BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 8 miesiąc temu #994393 przez malina219
Dziewczyny co to szczepień to Wam współczuję:( u nas płacz tylko przy wkłuciu i tyle.
Jesli chodzi o karmienie to ja rozmawialam z lekarka, ktora jest endokrynologiem dziecięcym głównie dla noworodków i niemowląt zreszta bardzo dobrym - leczyla mnie od małego - i mowila ze od 6 miesiąca jesli kp bo dziecko już i tak poznaje dużo smaków w mleku mamy a karmione modyfikowanym znają tylko jeden smak wiec od 4 spokojnie podawać. Ale oczywiście kazda z matek wie co najlepsze dla jej dziecka. Ja czekam aż usiądzie zobaczymy kiedy to nastąpi.

Super sprawa chusta, ale jak sobie pomysle o 5 metrach materiału to mi się juz nie chce :D poza tym to motanie... Nie dla mnie :) elastyk byl fajny bo raz dwa i wiązanie banalne. :)

Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #994426 przez *Beata*
Aleksandra - to widze,ze podobnie przechodza szczepienia :-( No Hania jak na wage wyjsciowa ze szpitala 2830g to ladnie przybiera. Maly tluscioszekz niej, przez te upaly w faldkach jej sie odparza, pomimo smarowania...
NesQa - u nas dzisiaj placz juz sie zaczal z chwila przekroczenia progu Osrodka, nie bylo mozliwosci jej w zaden sposob uspokoic, dopiero jak wyszlismy niego to przestawala powoli...
Malina - wiem,ze jak karmione mm to po 4 miesiacu, lekarka tez tak mowila,ale sami chcielismy chwilke zaczekac,ze wzgledu na te problemy brzuszkowe,,lekarka dzisiaj mowila,ze w zwiazku z tym jej brzuszkiem nie trzeba sie az tak spieszyc,... Mysle,ze za jakis tydzien cos zaczniemy powoli wprowadzac. A Kalinka sliczna:-
Co do siadania to nie mozemy sobie poradzic z Hania,ktora ciagle sie podnosi i jak jej nie wychodzi to zaczyna sie denerwowac. Ostatnio lezac w wozku zlapala sie zabawki i prawie usiadla... wiec trzeba ja miec na oku...

9 lata 8 miesiąc temu #994454 przez Alesandra
Malinka a Wy już po szczepieniu?
mamy ten sam kocyk :)

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #994462 przez *Beata*
Hania już śpi, więc mogłam zrzucić znowu aktualne zdjęcia :)
To zdjęcie z dzisiaj, pomimo szczepienia w domu już humor dopisywał :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Tutaj rozmowa z jej owieczką-przytulaczkiem :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

I z zadrapanym czółkiem :( Ale dzisiaj już się zagoiło :)

Załączniki:

9 lata 8 miesiąc temu #994487 przez malina219
Beata wiem wiem rozumiem Was :) moja Kalina sie nie bierze do siadania, ale trudno jedne dzieci wczesniej inne później. Tez wiecznie Kalina sie podrapie, a obcinam pazurki regularnie :evil:

Aleksandra wiem widziałam juz na fb :kiss: Uwielbiamy ten otulacz :) nas czeka szczepienie w przyszłym tygodniu to "ostatnie" przed dluga przerwa :) ale jestem ciekawa jak stoimy z waga :D

9 lata 8 miesiąc temu #994510 przez Alesandra
Malinka pewnie jesteście w granicach mojej Alusi koło 5 kilo
u nas też widać ogromną różnicę
wrzucę zdjęcie jak Alusia miała kilka tygodni i 4, 5 :)
na pierwszym ma niecałe4 tyg

Kocham to moje cudowne szczęście najmocniej na świecie

Załączniki:

9 lata 8 miesiąc temu #994527 przez *Beata*
Malina ja obcinam Hani paznokcie co dwa- trzy dni,a i tak raz na jakis czas sie podrapie :( Co do siadania to dokladnie tak jak piszesz, moze byc tak,ze Hania teraz juz probuje,a Kalinka usiadzie wczesniej, kto wie co nam przyniosa kolejne dni i czym nas zaskocza nasze kochane malenstwa :-)

9 lata 8 miesiąc temu #994529 przez *Beata*
Aleksandra - zmienia sie ta Twoja Gwiazdeczka :-) Jaka zadowolona na brzuszku :-)

9 lata 8 miesiąc temu #994706 przez malina219
Aleksandra śliczna Alusia :)

My właśnie zbieramy sie na sesje zdjęciową. Mam nadzieje, ze chociaż na jednym zdjęciu wyjde korzystnie :evil:
Miłego dnia Mamuśki :kiss:

9 lata 8 miesiąc temu #994805 przez syza24
Hej mamusie
Nie odzywałam się ostatnio ponieważ we wtorek zmarł mój teść z którym dzielimy dom. Zmarł tak nagle, że wszyscy jesteśmy w szoku miał 64 lata. No i na nas spadło cale załatwianie pogrzebu, stypy itp. Więc ostatnie dni były okropne. Wczoraj był pogrzeb musiałam pójść na niego z małą chociaż starałam się trzymać raczej z boku, żeby nie zakłócać ciszy która powinna w takiej chwili być. Chociaż Li spisała się 100 procentowo była bardzo grzeczna nie płakała spała i patrzyła na wszystko a na stypie była pocieszeniem wszystkich.
Powiem wam, że gdyby nie mała to pewnie o wiele gorzej byśmy to wszystko znieśli a tak to doceniamy jeszcze bardziej obecność tego naszego słoneczka...

9 lata 8 miesiąc temu #994887 przez malina219
Syza nawet nie wiem co powiedziec.. Bardzo mi przykro, na pewno jest Wam ciężko. Dobrze, ze macie Lili dziecko wnosi tyle miłości i radości do rodziny... Trzymajcie sie!

9 lata 8 miesiąc temu #994948 przez malina219

Pierwsze zdjęcie z sesji :woohoo: Moja góralka :kiss:
Załączniki:

9 lata 8 miesiąc temu #994949 przez malina219

9 lata 8 miesiąc temu #994950 przez malina219

Załączniki:

9 lata 8 miesiąc temu #994952 przez malina219
Przepraszam, ze tyle razy sie wrzucilo :(

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia