- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ejka84
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3

Samochód naprawiony póki co, 500 zeta poszło w tym miesiącu nieoczekiwanie, no ale cóż

Ja dziś coś krzywo spałam i mnie połamało między łopatkami...
Od wczoraj śmigam w zimowej kurtce i powiem Wam, że tez się nie dopnę, ale ona taka taliowana trochę jest więc się nie dziwię...
Mam jeszcze jedną, bardziej puchową i jest troszkę szersza, ale jak już i ta nie da rady to planuję zakup jakiejś ciepłej wełnianej kamizelki albo bezrękawnika, i będę nosić to pod kurtkę bez zasuwania, żeby tylko w brzuszek ciepło było.
Zresztą ja tez wszędzie autem więc myślę, że jakoś dam radę

Ale wczoraj to zmarzłam - dość ze było 3 st. to jeszczę siąpił deszcz i tak mnie wytelepało zanim mi się samochód nagrzał, że się zastanawiałam czy małemu to nie zaszkodzi

- Ejka84
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

J.J. brzuszek malutki i zgrabniutki, w ogóle nie widać tych kilogramów

- monique1983
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 78

Marti - pewnie do końca ciąży, oby nie dłużej, na 6 pomiarów ostatnio jeden mam przekroczony po I śniadaniu, także jest poprawa, ale we wtorek mam wizytę u diabetologa i zdecyduje czy będę brać insulinę.
Dżasta86 - ja mam cukrzycę ciążową, od początku ciąży przytyłam 2,5 kg, ale przy tej diecie straciłam ostatnio 1 kg, także 1,5 jestem na razie do przodu, brzuch raczej wszyscy mówią, że mam mały. A czuję się normalnie.
Dziewczyny a odnośnie materaca to lateksowy jest chyba lepszy niż piankowy? Też się boję kupić ten gryka - kokos. I myślę jaki wziąć.
- J.J.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Dżasta - no widzisz nie ma sensu martwić się tymi wynikami, z drugiej strony po cholerkę je robić jak i tak nie mają znaczenia

Ejka - ja to nawet wczoraj nie próbowałam się zapiąć w moją skórę, chodziłam z brzucholem na wierzchu, a dzisiaj założyłam płaszczyk, daje czadu, także zimę przechodzę, szkoda tyle kasy na auto ale jak mus to mus, fajnie że masz dzisiaj dobry humor, jak maluchowi się udzieli to będziesz miała wesoło

olka_ka - no to kawał chłopa już z twojego malucha, ja niestety nie wiem ile moje dziecię waży ale pewnie mu się przytyło, bo jak u mnie na wadze to i u niego pewnie, masz masz zdjęcia to dodaj, angino znikaj i nigdy nie wracaj, ja usunęłam migdały to nie mam anginy, ale za to zatoki się pojawiły, każdy ma jakiegoś mola

monique - ja już sama nie wiem z tymi materacami, najlepiej posłuchać tych co miały już do czynienia z nimi wcześniej, w najbliższym czasie będę robiła wywiad w rodzinie, i tak jak mówisz zdrowie dziecka jest najważniejsze i dla tego szkraba wszystko każda z nas przetrzyma

- Justa82
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Ciekawe tylko czy się szybko nie zmechaci bo to akryl. Na razie jestem zadowolona. Później postaram się wrzucić fotkę "na sobie".
Też rozglądam się ostatnio za materacykiem. Im dłużej oglądam i czytam tym większy mętlik w głowie

- Ejka84
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- ivet89
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Ale wam zazdroszcze tego sloneczka co mialyscie. U mnie ogromnie zimno i zero slonka.
Ponczo piekne!! Mam ochote tez sobie zamowic ale takie rzeczy to raczej po wyplacie no i musze juz tez zaczac szykowac wyprawke. Jestem ciekwa jak wyglada na TObie

Zaraz sie pewno zaczna schodzic goscie... a ja od rana jem i jem i pekne chyba w koncu....

Aspirator wydaje sie spoko... tylko ciekawe jak w realu...hmmm..
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Meli a jakieś fotki z usg masz , więcej info jakiegoś , bo jakoś tak byle jak normalnie nam u napisałaś

Waga małego wiesz jaka teraz jest? Czyli z tą stópką nie trzeba panikować tak ??
J.J brzuszek masz malutki , wy ogólnie tu jesteście akie chudzielce , z moim apetytem to za chwilę przestane foty wrzucać , bo będzie orka

Olka super , że po wizycie ok , no młody wagę ma super , mnie to właśnie zżera ciekawość , jak tam moja młodzież sobie radzi
No i oby już teraz te choroby cię omijały szerokim łukiem
Nie nie maiałam , ale wydaje sie być ciekawy......
Dzasta czyli wszystko oki po wizycie tak?
Ejak to jak złożysz to się pochwal
Minogue zabiłaś mnie teraz swoja waga , ale najważniejsze , że cukrzyca pod kontrolą .Lateksowe są ponoć najlepsze , ale i najdroższe ja jakoś nie jestem do nich w 100% przekonana
Jj fajne to panczo

Ivet ja mam to samo z jedzeniem .Udanej imprezki
- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
ivet89 mam zdjęcie stópek tylko ale bardzo kiepskiej jakości nawet nie wiem czy jak zeskanuje będzie coś widać. dodasz przepis tego placka
olka_ka to fajnie z dzieciątkiem wszystko w porządku i choroba mija
luska dużo lekarz mi nie powiedział. tylko że on nie widzi nic niepokojącego. a stópki były obok siebie i nie było widać różnicy tym razem a wtedy miał na krzyż. mówił że wad genetycznych nie ma. jakby nawet była jakaś różnica to na pewno nic złego. nie wiem jaka waga małego bo tylko stópki sprawdzał. zdjęcie mam kiepskie
sprawdziłam materac i mój jest czysty. i ja mam kokos gryka pianka tak mi się wydaję. jakby się zaczęło później coś dziać to wtedy wymienie. a ja w jedna kurtke zimowa się mieszcze i mam jeszcze miejsce. miłej nocy
- J.J.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

ivet - udanej zabawy i wszystkiego najlepszego

luska- to chyba już czas na większy apetyt, mam dni że strasznie mnie ssie i to pewnie te 5 kg

Oby w weekend była ładna pogoda

- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Co tam? co tam? U mnie strasznie zimno

ooo właśnie dopóki pamiętam w TESCO jest -30% na kurtki i kombinezony na dziale newborn

mi mama kupiła ten kombinezon za prawie 90 zł a teraz jest po 50... więc naprawdę warto zajrzeć może wam coś wpadnie w oko

Justa82 ja przy antku się troszkę naczytałam na temat wiaderek do kąpieli i rzeczywiście niby same ochy i achy ale jakoś sobie nie wyobrażam trzymać za kark noworodka który ma parę dni podczas kąpieli w tym "cudeńku"

ivet89, meli kurcze ja bym tam wcale nie płakała jakby miałam drugiego chłopaka... oczywiście super z dziewczynki się bardzo ucieszyłam ale to chyba z zaskoczenia bo ja byłam święcie przekonana że będzie drugi chłopak

ivet89 ja śpię tak półbokiem... i przy młodszym też tak spałam

J.J. pewnie dzwiganie niewskazane ale jak to wytłumaczyć rocznemu dziecku

hihihih dziewczyny jeszcze chyba nie było przypadku żeby mam ugniotła dzidzie w brzuszku... w końcu macica to jeden z najsilniejszych mięśni więc na pewno dobrze chroni te nasze szkrabki

Justyna_1709 oj ani się nie obejrzymy a będą święta a potem to już zaczniemy się pewnie sypać jedna po drugiej

meli1990 ooo super że po usg wszystko dobrze

J.J. brzusio śliczny malutki
olka_ka oooo nie widziałam nigdy takiego aspiratora do nosa i powiem ci że całkiem ciekawie wygląda... chyba się nad nim zastanowię bo te w których ściąga się ustami to masakra bo ciągle trzeba końcówki wymieniać :/
Justa82 oooo super to ponczo bo ma rękawy... chyba też sobie takie zamówie... a powiedz mi jak z jego długością bo ja mam 175 cm wzrostu i zastanawiam się jaki długi jest na tych krótszych bokach
ach w poniedziałek mam wizytę na 9:00 ciekawe co tam u mojego motylka słychać

dobranoc.... oooo moje dziecię właśnie wbiło mi w bok cos.... kolano??? nie wiem bylo to w każdym bądź razie coś twardego

- monika86
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
mamdwaserca Niunia wyszła tak wyraźnie, bo dłuuugo ją oglądaliśmy. Nie chciał się nam nagrać film na płytkę, więc doktor robił podejście nr 2, a i tak nie udało się nic nagrać

Marti dzięki

Meli widzę, że u Ciebie drugi synuś się szykuje

Gosiaczek1331 ja tak żyję nadzieją, że Hania to będzie Hania

kocham_cie super zakupy!

J.J. z moją nerką to było tak, że jakoś mnie pobolewała i "ciągnął" mi ten ból na brzuch a potem i na pęcherz, po zrobieniu badania moczu wyszło mi, że mam krew, leukocyty, erytrocyty, szczawiany wapnia i cuda na kiju, gin stwierdził, że mam zrobić usg nerek i udać się do nefrologa no i wyszło, że schodził mi piasek. Na szczęście tak się to skończyło, bo biegając co 5 min na siusiu obawiałam się, że moja podwójna nerka znowu wyprodukowała jakiś kamień :/ wyleżałam się w łóżku, wygrzałam i najadłam się sporo strachu, bo dokładnie rok temu miałam kamień, kilka razy kolkę, zabieg urs i założoną sondę dj, bałam się, żeby sie to nie powtórzyło, ale na szczęście(odpukać!) po 2 tygodniach bóle przeszły...
Widzę, że też fajne rzeczy wyhaczyłaś dla Maleństwa

Patio dzięki

Widzę, że pisałyście o waszych zwierzakach

Uff wreszcie mogę iść spać... Jakieś choróbsko dopadło mnie i Bartka i teraz czekałam aż mały zaśnie, bo strasznie kaszlał, ale na szczęście mu minęło i mogę mykać do łóżeczka

- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

- ivet89
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Wreszcie i u mnie swieci slonko:)
J.J dziekuje za zyczenia

Meli przepis wzielam z neta. Zrobilam na spod biszkopt ale mozna tez kupic biszkopty jak ktos woli a mase: smietane kremowke 30% ubilam , potem powoli dodawalam dwa opakowania monte (bondi

Bardzo sie ciesze ze ze stopkami wszystko w porzadku:)
Kocham cie sliczny ten kombinezon:) musze zaczac dzialac i tez szykowac;)
Monika86 dobrze ze z nerami juz ok, mnie pobolewaja co jakis czas ale wyniki okey mam. Tak poza tym to widze ze ty z RUdy slaskiej jestes? To nie daleko w sumie mnie:)
Chodzicie juz w zimowych kurtkach? Ja wczoraj wyciaglam, jeszcze sie zapinam ale czy cala zime obejde to nie jestem tego pewna
Tu wklejam link meli do tego ciasta:
wizaz.pl/kulinaria/przepis-widok-kuchenny,4205,ciasto-monte