- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- J.J.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
mamdwaserca jeszcze raz powodzenia na testach i daj znac po badaniach co u dzidzi
Justyna mojego tez nie zabiore na porodowke, mowi ze woli ogladac malego na usg (twardziele!!!)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja sobie np nie wyobrażam tego żeby mojego męża nie było przy porodzie! Jego pomoc była nieoceniona choć prawie się bidok nie odzywal, a przy parciu to mnie tak mocno przytulał że miałam wrażenie że go bardziej boli niż mnie
I mówi że on krwi to tam wogole nie widziała sspodziewał się jakiejś teksanskiej masakry, a ona była dopiero jak sobie poszedł z małym a mi łożysko wyszarpali ooo to wtedy wszystko było rzeczywiscie z krwi
Teraz też ze mną będzie:) ale on od początku twierdził że razem dziecko poczelismy to i razem je urodzimy;)
Edit
Szkoda tylko ze nie możemy się rolami zamienić on rodzi a ja wspieram
Btw ogladalyscie kossakowskiego jak się poddał stymulowanym bolą porodowym? Przy 8 cm nie wytrzymał i kazał wyłączyć... Zobaczcie sobie na you tube
- MagdaK
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
- K1C1A
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Luska twoje chlopaki duze sa tylko jak ty ich miescisz w tym malym brzuszku?
- patio
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Aaaa! Dziewczyny, pytałam wczoraj mojego gina kiedy test glukozowy. Mój twierdzi, że najlepiej między 26 a 28 tygodniem, dlatego skierowanie dostanę dopiero na następnej wizycie.
Antoś 05.04.2014
Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d
- ivet89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- ivet89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Witam koleżankę Ivet , ja jeszcze się waham między imionami sama nie wiem czy to jest to ,,cos"
A Kossakowskiego oglądałam, z tego co rozpoznałam to miał poród w Medicoverze w Warszawie. Sama nie wiem, moim zdaniem jak na brak macicy nawet dał rade
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
kicia u nas tez znowu gilotok i nieprzespana noc :/ a dopiero co był przeziebiony :/
Witam się z nową Mama ja tak całkiem niedaleko ciebie bo jestem z opolskiego
Ooo szerszeń wstał idę mu gluty z mózgu ściągnąć
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
Kocyśki tez mam na oku, ale po pierwsze czekam na 7 października, może i ja się dowiem na 100%, bo chętnie bym kupiła coś w konkretnym kolorze .
Po drugie czekam na "Matki Boskiej pieniężnej" , bo się tak wycyckałam w tym miesiącu że ho ho...
Odebrałam wczoraj paczki z allegro, któraś prosiła (chyba Patio) o recenzję ręczników kąpielowych:
allegro.pl/okrycie-kapielowe-z-haftem-kl...cja-i4635965148.html
więc piszę: zamówiłam dwa - bezowy serce i łososiowy serce - ogólnie są super, mięciutkie leciutkie, z jednej strony frotka a z drugiej milusi cienki polarek, no i cena jakaś nie tragiczna. Mam nadzieje że będą się sprawdzać.
A paczka ciuszków którą wylicytowałam jest zachwycająca - chyba najlepszy zakup używanych rzeczy jaki mogłam zrobić . Ciuszki są piękne, nie zniszczone, prawie nówki, bawełna miękka i taka mięsista, widać, że dobry gatunek, na niektórych nie ma śladu użytku, bomba. I tym sposobem mam już prawie wszystko, z ubranek to tylko mi kombinezon został, ale ja raczej myślę o śpiworze "kombinezowym" , wygodniejszy chyba mi się wydaje.
Łoo, ale się opisałam, ale co tam...
A co do porodów, oglądałam z mężem Kossakowskiego i uwierzcie mi że mój, aż się spocił, jak na to patrzył i stwierdził, że on by nie zniósł mojego widoku jak by mnie tak bolało haha. Zresztą sama nie wiem, czy go chcę na tej porodówce. Taki "normalny" poród włączyłam sobie na youtube i muszę przyznać, ze mnie na wymioty wzięło.. aż mi się żołądek skurczył. Ja nei wiem jak ja to przeżyję, bo okropna panikara jestem
- mamdwaserca
- Wylogowany
- gaworzenie
a do Katowic to jedziemy dziś na prenatalne.
- ivet89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jeszcze raz witam wszystkich i dziekuje za cieple przywitanie
- mamdwaserca
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja od początku byłam nastawiona na chłopaka, a mój na dziewczynkę.
Chociaż nie dam sobie głowy uciąć, że nic tej naszej dziewczynce nie wyrosło między nóżkami od ostatniego USG
Co do imion to będzie Lenka chociaż bardzo podoba mi się też Kamila, Pola, Mia i Julia
A jeśli zaskoczy nas chłopak to strasznie podoba mi się Leon, ale mojemu M nie
poza tym to Allan, Bartosz, Nikodem też wg mnie bardzo ładnie
- ivet89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
u mnie na 95 % miała byc dziewczynka a wczoraj okazało sie ze mojej corce uroslo cos miedzy nozkami hihi czuję ogromnie zaskoczenie, ponieważ od poczatku wkrecalam sobie dziewczynke...
A to Twoje pierwsze dziecko?
Co do imion to Leon faktycznie fajne, ale moj sie na to nie zgodzi Dla dziewczynki miałam Emilka lub Milenka. Teraz muszę coś wykombinowac dla synusia.
Cukier mam troche za wysoki i muszę zrobic juz krzywa cukrowa i jak wyjdzie zas duzo to do poradni dla cukrzykow dostane skierowanie / najgorsze jest to ze nigdy nie mialam ztym problemow ....
- mamdwaserca
- Wylogowany
- gaworzenie
Mógłby być nawet chłopak tylko, że mamy już dużo dziewczyńskich ciuszków.
To ja sobie wkręcałam chłopaka, a na USG szok bo dziewczynka, a M mówi " ha wiedziałem " i się lekarz uśmiechnął
Tak, tak pierwsze