BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 7 miesiąc temu #980730 przez *Beata*
A tak sobie słodko śpię :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #980736 przez *Beata*
Malina - śliczny kocyk i podusia :)Chyba Hani też kupię taki, bo wygląda super :)
Kristi - będziesz miała już wprawę przy opiece nad dwójką dzieci :) Śliczne chłopaki :)
Aleksandra i Malina- super, że Alusia i Kalinka już sie tak uśmiechają :) Hania też już się cieszy co chwilę - cudowne uczucie, aż się czasem łezka kręci w oku jak się patrzy :) Nie wiem jak Ty masz...
Syza - super, że Li tak ładnie już Ci przesypia noce :)
Karolincia - Gratuluję !!! Pewnie zapamietasz pizzę hawajską do końca życia :)
Karola - fajnie, ze Julia tak ładnie śpi, mały śpioszek z niej :)
Słodko śpią Wasze dzieciaczki na zdjęciach :)
Agula - ale Marcel już duży :) Śliczny chłopczyk :)
Monia - Oluś już duży chłopak i jaki opalony :) Jeszcze trochę to dogoni Antosia :) Śliczne chłopaki :)

9 lata 7 miesiąc temu #980739 przez *Beata*
Hania dalej śpi, więc w końcu udało mi się coś napisać :)

9 lata 7 miesiąc temu #980743 przez *Beata*
Syza widzę, że Ty też walczysz dalej z Lilianką z problemami brzuszkowymi... mam nadzieję, że one szybko miną, Hania jakby nie te problemy brzuszkowe to byłaby dużo spokojniejsza... widzę, ze często wybudza się jak kręci ją coś w brzuszku mimo tego, że jest dalej senna...

9 lata 7 miesiąc temu #980761 przez malina219
Beata współczuję problemów brzuszkowych... :( Hania boska! Laleczka :woohoo: :kiss:

Delikatny uśmieszek!

Załączniki:

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #980779 przez malina219
Beata kocyk rewelacja moja Kalinka pod nim spi w domu bo na spacerki za cieply jest. Jest jeszcze wersja light czyli na wiosnę lato i zamowilam jej tez jak przyjdzie to wstawie fotkę. Wg mnie warty jest tych pieniędzy, bo wykonany jest rewelacyjnie. SAMA BYM TAKI CHCIALA! I jest w dużym rozmiarze ale chyba okolo 400 o ile dobrze pamiętam wiec w zyciu :P a tak w ogóle to widzę ze macie boska chustawke/bujaczek który chciałam! Niestety cena mnie zniechecila... Ale prezentuje sie cudownie :)

9 lata 7 miesiąc temu #980795 przez *Beata*
Malina - Kalinka cudna :) Uśmieszek śliczny :) Powiem Ci, że kupując huśtawkę miałam obawy czy Hania będzie chciała w niej siedzieć, bo w bujaczku z wibracjami nie posiedziała dłużej niż 5 minut...ale huśtawka u nas się sprawdziła, Hania ją bardzo lubi, ma dużo funkcji,potrafi w niej spać nawet 3 godz.:) Jesteśmy z zakupu tej huśtawki bardzo zadowoleni. Gruby kocyk mam dla Hani, takę kupię wersję light :)

9 lata 7 miesiąc temu #980798 przez *Beata*
Malina - na jakiej stronie kupowałaś ten kocyk?

9 lata 7 miesiąc temu #980803 przez malina219
Beata na lamillou.pl gruby a ten light (właśnie mi przyszedł) na babydecor.pl bo to juz stara kolekcja byla i go nie bylo na stronie a mi się podobał wiec szukalam gdzie indziej :) później wstawie fotkę jest super! Do tego mam poduszkę Angel's wings zamowiona uzywana raz przez jakies dziecko na olx za 40 z przesyłka a normalnie kosztuje 59 plus przesyłka. Wiec mi się udalo :)

9 lata 7 miesiąc temu #980804 przez *Beata*
Malina dzięki za informacje. Czekam na fotki :) No to udało Ci się z poduszką :)

9 lata 7 miesiąc temu #980819 przez Karola0303
Jak uwas wygloda jak jedziecie do tesciowej?

9 lata 7 miesiąc temu #980866 przez syza24
Beata Hania słodka i tak słodko śpi a huśtawka zaczepista u nas Li dostaje szału na huśtawce ale mamy mniej bajerancką na szczęście leżaczek nie gryzie więc w nich chociaż troche czasem poleży.
Malina ja też właśnie zamówiłam Angel's Wings tylko nie oryginalną ale strasznie mi się spodobała no i kosztowała 45 zł
Dziś z koleżanką doszłyśmy do wniosku, że w naszej okolicy jest siedmioro dzieci takich do ok pół roku no i tylko dwoje z nich karmionych piersią ja i ta koleżanka której synek ma 6 m-cy czyli co się nasuwa na myśl, że to cycowanie to nie taka łatwa sprawa jak wszystkim się wydaje :whistle: ja przyznam się, że też czasem wymiękam jak mała płacze i co chwilę chce powisieć na cycu i mam ochotę jej dać butlę i mieć spokój ale ja chyba sama za bardzo lubię to cycowanie jak ona tak się wtula we mnie :blush:
Tylko już pojawia się pierwszy problem bo tak jak wam wcześniej wspominałam boli mnie strasznie biodro miałam prześwietlenie i w nim wszystko ok więc czekam na rezonans i ortopeda żebym tak nie cierpiała to skierował mnie na rehabilitację no i mam od 16 przez dwa tygodnie dzień w dzień na 17 i tak ok godziny i to 20 km od domu więc co najmniej 1,5-2 h i co tu zrobić z moim rozdartym dzieciem??

9 lata 7 miesiąc temu #980876 przez malina219
Syza co do karmienia piersią to jak bylam w szpitalu to lekarki i pielęgniarki byly w szoku ze chce karmić. Malo ktora kobieta karmiła w tym szpitalu... Z moich znajomych tez malo ktora karmi i to nie ze względu na brak pokarmu :) nie potępiam bo wiem, ze nie musza tego robic ale zastanawia mnie fakt skąd się bierze takie masowe negatywne nastawienie do kp. Ja też czasami mam dość,ale nie odpuszczam. :) a w jaki wzorek zamowilas Lili podusie? :)

Dziewczyny jesli któraś z was kupuje pampersy Pampers to na stronie feedo.pl można sobie kupic duza pake za fajna cenę :)

9 lata 7 miesiąc temu #980944 przez AgusiaKRK
Dzień dobry, może Wy mi podpowiecie, co robić, jako młode mamusie ale już z doświadczeniem. Chyba mam zastój w piersi, bardzo mnie boli, jest opuchnieta i zaczerwieniona, do tego twarda. Maleństwa nie mogę przystawiać, bo jest w szpitalu, odciagam mleko regularnie laktatorem. Z tej obolałej piersi prawie nie leci, z drugiej ładnie. Stosowałam ciepły prysznic przed odciaganiem i okłady z zimnej kapusty po. Czy któraś z Was miała taki problem? Czy te sposoby pomogły? Po jakim czasie? Czy może znacie inne sposoby? Będę bardzo wdzięczna za rady!

9 lata 7 miesiąc temu #980967 przez syza24
AgusiaKRK ja nie pomogę bo mi akurat malutka ściągała ten zastój a ty jak nie masz możliwości ściągnięcia przez dziecko to nie wiem chyba bym się udała w takim przypadku na IP może oni coś ci poradzą żeby nie zrobił się ropień bo będziesz miała masakrę :(
Malina cos takiego jak ten kocyk tylko minky różowe sprzedajemy.pl/kocyk-zakochane-ptaszki-wrzosowe-minky,15459772 ciekawe jak bedzie podusia wyglądać?

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia