BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 8 miesiąc temu #992693 przez *Beata*
Pozbyłam się dzisiaj tego nieszczęsnego nosidełka BabyBjorn :) Teraz chcę kupić odpowiednie dla Hani, żeby nie szkodzić :) Póki co zastanawiam się, które kupić...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #992707 przez *Beata*
Malina - miałaś kiedyś rację, że ciężki wybór z tymi opaskami :) Chciałoby się wszystkie :) Ale na pewno jej też zamówię turbanik, tylko muszę pomyśleć jaki i jakie opaski :)
Ciężka sprawa, ale poczekam aż wróci z urlopu :)

9 lata 8 miesiąc temu #992732 przez Karola0303
Beata my mamy taki
Załączniki:

9 lata 8 miesiąc temu #992746 przez *Beata*
Karola - chodziło mi póki co o nosidełko takie zamiast chusty :) Wozicie już Julcię w tym foteliku? Ma on też isofix?

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #992747 przez Karola0303
Aaa eh źle skumalam nie mamy isofix bo tego w aucie nie mamy a sa takie foteliki bo pytsla nas. Jula juz w tym jedzi wkładkę ma do roku i jest pozycjia leżącą od 0-25 kg ostatnio byliśmy w Licheniu 5 h jechaliśmy w nosidelkilu by sie meczyla

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 8 miesiąc temu #992765 przez malina219
Beata Bondolino albo Tula :cheer: Tula drozsza o stówkę, ale mi osobiście bardziej podoba siebbondolino. :evil: Turbaniki tez fajne :P my mamy ten jasno różowy :D

Załączniki:

9 lata 8 miesiąc temu #992769 przez *Beata*
Karola - to Julia ma już za sobą dłuższą podróż :) Jak zniosła? Spała?
Jaka już duża wygląda w tym wózeczku :) Ślicznotka :)
Malina - fajnie Kalinka w nim wygląda, turbanik jest fajny bo nie trzeba wiązać, poza tym nawet jak mam inne czapeczki nie wiązane, to jak przysłoni się uszka to znowu opadają na czółko, a turban jest na czole złapany, czółko odsłonięte a uszka zakryte :) I to mi się podoba :)

9 lata 8 miesiąc temu #992789 przez syza24
Beata my mamy nosidło Boba jest świetne mogę z czystym sumieniem polecić ;) tylko Li ma ostatnio focha na nosidło i woli wózek ale mam nadzieję, że to tylko chwilowe :huh:
:woohoo: Melmel :woohoo: ja też mam upatrzoną opaskę i zastanawiam się nad turbanikiem tylko czekam na koniec urlopu i zamawiam ;)
Co do wprowadzania pokarmów stałych to ja czekam aż Li usiądzie stabilnie no i raczej nie przed 6 m-cem bo ja wyznaję zasadę, że jeszcze w życiu zdąży się tego wszystkiego najeść a czas samego CYCA jest czasem bezcennym :blush: no i ja chcę podawać jej jak najzdrowsze produkty a we wrześniu babcia będzie już miała w ogródku swoje warzywka do wykopania z których na pewno skorzystamy :cheer:
U nas dziś dzień z bólem brzuszka miałyśmy 6 kup i bączki jak do jutra nie przejdzie to chyba trzeba będzie do lekarza :( no i Li złapała fazę gryzienia dłoni nic ją nie interesuje nawet ulubione zabawki tylko co chwila palce do buzi i aż cycka na głos :whistle:

9 lata 8 miesiąc temu #992790 przez malina219
Beata ani razu nam nie odslonily sie uszka przy kręceniu glowka wiec jest NAJ! Mamy jeszcze troche za duży bo zamowilam tak żeby na jesień byl :)

Karola sliczna Julcia. Ile ma "wzrostu"? Dluga sie wydaje :)

Mi się marzy spacerowka stokke ale mnie nie będzie nigdy stać haha :angry: Wiec na wiosnę kupimy pewnie quinny dokladnie taki :)

Załączniki:

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #992808 przez kristi*
Wpadam na chwilę - was nadrobić - bo na razie brak mi czasu.
Byliśmy w sobotę na weselu z Marcinkiem, Wesele udane, mały dał radę :laugh:. Przechodził z rąk do rąk, że w pewnym momencie musiałam go szukać i spał u cioci Oli na rękach.

A Marcinek zasnął tak:

Załączniki:

9 lata 8 miesiąc temu #992811 przez *Beata*
Malina - właśnie o to kręcenie głową chodzi... Hania w czapeczkach tak kręci główką, że uszka ciągle odsłonięte...
Kristi - super zdjęcia, takie rodzinne :) A Marcinek świetny :)
Syza - dzięki za propozycję nosidełka, muszę sobie zobaczyć jakie jest. Biedna Li, coś ją męczy :( Ale może jutro będzie już ok. Hania wczoraj po 20 miała problem z brzuszkiem, tak do końca to nie wiem czy to była kolka czy tak ją strasznie brzuch bolał, przez ponad 30 min strasznie płakała, wręcz krzyczała, jak nigdy :( Ale później jak gdyby nic było ok...

9 lata 8 miesiąc temu #992812 przez malina219
Syza jaka opaskę chcecie? :kiss: Kalina tez cycka na glos! Nie wiem o jakim nosidle mówisz zaraz zerkne :D oj biedna z tym brzuszkiem :(

Kristi super fotki :) piękna rodzinka :) aż milo popatrzeć :)
Najbardziej mnie rozczulają mężczyźni z córkami, zawsze mnie sciska...

9 lata 8 miesiąc temu #992832 przez Alesandra
Malina super spacerówka!! Mi się tyle rzeczy u tej melmel podoba że sama nie wiem na co się zdecyduję, zobaczymy jakie nowości dziewczyna będzie miała . a opaskę i jakiś turbanik z pewnością zamówię.
Syza ja też jestem za tym jak mała będzie siedziała i dopiero wtedy będziemy rozszerzać dietę. poza tym my się decydujemy na BLW. czytam książkę i jestem jak najbardziej za. Tylko już widzę jakie miny mają w rodzinie jak zobaczą, że małej papek nie będziemy dawać

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A ja zgapiłam i my dzisiaj mamy szczepienie. już sie boję jak mała to przeżyje

9 lata 8 miesiąc temu #992850 przez Anabelle
U nas też mleko będzie podstawą karmienia do 1 roku. Posiłki podaje się dla smakowania, poznawania nowych struktur, ćwiczenia koordynacji w przypadku blw, a zastępowanie posiłków mlecznych powinno być po roku, oczywiście w przypadku dzieci kp. Przy mm rozszerza się diete PO 4 msc życia. Przy kp im później się rozszerza tym lepiej, bo mleko matki ma neutralne ph sprzyjające rozwojowi układu pokarmowego i jego flory bakteryjnej. Warto o tym wiedzieć, bo przy pierwszym dziecku wielu rzeczy nie wiedziałam ( jak wychodziłam z domu na zajęcia to dostawał mm, a diete zaczeliśmy rozszerzać po 4 msc przy kp - mam teraz mega alergika, plus skórę wrażliwą u syna. zła jestem na siebie, że byłam taka głupia)

poza tym to dni mi lecą, w weekend były chrzciny w rodzinie.
początkiem sierpnia kolejne, później w połowie sierpnia będziemy chrzcić leosia.

przyszła mi chusta .. druga, cieńsza na upały.

mamy tez mate ogrodową, wiec jak jest ładnie to okupujemy :) niestety są teraz wakacje, a przesiaduje u nas 10 latek i się tylko wkurzam, jakoś wyjątkowo cenie sobie intymność i denerwują mnie biegające i krzyczące dzieci, jak jestem ze swoimi chłopakami na ogrodzie.

9 lata 8 miesiąc temu #992857 przez Karola0303
Tam podróż przespala cala obydzila sie jak glodna byla. Tam my jechali o 4 rano
Nazot to staraliśmy na jedzenie i piosenki lecialy dla juli kaczuszki itp
Krsti super zdjeciA a marcinek cudny

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia