BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 9 miesiąc temu #990511 przez malina219
Aleksandra rozumiem zdaje sobie sprawę, ale może kiedys się uda :laugh:

Beata ladna Hania ma wagę :kiss: Super,ze ten kaszel to nie objawy jakiejś choroby!

Karola piękna Juleczka a jaka juz duza! :woohoo:

Jedziemy za trzy tygodnie nad morze :woohoo: Juz sobie wyobrażam wieczorne spacery po plaży w bondolino :) oby nie bylo upalow.... :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #990513 przez malina219
Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu #990598 przez malina219

Moja córcia ma kucyka haha :)
Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu #990619 przez *Beata*
Malina - Kalinka jest przecudna :) Ale urodę ma po mamusi, więc nie ma co się dziwić :) Różową sukieneczkę kupiłaś jej w H&M? Hania ma taką samą :) A kucyk super! :) Mała modelka :) Daleko macie nad morze? Może pod koniec lipca nie będzie już takich upałów...

9 lata 9 miesiąc temu #990623 przez malina219
Beata bardzo dziękujemy :kiss: tak hm to te tanie sukienki a uwielbiam bo są super na lato! :woohoo: Jestesmy ze śląska. Nad morze mamy ok.10h.... Droga sie zbytnio nie przejmuje ale samym pobytem tak. Nie wiem czy jechac... Chyba odpuszczę wakacje w tym roku bo jak widzę jak ona sie meczy na upalach to nad morzem byśmy caly dzień w domku siedziały i wychodzily tylko wieczorem :dry:

9 lata 9 miesiąc temu #990674 przez *Beata*
Malina - dokładnie na lato są super, bo nie są grube ;) To mieszkasz w województwie sasiadujacym z moim ;) Dosyć często bywam w śląskim ;) Co do wakacji to my w tym roku też odpuszczamy. Nie chcemy męczyć małej drogą , no i ogólnie nie wiem jakby to było na miejscu... Za rok już będzie miała ponad roczek i wtedy będzie jakoś łatwiej, przynajmniej tak mi się wydaje ;)

9 lata 9 miesiąc temu #990684 przez Karola0303
Malina my tez z Śląska ale groco
My mamy wyjazd w środę na 3 dni

9 lata 9 miesiąc temu #990721 przez syza24
Kalinka przecudna zresztą tak samo jak mamusia ;)
My też wakacje odpuszczamy ja bym się męczyła, ona też to raczej nie ma sensu, może dopiero weekend w górach na jesień :huh:
My po chrzcinach Li spisała się ponad moje oczekiwania :cheer: spała całą mszę nawet nie obudziła się jak ksiądz polewał jej główkę :whistle: impreza udała się rewelacyjnie wszyscy zadowoleni mimo tego upału B) cieszę się, że już po i że było tak super :laugh:
Mam pytanie co robiłyście z kasiorką którą dostały dzieciaczki na chrzciny bo ja nie spodziewałam się takiej sumy i teraz nie wiem czy przeznaczyć na jakieś rzeczy dla małej typu fotelik, chusta czy odłożyć jej na przyszłość??

9 lata 9 miesiąc temu #990739 przez Alesandra
Ja pokupowalam trochę rzeczy dla małej reszta poszła na bieżące rzeczy typu pampersy chusteczki płyn do kąpieli i się rozeszlo. U nas zresztą nie było tego tak wiele

9 lata 9 miesiąc temu #990790 przez Karola0303
Ja kupilam ciuszki malej i pampersy

9 lata 9 miesiąc temu #990794 przez malina219
Z większych rzeczy kupiłam bondolino i ciuszki a tak to bieżące wydatki ale jeszcze nam zostalo i myślałam żeby założyć konto i wpłacić. Nie wiem jeszcze :evil:

9 lata 9 miesiąc temu #990852 przez *Beata*
Hania na Chrzest dostała też sporą gotówkę, nawet nie myślałam, że będzie jej tak dużo - kupiliśmy jej huśtawkę, którą miałam kiedyś na zdjęciu, no i jeszcze sporo zostało, ale jak coś mi się podoba to jej kupuję do zabawy.

Jak u Was w upalne dni?
My nie wychodzimy w ciągu dnia na powietrze, jak się udaje to rano, a jak nie to dopiero wieczorkiem, ale też nie na długo, bo kąpanie i te sprawy...
Ostatnie 3 noce jak jesteśmy u moich rodziców to Hania przesypia super, chyba jej służy klimat :) Jak wypija mleko po kąpieli ok 19-20, to zasypia do 21 i śpi do 5.30 :) Trzy dni o tej samej porze pobudka :) Pierwsza noc była dla nas dziwna, ja z mężem się budziłam, robiliśmy mleko, bo wydawało nam się, że będzie już piła, a ona dalej spała, w sumie każda zrobiona butelka była wylewana...ale już jakoś się oswoiliśmy z tym, że ona śpi, bo na początku myślałam, że może jej coś jest, że wytrzymała prawie 11 godzin bez mleka...ale wygląda na to, że dobrze jej się śpi i wstaje zadowolona :)

9 lata 9 miesiąc temu #990884 przez malina219
Beata moja Kalina budzi się na cyca miedzy 4/5 a zasypia o 22 :laugh: U nas upaly różnie zalezy od dnia... Czasami jest nie do zniesienia chce byc tylko na rękach nie może zasnąć a np wczoraj byla super. Wzięłam wanienke do salonu i sie pluskała:)

A co oprócz pieniążków dostały Wasze pociechy?
Moja Kalina dostala dwie pary złotych kolczyków, medalik serduszko, srebrny obrazek z aniolem stróżem z grawerem, kuferek ze swoim zdjęciem i data chrztu i inne pamiątki :)

Syza Kalinka tez się nie obudzila podczas polewania glowki aż się im dziwie :D ja mysle jechac nad morze we wrześniu :) duzo jodu a jeszcze cieplo w miare będzie :)

9 lata 9 miesiąc temu #990891 przez syza24
My chyba kupimy małej fotelik do auta ten od 9 kg, kocyki bambusowe a resztę chyba odłożymy na konto w razie jakiegoś innego większego wydatku ;)

U nas Li dostała mało prezentów bo wszyscy dali kasiorkę ale dostała złote kolczyki, anioła z grawerem, zabawki z fishera i wielka lale :lol:
No i Lila tez zaczęła przesypiać całe noce a moje cycki nie wiedza co się dzieje i ok 4-5 chcą eksplodować tylko ona zasypia już ok 20:30 :) i nie wiem czy odciągać w nocy czy przyzwyczajać piersi żeby mniej wytwarzały pokarmu ???

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #990910 przez kristi*
syza24 Marcinek dostał tylko kasę i uzbierała się niezła sumka nawet się nie spodziewaliśmy, wpłaciliśmy małemu na konto (na razie zwykłe oszczędnościowe, potem się zobaczy czy zmieniać na inne)
jeszcze obiecane zdjęcie w garniaku:

Aktualnie w te upały kąpiemy małego w zależności od potrzeb - 3-4 razy dziennie żeby go trochę schłodzić, a mały ma świetną zabawę i ogromną radochę :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia