BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 7 miesiąc temu #913806 przez Karlinka
znowu się ropisałyście, przez 5godzin 24posty masakra :)
Mnie coś obudziło i spać nie mogę ,ale grzecznie leżę bo po pierwsze wyglądam jak zombiak, po drugie wiem że 5godzin po nocce to za mało na mnie i Orzeszka. Trochę kompa książka i spróbuje znowu zasnąć.
Dobrze, że obiad mam od wczoraj (zapiekanka z makaronem, kurczakiem, brokułem i papryką a do tego sos śmietanowy mniam mniam) to jak Małż zgłodnieje to sobie odgrzeje. Ewentualnie ma jeszcze bigos. Niestety stety ja po ślubie starałam sie dbać o Małża i gotować obiadki, kolacyjki itp i skończyło się na tym że to ja przytyłam i to sporo. Na szczęście wzięłam się za siebie i wszystko przed ciążą zgubiłam :D
Gdzieś czytałam , ile powinno się w ciąży przytyć i było to uzależnione od wagi przed ciążą. Mam nadzieję, że nie wdam się w moją Mamę która w każdej ciąży prawie 25kg tyła...
Ja bym chciała sie teleportować juz do poniedziałku do wizyty i chociaż w planie miałam pracować do końca września, nawet października to zdecydowanie zmieniłam zdanie. Zbyt ciężka praca, za duże obciążenie;/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #913810 przez Joasia92
ada2424 Kochana witaj w klubie ja tak jak Anioleczek i Ty przezywamy wiyte, nogi z waty, stres gdyby nie rexona to bym miala plamy pod same kolana :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: najchetniej bym uciekla jak kaze mi isc za parawanik sie rozebrac i usiasc na fotel masakra... ale jak juz widze dzidziunie na monitorku to lzy same cisna na powieki, sliczne i nie do opisana uczucie!:) cos pieknego:)

ada spokojnie kochana:** bedzie wszystko ok, jak nie plamisz, krwawisz, nie masz skurczy , brzusio nie boli to jest wszystko dobrze ;)
trzymamy z anioleczkiem i nie tylko pewnie z Nia kciuki i czekamy na USG :):):)

10 lata 7 miesiąc temu #913811 przez anioleczek208
ada no ja tez jesc nie moge jak sie stresuje nic a nic nie przelkne:/
to ja tabletek nie bralam ale wszyscy na weselu mi mowili ze mam sie usmiechac bo slub najpiekniejszy dzien w zyciu a nie pogrzeb hehe mialam mine podobno ze masakra haha a jak maz przyjechal i otworzyl drzwi to na plycie widac tez moja mine hehe jak bym diabla zobaczyla ;) masakra ;)

10 lata 7 miesiąc temu #913812 przez nesQa
myślałam, że da się zrobić jakieś wyniki na nfz, a tu mi pani doktor powiedziała, że jak gin prywatnie, to się nie da, a tu tyle badań trzeba, ponad 200zł, no ale cóż :P
pogoda dzisiaj taka brzydka, że się wychylać z łóżka nie chce :pinch:

10 lata 7 miesiąc temu #913815 przez Joasia92
ja doszlam do wniosku,ze dzieci nie sa dla ludzi biednych, hihih :ohmy: sa w brzusiu a za wizyty, za leki, za paliwo na dojazd wszystko kosztuje ;) ;) masakra!:) nie kazdy faktycznie moze pozwolic sobie na dzidzie w dzisiejszych czasach .... :woohoo: :woohoo: :woohoo:

10 lata 7 miesiąc temu #913816 przez Anabelle

Ada2424 napisał: Witajcie a ja trzęse portkami na dzisiejszą wizyte :unsure: tak chyba będzie co wizyte, durny charakter mam i tyle wszystko biore do siebie i szybko się stresuje no ale co zrobic taka już jestem. Fajnie jakbym wizyty miała rano wtedy krótszy stres i kolejna część dnia na luzie a tak pół dnia się stresuje. No ale mój gin niestety od 15 przyjmuje.

Ada ;* rób wszystko co możesz, żeby zluzować, trzymam kciuki mocno mocno mocno :)

Joasia - mi luteine gin kazał prać przynajmniej do 12 tc, do genetycznego, ale czasami nawet do 20 tc biora, ale to ponoc wtedy ma bardziej znaczenie psychologiczne ;)

10 lata 7 miesiąc temu #913822 przez anioleczek208
nesQa no nie da sie nie choc kolezanki pisaly zalezy od lekarza ja za badania teraz placilam 156 zl
a za kazda wizyte place badanie +usg ze zdjeciem i plyta 150 zl a chodze co 3 tyg a do tego paliwo i leki takze joasia masz racje ze dzidzia kosztuje od samego poczecia heh ale co tam wartodla takiego malego Naszego brzdaca;)))

10 lata 7 miesiąc temu #913836 przez Ada2424
Nesqa ja zmniejszyłam koszty bo poszłam do znajomego internisty i mi wypisał część badań na skierowanie i płaciłam tylko za kilka.

Dobra Dziewczyny idę pod prysznic i się szykuje o 14 wyjeżdżam. Trzymajcie kciuki. Napisze jak wróce do domu, myśle że do 17 spokojnie wróce już.

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu #913841 przez Joasia92
ada2424 trzymam kciuki!!!:)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #913871 przez Dżasta86
Gdyby nie pakiet medyczny u mojego pracodawcy to poszloby jux z 2 tysiaki. Jeszcze 2 godzinki i ja jade na usg zobacze jak macha raczkami B)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #913882 przez Dżasta86
Gdyby nie pakiet medyczny u mojego pracodawcy to poszloby jux z 2 tysiaki. Jeszcze 2 godzinki i ja jade na usg zobacze jak macha raczkami .

Wlasnie otrzymalam telefon od szefa zebym sobie juz siedziala do konca ciazy w domku :P

10 lata 7 miesiąc temu #913884 przez Anabelle
Dzasta fajny szef :-P

Powodzenia na wizytach dziewczyny :-)

10 lata 7 miesiąc temu #913885 przez kristi*
Mi z początku niechcieli dać zwolnienia stwierdzili, że wystarczy samo zaświadczenie - a reszta to juz sprawa przepisów i prawa pracy.
Problem w tym, że ja wiem o co chodzi i dla mnie nie było by to problemem, tylko że szef i jego "super" zastępcy są totalnie beznadziejni wogóle nie znają przepisów. Szef był na urlopie jak przyniosłam wybłagane zwolnienie, to ze trzy godziny w pracy siedziałam - bo szef tel nie odbierał a jego z-ca nie chciał przyjąć, podzwoniłam do trzech menadżerów, powiedziałam co i jak oni zadzwonili jeszcze do działu personalnego i oddzwonił jeden i powiedział, że mogę iść do domu, a zwolnienie wysłać pocztą i załatwione. Z szefem było by dłużej.

10 lata 7 miesiąc temu #913888 przez Karlinka
Powodzenia na wizytach dziewczyny :) i nie stresować się- wszystko będzie dobrze :D

ja tam twierdzę, że się da na nfz- jak narazie mój cały koszt na Orzeszka to 100zł n dupka na miesiąc i pewnie ze 20zł na kwas foliowy bo już go trochę zjadłam. Tyle , że trzeba mieć szczęście i mieć sprawdzonego lekarza na nfz co na dodatek ciężarne bez kolejki przyjmuje. Chociaż wiem , że wyjątkiem jestem. No i jakby coś się działo to na bank na dodatkową wizytę prywatnie bym poszła no i na wszelkie możliwe badania.

10 lata 7 miesiąc temu #913901 przez kristi*
Ja próbowałam z NFZ skorzystać przy pierwszej ciąży, ale na wizyte trzeba było czekać min. 3 m-ce, i nic nie zmieniało jak mówiłam że jestem w ciąży. Więc zrobiłam "kasting" napisałam do kilku firm z ubezpieczeniem zdrowotnym odezwało się chyba trzy - no i medicover wybrałam. Jestem zadowolona z pakietu szybkie zapisy, kontakt z lekarzem on-line...., teraz moja gin była na urlopie miesiąc i wizyty z ciążą zaczęłam od różnych lekarzy za każdym razem inny. We wtorek moja wraca i ide do niej juz .

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia