- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- Ejka84
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Chociaż ze wszystkimi zakupami chciałabym się wyrobić do końca listopada, w grudniu poprać ciuszki, poprasować. Ja póki co robie zakupy tylko dla Kubusia, a dla siebie nic

Patio też wiem, że powinno sie spać tylko na lewym boku, no ale nie wyobrażam sobie przespać tak całej nocy

Na plecach też śpię ale na półsiedząco bo mam tak wysoko poduchy, jak mam na płasko to czuję jak mały naciska mi na jelita i też nie wygodnie, a tak jak leże wyżej to spoko.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gosiaczek1331
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Widze ze wszystkie dzis mamy lenia chyba pogoda tak nas nastraja
Piekne zakupy

Czekamy na wiesci od mamusiek co maja dzis wizyty ja do swojej mam strasznie daleko juz sie nie moge doczekac zeby poogladac dzidzie;-)
Co do tego wiaderka to tez chyba lepsza jest wanienka zwlaszcza dla takiego swiezaka jak ja;-)
Zawsze balam sie takiego malenstwa wiec jestem teraz w fazie oswajania sie ze jakos dam rade byc super mamuśka ale strach jest;-)
- Gosiaczek1331
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 6

AA juz wiem to te kurczaczkowe nózki ;] jakąś dziura w mózgu u mnie panuje

Dziewczyny widzę że pełny szał zakupowy, ja czekam chyba na grudzien może swiateczne ceny będą niższe >?
- ivet89
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Ale mialam dzis dzien gospodarczy.. zrobilam porzadki w szafach i w ciuchach...ale mi sie zwolnilo duzo miejsca;) zrobilam placka z serkow monte...mam nadzieje ze bedzie dobry...jeszcze tylko polewa i podlogi....ufff . I jutro pelna chata gosci.
Ja spie glownie na prawym brzucho- boku...a powinnam na lewym bardziej tak?
Ojj nie chce mi sie juz nic i nogi mi wchodza do dupki
- ivet89
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27

Patio ja też słyszałam c, czytałam , że przy każdym dzieciątku powinno się wymieniać niby materac , ale jak dla mnie to jest tak na dwa razy , moje lekko ponda roczek lądowały u siebie , za wiele tez z tego nie korzystał, więc uznałam , że nie wygniotły tego jakoś mega , zresztą jak patrzyłam na ten materacyk , to miałam wrażenie , że jest idealnie prosty......
Teraz jak tak patrze , to mój post wszedł z zarąbistym opóźnieniem , ten wcześniejszy........

Patio a który ty dokładnie zamawiałaś kocyk?? bo ja na ten za 99 , ale już się pogubiłam , to ten z wypełnieniem ??
Justa ja tez uwielbia śnieg , jak jest biało na dworze i oczywiście last christmas i bardzo się doczekać nie moge .A poza tym to będą moje pierwsze święta z brzuszkiem
Dzasta co do imion dla chłopców ja mam rebus totalny , nic mi się nie podoba dla moich , wszytsko tak na siłe wybrane .Dziwne te twoje wyniki .......dobrze , że juz masz wizytę
Ejka pocieszę cię, my wydaliśmy ostatnio 600zł na naprawę mojego auta , a czemu......bo zaliczyłam dziurę

na uspokojenie meliska pozostaje
co do garów to ja dziś miałam rybkę ziemniaczki i marchewkę , boshe dwa razy pożarłam obiad dziś .....

Ejka oj ja już bym chciała z zakupami byc wyrobiona hahah , no ale ja i tak mam mniej niż wy dużo mniej , mimo , że dzieciaczków ilość nadliczbowa , bo samych piżamek mam chyba z 4........akcesoria dla maluszka tez nożyczki pilniczki cążki termometr , wszystko jest raczej kometki mi zostają .....
Co do spania ja się nie ograniczam śpie jak mi wygodnie , oprócz typowo na brzuchu , bo już nawet nie dam rady:p ale jakoś ak wychodzi , że mi najwygodniej na lewym boku , aczkolwiek na prawym też często i gęsto śpię
Ivet ja generalnie nie panikuje , co prawda moim nie żarzyło sie wymiotować w szkole czy mieć temp,Ale ja byłam lepsza , no matka ze mnie straszna , młoda od 4 do 6 wymiotowała 3 razy , a i tak wysalam ją na pierwsza wycieczkę z przedszkolem i co -było ok ,młoda zadowolona i więcej wymioty się nie zdarzyły , czyli najadła się czegoś wieczorem i się jej rano odbiło , a mi upiekło

taaa ja tez nie wierze , że będe matka 4 dzieci i jakoś cięzko mi to sobie uświadomić

- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
kocham_cie jak zawsze fajne ciuszki kupiłaś
ivet89 to fajnie że ze synkiem już lepiej. ja nie raz śpię półbokiem i mi to nie przeszkadza. daj przepis na placka
J.J. Dominik był na dwóch kontrolach u dentysty, na jednym leczeniu a później już nie chciał sobie dać na dwóch kolejnych. a blizna w pępku nie raz kuje ale mam nadzieje że nie będzie tak źle pod koniec ciąży . super ciuszki
Ejka84 możesz dodać link na pierwszą stronę z tym materacem. bo ja tez mam gryka kokos i muszę go sprawdzić
Dżasta86 ja nie pomogę z wynikami. a czemu tak w procentach jest?
patio co do takiej zabawy to sie nie uda raczej bo on nie chce nawet buzi otwierać dobrze do mycia zębów. co do płci to się ciesze że Kacperek zdrowy. ja staram się spać na lewym boku ale tak się nie da cały czas. a na prawym boku słyszałam na testach owu że można spać tylko na plecach lepiej nie
po usg wszystko w porzadku. lekarz mówił że nie powinno być nic złego z tym a jakby nawet to nic złego
- mamdwaserca
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- J.J.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
patio - dopadłam tą wanienkę z przewijakiem, podoba mi się też na żywo więc raczej ją kupię, u mnie w sklepie 215 zł, zalecane jest na lewym boku głównie już w 3 trymestrze, ale ja teraz się już przyzwyczajam, tyle że co z tego że zasypiam na boku a budzę się na wznak?
ivet - podaj maila to prześlę Ci przepisy, może przydadzą się następnym razem, moja fifi na szczęście ma włosy, więc nic po sobie nie zostawia

Ejka - dzięki za link, współczuję naprawy auta, nam co jakiś czas też coś siada ale na szczęście do volkswagena części są tanie, ty rzeczywiście jesteś naładowana, ale się uśmiałam, weź sobie zaparz tą melisę, najlepiej całe wiaderko

MagdaK - ja na razie też muszę przystopować z ubrankami, czekam na jedną dostawę 1.11 druga będzie od kuzynki w grudniu

Justyna_1709 - jak pisałam wyżej stopuję z ciuchami, ale dzisiaj zaszalałam i kupiłam sobie płaszczyk w sklepie z używaną odzieżą, dawno tam nic sobie nie kupiłam, a czułam się tam lepiej jak w galerii. Miła obsługa, pani wyszukała mi idealnie fason dla ciężarówek, do tego w stanie bym powiedziała idealnym za całe 70 zł, a mam pod nim jeszcze trochę luzu więc sweterek się zmieści i zimkę przechodzę. Jak byłam w niedzielę na giełdzie towarowej to takie płaszczyki kosztowały koło 300 zł, a ja sobie dziś strzeliłam zakupy za ok. 300 ale w tym miałam: płąszczyk, spodnie i spódnicę. Przecież muszę jakoś wyglądać, co nie?
Dżasta - ja też mam zwykle jakieś odchylenia zaznaczone na czerwono, a jak idę na wizytę to gin mówi, że jest ok i to normalne w ciąży. Ja miałam dzisiaj na obiad zupę z dyni z kluseczkami. Ale Ty już pewnie po obiedzie

luska - ja tydzień temu miałam rybkę i może nie cały obiad zjadłam podwójnie, ale rybkę to potrójnie, aż się potem wzięłam za grabienie liści żeby to spalić

meli - to fajnie że usg ok

A i odnośnie wizyty mojej to mały się na nas dzisiaj wypiął, bo cichutko było słychać serducho. Gin się śmiała, że ma nas w d...e. Chyba bardziej tą pogodę

- J.J.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- ivet89
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
ale sie ogromnie ciesze , ze bede miala jakies przepisy nowe;) moze zdaze jeszcze cos zrobic:) a nawet jak nie to napewno skorzystam niedlugo na urodziny ALeksa.
Padam juz z nog. Ale placek wyszedl moze nie pokazny ale jak ktos lubi monte to zje ze smakiem. Jutro jeszcze salatke jakas i zakupy.
Meli super ze wszystko w porzadku z Kacperkiem:) masz jakies zdjecie usg?

Luska hehe posmialam sie z tej wycieczki:) grunt to nie panikowac i chyba kazda mama ma raczej dobrego czuja:)
J.j. brzusio sliczny a ty cala szczuplutka

- olka_ka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Ja po środowej wizycie super. Młody waży już 775 g. Wszystko ok. Badania z glukozą też w porządku.
Angina mija. Dzisiaj ostatnia dawna antybiotyku

Podziwiam Was z tymi zakupami. Ja poza wózkiem i kocykiem nie mam jeszcze nic. Czas nadgonić

Macie rację... czas tak szybko ucieka. Ani się obejrzymy a już będzie luty.
O aspiratorach już chyba było, ale o tym chyba jeszcze nie... allegro.pl/aspirator-do-nosa-haxe-bezpie...hit-i4698073510.html Miała może któraś z Was?
- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 6
Się samochody sypia każdemu , nasz miał być naprawiony za 900 zetów a w rezultacie zapłaciliśmy ponad 3 tyśki.
Po wczorajszej wizycie wyszło że nie ma co się martwić, interesują lekarza tylko 4 wyniki ktore w zasadzie mam lepsze od poprzedniego miesiąca.
Wczoraj wyjełam płaszcz zimowy i ledwo się dosunęłam

J.J ładny brzuszek 5 kg w ogóle nie widać, no i chyba ktoś ci głowę uciął

Ja też bym pograbiła liscie ale jeszcze połowa wisi na drzewie :]
- Justa82
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Olka dobrze, że po wizycie ok. A mały już nie taki mały

J.J śliczny zgrabniutki brzuszek.
Co do zakupów to ja tez niewiele jeszcze mam, ale w listopadzie ruszam ostro z kompletowaniem wyprawki. No i niedługo przyjadą moi rodzice z Niemiec, którzy szaleją i kupują wszystko, co im pod ręce podejdzie, więc zobaczę co przywiozą dla małego i wtedy będę wiedziała, czego mi jeszcze brakuje.
Jeśli chodzi o psiaki to ja teraz przyzwyczajam moją do płaczu dziecka. Włączam jej filmiki na YouTubie i sprawdzam reakcję. Chwilę posłucha a później odchodzi niezainteresowana, ale najważniejsze, że nie szczeka na na te dźwięki, więc może będzie ok. Mam zamiar tak z nią ćwiczyć to samego porodu żeby się oswoiła.