- Otrzymane podziękowania: 53
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekamy na drugie dzieciątko
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- K1C1A
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Patio dajesz mi iskierke nadzieji ze moze i w moim brzuszku mieszka moja wymarzona ksiezniczka i dlatego mam problem z cera

Mamdwaserca jak po swietowaniu rocznicy?
J.J trzymam kciuki za wizyte ja mam jutro.
Justa super ze maz poczul kopniaki, moj tez jak czuje to caly rozpromieniony ,a moj synem przystawia buzie do brzucha i wola hajooooo

Linka mi sie zdarzylo 2 razy ,ale tak jakby tylko z jednej strony robi sie twarda gorka kilka sekund i jest normalnie.
Kasiuszka niebawem i twoje malenstwo pokaze jak potrafi rozrabiac w brzuszku, w pierwszej ciazy poczulam dopiero po 20 tyg.
Marti gratuluje dziewczynki

Monique ja glukoze mam w 24 tyg moze zadzwon do gina i zapytaj co masz robic
mamdwaserca trzymam kciuki za egzamin,powodzenia

Ejka mozna chyba sok z cytryny wcisnac
Meli zaopatrzenie duzeeee,a ja jeszcze nic nie mam
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Co tam? co tam? widzę że forum odżyło po weekendzie

Ja byłam dziś na wizycie i uffff na serduchu 100 ton lżej... wszystko jest dobrze z moją kruszynką... a wiercipięta z niej taka że doktorek się śmiał że współczuje moim żebrom za jakieś 2 miesiące

uwaga, uwaga 520 g

No i oczywiście standardowo jak gin włączył 3D to mała zakryła buzie łapkami i zaczeła kopać nóżkami po głowicy usg i jedyne co to dała sobie zrobić fotkę kręgosłupa

no to teraz muszę poczytać gdzie was wszystkie wsiorbało przez te dwa dni

K1C1A no to oby młody częściej przesypiał całe noce

patio oj wiem co czujesz widząc te wszystkie różowe rzeczy... bo ja tez mogłabym wydać na nie ostatnią złotówkę

MagdaK wiesz ja uważam że termometr rtęciowy jest najlepszy i najbardziej wiarygodny ale wiem również że nieprzyjemny dla maluszka więc tez mam bezdotykowy który kupiła w aptece, firma jakaś medyczna niewiele mówi ale pani poleciła i jest naprawdę dobry a kosztował ze 150zł... mam też jakiś z lidla i z biedronki ale one są o kand dupy. Także moim zdaniem najlepiej chyba kupić w aptece

Ejka84 ja używam podgrzewacza do butelek a kupiłam taki zwykły uniwersalny na allegro za jakieś 30 zł i jestem bardzo zadowolona, bo antoni dalej pije mleko w nocy więc bez niego ani rusz

Marti wow no gartuluję

monique1983 ja teraz dostałam zlecenie na obciążenie więc będę robić gdzieś koło 23 tyg
Mnie to obciążenie glukozą nie rusza w ogóle, siup w dziub i po krzyku, a te laski które tam siedzą i prawie płaczą i po łyczku wciągają tą zawiesinę to mnie wprost irytują

meli1990 ja pierdziele jaki arsenał
J.J jak po wizycie???
Dobra idę się szybko wykąpać i oglądać top model... aaa góral będzie się rozbierał

- Pinezka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 111

Meli - no faktycznie arsenal

U mnie, jak nie ma obciazen dziedzicznych w kierunku cukrzycy, to obciazenie robia w 26 tyg.
Ja dzis poczulam pierwsze kopniaki

- K1C1A
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
pinezka gratki za pierwsze kopniaki

- J.J.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
mamdwaserca - trzymam kciuki za czwartkowy egzamin.
kocham_cie - imponująca waga, a myślałam że moje dzieciątko takie duże

Ja pewnie w czwartek dowiem się o badaniu na glukozę, jak byłam ostatnio to dziewczyna była w 28 tygodniu i dopiero brała skierowanie.
- monika86
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

w końcu w lepszym nastroju, w zeszłym tygodniu hormony robiły ze mną co chciały :/ okropny był ten tydzień...
kocham_cie co do badania gin to ja też mam tylko usg i tyle i szczerze mówiąc nie mam nic przeciwko

Kasiuszka super wózeczek! my chyba też się zdecydujemy na coś tradycyjnego, mojego starszaka woziłam w wózku na paskach i super się nim jeździło, żaden śnieg nam straszny nie był i plusem okazały się duże nieskrętne koła

K1C1A co do wyprysków to na twarzy czasem cosik mi wyskoczy ale dekolt i plecy to masakra

Marti gratulacje dziewczynki!!

Meli twoje zapasy są naprawdę imponujące

mamdwaserca na pewno wszystko będzie dobrze!

Ejka84 ja mam właśnie od kilku dni taki dziwny ucisk, jakby napieranie na kość łonową :/ ale może jest to spowodowane tym, że wszystko w środku nam się rozciąga? chyba kości też się gdzieś tam dopasowywują do reszty, więc może stąd ten ból?
co do glukozy

jejku ale się rozpisałam, przepraszam te które będą to wszystko czytać

- olka_ka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Ejka84 termometr z Lidla miałam i wyrzuciłam. Nie był dokładny. Za to polecam taki: allegro.pl/termometr-thermoflash-lx-26-e...5827.html?source=mlt
Marti gratuluję dziewczynki

monique1983 ja mam test obciążenia glukozą zrobić przed następną wizytą czyli będę wtedy kończyła 24 tydzień
Meli jestem pod wrażeniem

To jeszcze się pochwalę zakupem

- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

kocham cie jeszcze raz gratulacje dziewczynki
Pinezka gratuluje kopniaków
J.J. gratuluje synka
ja te wszystkie ciuszki jeszcze przebiorę na spokojnie i będzie ich mniej. musiałam upchać do szafki bo w piwnicy musiałam zwolnić miejsce na przetwory. później pewnie jak mi już nie będą potrzebne to będę je wywozić do domu. na zimę nie chciałam żeby tam leżały. i Dominik bedzie miał dzisiaj już łóżko prawdopodobnie ale fajnie

- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
olka_ka fajne kocyki
- MagdaK
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6
- Justyna_1709
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 8

Meli zapasy naprawdę pokaźne, ale sama najlepiej wiesz, co Ci będzie potrzebne. Ja niestety kupuję na ślepo i kieruję się głównie tym co wyczytam...
Glukoza blehhhh... wszyscy straszą, że to takie straszne... ciekawe jak ja na to zareaguje. Na następnej wizycie będę miała skończony 26 tydzień, więc myślę, że na badanie wybiorę się tydzień wcześniej.
A teraz... POMOCY! pół nocy nie spałam, bo przy każdym ruchu, przy każdym wdechu i przełknięciu śliny czułam, jakbym miała w gardle stos palących żyletek... Pierwszy raz w życiu poczułam co to zgaga... o ile to właśnie ta franca była... Macie jakieś sprawdzone metody na walkę z tym?
- J.J.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
meli - uwierz że będzie dziewczynka ja od początku myślałam o chłopcu

olka_ka -fajny ten kocyk, właśnie przeglądam kolory, może się skuszę

Dużo słoneczka Wam dziś życzę, u mnie na razie się nie zanosi, a wczoraj było tak ładnie

A tu jeszcze zdjęcie z usg
- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 6