BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 8 miesiąc temu #997470 przez nesQa
Kristi mojej Lili brokuły też nie podchodzą :laugh: marchewkę, kabaczek, ziemniaki, gruszki i kaszka waniliowa póki co tak :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #997678 przez malina219
Kristi nie boisz sie ze Marcinek sie wody napije albo obróci i zachlysnie? Ja od razu czarne scenariusze :dry:

Daje Kalince rano i wieczorem kaszke bo byla glodna po mleku w tych dwóch porach a nie chce jej dawać mm :) i super mi spi po kaszce :)

9 lata 8 miesiąc temu #997736 przez *Beata*
Malina - widzę, że nie tylko ja mam takie czarne scenariusze... Hanię kapiemy wspólnie z mężem, bo jakoś tak czuję się pewniej, poza tym jak wróciła ze szpitala to tak zaczęliśmy i jakoś tak zostało, takie nasze wspólne chwile :) Pewnie do czasu aż będzie sama siedziała w wannie...teraz bałabym się ja tak położyć... ale podobno ja często przesadzam... ;)
Kristi - widzę, że Marcinek zadowolony z jedzonka :) Śliczny chłopczyk :) brokuł widać nie podszedł :)

9 lata 8 miesiąc temu #997774 przez kristi*
malina219 nie boję się, mam już praktykę, w zeszłym roku siostrzeńca kąpałam. Po za tym jest cały czas przy nim, a od kilku dni obracam go na brzuszek i bawi się zabawkami w wodzie, jak nie zapomnę to cyknę zdjęcie i wrzucę.

Wczoraj od wieczora płacz i pół nocy, pobudka o 4, Marcinek rozgrzany strasznie i płacz, na zewnątrz się ochłodziło, a w domu nadal sauna. Zadzwoniłam na pogotowie zapytałam gdzie aktualnie jest jakiś ostry dyżur dla niemowlaków, mężuś w tym czasie trochę schłodził go w kąpieli. Trafiło się że skierowali nas do przychodni przyszpitalnej u nas za osiedlem. W drodze mały się uspokoił, pewnie od temperatury, bo w domu to i my ledwo wytrzymywaliśmy a co dopiero taki maluch. Obejrzeli i zbadali, Marcinek ma zapalenie ucha, dostał Dicortinef, i w razie gorączki ibum dla dzieci, wit C.
Około południa gorączka była, ale minęła tak szybko jak się pojawiła, ogólnie już teraz widać poprawę, Marcinek śmieje się, bawi....

Nadal czekamy na deszcz.... :dry: :dry: :dry:

9 lata 8 miesiąc temu #997810 przez MlecznaMama
Cześć Kochane!!! wpadłam tu teraz po dłuuuugim czasie a tu takie wieści Kristi :( współczuję! Nie chcę się wymądrzać, ale zanurzasz Marcinkowi uszy? Zapalenie ucha mogło się zdarzyć od tego że miał wodę w uchu i go zawiało... :(

Ale wasze dzieciaki wspaniałe! U nas świetnie , Dzieci się kochaja, Klaudusia kochana, ale strasznie gryzie zabawki i piąstki... zęby?

9 lata 8 miesiąc temu #997812 przez *Beata*
Kristi - biedny Marcinek, zapalenie ucha jest bardzo bolesne... Może mu woda wpłynęła do uszka przy kąpieli?

9 lata 8 miesiąc temu #997813 przez *Beata*
MlecznaMama to super, że u Was wszystko dobrze się układa ;) Hania też wszystko co się da to gryzie... Ząbki coraz bliżej ;)

9 lata 8 miesiąc temu #997818 przez syza24
Kristi biedny Marcinek oby mu jak najszybciej przeszło żeby biedaczek się nie męczył

MlecznaMama super że wpadłaś i że u was wszystko w porządku :)

Malina jak sesja Kalinki ??

9 lata 8 miesiąc temu #997821 przez MlecznaMama
jak u Was z pogodą i jak sobie radzicie? u nas na południu upały takie, ze głowa mała..... nie da się spać!
Każdy ząbek to wielka radość! A któraś z dziewczynek ma już u nas Marcówek pierwszego ząbka. Alusia?

9 lata 8 miesiąc temu #997825 przez *Beata*
MlecznaMama - Alusia juz ma zabka ;) Hani wychodzą dwa dolne, ale jeszcze nie przebily... Ja też na południu i wiem o jakich upalach mówisz... Podobno kolejne dwa tyg. Jeszcze upalne... My nie wychodzimy w ciągu dnia... Jak juz to wieczorem jak robi się trochę chłodniej...

9 lata 8 miesiąc temu #997826 przez malina219
Syza sesja jutro :kiss:

U nas tez wszystko w buzi, ale nie widzę ząbków :S twarde na dole ale nie widac nic :D

Kristi podziwiam ja się boje tak klasc Kaline :P biedny Marcinek oby szybko mu przeszlo!!!!

My z Kalina kapiemy sie razem w wannie i uwielbia to moja dzidzia.
W ciagu dnia tak jak Beata nie wychodzimy, wieczorem siedzimy na tarasie, bo po całym dniu jestem zmęczona i nie mam sily na spacer. Jeszcze teraz pojawiły sie okropne migreny. Bylam u neurologa i dostałam ochrzan, ze od razu po porodzie miałam miec rezonans tak wiec we wrześniu będę miec i zobaczymy co tam będzie. Mam nadzieje, ze nie dadzą mi leków bo będę musiała przestać karmić :huh:
Co do pogody to u nas dzis straaaasznie padalo 15/20 minut ale nic to nie dalo! Dalej taki upal. Myślałam ze troszkę ochlodzi.
Wczoraj bylysmy na basenie u cioci, ma wielki wiec poplywalam z Kalinka. Ta rybka to kocha wode!!! :woohoo:

Beata Hania będzie miała zabki szybciej niż Kalinka w takim razie :* nie mogę się doczekać pierwszego zabka bo to tak uroczo wygląda! :)

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #997828 przez Karola0303
U nas nie zapowiada się na ząbki na spacer to rano lub wieczorem chyba ze mus to siedzimy pod altana
Mamy basen ale mala tam znami nie byla

Kristi zdrówka dla marcinka i buzaki

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 8 miesiąc temu #997884 przez nesQa
u mnie Lili kąpie najczęściej moja mama. po pracy ją kąpie i karmi na dobranoc. Jak jej nie ma to albo ja albo mój :P
też się zastanawiam czy to zapalenie nie jest właśnie od wody w uszach.. My używamy gąbki i ja też jestem przeczulona żeby uszy nie były zamoczone.

a co do pogody to u nas też masakra. gorąco. Jak Lili całą noc spała, to teraz ma problem, bo jak są upały to się budzi między 24 a 2 w nocy. Jak w niedzielę było zimniej to spała całą noc.

u nas póki co ząbków nie ma :P

9 lata 8 miesiąc temu #997901 przez *Beata*
Malina - może Kalince szybciej przebija...nigdy nic nie wiadomo, bo ja póki co nic jeszcze nie widzę... Ja na takie wspólnie kąpiele w wannie czekam aż Hania usiądzie...

U nas teraz większy problem z zasypianiem przez te upały,.. Ciężko się Hani zasypia, nigdy nie było z tym problemu, a od tygodnia prawie każde zasypianie to takie meczenie się... Ani na rękach, ani w łóżeczku i tak w kółko... Przed chwilą przed położeniem do snu, została wykapana i udało jej się szybko zasnąć w łóżeczku ;) Czekam na koniec upałów, żeby się skończyły te problemy ze spaniem...

9 lata 8 miesiąc temu #997904 przez *Beata*
Karola - Julcia śliczna ;) Podobna do Ciebie ;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia