- Otrzymane podziękowania: 10
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- Karlinka
- Wylogowany
- rozmowna
Robie sobie leniwy wieczór i chyba jutro sobie też dzień lenia. Dzisiaj skończyłam tą moją nieszczęsną szafę i jeszcze z Mamą przecier pomidorowy na zimę zrobiłam Moja Mama się śmiała , że wicie gniazda mi się włączyło i nie umiem długo usiedzieć
A tak wogóle to się mega cieszę, bo minęły mi mdłości Imbir kilka dni temu odstawiłam i nadal mam spokój i nic mnie nie męczy oby tak do końca
Co do płci to my z Małżem zawsze chcieliśmy najpierw chłopca ,ale od kiedy jestem w ciąży jest mi obojętne, byleby Maleństwo zdrowe było
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Magdalena87
- Wylogowany
- gaworzenie
- Dzieci nigdy nie słuchają starszych, ale zawsze ic
- Otrzymane podziękowania: 0
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108
- Monnita
- Wylogowany
- gaworzenie
- LusiaKlusia
- Wylogowany
- gaworzenie
- Karlinka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 10
Wczoraj coś mi forum szwankowało ,ale dzisiaj już jest ok
Monnita jeśli chodzi o przezierność i całe to usg genetyczne to czasem w internecie piszą, że do 13 tygodnia się robi. Ja będę miała w 13t6d robione i mój lekarz uznał , że to będzie najlepszy czas a ja mu ufam Wiem, że Lalka też jakoś tak ma mieć robione, także myślę że jak najbardziej do 14 tyg się je wykonuje. Z tym , że mój lekarz już na ostatniej wizycie (11t6d) mówił, że i przezierność i kość nosowa ok ,ale dokładne pomiary zrobi na następnej wizycie. Myślę, ze nie masz powodu się martwić
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 21
Wszystkim Mamusiom, które miały wczoraj wizytę gratuluję Cieszę się, że wszystko jest dobrze
Monnita - wizytę dopiero mam 27 września - czyli w sobotę, to będzie 11 tydzień Mam nadzieję, że z dzidzią wszystko ok
Anabelle - też myślałam o tym rogalu i na pewno go zakupię ,bo będzie mi wygodniej spać, odpoczywać, karmić dziecko
Karlinka - u mnie nocka całkiem dobrze, a Twoja?
- Agula89
- Wylogowany
- budujemy zdania
O to kilka z propozycji dla chętnych maminek .
Książki:
"Joga na czas ciąży" Teasdill Wendy
"Oddech, który leczy" Stella Weller
"Ćwiczenia gimnastyczne dla kobiet oczekujących dziecka" Bożena Borys
"Aktywne 9 miesięcy. Ćwiczenia i porady dla przyszłych mam" Bonnie Berk
Swoje szkolenie odbyłam u Katarzyny Sempolskiej. Stworzyła ona swój program zajęć jak i również szkoleniowy "Aktywne 9 Mięsiecy". Jeżeli jest ktoś z Warszawy Pani Kasia prowadzi tam swoje zajęcia. Na jej stronie internetowej jest sklep w którym można kupić płyty z gotowymi zajęciami. Sama dziś tam zerknęłam i widzę że nagrała nowe płyty więc dokupię sobie żeby samemu w domu nie ćwiczyć Myślę że ta forma ćwiczeń jest fajniejsza niż książka. Ktoś do was mówi, opisuje jak macie dokładnie wykonać ćwiczenie ( a to bardzo ważna sprawa! ).
Koniecznie dla Waszego bezpieczeństwa zapytajcie lekarza czy możecie ćwiczyć w ciąży, czy nie ma żadnych przeciw wskazań ! Od 3 miesiąca większość z przyszłych mam może ćwiczyć, oczywiście specjalne ćwiczenia dla nich przygotowane
To są moje propozycje, jedynie podaje wam źródła którymi możecie się zainspirować. Jeżeli macie tylko taką możliwość w swoim mieście udajcie się na takie zajęcia do klubu fitness.
Wklejam jeszcze fajny filmik z zajęć zdrowy kręgosłup z elementami jogi i pilatesu, świetne na bóle w odc lędźwiowym kręgosłupa
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 21
Książki sobie wyszukam i poczytam
a jak się czujesz? Skąd jesteś?
- LusiaKlusia
- Wylogowany
- gaworzenie
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
byłam wczoraj w Poznaniu w h&m,ale na Malcie,bo tam większy wybór...obkupiłam Młodego..obkupiłam męża.......idę się spytać gdzie jest stoisko dla przyszłych mam a kobieta na to,że tutaj nie mają stoiska z ciążową odzieżą..tylko właśnie tam gdzie nie chciałam jechać..i nie pojechałam,bo byłam już padnięta!!!!
też myślę o tym rogalu...ale jakoś nie mam przekonania,bo jak ja się tak wiercę w nocy...przekręcam z boku na bok to jescze tą wielką poduszkę mam przekręcać??????
u mnie mdłości a raczej słabości tylko jak jestem głodna!!!!
ja mam genetyczne 9 września!!!!
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
- Agula89
- Wylogowany
- budujemy zdania
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
U mnie wszystko w porządalu ide jutro do doktorka doczekać się nie mogę bede miała chyba robione usg genetyczne plus jakies badania z krwi genetyczne. Lekarz powiedział że nie ma przymusu tego robić ale że warto więc zrobię, będę spokojniejsza
a co do książek co nie które widziałam że są na chomiku więc poszperać można
- bujanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
Karolincia rzeczywiście jaja sobie robi z Ciebie ta lekarka, jak można nie zadzwonić że odwołana wizyta, to prywatnie czy państwowo Cie tak urządzili? Nie dziwię Ci się że jesteś wściekła, teraz cały miesiąc musisz czekać
Apropo leginsow to dla mnie też najwygodniejsze, ale muszę też się wybrać na zakupy.
Karola ja chcę wiedzieć czy chłopczyk czy dziewczynka. Myślę że tylko w filmach potrafią się uzbroić w cierpliwość zęby do końca nie wiedzieć Mnie już korci, ciekawe co mi dziś lekarz powie czy coś zasugeruje, ale pewnie nie bo za wcześnie....
A rogal hmmm w sumie dobry pomysł, siostra cioteczna ma ale w ogóle nie używała..... Może sobie od niej pożyczę....., tylko dużo miejsca zajmuje
Ja wizytę mam dziś, usg genetyczne równo 12 tydzień. Trzymajcie kciuki, a jeśli dziś nie zdam wam relacji to proszę się nie martwić, z rana się poprawię na pewno
Madlen super brzuszek, mam chyba podobny to jak obiecałam wstawiam dla porównania pierwsze z 10 tygodnia, drugie z 12 tygodnia chyba widać różnicę