BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 7 miesiąc temu #981719 przez monia89
Hej :-)
U nas nadal są wzdęcia chociaż i tak jest dużo lepiej po espumisanie :-)
I walczymy z tradzikiem.
A i najważniejsze od wt uczymy Antosia siusiać poza pampersik i mamy małe sukcesy :-)
A to.moje bomble czasu już brak obiad san sie nie ugotuje :-( Buziaki! ♥

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #981722 przez kristi*
Syza są specjalne woreczki na mocz dla dzieci, zapytaj w aptece. Ja taki kupiłam małemu i grosze kosztuje.

Karola mój siostrzeniec tak samo wyglądał.

Ostatnio brak mi czasu, chłopaki trochę męczą, ale daje radę,
Od wrorku chodzimy z Marcinkiem na rehabilitację 2x w tygodniu, bo ma asymetrię i codziennie ćwiczymy w domu
Cudnie się uśmiecha, uwielbia patrzeć na karuzelke

9 lata 7 miesiąc temu #981751 przez *Beata*
Syza - Bujanka ma rację, może spróbuj powtórzyć badania, jak miałam pierwszy raz pobierac mocz Hani, to pielęgniarka mówiła, że nie może być kupki, bo wyjdą złe wyniki i trzeba dokładnie wszystko wymyć...za pierwszym razem wyszły jakieś bakterie czy coś, ale sama wiem, ale wzięło się z tego, że przed założeniem woreczka nie wymyłam wszystkiego wacikiem dokładnie, później zrobiłam jak trzeba i wyszły idealne :) Także może zanieś do badania mocz jeszcze raz?

Bujanka - Sab Simplex ja podawałam do każdego karmienia 15 kropelek. Przez tydzień była poprawa, a później już niestety nie... Teraz zastanawiałam się nad Ibu-vit kolka bo tego jeszcze nie stosowałam u Hani...

Monia - śliczne chłopaki :) Brawa dla Antosia za sukcesy :)

9 lata 7 miesiąc temu #981799 przez Lidziun
Hej dziewczyny o odczytuje tu was czasami i właśnie widzę ze piszecie o alergii, mam 5 letniego syna który ma alergie objawiajaca się czerwonymi szorstkim plamami do tego atopowe zapalenie skory któreobjawia ssię strasznie sucha skora i jeszcze większymi krostkami teraz doszła mu astma ale to nie ważne, ja wyprobowalam wszystkie emolienty i każdy aptekowy doprowadzałdo jeszcze wwiększej alergii teraz używamy allerco ale do zamówienia tylko w internecie na sucha skore polecam dexeryl krem poleconyprzez dermatologa tak do 3 roku zżycia trzeba smarowac nawet po kilka razy dziennie, mleko najlepiej chyba nutramigen bo jak dadzą rryczałt to się płaci ookoło 3 zł za puszkę, oczywiście trzeba zrezygnować z owoców malopestkowych cielęciny wołowiny parowek i mleka i przetworów mlecznych przede wszystkim, a i jeszcze kupki są rzadkie i maja taki śluz w sobie, mam nadzieje ze którejś z was pomoglam, w razie pytań jestem mama wrześniowa 2015

9 lata 7 miesiąc temu #982052 przez Agula89
Co tu taka cisza ;) zagladam od kilku dni i pustki ! :)

9 lata 7 miesiąc temu #982087 przez Karola0303
Hejka co słychać u was jak wasze maleństwa?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 7 miesiąc temu #982103 przez syza24
hej forum chyba powoli umiera :( :(
Julcia słodka ;)
U nas jakoś po malutku do przodu dziś pierwszy dzień fizykoterapii miałam no i na szczęście mała jakoś się spisała spokojnie poczekała z moją mamą :cheer: zpbaczymy jak dalej będzie? a mnie po tych zabiegach wszystko boli hiihhi zamiast biodro przestać.. ale może to tak na początek :dry:

9 lata 7 miesiąc temu #982108 przez kristi*
a u mnie tragedia :(
dzisiaj chłopcy mnie wymęczyli, nie wiem jak długo tak wytrzymam...
no i mam kłopoty z mężulkiem, jestem ostatnio na niego wku****a, pracuje on na zlecenie bo jakoś nie może teraz roboty stałej znaleźć, i z dnia na dzień zrobił się leniwy zamiast roboty szukać, powoli robią nam się długi a on nic, i jeszcze rozpowiada po ludziach że niby to my już kolejne dziecko planujemy :angry: :angry: :angry: - nie mam pojęcia co mu odbiło, rozmawiałam już z nim i jak na razie żadnych rezultatów..... :(

Marcinek rośnie i dużo się uśmiecha, w piątek kończy 3 m-ce moje maleństwo :laugh:

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #982124 przez malina219
Hej dziewczyny! U nas wszystko bez zmian. Skora troszkę lepsza po smarowaniu dwa razy dziennie kremem z oilatum gruba warstwą. Kalinka juz fajnie reaguje i uśmiecha sie do tych których zna :) dużo spacerujemy :) 12 skonczyla 2 miesiace moja księżniczka :woohoo:

Załączniki:

9 lata 7 miesiąc temu #982131 przez monia89
Hej Malina

9 lata 7 miesiąc temu #982144 przez Agula89
Kristi to faktycznie mąż powodów do radości nie daje ... Ja nie wiem.. Czasem tymi chłopami to potrzasnac dosłownie trzeba.. Albo tak porządnie w łeb rabnac żeby cos dotarło..

Karola widzę ze malej zmiana mleka pomogła zniknęły juz krostki z buzki ?

Malina ta twoja mała naprawdę jest cudowna i taka malutka :woohoo:

Syza podczas rehabilitacji po fizykoterapii możesz odczuwać ze gorzej sie czujesz na efekty poczekaj z 2 tyg po skończonych zabiegach nawet.

Karolincia co u ciebie ?
Zawsze mega aktywna podtrzymywalas tu nam forum ;) a teraz Lila zabiera cala uwagę :)

9 lata 7 miesiąc temu #982172 przez MlecznaMama

a tam nic się z wątkiem nie dzieje.... to jeszcze nie stan agonalny Syza... po postu przy dzieciach zadziej można zaglądać i takie chwilowy przestój jest normalny :) później zobaczymy

Kisti nie obrazisz się jak Ci coś powiem? nie mogę się nadziwić dlaczego zdecydowałaś się na opiekę nad jeszcze jednym dzieckiem- i to w wieku bardzo absorbującym. Nie pamiętam historii dlaczego i kto to jest ten mały przystojniak ale utrudniłaś sobie życie i czas z Twoim Syniiem musisz dzielić na pół.... czy warto? ja bym się nie zdecydowała... to najpiękniejsze chwile w życiu , które szybko miną...
śliczne te Wasze maluchy!!!!
my byliśmy na piewszym szczepieniu... oh... jak ja tego nie lubię , ale Klaudusia ślicznie dała radę

9 lata 7 miesiąc temu #982188 przez malina219

MlecznaMama szczepienia cos strasznego. Cale szczęście Kalinka ladnie przeszla pierwsze wiec juz sie tak bardzo nie stresuje.

Karola Julia jaka juz duza slicznotka! :)

Kristi Ty to jesteś mistrz,ze dajesz rade z dwojka :D

Agula bardzo dziękujemy! :)

Zakupilysmy elastyka! Zakochałam sie :D
Załączniki:

9 lata 7 miesiąc temu #982207 przez *Beata*
Karola - Julia śliczna - jaka już duża :)

Syza - na początku po zabiegach zawsze się wydaje, że jest dużo gorzej :) Ale później po skończeniu powinno być już tylko lepiej :)

Kristi - współczuję sytuacji w domu, nie dość, że dwójka małych dzieci to jeszcze problem z mężem... Popieram Agulę z tym "rąbnięciem go w łeb":) Jakby nie było przy małym dziecku wydatki są dużo większe, więc w takiej sytuacji pewnie nie jest Wam łatwo... :(

Malina - Kalinka śliczna i jaka zadowolona :) Ma podobne włoski do Hani :)

Później dorzucę też jakieś zdjęcie Hani, ale najpierw muszę zrzucić na kompa, a tymczasem idę coś przygotować na obiad :)

9 lata 7 miesiąc temu #982209 przez *Beata*
Ja od niedzieli zmieniłam Hani znowu mleko :( Humana na kolki, wzdęcia i zaparcia - powodowała u Hani straszne zaparcia, czasami przez dwie godziny męczyła się, żeby zrobić kupkę, nawet czopek nie pomagał :( Od niedzieli pije Bebilon z Pronutra i teraz nawet nie wiem, kiedy robi kupkę, czyli w tej kwestii jest sukces :) Mam nadzieję, że już będzie ok i oby nie było powrotu codziennych kolek, ale jestem dobrej myśli :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia