BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #913659 przez Anabelle
Aniołeczek, moja fasolina 1,60 cm a też mi doktor pokazywał rączki, nóżki, serduszko, główkę etc

Antek przez całą ciąże był przeze mnie nazywany Antoniuszem i myślałam, że tak też zostanie w dokumentach, ale mąż miał dziadka Antoniego więc podał Antoni.

Mnie od popołudnia męczą mdłości, każdy zapach drażni niemiłosiernie. Antek zasnął dopiero o 23:20 :blink: więc zaraz lecę spać. Przepraszam, że nic więcej nie napiszę

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #913664 przez kristi*
Witam was dziewczyny
Wykarmiłam męża do pracy.
A ja zjadłam koktajl bananowy mniam.
Na weekend jedziemy na działeczke do wujków, i niedzielne rodzinne grillowanie
będzie.
W obecnym stanie raczej nie przepadam za grilowanym jedzeniem, ale samo siedzenie na powietrzu i pogaduchy też jest dobre.
No i będzie mój ukochany siostrzeniec 8-Mio miesięczny.

10 lata 7 miesiąc temu #913668 przez Karlinka
Ale sie rozpisalyscie :)
Witamy kolejne Mamusie :)
Podczytuje was na tel z pracy bo dopiero kończę nocke-mam nadzieje ,że ostatnia... wy tu o grillach,wyjazdach a mi sie mega ciezki weekend zapowiada i zaczynam sie cieszyc ze tego dupka lykam , bo jakos tk bardziej o dziecia spokojna jestem.
joasia, anioleczek super ze na wizytach ok.
Co jeszcze mialam napisac nie pamiętam.
Milego dnia dziewczyny wy wstajecie ja się zaraz klade spac

10 lata 7 miesiąc temu #913672 przez bujanka
Dzień dobry :)
Słaba noc coś nie mogłam spać, chyba już po prostu męża się nie mogę doczekać, bo dziś wraca :woohoo: tak się za nim stęskniłam, że szok :laugh:
Ja jak urodzę dzidzię to skończę już 27 lat, oooooo raaany jak to leci :huh: :ohmy: no i patrzę, że mogę bić piątkę Joasi bo też chuderlak jestem przy 164 cm wzrostu jakieś 48-49 kg, całe życie chciałam dobić ponad 50kg i jakoś ciężko :blush:
Kurczę Anabell, tak mnie uswiadomiłaś, że jak pojadę do niej na wizytę dzień przed 10 tyg., to mi nie zrobi tego genetycznego? I będę musiała jeszcze raz do Wawy jechać :angry:
Annaj i Karlinka, mamusie pracujące nie przemęczajcie się zbytnio :kiss:
Aniołeczek i Joasia gratulacje fasolek, piękne są :) Cudne wieści, że wszystkim marcówką należycie wszystko wychodzi B)
Mleczna Mama mam to samo!!!!!!!!!!! Jestem w szoku!!!!!!!! :lol: 9 tydzień a ja widzę maleńkie zaokrąglenie, aż normalnie muszę sobie zrobić zdjęcie :woohoo: Oczywiście na leżąco to płaska nadal ale siedząc czy stojąc jeszcze po jedzonku to już w ogóle :P Ciekawe czy ze względu na to że chuderlak jestem i ciekawi mnie czy to będzie teraz rosło i w jakim tempie czy tak stanie w miejscu? A u Was dziewczyny coś widać?
Jak zwykle nie lubię krótkich postów pisać :whistle: miłego dnia B)

10 lata 7 miesiąc temu #913674 przez Saga0304
Zaczęłam wczoraj Was nadrabiać, i miałam odpisać, ale dopadlo mnie łóżko :) Dziś jestem pełna energii, pogoda u nas idealna...w końcu nie ma upałów...

Kochane mamusie, wasze skarbki sa sliczne :) juz takie małe " człowieki" jak to mówi mój siostrzeniec :) widok piękny :laugh:
Ja mam USG dopiero 26, ginek sie urlopuje...

10 lata 7 miesiąc temu #913693 przez anioleczek208
czesc kochane:*wlasnie sie obudzilam i tak sobie leze;))noze znow sie rozpisalyscie;)14 wiadomosci do przeczytania :)
dziekuje Kochane fasoleczka sliczna macoe racje ale z kolejna wizyta bedzoe.coraz ladniejsza hehe i coraz bardziej przypominajaca dzidzie juz.nie moge sie doczekac tych wizyt;))
ja nadal na dupku i liteinie mowil niby ze mam odlozyc juz bo wszystko.ladnie sie wchlonelo ale jak sobie przypomnial ze poronilam to.kazal jeszcze brac,,,,
joasia to chyba Twoj.gin ma lepszy sprzet hehe;)sliczna Twoja fasoleczka zreszta wszystkie sa sliczne i pieknie beda rosly;)
nocka minela dobrze raz oczywiscie siusiu no i teraz tez mnie obudzil pelny pecherz;)i tak mysle ze trza wstac isc do sklepu po buleczki bo.glodna jestem;)))
a co na obiad??co robicie Kochane??
milego.dzionka;****

10 lata 7 miesiąc temu #913714 przez Dżasta86
Czesc laseczki, zapsulam laptopa i mecze do was z tableta.
Anioleczek co to ea te dupki ktore zaxywasz ?
Mleczna Mamo wpisz moze 26.02. a jak juz wpisalas to tak zostawmy :) masz okrs probny w pracy, ale umowe berziesz mialaa przedluzona do porodu ? w umowie na czas probny istnieje ta zasada 3 miesiecy ciazy.

Odnosnie wagi podobno mozna max 12kg przytyc, jak ktos nastukal wiecej kiloskow to znaczy ze sie objadal. Ja poki co glodna nie chodze ale uwazam co jem :)

Dzisiaj wizyta usg o 17.00 , cztery dni temu maluch mial 4 cm zobaczymy jak dziecko szybko rosnie.
Mam nadzieje ze tum razem sie tak ulozy ze bedziemy mogli go zbadac i foty postrzelac.
Na obiad mam jeszcse bigos ale ile mozna go jesc cyyba bedzie rybka :)

10 lata 7 miesiąc temu #913721 przez Anabelle
Z wagą w ciąży nie ma reguły, jedni tyją dosłownie 3-6 kg, moja mama w ciążach nigdy nie przybrała wiecej niż 6 kg, a szwagierki w ciążach z synami tyły wiecej niż w ciążach z córkami. Mówi się także, że wiecej tyje sie w pierwszej ciazy, bo jak juz ma sie dziecko to nie ma czasu na obijanie :P Moim zdaniem to indywidualna sprawa. Powinno się dobrze odżywiać, ale nie wolno sie w ciazy odchudzać :)

10 lata 7 miesiąc temu #913733 przez Ada2424
Witajcie a ja trzęse portkami na dzisiejszą wizyte :unsure: tak chyba będzie co wizyte, durny charakter mam i tyle wszystko biore do siebie i szybko się stresuje no ale co zrobic taka już jestem. Fajnie jakbym wizyty miała rano wtedy krótszy stres i kolejna część dnia na luzie a tak pół dnia się stresuje. No ale mój gin niestety od 15 przyjmuje.

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu #913735 przez MlecznaMama
Dzień dobry kochane!
ja dziś do pracy na 12 :(
ja w ciąży z Synem nie objadałam się, Jadłam tak jak zawsze a przytyłam 25 kg :ohmy: :ohmy: :ohmy: dużo wody nabrałam. popuchnięta byłam
Dżasta no zaraz wpiszemy :) a co do pracy nie wiem czy dobrze to rozumiem ale jak umowa próbna kończy się powyżej 12 tyg ciąży to pracodawca ma obowiązek przedłużyć do porodu.... ale nie mam pewności!!! nie wiem..... kogo się zapytać? wiecie kto będzie wiedział?
ja na obiad rosołek dla męża, a wieczorem zrobię tymbaliki :)
buziaki!

10 lata 7 miesiąc temu #913737 przez Joasia92
Witam slocznotki moje ;* ja dzisiaj juz przed 8 sie obudzilam mialam głupkowate sny , wrecz horrory jakieś ... Oj:( wstałam polecialam do apteki zostawilam majatek, potem do PKO rachunki zaplacic , i do cukierni po placuszek po obiadku ;)

Dżasta86 dupki to zdrobnienie od duphastonu tabletek na podtrzymanie ciazy ... bez tych cudeniek co druga tu by pewnie miala plamienia i w szpitalu do gory nogami lezała -ja też. Na szczescie wczoraj na wizycie mi odstawil, nie tylko dupka lecz kwas i jod, weszlam w 2 trymestr i mam inne witaminki juz ;) zostalam na samej luteinie ;) nawet moge sie pokrzatac po domku, oczywiscie bez forsowania lekarz mowil,zadnego mycia okien , odkurzania czy dzwigania. Nie , nie nie.
Nadal leze :) jak nie teraz to kiedy? jak dzidzia bedzie to moge zapomniec o lezakowaniu hihihi... :)
Cisnienie mam straszne mam 100\60 niskie, dlatego ciagle chodze ospala , i spie .... Ale to nic ... :)
ŻYCZĘ UDANEGO DNIA MOJE PIĘKNE !!!:*:*:*:

10 lata 7 miesiąc temu #913739 przez Joasia92
MlecznaMama pracodawca nie ma prawa Cie zwolnic jak jestes w 13 tyg ciazy , nawet jezeli konczy ie Tobie umowa lub Cie wczesniej zwolnil a Ty byłas w ciazy ma obowiazek plcic do rozwiazania wiem na 100% poniewaz u Nas w pracy kolezanka miala taka nie przyjemna spr, i latala po adwokatach sie poradzic... moze Cie zwolnic , nie rzedluzyc jesli ciaza jest mlodsza w swietle prawa , poniewaz 1 trymestr jest wielka niespodzianka . 50 NA 50 czy sie rozwinie czy tez nie....

10 lata 7 miesiąc temu #913742 przez Dżasta86
Mnie mozesz zapytac bo w kadrach pracuje :) sama dobrze zinterpretowalas mojego maila wiec nie mam co tlumaczyc :)
Ale wy dogadzacie swoim mezom ; p ja az taka fajna chyba nie jestem. Musze isc na kurs gotowania juz mi sie znudzily typowe dania typu kotlety pierogi itp.
25 kg to juz tak solidnie :D

Ada2424 to ja ci powiem tak ze istnieje cos takiego jak sila podswiadomosci i ja w to mocno wierze. Jak myslisz o zlym to to zlo bedzie do ciebie przychodzic bo myslisz o nim. I odwrotnie jak mowisz sobie ze bedzie dobrze i nie ma innej opcji to tak sie dzieje . Maly przyklad , ludzie ktorzy duzo wpierdzelaja i mowia ze oni nigdy nie tyja. Dlatego sie przestaw na pozytywny tryb :) jest taka ksiazka o sile podswiadomosci przeczytaj i sie nie denerwuj.

Z tableta ciezko sie pisze z gory sorki za literowki.

10 lata 7 miesiąc temu #913745 przez Ada2424
dżasta ja nie myślę, że będzie źle tylko po prostu stresuje się samą wizyta, samym tym co dzis zobacze co gin mi powie a nie że coś będzie nie tak, tego się jakoś nie boje. Tylko samo to że mam wizyte wywołuje u mnie stres. No niestety są takie osoby co byle czym się stresują i ciężko im się samym uspokoić. Ja tak o malucha mam. Mój tata ma identycznie, też byle czym zaraz się stresuje a jak minie to wydarzenie co wywołuje stres to automatycznie przechodzi i czuc jakby ten cały stres spłynął po ciele.

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu #913752 przez Dżasta86
Ada jak na moje oko to strach, ja sie ciesze z kazdej wizyty ; p lub8e sluchac o tym wszystkim. A pogawedki z polozna to moja wisienka na torcie. Ada bo przyjade tam i kijem po pupie dostaniesz :p

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia