniłam od słodyczy :/ wcześniej nie jadłam tego tyle ;/

Usg mam dopiero 8 pażdziernika, jakoś tak teraz spokojniej u mnie w brzuchu nie wiem dlaczego? W 17/18 tyg więcej czułam jak teraz ....?? teraz sama nie wiem czy coś czuje czy przegapiam ten moment w nocy czy jak , i tak juz mam chyba od tygodnia. Nie wiem może pójde na usg szybciej, albo dwa razy.

MagdaK ja kupiłam ostatnio elektroniczny, oczywiście żle mierzy temp mi wskazuje 36.1 a mojemu facetowi 35.6 co jest raczej niemożliwe. Chyba wróce do rtęciówek.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #929157 przez patio
Aaaa! Dziewczyny - zapomniałabym - obkupiłam trochę Anielkę więc przyszedł czas i na mnie. Byłam na zakupach w H&M i kupiłam sobie spodnie, bo moje stare zaczęły już trochę uwierać. Kupiłam dwie pary, a jedna z nich to te: www.hm.com/pl/product/32739?article=32739-A
Powiem Wam, że wyglądają super, i bardzo Wam polecam :) Mój M ostatnio szukał mi spodni w necie i wygrzebał jakieś obleśne "wory" a ja dobrze czuję się tylko w rurkach. Jak macie pod ręką H&M to koniecznie sobie sprawdźcie ten model. Myślę, że przypadnie do gustu zwłaszcza dziewczynom pracującym, bo wyglądają po prostu bardzo normalnie :) Najtańsze nie są, ale myślę że chociaż jedna para takich "wyjściowych" powinna zagościć w naszych szafach :) Później postaram się zrobić foto w tych spodniach z moim brzuszkiem :)

Antoś 05.04.2014

Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d

10 lata 6 miesiąc temu #929162 przez patio
No Dżasta - jeśli ufasz tym źródłom, to już Twoje ryzyko. Ważne, że masz świadomość tego co jesz.
Jeśli chodzi o ubrania w Turcji, to i owszem jest dużo i można się obkupić, i maluszka też, bo są np dresy Adidasa w rozmiarze 62 ;) Co do cen to oczywiście taniej niż u nas, dużo taniej nawet. No ale trzeba liczyć się z tym, że niestety nie są to orygialne rzeczy, choć niektóre wydawały się być bardzo porządne. Ja akurat nie miałam parcia na zakupy tam, więc aż tak bardzo w ciuchach się nie rozglądałam. Oczywiście wspomnę raz jeszcze - targuj się o min 50% ceny, a jak nie chcą opuścić to udaj że Ci nie zależy i odchodzisz. W większości przypadków uginają się i sprzedają naprawdę taniej. No i ten sam produkt u różnych sprzedawców potrafi mieć też dużą różnicę w cenie.

Antoś 05.04.2014

Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0

10 lata 6 miesiąc temu #929166 przez Dżasta86
hehehe podoba mi się :) też nie wiem czy znajdę czas na zakupy ale zawsze warto wiedzieć i się zabezpieczyć w większą gotówkę :)
Te dżiny z H&M tez mam na oku zapewne kupię sobie na dniach :)

Kurcze nie wem , czy nie smignąć na usg dodatkowe ... może przesadzam

10 lata 6 miesiąc temu #929169 przez patio
Dżasta - u mnie Anielka też miała taką fazę "ciszy" po ok 2 tygodniach od wyczucia pierwszych ruchów, i teraz też są dni, że jest bardziej lub mniej ruchliwa. Spróbuj ewentualnie udać się na IP jeśli masz wątpliwości. U mnie Anielka często rozrabia jak jem :P zwłaszcza coś o intensywnym smaku (kwaśne, słodkie)

Antoś 05.04.2014

10 lata 6 miesiąc temu #929181 przez Ejka84
Dzasta - na pewno wszystko jest dobrze, panikujesz jak ja :P . Ja też się bałam bo jakiś czas nei czułam ruchów, teraz mam ich tyle że się zastanawiam czy oby nie za dużo haha ;) , tak to już jest, ale jak się martwisz to idź i będziesz pewniejsza.
Mi ostatnio coś szczyknęło po boku, jak zmieniałam pozycję, aż się przeraziłam, że mi się coś urwało haha, ale nie mam żadnych niepokojących objawów, dzidzia żwawa, więc nie panikuję ;) .
Jeśli chodzi o cerę to mi się straaaasznieee wysusza, mam takie suche plamy i żaden kremuś nie pomaga, już sudocremem smaruję, pilingi robię, ale jak trę to znowusz mam poliki jak buraki :dry: .
Ja tez szukam dobrego elektronicznego termometru, był ostatnio w Lidlu za 79 zeta, ale nie kupiłam. A jak z podgrzewaczem do butelek? Używała któraś? Bo ja mam kuchnię na parterze i tak średnio mi się uśmiecha zaiwaniać w razie czego w środku nocy na dół. Ale nie wiem, czy nie odkupić używanego, co myslicie?

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #929183 przez Dżasta86
No 2 tygodnie to też chyba dało ci trochę do zastanowienia :) Zobaczę jak mnie przyciśnie to pojadę, już trochę mam dość tych wycieczek po lekarzach.

Ja się zajadam ostatnio żurawinką , dwa w jednym kwaśne i słodkie :) chociaz może bardziej cierpkie i słodkie :)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #929233 przez meli1990
J.J. czekamy na wieści z wizyty

Justa82 gratulacje porządnych kopniaków

linka29j mi brzuch twardnieje zazwyczaj wieczorem po wysiłku. mi lekarz kazał brać 3 razy nospe i magnez na to przez jakiś czas i obserwować

MagdaK gratulacje dla córki i dla was z okazji rocznicy.

patio mam dwie pary takich spodni tylko z szersza nogawka i wogóle nie widać że to ciążowe

Dżasta86 spróbuj zjeść coś słodkiego i się położyć w różnych pozycjach. może dzidzia zmieniła pozycję i słabiej czuć ruchy

i znowu coś kupiłam :) bluzę dla Dominika a resztę dla dzidzi

Załącznik nie został znaleziony

10 lata 6 miesiąc temu #929242 przez J.J.
Ejka - jak tam raz zjadłaś makrelę to pewnie nic ci nie będzie ::

MagdaK - wszystkiego naj z okazji rocznicy i gratuluję zdolnej córy :) Na temat termometru się nie wypowiadam bo nie mam pojęcia. Mam w domu 2 rtęciówki, a kiedyś dostałam elektroniczny ale go w cale nie używam.

Patio- z tymi ruchami po słodkim i kwaśnym też tak mam :)

meli - Ty to się w późniejszym czasie chyba handlem tych ciuszków zajmiesz :)

Dżasta - ja też mam dni lenistwa maleństwa więc pewnie u Ciebie jest ok.

Zawsze zapominam spytać: czy któraś z Was jest może w Częstochowy lub okolic?

10 lata 6 miesiąc temu #929245 przez Marti
Halo :) Ja tylko na momencik, bo jestem po USG i uwaga tam ta ra dam ta daaaaaaaaam! Będzie dziewczyna!!! Nie mogę w to uwierzyć, bo cały czas miałam przeczucie na chłopaka :laugh: Ale mój mąż był pewny, że tym razem zmajstrował księżniczkę - coż, wiedział lepiej :P

Meli, gdzie Ty to wszystko zmieścisz? ;)

Sushi- niby można ze sprawdzonego źródła, ale skąd wiadomo, które jest sprawdzone? Uwielbiam sushi, ale teraz tylko vege albo z pieczoną rybką. A co do wędzonych, to wędzenie na zimno nie zabije wszystkich świństw. Tylko wędzenie na gorąco. Więc ja się powstzrymuję od łososia wędzonego na zimno, chociaż też uwielbiam! No ale co zrobić, jeszcze tylko troszkę :)

Jupiiiiii! Dziewczynka :silly:

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #929247 przez J.J.
Marti gratulacje, dodaj tę super info do tabelki. Fajnie by było jakby nie się też dzisiaj spełniło. Może to będzie dzień spełnienia życzeń?

10 lata 6 miesiąc temu #929256 przez Dżasta86
Marti gratulacje :)i jak byłas u Sołowieja na USG ? jaką masz opinie ?

Meli gdzie ty to trzymasz , podmłozkiem :P ??

Ejka , tak pamiętam jak pisałaś że macie ciche dni, sama Cie nawet pocieszałam :P heheh

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #929258 przez monique1983
Dziewczyny w którym tygodniu będziecie robić lub robiłyście test obciążenia glukozą? Mnie na ostatniej wizycie gin zlecił zrobić glukozę na czczo i glukoza OGTT 75 g po 2 h. Wyczytałam, że takie badanie robi się w ciąży między 24 a 28 tygodniem, a ja jeżeli zrobię go przed samą wizytą to będę koło 21 tygodnia, no i nie wiem co teraz zrobić, czy robić to badanie teraz czy nie.

Marti - gratuluję dziewczynki :)

10 lata 6 miesiąc temu #929259 przez meli1990
J.J. nie wiem co z tymi ciuszkami będę później robić.

Marti gratuluje dziewczynki. a gdzie zmieszczę, w szafce i w pudłach, muszę chyba wam pokazać zdjęcie ile mam pudeł z ciuchami dla dzieci i jak upchałam w szafce na razie :) mama ma sobie wziaść nasz komplet wełnianej pościeli to bede miała wiecej miejsca jeszcze

ja chyba osiwieje w tej nie pewności do 8 października. większość mi mówi że pewnie jednak chłopak będzie. a wczoraj byłam u szwagierki i dowiedziałam się że jej sąsiadka urodziła chłopaka a do samego porodu miała być dziewczynka. jest w wielkim szoku. tyle mówiła mi szwagierka że ona nakupiła ciuszków na dziewczynkę ze nie wie co teraz z tym zrobi. dla chłopca prawie nic nie miała

10 lata 6 miesiąc temu #929260 przez meli1990
Monia mi lekarz kazał po 21 tygodniu zrobić ta glukoze 75g

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia