BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 8 miesiąc temu #995849 przez Alesandra
I mi się marzy mieszkać nad Morzem :). Może.za kilka lat:)

Malina Alusia ma malutka i waziutka stopkę ze nie ma na nią rozmiaru. Do. Jesieni miesiąc jeszcze wiec może urosnie jej stopa ze chociaż jakieś na noworodka dobre beda

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #995858 przez Alesandra
dziewczyny znacie jakies strony internetowe gdzie mozna znalezc fajne ciuszki dla dzieciaczkow?

9 lata 8 miesiąc temu #995866 przez nesQa
co do bucików mam ten sam problem. mam kupione 3 pary i wszystkie, nawet te które miała na chrzest jej spadają. :P dlatego póki co albo grube skarpetki albo te takie buciki też materiałowe. może do jesieni stópki urosną :P

ja tak szczerze mam już dość morza, mam do niego jakieś max 4 km. mieszkam 25 km od centrum i z cieszyłabym się gdyby zbudowali jakąś galerię :laugh:

ze stron to ja jedynie z c&a i h&m zamawiam. kurier jest u nas co drugi dzień :laugh: już zamawiam ubranka na 74, chociaż póki co 56/62 nosimy. korci mnie zamówić kurtkę na jesień, ale nie mam pojęcia jaki rozmiar wtedy będzie miała moja Lili :P

moja Lili to zodiakalna ryba i jak przystało na taką uwielbia siedzieć w wannie :cheer:
Załączniki:

9 lata 8 miesiąc temu #995897 przez Karola0303
Aleksandra na fb szafa dziecięca 0-5 lat baby-drean 2 i Ubranka dla dzieci

9 lata 8 miesiąc temu #995988 przez *Beata*
Aleksandra na stronie sklepu Smyk maja teraz fajne wyprzedaze.
Malina my z bucikami mamy inny problem... wczesniej pasowaly,a teraz ma za gruba nozke i nie chce jej wchodzic :-(
Dzisiaj bylysmy u lekarki i sie dowiedzialam,ze Hani wychodza dwa dolne zabki...

9 lata 8 miesiąc temu #996012 przez malina219
Aleksandra ja zamawiam na hm i zarze :)

9 lata 8 miesiąc temu #996060 przez kristi*

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Z kolejnym dzieckiem poczekamy 2-3 lata, aż obecna sytuacja nam się poprawi.

Marcinek chyba mi ząbkuje, chce żeby go nosić, przytulać, marudzi, spać nie może, jak mu szczoteczką z żelem dziąsła masuje to płacze czego wcześniej nie robił. Zobaczymy za parę dni.

9 lata 8 miesiąc temu #996081 przez malina219

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Beata ja jakos nie przepadam za smykiem. Kalina ma kilka ciuszków, które dostala i sa ok, ale ja sama nigdy nic nie znajdę co by mnie urzeklo :evil: Co nie zmienia faktu, ze muszę zerknąć skoro wyprzedaż :D

Nesqa ile Li wazy? :) Moja Kalinka tez ryba i tak samo kochaaa kąpiele! :) My juz mamy kurtki na jesień. Przeciwdeszczowa parkę zamowilam na 74 a "bejsbolowówke" z hm 68 i juz w niej chodzi z odwinietym rękawkiem. Tez kupuje większe rozmiary juz :) ostatnio byly promocje na stronie adidas to jej dwie bluzy zamowilam, jedna na UWAGA DWA LATKA a jedna 74 haha :)

Dziewczyny mam taki problem, ze od tygodnia ciężko cokolwiek zjeść przy Kalinie... Wyrywa sie do tego, próbuje zabrać krzyczy albo placze i nie nie jest glodna bo zawsze próbuje jej dać cyca albo butle wtedy. Czy Wasze dzieciaczki tez juz tak reagują na jedzenie? :D

9 lata 8 miesiąc temu #996090 przez Karola0303
malina moje je co 3 h 150 ml ale sa dni jak wstanie rano zje a potem juz nie wyrwa krzyk to nie daje,,Daje jej coś do picia i później jak upomni się to daje mleko lub zupkę

9 lata 8 miesiąc temu #996094 przez *Beata*
Malina ja też raczej nie mam ubranek ze Smyka-jakieś pojedyncze sztuki, bo Hania ma większość z H&M i z Zary. Wyświetliło mi się na Facebooku, więc zajrzałam i parę rzeczy mi się nawet spodobało, w bardzo okazyjnych cenach :) Co do jedzenia to jak jest coś na stole do jedzenia to Hania wtedy nie może się skupić już na niczym innym, tylko na to patrzy :) ale nie krzyczy i nie próbuje nic zabierać :) Może Kalinka już chętnie by coś przekąsiła innego niż mleko :)

9 lata 8 miesiąc temu #996095 przez *Beata*
Karola widzę, że Julcia pije ilości jak Hania, też co 3 godz. 150 ml, tyle, że u nas nie ma jeszcze innych pokarmów...

9 lata 8 miesiąc temu #996099 przez Karola0303
Moja juz je a co do ubranek kupuje w achman musze kupić na 74 bo mam malo

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #996108 przez nesQa
moja Lili je 5-6 razy dziennie po 120/150 ml to zależy. ma już w sumie ustalone godziny jedzenia. 5-6 / 8-9 / 11-11:30 / 13 / 15-15:30 i ostatni raz po kąpieli jakoś koło 19. W sumie wszystko zależy od tego na jak długo zaśnie po 11. No i dostaje kaszki bądź zupki, owoce, tak jak kazała mi wprowadzić Pediatra :P

no ja kupiłam jedną kurtkę przez neta na jesień. to niby 68, ale mi się wydaje, że im się pomyliło i powinno być 86 :laugh: dlatego póki co czekam, bo teraz i tak ubieram ją jak zimniej w grube bluzy :P
Kupuję najczęściej jak pisałam w h&m i c&a czasem w smyku, bo koleżanka tam pracuje i ma zniżkę. Jak mam czas to jadę do Tesco. U nas jest tak wielki dział z ubrankami i są takie śliczne, że też ciężko przejść obojętnie obok nich :D zdarzyło mi się też kupić coś w Pepco. Raz zamówiłam coś przez fb gdzie sprowadzają ubrania z Korei, ale ubranko na 68 wygląda jak na 74. Jest śliczne, ale jak te ubrania śmierdzą! Mam nadzieję, że porządne pranie i ten zapach plastiku zniknie :P
z Lili ostatnio na szczepieniu byłam 30.06 i wtedy ważyła 6090g i 69 cm :P
Teraz dopiero 20.08 się dowiem ile urosła.

a co do tego reagowania na jedzenie to u nas jest to samo :laugh: jak coś jem i mam ją na rękach to otwiera buzią jakby to ona miała dostać. Próbuje mi zabrać widelec bądź talerz. :laugh:

a co do szczypania to u mnie wyszło na infekcję więc lepiej się zgłosić do gin ;)

9 lata 8 miesiąc temu #996114 przez malina219
NESQA to Lili duza dziewczynka! :) O właśnie z f&f tez mamy troszkę rzeczy! Dużo mamy z angielskich firm np. Gapa kupionych w outlecie. Wiem o jakie ciuszki z Korei Ci chodzi - jak z jakością? Ja jakos nie zamawiam, bo lubię wiedzieć co kupuje :D moja Kalina tez buzie otwiera i czeka haha.

9 lata 8 miesiąc temu #996143 przez kristi*
malina219 u nas to już norma że jak mamy jeść to mały płacze i marudzi.
A samo karmienie w ciągu dnia to walka, ciągle mu coś nie pasuje najczęściej to mu idzie na leżąco, gorzej jak jestem na mieście, a jemu się zachce na leżaka to już powrót na sygnale…. Noce są super, jakiś czas temu się przestawił trochę, kąpie go nadal w godzinach 18-19, i zasypia o 21, na jedzenie budzi się ok 1-2, a potem już dopiero rano, jak mamy wolne to potrafi wstać o 4-5 rano jak trzeba wstać rano na ćwiczenia to mógłby spać nawet do 9 hehe

My dostaliśmy tyle ubranek, że starczy na rok, ciotka ma nam wysłać od roku w zwyż. Ja tylko dokupię skarpetki, bo tych mamy mało i małe rozmiary. Kurtki też mamy cieniutkie, grubsze, zimowe, i nawet skórzaną :P

Siostra rzuciła robotę, bo w kulki polecieli, za mało zapłacili i w ogóle nie dotrzymali warunków umowy, więc mam wolne – chyba się zanudzę bez siostrzeńca, i z mężem planujemy wyjazd za dwa tygodnie do babci (mojej teściowej) na tydzień, druga babcia w końcu pozna swojego pierwszego wnuka. Niestety nie mamy samochodu, a tam dojeżdża PKS, wyjedziemy wieczornym o 19, to Marcinek będzie spał przez drogę (4h), a wracać będziemy porannym kiedy ma drzemki.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia