BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 7 miesiąc temu #979370 przez Karola0303
Ja jutro ide i sie dowiem czy mi sie nalezy i ile

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #979378 przez *Beata*
Karola 1000 zł jednorazowej zapomogi z tytułu urodzenia się dziecka należy się jak Wasz dochód nie przekroczy netto 1922 zł na osobę, co do drugiego tysiąca i 77 zł to już kryterium jest dużo niższe... 539 zł na osobę

9 lata 7 miesiąc temu #979409 przez malina219
Ja bylam pewna ze tego drugiego nie dostane,bo myślałam, ze pod uwagę jest brany dochód moich rodziców bo to oni mnie utrzymują i tak mi powiedziała polozna a wtedy wiadomo żebym nie dostala nawet becikowego bo tata w Niemczech. A tu tylko mój dochód którego nie mam bo się uczę brali pod uwagę wiec mi się udalo.

9 lata 7 miesiąc temu #979428 przez syza24
My dziś byłyśmy na szczepieniu i mała waży 5 kg bez 5 dag i mierzy 62 cm więc jest co już kawał kobitki :laugh: co do szczepienia to powiem tak jest MASAKRA Li zaniosła się razem z wbiciem szczepionki i później tak żałośnie płakała że ja płakałam razem z nią tak mi jej było szkoda no i po powrocie tak samo na spacerze co jakiś czas się zrywała i strasznie płakała a teraz przed zaśnięciem też była masakra najpierw noszenie przez męża i mnie na zmianę i karmienie na stojąco tak żeby bujać i suszarka puszczana z komputera :( ale jakoś zasneła ciekawe jak będzie wyglądać noc? aaa jeszcze pani doktor jak zobaczyła jak się zanosi to poleciła nam czopki viburcol ale niestety co jej podałam to ona zrobiła kupkę razem z tym czopkiem :pinch: więc chyba i tak nic nie pomorze a mnie już przeraża że tych szczepień cała masa

9 lata 7 miesiąc temu #979430 przez *Beata*
Syza - widzę, że Ty też dzisiaj na szczepieniu... Biedne te nasze dzieciaczki.. U nas lekarka uprzedziła pielęgniarkę, że Hania może się zanosić, żeby uważała... na szczęście udało się bez zanoszenia, ale płakała bardzo... współczuję Ci tego zanoszenia, straszne to... Hania była w domu już cały czas spokojna, ale posłuchałam rady siostry i dałam jej po powrocie do domu paracetamol (1 czopek) i miałam spokój. Ona po pierwszym szczepieniu córki i jej zanoszeniu w domu, przy kolejnych szczepieniach już tak robiła, bo lekarka jej tak poleciła i działało. Także może następnym razem też spróbuj... Szkoda, żeby się tak męczyła...

9 lata 7 miesiąc temu #979432 przez *Beata*
Malina no to super, że Ci się udało, z tym drugim 1000 zł, zawsze to jakiś dodatkowy pieniądz :) Tego nigdy za wiele :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #979433 przez Agula89
Marcel wczoraj ważył 5400 wiec kawał chłopa ! ;)

Szczepienie zniósł dzielnie. Płakał chwile, dostał cyca i sie uspokoił. W domu przespał pół popołudnia ( jak na niego to długo ;) ) i malo jadł. Dziś tez przez większość dnia też spał i jadł malo. Smialam sie do męża ze nam ktoś dziecko podmienil :p ale na wieczór apetyt mu juz wrócił ;)
Także szczepienie super zniósł. Oby pozostałe wygladaly tak samo ;)

Wzielam mu te rotawirusy.. Stwierdzilam ze jak zachoruje to bede zła na siebie ze mu wtedy tego nie podalam.. Wiadomo ze może nas rotawirus nie ominąć bo na wszystkie szczepy to nie działa.

Ja o becikowe tez musze załatwić tylko po papiery nie ma kiedy jechać ;)

Malina każdy grosz sie zawsze liczy ;)
Przynajmniej na pampersy będzie :)

9 lata 7 miesiąc temu #979437 przez kristi*
malina219 chuda jestem, czasem słyszę że aż za chuda, ale po porodzie – pod cyckami robią mi się fałdki, nie przyjemne uczucie kiedy się tak roluje skóra.

Ja ostatnie papiery do becikowego w poniedziałek doniosłam i do końca maja mają czas wypłacić.

Za tydzień wybory, a ja w komisji jestem, mąż w innej, pierwszy raz zostawię synka na dłużej - a dzień wcześniej muszę wyjść na jakieś 3-4 godziny i zostawić małego pod opieką mężą. Aż się boję co to będzie zwykle zostawał na ok 30min, nie wiem czy da radę - ale będzie musiał.

9 lata 7 miesiąc temu #979508 przez Karola0303
Bata to wim ze nalezy mi sie 1000 ale chodzi mi o rodzine

9 lata 7 miesiąc temu #979521 przez malina219
Karola 77 zl + dodatek 1000 :)

Bylysmy na szczwpieniu ale nie zaszczepili bo nie bylo w żadnej aptece w okolicy szczepionki..... Na poniedziałek zamowiona i o 10.15 szczepienie.

Kalinka wazy prawie 3.900 :) lekarka powiedziała ze to dobrze i ze musi przybierać przez pierwsze pól roku 700 miesięcznie. A ona na poprzedniej wizycie 4 tygodnie temu wazyla 2.950. :)

9 lata 7 miesiąc temu #979549 przez kristi*
malina219 pięknie rośnie Kalinka

Dziś mieliśmy wizytę i szczepienie, mały trochę po marudził i śpi teraz, chociaż się dziwię że go nic nie rusza od dwóch dni wymieniają nam elewację w bloku hałas jest okropny i pozaklejali nam wszystkie okna szarą folią to i ciemniej mamy i niestety w ciągu dnia nie idzie nawet okna uchylić duszno strasznie jest, wykorzystuje wieczory i wietrzę :unsure:

9 lata 7 miesiąc temu #979550 przez malina219
Kristi ja to się tak boje szczepienia ze na sama myśl mam gęsią skórkę. Szkoda ze mi jej dzis nie zaszczepili bo miałabym z głowy... Moja Kalinka tez ma gdzies hałasy i cieszy mnie to bardzo :D

9 lata 7 miesiąc temu #979592 przez Alesandra
Malina ślicznie Kalinka waży o 100g więcej niż moja Alusia :) ja nie zazdroszczę pierwszego szczepienia. W szpitalu ppłakałam a ostatnio to prawie zemdlalam tak mi słabo było.
Kristi mąż sobie poradzić powinien najważniejsze by Marcinek miał mleczki.
Dziewczyny a jak wasze dzieciaczki nocki przesypiaja?

9 lata 7 miesiąc temu #979619 przez malina219
Aleksandra no nasze gwiazdy idą prawie łeb w łeb :laugh: U nas nocki bez zmian czyli pobudki co trzy godziny na cyca :) a u was jak? :kiss: Ja to juz marze o przesypianiu calej nocy :D

9 lata 7 miesiąc temu #979623 przez Alesandra
Malina a u nas różnie. Czasami co 2 godziny czasami co 3 i tez chcialabym cala nocke przespac ;). Tak nasze dziewczynki rosną równo;). Najważniejsze że zdrowo rosną

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia