BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 11 miesiąc temu #980543 przez malina219
Monia biedny Antoś ze go chorubsko tak trzymalo:( jak sobie poradzilas z wzdeciami? Olus boski ale moje serce należy do Twojego Tosika! :kiss: Nie mogę sie na niego napatrzeć a jeszcze to jak go ubierasz! Szoook :woohoo: A Ty jak się czujesz? Jak sobie radzisz z dwoma przystojniaczkami? :) dają popalić?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #980550 przez monia89
Dziękujemy :-)
Espumisan nam pomógł i jest super już a aktualnie mamy skok :blush:
Mi brakuje niekiedy doby najgorsze jak jest brzydko i nie idziemy na powietrze wtedy Antek jest steasznie marudny. A tak to jednego odkładam drugiego biore a jak Tosik śpi to gotowanie sprzatanie pranie i tak do 16 wtedy już ktoś wraca do domu to weźmie jednego.
Jutro musze jakieś zakupy zrobić albo już dziś na ta komunie nieazczęsną

9 lata 11 miesiąc temu #980551 przez Alesandra
Monia super ze sie odezwałaś.:) a chłopcy przecudowni!!! podziwiam Cię ze radzisz sobie z dwoma szkrabami ja nie potrafię nawet sobie siebie w tym momencie wyobrazić w twojej sytuacji:) To Olus juz 5 kilo to itak kilo cięższy od mojej Alusi :kiss:
Malinka Kochana a zdjęcie Alusi dodam jak zrzuce zdjecia na komputer z aparatu. kalinka przepiękna :) :kiss:

9 lata 11 miesiąc temu #980560 przez Agula89
Malina to ja na focie z Marcelem :p

Karolincia jaka ona malusia ;) Marcel to juz kawał chłopa a przed chwila tez był taki malutki :woohoo:

Monia no chłopaki pięknie sie prezentuja ! A jak sie Tosik bratem opiekuje ! Bosko ;) a jak sobie radzisz przy dwójce bo mała różnica wieku jest miedzy nimi co ?
Ja to chciałabym tez aby dziećmi byla mała różnica wieku bo chyba fajnie sie potem dzieci razem wychowują ale "letko" nie jest na początku ;)
Musze Marcela też zwazyc w zeszły wt ważył 5,4 wiec teraz pewnie blisko 6 kg bedzie :p

9 lata 11 miesiąc temu #980564 przez monia89
Antoś jest z 15.04. 2013 a Oluś z 10.04 prawie 2 lata :-D lekko nie jest ale do roku apotem mam nadzieje że będą się dogadywać. I powiem szczerze że nie dziwie sie innym że jak mają np 5 latka w domu to nie chce im się wracać do pieluch :-D

9 lata 11 miesiąc temu #980567 przez Karola0303
Monia chlopaki słodziaki do wycalowania.. Ja che jak julia bydzie miec dwa lata to zeby byl braciszek lub siotyczka. Bylismy u lekaza mala ma uczulenie na mleko i cza kupowac specialne mleko eh

9 lata 11 miesiąc temu #980589 przez syza24
jeju ale slodkie te wasze chłopaki zresztą dziewczynki też ale jak mam swoją to teraz marzy mi się synuś chociaż po tym jak nasza Li daje nam popalić to często mi się wszystkiego odechciewa :silly: dziś wybieramy się do pediatry bo mała ma na około głowy taki jakby łupież z którym od tygodnia nie mogę sobie poradzić no i na policzkach zrobiła jej się szorstka skóra i może coś poradzi na ten jej popołudniowy płacz który mnie już doprowadza do obłędu i przez który zna ją pół okolicy :whistle: chociaż moje koleżanki twierdzą że minie jej po 3 miesiącu i nie mam co narzekać bo i tak ładnie śpi w nocy i na spacerach też potrafi tylko jak jej się włączy faza to nic nie uspokoi jej oprócz cyca a ostatnio wydaje mi się że całe popołudnia jak mąż jest w pracy to ona włącza sobie fazę darcia :woohoo: a ja wymiękam i szukam przyczyny w tym że może ja coś źle robię?? A tym bardziej jak słyszę dobre rady pod tytułem słaby pokarm i się nie najada :sick:

9 lata 11 miesiąc temu #980610 przez malina219
Syza u nas ciemieniucha zaczela się od "lupiezu" :)
Podziękowania: Aneczka84

9 lata 11 miesiąc temu #980627 przez Karola0303
Moja ma ciemieniuche przez uczilenie bo jest sliejsza niz normalna ją ostanio wyczesala a zas sie pokazala.. Pół miasta szukac za mlekiem do malej bo fabryka splonela

9 lata 11 miesiąc temu #980659 przez kristi*
Na ciemieniuchę polecam wam olejek kokosowy - smarować główke w kąpieli - szybko widać efekty.

Sliczne te wasze maluszki, szybko rosną. Marcinek waży już 5 kg, i niedługo kończy 3 m-ce.

A to moje chłopaki :laugh: Marcinek i Toni:

Załączniki:

9 lata 11 miesiąc temu #980665 przez syza24
Kristi kochane chłopaki a jak fajnie razem leżą :cheer:
My za 4 dni kończymy 2 miesiące i ważymy już ponad 5 kg, pani dr powiedziała, że ten płacz przez problemy brzuszkowe i dostaliśmy na razie czopki i krople i musimy zrobić wyniki moczu żeby zobaczyć czy tam wszystko ok? no i we wtorek na kolejną wizytę. A na główkę mamy przepisaną maść bo skóra tak jej się luszczy że tragicznie to wygląda jak jej to nie pomoże to wtedy spróbuje tego oleju kokosowego ;)

9 lata 11 miesiąc temu #980673 przez glooria
Na ciemieniuche polecam capespal chyba tak sie pisze sprawcie na Allegro szampon leczniczy dermatologicznych koszt ok 60 zł śmierdzi ropa jest bardzo gesty wystarczy troszkę rozpienic na główce i trzymać kilka minut splukac powtarzać aż zniknie a pózniej raz w tyg zapobiegawczo. Polecam bo nie trzeba wyczesywac ani kombinować a działa już na trzeci dzień

9 lata 11 miesiąc temu #980674 przez glooria
Nie polecam wyczesywac bo dzieciaczki lysieja ... Szkoda włosków a ciemieniuche lubi powracać Szampon dostałam na receptę w uk ale w pl polecałbym kuzynkom i koleżankom i każda uważała ze wart wydanych pieniędzy same poleciały lub pożyczały koleżankom bo jest bardzo wydajny

9 lata 11 miesiąc temu #980679 przez Alesandra
Hej, my jak narazie problemow z ciemieniucha nie mamy. Alusia teraz probuje zasnąć a ja spróbuję cos zjeść. Tak kolo 11 wybieramy się na spacer. Mam nadzieje ze pogoda bedzie piękna :)

9 lata 11 miesiąc temu #980728 przez *Beata*
Hej. Dziewczyny - zdjęcia dzieciaczków super - cudne maluszki :)
Starałam się czytać Was na bieżąco, ale jakoś nie było jak napisać. U nas przez prawie 2 tygodnie było znośnie, strasznych kolek nie było odkąd zmieniliśmy mleko na Humanę AntiColic, ale środę miała straszną, cały dzień płacz, w końcu o 16 się uspokoiła, ale od 18 zaczęła się znowu kolka i tak prawie do 21...tak mocnej jak teraz jeszcze nie miała... :( nic jej nie pomagało :( Ale wczoraj cały dzień była zadowolona i wieczór bez kolki... Dzisiaj póki co też ma dobry humor, zobaczymy jak będzie później... W środę już myślałam, że jest na coś chora, bo co zrobiła łyk mleka, to zaraz straszna histeria, ale chyba jednak chodziło o brzuszek... Ciężko jeszcze jej się robi kupkę i zdarza jej się przy tym płakać... Ale mam nadzieję, że powoli zacznie się jakoś to wszystko układać...
A to Hania z tego tygodnia :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia