BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 9 miesiąc temu #990920 przez Alesandra
Kristi ale Marcinek duży, ledwo się w gondoli mieści juz :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #991272 przez kristi*
Alesandra a no prawie na styk, jak oparcie uniosę do pozycji półleżącej to się zsuwa i "siedzi" z nóżkami na krawędziach gondoli. Zastanawiam się i pewnie niedługo wymienimy na spacerówkę, która i tak rozkłada się na płasko.

Dziś po raz pierwszy od tygodni zasnął sam kołysany w wózku bez cyca :woohoo:

9 lata 9 miesiąc temu #991273 przez kristi*
A to my z rodzicami chrzestnymi - niestety Marcinek spał i nie zamierzał wstać do zdjęć

Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu #991385 przez *Beata*
Kristi - Marcinek śliczny :) Uśmiech ma boski :) Jaki już duży z niego chłopak :) Fałdeczki też ma fajne :) he he Sam tak leży w wannie? Widzę, że też główkę przechyla trochę w jedną stronę... Hania też w tą samą przechyla...

9 lata 9 miesiąc temu #991548 przez kristi*
*Beata* hehe duży pulpecik z niego, w wannie sam tak leży, ostatnio zaczął podnosić nóżki do góry i walić w wodę i chlapie wysoko do góry. Jak go mąż kąpie to mówię do Marcinka ochlap tatę i zaczyna chlapać :laugh:

9 lata 9 miesiąc temu #991636 przez Karolincia
Hej Kobietki :*

Nie linczujcie, nie bijcie za moje milczenie :P

Lilusia rośnie, we wtorek 14lipca mamy szczepienie 2 dawkę, dalej zaklejany ma pępuszek,bo przepuklinka dalej jest, ale dużo mniejsza. Lekarka mówi, że jeszcze 2-3 oklejenia i powinno być dobrze :)

My jedziemy w przyszły piątek na weekend do rodziców moich na działkę z Li do Ciechocinka :)
A 1 sierpnia na 1,5 tygodnia :)

Kristi - Marcinek cudowny :) Kawał chłopa już z Niego :) hihihi i chlapie Tatusia :)

Malina - Kalinka prześliczna :) :) Śmieszka :)

Beata - Byłaś na rehabilitacji z Hanią w związku z tym przechylaniem główki w jedną stronę??

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #991660 przez *Beata*
Karolincia - nie byłam, dlatego, że już coraz mniej przechyla, znajoma położna mówiła, żeby jej podkładać z tej strony wałeczek z pieluszki, a lekarka mówi, że jest u niej ok i nic nie trzeba robić. Jak przechyli to jej poprawiam na prosto i widzę, że już nie przechyla tak często jak kiedyś. Ważne jest, żeby przykurcz się nie zrobił...ale myślę, że powoli wychodzimy z tego...tym bardziej, że przechyla tylko jak leży. Daj jakieś zdjęcie Lilusi, żebyśmy mogły nacieszyć oko :)

Hania zaliczyła wczoraj pierwsze podcięcie włosków :)

9 lata 9 miesiąc temu #991687 przez malina219
Beata moja Kalina ma dluga grzywkę i na bok jej ukladam bo miała by na oczkach wiec nas tez za jakis czas czeka :) Twoja Hania to ma cudowneeee włosy!!!! :woohoo: Pokaz zdjęcie :kiss:

9 lata 9 miesiąc temu #991688 przez Karolincia
Beata - No tak to bardzo ważne, aby przykurcz się nie zrobił :) :) Ooo..pierwsze strzyżenie za Hanią!! :D POKAŻ ZDJĘCIE :D :) :) A kto jej podcinał?? :) Nie płakała?? :) Ile już waży i ile ma cm?? :) :)

Malina - A Ty Kalince nie podcinasz? :) :)

9 lata 9 miesiąc temu #991689 przez malina219
Karolincia jeszcze nie, ale pewnie na jesień nas to czeka :)

Mamusie jaki macie temat o przebijaniu dziurek? Moja znajoma przebiła w wieku 4 miesięcy córce a dla mnie to ostra przesada... Z drugiej strony dziecko nie pamięta bólu i nie będzie się wyrywać tak jak trzylatka. Myślicie ze na wiosnę byloby ok?

9 lata 9 miesiąc temu #991693 przez *Beata*
Karolincia - Hania tydzień temu ważyła 6460 g, co do długości to ubieram jej ubranka w rozm. 62 i 68. Siostry mąż jest fryzjerem, wczoraj farbowałam włosy i odrazu Hania miała podcinane, bo grzywka jej już zachodziła na oczy, no i boki trochę też. Zobaczymy jak teraz będą rosnąć. Trzymałam ją na rękach i nie płakała :)

Malina - wydaje mi się, że Hania włosy to ma bardzo podobne do Kalinki :) Co do przebijania dziurek, to pytałam siostry kiedy przebijali u córeczki to mówiła, że ok roku miała, chyba na roczek jej przebili. 4 miesiące to chyba trochę przesada...przynajmniej takie jest moje zdanie.

Zaraz zrzucę zdjęcie i Wam pokażę nową fryzurę Hani :) he he

9 lata 9 miesiąc temu #991694 przez malina219
Beata czyli tak jak myślałam na roczek fajnie:) Hania ma więcej włosków :woohoo:

9 lata 9 miesiąc temu #991696 przez *Beata*
Daję dwa zdjęcia nowej fryzury :)Na jednym śmieszne uczesanie specjalnie pod zrobienie Wam zdjęcia, żeby pokazać jak wygląda teraz grzywka :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu #991700 przez malina219
Aaaaa jest boska! Super grzyweczka :)

9 lata 9 miesiąc temu #991709 przez kristi*
Beata grzywka super, Marcinek ma krótkie włosy więc póki co jeszcze nie ścinamy

Toniś dzisiaj przesadził, drzemki nie miał ateraz wymyśla, 100 pomysłów na miminutę, czeka mnie niezłe sprzątanie zanim siostra wróci.
Nie rozumiem jej wychowywania, na wszystko mu pozwala, nie potrafi powiedzieć Nie, wszystkie "wypadki" które mu się przytrafiają, są wtedy kiedy ona z nim jest,

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia