BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 11 miesiąc temu #979627 przez kristi*
u mnie nocki są super, 1-2 razy wstaje na karmienie,
Dzisiaj przed snem nakręciłam Marcinkowi karuzelkę, ale się cieszy skarbek, aż piał :woohoo: A potem bez smoka przysypiał i róg kołdry ssał - słodziak.
Jak widzę jego uśmiech - czuję podwójne szczęście :woohoo:

Dzień lepszy, bo i mały wreszcie się nie męczył, na zaparcie dr przypisała dicoflor30, poszło szybko i wyszło bokiem i popłynęło po brzuszku, ale problem mamy z głowy, już nie mogłam patrzeć jak się męczy, a te domowe sposoby jakoś nie pomogły.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #979631 przez malina219
Kristi to Ty masz fajne nocki! Jejku ale to musi bosko wyglądać jak się tak cieszy Marcinek :woohoo: On tez starszy od naszych dziewczynek jest,wiec nie mam co narzekać bo w końcu tez będą 1-2 pobudki (chyba haha).

Aleksandra to tak jak u nas. Niby juz przywyklam do pobudek ale chciałabym zasnąć i obudzić sie dopiero rano. :) jeszcze troszkę i tak będzie :D

9 lata 11 miesiąc temu #979634 przez Karola0303
Umnie od samego poczatku wstawalam raz lub dwa razy zazwyczaj to o 2 i o 5 a czasem ino o 5. Tylko ciężko uspac mala po hustaniu przez ciotka jej mozna gadac żeby nie hustala twierdzi ze jak ona hustala to i mozemy a jo tak niechca ale nie slycho nas a jo potym nerwowo z niewyspania to czasem mój mnie zmnio. No i sie doczekalm pierwszej miesiączki tak dziwnie jakoś

9 lata 11 miesiąc temu #979639 przez syza24
U nas pobudka 3-4 razy w nocy ale mała na szczęście tak jak jej mamcia do rannych ptaszków nie należy i jak zaśnie 20:30-21 to wstaje koło 9 nie ma co narzekać :cheer: a co do przespania całej nocy to mi się na razie nie marzy takie coś bo ostatnio jak Li spała 5 h to ja po 4 się obudziłam i nie wiedziałam co się dzieje bo cycki mi chciały eksplodować aż mnie rwały więc czekałam aż mała sie obudzi i jednego cycka zjadła a drugiego musiałam wstać i odciągnąć :blink: więc po całej nocy chyba by mi cyce pourywało tym bardziej, że ja co kilka dni mam nawały mleka i chodzę jak mleczna krowa :laugh:
ja dziś byłam u ginekologa i u mnie wszystko dobrze pięknie się zagoiło, szycie ładne tylko delikatny stan zapalny więc dostałam jakieś czopki, no i przepisał mi witaminy bo powiedział, że licho wyglądam i że nie dobrze jak pediatra kazała mi odstawić nabiał z powodu wysypki u małej to nie przepisała mi wapnia bo Li wysysa mi całe moje zapasy i za moment ucierpiały by na tym moje zęby i kości :unsure: oczywiście ze strasu z powodu, że mała została w aucie z teściową z którą pierwszy raz została na dłużej niż 5 minut to zapomniałam poprosić o tabletki antykoncepcyjne bo zgodę na "intymne spotkania z mężem" dostałam ale trzeba będzie bardzo uważać jak w ogóle do czegoś dojdzie przy takim zmęczeniu :unsure:
a propo zmęczenia to czy wy też tak macie że takie wymęczone jesteście?? bo ja padam co wieczór po tym całodniowym maratonie z małą, ciągłym praniu, prasowaniu, sprzątaniu, gotowaniu no i dodam to, że nie mam niczyjej pomocy nie licząc męża, który chce pomagać ale nie może na tyle ile bym chciała bo do pracy musi chodzić :unsure:

9 lata 11 miesiąc temu #979640 przez *Beata*
Syza - z tym zmęczeniem to mam podobnie... też jestem sama z mężem...także czasami sobie myślę, że jak byłby ktoś jeszcze to może chociaż na chwilę zająłby się małą... w ciągu dnia też jestem sama...i mimo, że Hania jest cudowna, to jak mąż wraca to cieszę się, że mnie odciąża...

9 lata 11 miesiąc temu #979765 przez malina219
Hej mamuśki :kiss:
U nas wszystko dobrze. Dzisiaj pierwszy raz Kalinka sie cieszyla całą buzka jak się przed nią wygłupiałam! Aż mi łezki szczęścia popłynęły. Coraz bardziej towarzyska sie robi co mnie ogromnie cieszy.
Tata przywiozl mi z Niemiec wkladki laktacyjne z penatenu i nie mogę uwierzyć jakie sa super chlonne! Zawsze w nocy musiałam zmieniać 3/4 razy te rossmanowskie a te cala noc jedna para :woohoo: A koszt 3 euro wiec w sumie nie dużo więcej i bardziej sie oplaca. Ale i tak juz zamowilam te wielorazowe, w poniedziałek maja byc, wiec juz nie będę potrzebować. Poza tym laktacja mi się powoli unormowuje bo nie daje rady na raz odciągnąć tych 100 ml jak wczesniej tylko 50. Z jednej strony sie cieszę a z drugiej nie bo musze na raty odciągać jak chcemy gdzies wyjść na spacer.

Załączniki:

9 lata 11 miesiąc temu #979788 przez Alesandra
Malina mi już się unormowala laktacja. Mam cały czas miękkie piersi i jak mi powiedziala położna juz teraz nie będzie nadprodukcji tylko mleczko będzie produkowalo sie na bierzaco jak mala będzie jeść;)

9 lata 11 miesiąc temu #979789 przez malina219
Moja Kalinka ma od kilku godzin strasznie zaropiale oczko placze bo go nie może otworzyc :(((( przemywam rumiankiem a w poniedziałek do lekarza.... :(

9 lata 11 miesiąc temu #979794 przez Alesandra
Malina my przemywalysmy sola fizjologiczna. Pomogło.;) ale biedna Kalinka :(

9 lata 11 miesiąc temu #979801 przez syza24
Kalinka Cudowna kruszynka :cheer: biedna jest z tym oczkiem ale tak jak Aleksandra mówi przemywaj solą fizjologiczną
Aleksandra u mnie już prawie dwa miesiące i laktacja dalej nie unormowana bo co chwila mam jakieś nawały i co chwila jestem o krok od zapalenia piersi bo mała przy nawale nie pije wystarczająco dużo żeby opróżniać piersi a ja się boję, że jak zaczne odciągać to będzie jeszcze więcej mleka :unsure: no i przez to przez ostatnie dwa tygodnie już dwa razy miałam gorączkę dreszcze itp. jak przy zapaleniu a lekarz z położną stwierdzili że po prostu trzeba jeszcze przeczekać i mam bardzo wrażliwe piersi i muszę na nie bardzo uważać :whistle:

My dziś przyjmowaliśmy gości i mała pełna radości była aż do wieczora bo chyba musiała prze te odwiedziny się odstresować i płakała z godzinę :(
A tak wyglądała jeszcze pełna radości

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 11 miesiąc temu #979804 przez Alesandra
Syza piekna Lila ;) my jemy bo juz tez mi piersi nabuzowaly się. Juz dawno nie mialam tego uczucia. U nas w poniedziałek 2 miesiące i nie wiem kiedy zlecialo

9 lata 11 miesiąc temu #979818 przez malina219
Przemylam jej moim mleczkiem w nocy,bo tak wyczytałam na Internecie i juz jest poprawa! :)

9 lata 11 miesiąc temu #979829 przez Karola0303
Syza piękna lila. My dzis mamy dwa miesiące i jestesmy dziś marudne

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 11 miesiąc temu #979839 przez malina219
Anabelle mogłabyś polecić mi jakies firmy nosidel ergonomicznych? :)

9 lata 11 miesiąc temu #979853 przez syza24
Anabelle gdybyś tu była to jakbys dała radę to napisz jakie kulki gejszy polecasz albo podrzuć link bo wiem ze kiedys pisłas a ja gdzies zapodziałam gdzie zapisałam :S :whistle:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia