BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 8 miesiąc temu #996152 przez kristi*
hehe..... Żona mojego kumpla z pracy miała termin na 21 lipca, małemu się nie spieszyło, i wczoraj mieli się zgłosić na izbę przyjęć. Przyjęli, zrobili badania itp, powiedzieli że będzie dobrze jak do wieczora coś się ruszy z porodem, i zaprowadzili na patologie ciąży. Hehehe chwilę posiedziała i się zaczęło, jak dowieźli ją na porodówkę to już 8cm miała, w sumie poród trwał 5h. Mały Konrad waży 2830g i 53cm. :woohoo: :woohoo: :woohoo:
No to teraz czekamy z Marcinkiem na umówiony spacer :laugh: :laugh: :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #996463 przez syza24
hej mamcie ale ten czas szybko płynie za kilka dni nasze maluszki będą miały 5 miesięcy albo już mają :woohoo:

Malina moja Li też już podąża wzrokiem za jedzeniem które wkładam do buzi patrzy i mlaska tak jakby chciała jeść a na widok tubki z żelem do dziąseł to aż się trzęsie bo jej tak smakuje a ja jej jak mantrę powtarzam przy każdym jedzeniu że jeszcze tylko miesiąc :lol:

co do ciuszków to ja teraz robię poszukiwanie kurteczki na jesień i dresik tylko nie za bardzo mogę znaleźć coś takiego żeby mi się spodobało :unsure:

u nas Li chyba zaczyna ząbkować więc ma włączony co jakiś czas tryb marudzenia i noszenia na rękach teraz jeszcze te upały zmuszą nas do siedzenia w domu większość dnia więc chyba zwariuje :evil: a z tych bardziej pozytywnych to zapisałam małą na naukę pływania i mamy pierwsze zajęcia w czwartek więc już się cieszę niesamowicie że się pochlupkamy i mam nadzieję że Li to się spodoba :laugh:

9 lata 8 miesiąc temu #996467 przez Karola0303
My mamy dzis 5 miesiecy. Juli podobaja sie stupki
Co do zobkowania sie nie za powiada moze bedzie tak jak umnie w 9 miediacu u taty bylo w 6

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #996482 przez *Beata*
Karola - Julka super :) Jaka zadowolona :) Podobna do Ciebie :)

Syza - dokładnie czas bardzo szybko płynie... Z marudzeniem u nas podobnie i przez upały nie bardzo jest jak wyjść, podobno ma tak być 2 tyg. :evil:
Smarujesz Li często żel na ząbkowanie?

9 lata 8 miesiąc temu #996579 przez syza24
Beata smaruje nawet bardzo czesto tak ok 10 razy dziennie dobrze, że jest bez cukru ale mała jest i tak bardzo zadowolona no i ulga dla niej na jakieś 10 minut :)

9 lata 8 miesiąc temu #996588 przez nesQa
Malina powiem Ci, że jakość tego kompletu jest super. Mówię jedyną wadą, że przed praniem śmierdzial gumą, ale po wypraniu jest okej :P

Syza, a co to za żel, że można aż 10 razy dziennie? Na moim jest napisane 2-3 razy dziennie.

9 lata 8 miesiąc temu #996636 przez *Beata*
Syza - to na długo ulgi nie przynosi :)
Ja mam dla Hani Bobodent i jest napisane, żeby stosować 3 razy na dobę, maksymalnie do 6 razy...

Mam pytanie czego stosujecie do kapieli? My stosujemy do kapieli emulsję, żel i szampon Oilatum i smaruję też takim samym kremem, niby polecane dla noworodków i niemowlaków, ale zdarza się, że w niektórych miejscach skóra i tak jest sucha... :(

9 lata 8 miesiąc temu #996642 przez nesQa
ja używam dentinox i tam jest 2-3 razy na dobę, więc 10 to dużo.

my do kąpieli szampon z mixy, żel też z oilatum, krem do twarzy z emolium, a balsam do ciała z Johnson's baby. u nas na szczęście nie ma problemu z suchą skórą.

9 lata 8 miesiąc temu #996643 przez syza24
mamy maść denti baby na bazie ziół na którym jest napisane "powtarzać zabieg tak często jak jest to konieczne" a mamy też dentinox ale jego używać będę dopiero jak małej zaczną puchnąć dziąsła albo jak już na dobre zacznie się coś dziać a teraz to u nas chyba dopiero początek ząbkowania i robię to tak jak poleciła mi nasza Pani Pediatra ;)

9 lata 8 miesiąc temu #996668 przez syza24
Beata u nas właśnie tydzień temu pojawił się problem suchej skóry na udach, ramionach i plecach takie placki suchej skóry. Skóra najpierw była chropowata a później zrobiła się w tych miejscach sucha i właśnie poszliśmy z tym do pediatry która stwierdziła, żebym nie jadła pomidora (którego niedawno wprowadziłam do diety) i używała do prania białego jelenia no i nawilżać i jeszcze raz nawilżać jak na razie jakby troszkę się poprawia ale zobaczymy czy całkowicie to zejdzie :)

9 lata 8 miesiąc temu #996683 przez malina219
Kalina miała od początku ogromne problemy z sucha skora. Uzywalysmy prawie wszystkiego ale jakos ponad miesiąc temu w aptece farmaceutka poleciła mi ALANTAN DERMOLINE pomarańczowy za 8/9 zl i TO JEDYNE CO POMAGA MOJEMU DZIECKU :) Pisałam juz o tym, ale jak widac nie pamięta nikt. :P
Na ten moment używamy tylko oilatum/oilum/emoilum szampon różnie bambino, penaten, emolium, mustela :) teraz smarujemy sie tylko miejscowo jeśli jest jakies suche miejsce co zdarza sie rzadko. Do twarzy bambino a na zewnątrz Pharmaceris baby 50spf. Do pupki tylko i wyłącznie alantan, bo jedyny działa na Kaline :)

9 lata 8 miesiąc temu #996696 przez Karola0303
My mamy ollian do skóry atopowej tez ma suche placki na lokciach i nogach
Tylko ze ma ta skaze to czasem wyskakuje

9 lata 8 miesiąc temu #996729 przez *Beata*
Malina - pamiętam o alantanie i mam w zamiarze jego kupno, ale chciałam jeszcze popytać... :)
Karola - też mam oprócz oilatum - oillan i nim smaruję.
Hania nie ma całej suchej skóry, tylko na udach zrobiły jej się takie placki czerwone i suche, no i przy szyi ostatnio. Pediatra stwierdziła, że skóra poci się w upałach, do tego ubranka podrażniaja i że to typowe dla atopowej skóry, przepisała Dermovate do smarowania raz dziennie tylko te miejsca, no i oprócz tego nawilżać. Po 3 dniach prawie już nie ma tego, dzisiaj już musimy zrobić przerwę z ta maścią ok. 3 dni, jeżeli będzie dalej to powtórzyć. Teraz pozostaje nawilżanie, dlatego chciałam wiedzieć czego używacie :)
Dzięki za wszystkie informacje :)

9 lata 8 miesiąc temu #996781 przez Karola0303
Mojej to wieksze robi czasem blednie
Jak jest upal to w pampersie jest
Juli chala w jogurcie zatokac packi i do buzi ale nie morze

9 lata 8 miesiąc temu #996792 przez kristi*
Na suchą skórę polecam olejek kokosowy :laugh:
Marcinek ząbkuje :woohoo: jeszcze nic nie widać, ale daje się zauważyć że to ząbki, mam nakładkę na palec i żel chico i po masowaniu dziąsełek jest spokój, a wczoraj czytałam o ząbkowaniu i wyczytałam, że najbardziej bolesne jest w nocy i w trakcie snu, a Marcinek od kilku dni popłakuje we śnie zwłaszcza nad ranem.

ehhh... kiedy te upały minął???...

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia