BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 7 miesiąc temu #921939 przez ewawawa
za mną w szczególności chodzi tort czekoladowy czarny las - najlepszy jest w carefourze :) ale jakoś mam wyrzuty, że to tyle cukru kalorii itp. ale skoro dzidziuś nalega, to może kupie w piątek i zaprosze koleżanki ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #921942 przez Karolincia
Ewawawa - tu kupuj i zapraszaj koleżanki :)

Ada - ja mam ochotę na tort bezowy :) z kremem jakimś pysznym :)

10 lata 7 miesiąc temu #921948 przez Anabelle
Ja na szczęście na torty nie mam zupełnie ochoty.
Nie chce was dziewczyny martwić, ale dziecko nie potrzebuje tortu do rozwoju :P można sobie tak tłumaczyć ale to bardziej hormonalnie mamy na coś ochote lub nie. Mi nie smakują torty czy mięso czy ryby obecnie. Za to kwaśne cytrusy, kwaśne żelki, pepsi, jabłka, chleb z masłem czy leczo juz tak. Gdy jednak zajadam się masłem i chlebem to nie sądze, żeby dziecko z tego wyciągało dla siebie wartości odżywcze ;P

Tofifi mi smakuje ostatnio ale jak zjadłam 2 rzędy to dałam sobie spokój. Nie chciałabym przytyć tyle co z Antkiem w ciąży.

Z drugiej strony ty Karolcia jesteś tak szczuplutka że nawet jakby ci po ciąży 5 kg zostało to nikt grubasem by cię nie nazwał :) :)

Cholera. Teraz mnie olśnilo, ze miałam ciasto na pizze kupić żeby było w domu, ale cały spacer tak się siłowałam z Antkiem, że z tego wszystkiego zapomniałam. Okropnie dzisiaj daje w kość, jeszcze troche a położe sie na kocu na podłodze a on niech robi co chce. W nocy pospałam kilka godzin, Antkowi jeszcze 2 czwórki zostały do wybicia, niech juz bedzie weekend. Przejedziemy się z Antkiem z dziadkami na spacer do jakiejś dolinki pod Krakowem.

10 lata 7 miesiąc temu #921949 przez Ada2424
Ja znów mam tak,że na co mnie najdzie ochota to jem, chce mi się czekolade to wcinam, chce mi się ciasto tortowe to też jem, nie ograniczam się bo nie dość że szczuplak jestem to teraz jeszcze mam -3kg także jem to co tylko mi się zachce :) sama bym chciała żeby po ciąży z 5kg mi zostało :P nie obraziłabym się :)

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu #921965 przez Karolincia
Anabelle -masz racje z tymi wartościami odżywczymi , ale wiadomo pokusy są dużo silniejsze aby sie przemóc i nie zjeść hehe ;)
Ja tam wcinam, jem wszystko na co mam ochote, z umiarem :)

Ada - Ty to szczuplutka jesteś to możesz wcinać bez wyrzutów sumienia :)

10 lata 7 miesiąc temu #921982 przez karola1322
na szczęście nie mam tak ochoty na słodkie ale jak mnie nadzie to jem jabłko z cukrem ale rzadko mnie na chodzi bardziej na ogórki mnie na chodzi.... Cza by było dziś kupić ogórki kiszone lub zielone

10 lata 7 miesiąc temu #921986 przez Karolincia
Karola zazdroszczę :) mnie póki co na słodkie straaaasznie ciągnie :)

10 lata 7 miesiąc temu #922000 przez Karlinka
ale znowu naprodukowałyście :) na bieżąco Waz czytałam ,ale teraz dopiero mam dłuższą chwilę, żeby coś odpisać.
Od rana jakiś taki podły humor miałam ;/ W sumie bez powodu, pewnie hormony... Ale zauważyłam, że jak mam jakiś cel na dany dzień to mi lepiej :) niby na zwolnieniu jestem 3 tydzień dopiero ale czuje jakbym z pół roku była. Chętnie bym do pracy wróciła, ale cholerka trochę ciężko tam jest i zbyt dużo czynników szkodliwych ;/ zobaczymy co doktorek powie w pon.
Dzisiaj od rana walczyłyśmy z mamą z przecierami pomidorowymi, po czym Małż z lasu znowu grzybów przywiózł. Także pól dnia w kuchni spędziłam :) i humor od razu lepszy :) Jutro pewnie papryki trochę zaprawię na zimę :)

Lalka a w którym h&m w poznaniu jest dział dla mam? mam w planach się wybrać pod koniec września :) Na malcie jest chyba happymum -na stronie patrzyłam , że fajne ciuszki mają ale nie najtańsze... Ja tak jak Ty w ostatni dzień na genetyczne się łapie ;p
Ewa witaj :) Szkoda , że nie masz wsparcia ojca dziecka,ale napewno świetnie sobie poradzisz :) Dobrze, że mieszkanie na większe zmieniasz jak rodzice przyjadą, bo zawsze to trochę pomocy :)
Bujanka- bardzo ładnie się brzuszek zmienia :) Aż sama sobie dzisiaj swój porównałam i też widzę malutką różnicę :)
Karola super, że wszystko ok na badaniach :)
Ada może Cię to trochę pocieszy, że mi moje mdłości i wymioty właśnie w okolicy 13 tyg minęły zupełnie prawie. A wymiotowałam sporo niestety ;/ Także może i Tobie niedługo przejdzie :)
Kristi super brzuszek :) i chyba też ładnie urósł od ostatniego zdjęcia :)

Co do zachcianek to dla mnie słodkie może nie istnieć. ja bardziej w śledziki, ogóreczki, bigos ;) Ale w domu bardzo mnie wszyscy gonią co bym dużo warzyw i owoców jadła. Dzisiaj nawet zamiast soku pomarańczowego z kartonika to wycisnęłam sobie z dwóch pomarańczy ;)

10 lata 7 miesiąc temu #922006 przez karola1322
jak oglądałam spodnie ciążowe to strasznie drogie są chciałam zajechać do galerii w większym mieście bo strasznie podobają mi się ogrodniczki ciążowe ale cena na pewno z kosmosu .. wiec poszłam do sklepu z tania odzieżą i wy lukałam spodnie z pasem z regulacją zależności jaki brzuszek jest i całkiem tanio a ruch takich sklepach za ubraniami dla kobiet ciężarnych i i do dziecka masakra

10 lata 7 miesiąc temu #922010 przez Anabelle
Ja mam jedne z regulacją szerokości pasa w postaci gumki na samej górze - nie znosze tych spodni bo ta gumka mi opinała brzuch okropnie, no ale te spodnie to jeansy, są ciężkie i ta gumeczka ich nie utrzymywała. W H&M lubie to że nie ma pas regulacji, a spodnie same się trzymają. Ten pas to tak dodatkowo jest żeby tylko wspomagał.

Padam na twarz, antek postanowil chyba mnie dzisiaj zniszczyć. Jak pójdzie spać o 23 to czarno to widzę :(

10 lata 7 miesiąc temu #922038 przez lalka
Karlinka ja byłam na Malcie a dział z odzieżą ciązową mają na samym początku koło Franowa..tu gdzie m1,ikea!!!!

ja zrobiłam na obiad żeberka w kapuście(kwaszonej)...jakie pyszne!!!
też nie chciałabym przytyć tyle co w pierwszej ciąży-30kg mam nadzieję,że mi się uda!!!!

a i witam nowe mamuśki,bo wcześniej zapomniałam się przywitać!!!!

ja mam jedną parę spodni z pasem..tzn z panelem i są wygodne,ale to tylko jedna para!!!

10 lata 7 miesiąc temu #922042 przez Karolincia
Karlinka - masz zdrowie siedzieć w kuchni tyle i pichcić :) co z tymi grzybkami robicie ?? OO..papryka w occie?? Pycha :) W sobote sobie zrobię soczek z wyciskanych pomarańczy i grapferuita :)
Hormony nam skaczą i stąd te zmiany nastroju :)
To konkretne masz zachcianki raz bigos, raz śledzik :)

Karola - a na allegro patrzyłaś na ogrodniczki ciążowe, w jakich są cenach?

Anabelle -- ta regulacja w pasie to super sprawa :) Całą ciąże można spodnie nosić :)

Lalka -mmm to miałaś ucztę :) Ja jakoś na żeberka nie mam ochoty ;) Pogoniło mnie po zupie pomidorowej,coś mnie brzuszek pobolewa wezmę no spę i powinno być lepiej :)
Zamówiłam na allegro dwa swetry ciążowe :)
Jeden beżowy z golfem ;)
Drugi szary nietoperz

10 lata 7 miesiąc temu #922059 przez Karlinka
Lalka to akurat najbliżej mnie :) super to wyciągne Małża do kina ,bo mamy jeden darmowy bilet i na zakupy jak ciut brzuch się powiększy :)
Mmmmm żeberka w kapuście ...aż mi ślinka pociekła ;)

Karolincia uwielbiam gotować, robić zaprawy itd itp tylko jakos pieczenie mi nie wychodzi. Nie lubię siedzieć i nic nie robić. Z grzybkami- suszone, w occie i smażone na obiad. A papryka nie w occie właśnie tylko taka w kosteczkę podduszona i do słoika ,zapasteryzować i zimną jak znalazł do lecza :) Siostra tak robi i w tym roku wypróbuje ;)

10 lata 7 miesiąc temu #922063 przez lalka
Karlinka do mnie masz przecież 20 min drogi..więc wpadaj ....starczy dla wszystkich!!!!

ja robię grzybki,paprykę i sok pomidorowy,który uwielbiamy!!!!

10 lata 7 miesiąc temu #922082 przez Karlinka
Lalka Ty tak nie kuś , bo wiesz bigosem i żeberkami trafiasz w mój gust a jak będę wiedzieć gdzie mieszkasz to się mnie nie pozbędziesz , bo ja żarłok jestem ;p Jak zaszłam w ciążę to zrezygnowałam z diety i teraz nadrabiam ;p

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia