BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 7 miesiąc temu #914986 przez monique1983
Dzisiaj mam usg genetyczne na 16:40 i już się boję, trzymajcie kciuki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #914994 przez Ada2424
Monique na pewno będzie wszystko dobrze. Daj znać po wizycie :) trzymam kciuki.

a ja musiałam przejść przez kuchnie z klamerka na nosie bo nie dało się inaczej :sick: czekam teraz aż ta cholerna zupa wywietrzeje z kuchni i zaczne robić dla siebie sos i makaron, tzn sos mam w słoiku tylko go doprawić lekko wystarczy.

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu #915005 przez Dżasta86
Ha! Bylam u lekarza dostalam tabletki i ziolka, jak widac mozna. Mleczna Mamo tak wlasnie mleka pic mi zakazano bo to wirus.
Lalka ja tolerancji nir mam do brakuprofesjonalizmu, moj przypadek jie byl skompikowany Dupa nie lekarz .
Przypadkiem wpadlam do poloznej i zapomniano mi zrobic test pappa... cale szczescie dzisiaj 5 dxien w ktorym mozna je zrobic... wiec oddalam dzielnie krew. A terax czas na rosol : :)

10 lata 7 miesiąc temu #915015 przez Anabelle
MlecznaMama całe szczęście że nic się nie stało. Ja w ogóle nie rozumiem czemu luteina i dupek są na recepte?! Jak Wszystkim mamom po poronieniom mówią, żeby brać od pozytywnego testu ciążowego. Moja koleżanka ze studiów,po kilku stratach, w tym ciąży bliźniaczej - bierze luteinę cały cykl, na wypadek gdyby zaciążyła. W tej ciąży byłam u 3 ginów, Normalnie chodze do 2, ale że jeden był na urlopie, to byłam u ginki, która go zastępowała i każdy z 3 lekarzy powiedział, że brać lutkę lub dupka - nie zaszkodzi, a pomaga ciąży szczególnie w I trymestrze. Do tego w domu też trzeba mieć, bo w razie plamień zalecają 2x2 brać od razu.

Ja zrobiłam synkowi pierożki ze szpinakiem, zjadł ładnie, ale że zapach szpinaku powodował u mnie mega dyskomfort, to nie jadłam. M wracał do domu, dzwoni, pyta czy cokolwiek jadłam - ja na to że kromkę na śniadanie - to mi zingera w kfc kupił. Jeszcze pilnował, że mam zjeść. Zjadłam, choć ciężko - od razu popiłam herbatą z sokiem malinowym i cytryną. Czuję się jakbym konia z kopytami zjadła.

Ale dużo dzisiaj wizyt - czekam na fotorelacje :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Dżasta pliss zrób suwak, bo piszesz że robiłaś pappa a nawet nie wiem który tydzień ci leci :P bo z tego co pamietam to sie robi w okolicach badania genetycznego

10 lata 7 miesiąc temu #915019 przez Dżasta86
Rosol sfermentowany :/

Anabell nie wiem czy na tablecie da sie wkleic link?

10 lata 7 miesiąc temu #915020 przez Ada2424
Anabelle ja mam chęć na spagetti ale co z tego jak nie moge go zrobic bo mnie cofa. Mam mnie wyreczy i mi zrobi bo jesc mi sie chce a zrobic nie da rady. Oczywiscie dzis juz wylam z tego wszystkiego bo nawet do łazienki musislam isc z klamerka na nosie, mam dosc :dry:

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #915033 przez Anabelle
Dżasta nawet na tel się da :) zaznaczasz trzeba zaznaczyć i skopiować :) a później wkleić w sygnaturę :P

Ada wiem, że samopoczucie nie nawapa optymizmem, ale to wszystko minie. Później będziemy narzekać na bóle kręgosłupa, brak snu, czy budzenie w nocy kopniakami dzieciaczków :P Później będziemy narzekać na poród, później na połóg, a później nie będzie lżej hahaha ponarzekamy sobie na kolki, ulewania, brak snu, choroby (odpukać), wysypki, szczepionki, czy 5 guza na głowie dziecka bo zaczeło chodzić i myśli, że cały świat do niego należy :P

edit: Mleczna - taka tabelke kiedys robiłam docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Asl...&usp=drive_web#gid=0

10 lata 7 miesiąc temu #915050 przez Anabelle

10 lata 7 miesiąc temu #915057 przez anioleczek208
Czesc dziewczyny :)
mnie jakos tez dzis mdli na nic nie mam apetytu i ogolnie jakos tak slabo sie czuje :/
pogoda nie napawa optymizmem....zimno i wieje.... :(
dzis mamy rocznice slubu maz chce mnie gdzies zabrac a ja wogole nie mam ochoty....ehhh
mleczna to.super ze wszystko ok ; )
dziewczyny piszcie jak po wizytach ja dopiero 3 wrzesnia....
anabelle jak by co to termin mam na 19 marca nie 13 bo wtedy zle podalam Mlecznej ;)
pozdrowka

10 lata 7 miesiąc temu #915064 przez Ada2424
Anabelle ja kolejna wizyte mam 15 wrzesnia to możesz dopisać :) a gdzie będzie widoczna ta tabelka?

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu #915065 przez Anabelle
Aniołeczek to zmieniam termin z OM i wpisuje wizyte ;)
Link do tabelki wkleiłam do postu na 1 stronie, jak ktoś chce to może sobie wkleić w suwaczek - niektóre dziewczyny tak robiły wśrod mamuś.

Ja idę pranie wypakować bo u nas dzisiaj z kolei słoneczko i 25 stopni.

10 lata 7 miesiąc temu #915074 przez kropka1987
Mi za to dzisiaj buzia sie nie zamyka ciaglle jem... anabelle zrobilas mi smaka na szpinaka (uuu jaki rym :D ) widzialam wyniki obciazenia glukoza i po 2h jest w normie huuurrrraaaaaa jak narazie nie mam cukrzycy. Ale ulga

10 lata 7 miesiąc temu #915103 przez Karlinka
Ja po wizycie :) wszystko jest ok- maleństwo pięknie pomachało mamusi :laugh: dobrze się rozwija i wszystko już z kosmówką ok także dupka mam brać przez 3 dni po 1 tabletce bo ostatnie 3mi zostały. Na genetyczne za 3 tygodnie ,ale mówił że przezierność i kość nosowa ok bo to już sobie na bieżąco sprawdził. Mówił mi o badaniach prenatalnych (w sensie ze test Pappa) ,że teraz jest najlepszy czas na zrobienie i jak chce to mogę ,ale on wskazań medycznych nie widzi. Także ja nie robię.
Wszystkie wyniki super, tylko ta moja nieszczęsna tarczyca ponad normę i niestety czeka mnie wizyta u endokrynologa ;/ i tu pytanie do Lalki- macie w Śremie podobno dobrego endokrynologa Żelazny czy jakoś tak-kojarzysz coś może? bo ten u nas ma kiepską opinie niestety ;/
No i udało mi się dostać L4 na 3tyg-do następnej wizyty chociaż łatwo nie było ;p

10 lata 7 miesiąc temu #915104 przez Dżasta86
Badanie pappa robi sie do 5 dnia od usg, tak mi polozna dzisiaj powiedziala.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #915107 przez Ada2424
Karlinka super ze wszystko ok :)

Ja zjadlam spagetti teraz jem princesse i pije druga szklanke herbaty malinowej z miodem :) zimno u nas strasznie od wczoraj leże pod kocem.

Dziewczyny badanie pappa robi sie z krwi? ile kosztuje?

[/url] [/url]

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia