BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 1 miesiąc temu #929764 przez J.J.
Witaj ivet89, napisy cos wiecej o sobie

mamdwaserca jeszcze raz powodzenia na testach i daj znac po badaniach co u dzidzi :)

Justyna mojego tez nie zabiore na porodowke, mowi ze woli ogladac malego na usg (twardziele!!!) :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #929765 przez kocham_cie
Haha mój D. pomimo tego ze był ze mną przy porodzie to " porodowki" oglądać nie chcę i twierdzi że baby są nienormalne że chcą to oglądać ale jak już jest w pokoju i widzi ze urodZił się maluszek to ma takiego banana na ryjcu że aż mi sie śmiać z niego chcę ;)
Ja sobie np nie wyobrażam tego żeby mojego męża nie było przy porodzie! Jego pomoc była nieoceniona choć prawie się bidok nie odzywal, a przy parciu to mnie tak mocno przytulał że miałam wrażenie że go bardziej boli niż mnie ;)
I mówi że on krwi to tam wogole nie widziała sspodziewał się jakiejś teksanskiej masakry, a ona była dopiero jak sobie poszedł z małym a mi łożysko wyszarpali ooo to wtedy wszystko było rzeczywiscie z krwi ;)
Teraz też ze mną będzie:) ale on od początku twierdził że razem dziecko poczelismy to i razem je urodzimy;)

Edit
Szkoda tylko ze nie możemy się rolami zamienić on rodzi a ja wspieram :D
Btw ogladalyscie kossakowskiego jak się poddał stymulowanym bolą porodowym? Przy 8 cm nie wytrzymał i kazał wyłączyć... Zobaczcie sobie na you tube

Magda M

10 lata 1 miesiąc temu #929766 przez MagdaK
kocham_cie ja tak ja Ty nie wyobrażam sobie, porodu bez mojego P. Dwa razy już był więc teraz to już pikuś będzie ;) nawet przy drugim udało mu się pępowinę przeciąć i był dumny jak cholera. Z nim czuję się bezpiecznie. Sama pewnie paniki bym nasiała.

10 lata 1 miesiąc temu #929767 przez K1C1A
No i piknie usunelam posta :evil: :evil: :evil: jestem zla i ide spac ,mlody znowu ma katar ucina drzemke wiec sie dolacze a jak mi wena wroci to napisze posta jeszcze raz, milego dnia

Luska twoje chlopaki duze sa tylko jak ty ich miescisz w tym malym brzuszku?

10 lata 1 miesiąc temu #929772 przez patio
Ja mojego na CC zabieram :D Na naturalny bym się nie odważyła go zabrać (nie chciałabym żeby patrzył jak się drę :P). No ale na CC to nie ma wyjścia i idzie ze mną :)
Aaaa! Dziewczyny, pytałam wczoraj mojego gina kiedy test glukozowy. Mój twierdzi, że najlepiej między 26 a 28 tygodniem, dlatego skierowanie dostanę dopiero na następnej wizycie.

Antoś 05.04.2014

Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d

10 lata 1 miesiąc temu #929784 przez ivet89
Dziekuje dziewczyny za mile przywitanie:)) jestem bardzo pozytywnie zaskoczona:) BArdzo sie ciesze,ze moge sie podzielic tu tak waznymi dla kazdej z nas informacjami. Narazie powoli mi to idzie bo staram sie jak najwiecej czytac i was poznac :) a w miedzyczasie szykuje obiadek.mam na imie Iwona i jestem ze slaska, okolice Katowic/Tychow. Czy jest tu ktos blisko mnie ? Mam 24 lata , meza od prawie 5 lat i synka ktory w listopadzie konczy 4 latka..no i w brzuszku synusia juz od 20 tygodni. Mimo ze to moja druga ciaza to mam wiele obaw i czasem dziwnych dolegliwosci. Maly kopie coraz bardziej :) macie juz imiona dla swoich maluszkow? Ja nie mam jeszcze pomyslu.....

10 lata 1 miesiąc temu #929790 przez ivet89
Patio czemu bedziesz miala cc ? Drugie juz? Ja przy pierwszym mialam cc a teraz chyba bede mogla sobie wybrac o ile nie bedzie przeciwskazan zadnych...

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #929793 przez Dżasta86
Kocham cie ale ciebie dużo teraz , siedzisz juz na zwolnieniu ??? :P Ja mojego też zabieram na porodówkę, zresztą sam sie zabiera bo chce :) będzie mi pomagać jak się trafi jakaś niemiła położna.

Witam koleżankę Ivet , ja jeszcze się waham między imionami sama nie wiem czy to jest to ,,cos"

A Kossakowskiego oglądałam, z tego co rozpoznałam to miał poród w Medicoverze w Warszawie. Sama nie wiem, moim zdaniem jak na brak macicy nawet dał rade :)

10 lata 1 miesiąc temu #929801 przez kocham_cie
dzasta haha ja w domku siedzę od przeszło roku bo dopiero we wrześniu skończył mi się urlop macierzyński no i teraz już L4 :) a potem znowu na rok macierzyńskiego więc nie będzie mnie w pracy jakieś 2,5 rok :) ale co tam mój pracodawca wyrozumiały bo sam jest młodym tatą a poza tym w pierwszej ciąży pracowałam aż do końca więc teraz mogę się " poobijac" przy moim rocznym szerszeniu ;)

kicia u nas tez znowu gilotok i nieprzespana noc :/ a dopiero co był przeziebiony :/

Witam się z nową Mama :) ja tak całkiem niedaleko ciebie bo jestem z opolskiego ;)

Ooo szerszeń wstał idę mu gluty z mózgu ściągnąć ;)

Magda M

10 lata 1 miesiąc temu #929803 przez Ejka84
O matko, dziewczyny, znów musiałam nadrobić 3 strony :woohoo: . Witam Ivet na naszym forum.
Kocyśki tez mam na oku, ale po pierwsze czekam na 7 października, może i ja się dowiem na 100%, bo chętnie bym kupiła coś w konkretnym kolorze :P .
Po drugie czekam na "Matki Boskiej pieniężnej" :P , bo się tak wycyckałam w tym miesiącu że ho ho...
Odebrałam wczoraj paczki z allegro, któraś prosiła (chyba Patio) o recenzję ręczników kąpielowych:
allegro.pl/okrycie-kapielowe-z-haftem-kl...cja-i4635965148.html
więc piszę: zamówiłam dwa - bezowy serce i łososiowy serce - ogólnie są super, mięciutkie leciutkie, z jednej strony frotka a z drugiej milusi cienki polarek, no i cena jakaś nie tragiczna. Mam nadzieje że będą się sprawdzać.
A paczka ciuszków którą wylicytowałam jest zachwycająca - chyba najlepszy zakup używanych rzeczy jaki mogłam zrobić :laugh: . Ciuszki są piękne, nie zniszczone, prawie nówki, bawełna miękka i taka mięsista, widać, że dobry gatunek, na niektórych nie ma śladu użytku, bomba. I tym sposobem mam już prawie wszystko, z ubranek to tylko mi kombinezon został, ale ja raczej myślę o śpiworze "kombinezowym" ;) , wygodniejszy chyba mi się wydaje.
Łoo, ale się opisałam, ale co tam...
A co do porodów, oglądałam z mężem Kossakowskiego i uwierzcie mi że mój, aż się spocił, jak na to patrzył i stwierdził, że on by nie zniósł mojego widoku jak by mnie tak bolało haha. Zresztą sama nie wiem, czy go chcę na tej porodówce. Taki "normalny" poród włączyłam sobie na youtube i muszę przyznać, ze mnie na wymioty wzięło.. aż mi się żołądek skurczył. Ja nei wiem jak ja to przeżyję, bo okropna panikara jestem :P

10 lata 1 miesiąc temu #929812 przez mamdwaserca
Ivet89 ja też z Śląska tyle, że z okolic Raciborza / Rybnika :)
a do Katowic to jedziemy dziś na prenatalne. :)

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #929831 przez ivet89
no to super, że jesteś/cie w pobliżu mnie :):)Napisz jak dzis wyszły prenatalne i kogo będziesz miała :) Napiszcie też jakie macie imiona dla pociech. Ja przyznam szczerze, że mam narazie problem i nie umiem znalezc takiego o ! Szczerze to cały czas myslelismy ze bedzie dziewczynka, a tu nagle okazuje się ze jednak drugi chlopczyk. Gratuluję Wam parek :) wspaniale miec i corke i synka. Choc dwoch synkow tez super :) wiadomo - byle było wszystko w porzadku.

Jeszcze raz witam wszystkich i dziekuje za cieple przywitanie :)

10 lata 1 miesiąc temu #929837 przez mamdwaserca
Ivet my na 99 % dziewczynka, mam nadzieję, że dziś się potwierdzi już tak na 150 % :)
Ja od początku byłam nastawiona na chłopaka, a mój na dziewczynkę.
Chociaż nie dam sobie głowy uciąć, że nic tej naszej dziewczynce nie wyrosło między nóżkami od ostatniego USG :)
Co do imion to będzie Lenka :) chociaż bardzo podoba mi się też Kamila, Pola, Mia i Julia :)
A jeśli zaskoczy nas chłopak to strasznie podoba mi się Leon, ale mojemu M nie :(
poza tym to Allan, Bartosz, Nikodem też wg mnie bardzo ładnie :)

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #929840 przez ivet89
mamdwaserca trzymam kciuki zeby byla dziewczynka.
u mnie na 95 % miała byc dziewczynka a wczoraj okazało sie ze mojej corce uroslo cos miedzy nozkami hihi :) czuję ogromnie zaskoczenie, ponieważ od poczatku wkrecalam sobie dziewczynke...

A to Twoje pierwsze dziecko?

Co do imion to Leon faktycznie fajne, ale moj sie na to nie zgodzi :( Dla dziewczynki miałam Emilka lub Milenka. Teraz muszę coś wykombinowac dla synusia.

Cukier mam troche za wysoki i muszę zrobic juz krzywa cukrowa i jak wyjdzie zas duzo to do poradni dla cukrzykow dostane skierowanie / najgorsze jest to ze nigdy nie mialam ztym problemow ....

10 lata 1 miesiąc temu #929843 przez mamdwaserca
Co do płci to mi obojętnie, ważne żeby dzidziuś był cały i zdrowy :)
Mógłby być nawet chłopak tylko, że mamy już dużo dziewczyńskich ciuszków.
To ja sobie wkręcałam chłopaka, a na USG szok bo dziewczynka, a M mówi " ha wiedziałem " i się lekarz uśmiechnął :)

Tak, tak pierwsze :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia