BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 1 miesiąc temu #940372 przez lalka
dzień dobry:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #940373 przez kristi*
Nockę dzisiaj jakoś przeżyłam chyba syropki działają, ale jakoś ok 4 to mnie taki okropny skurcz w łydce złapał, że do tej pory mnie w tym miejscu noga boli.
Kiedyś brałam magnez bo jeździłam codziennie na rowerze i mięśnie sie wyrabiały, to skurcze nawet co chwile były. Mam jeszcze troche magnezu i nie wiem czy moge go brać czy jest jakiś specjalny dla kobiet w ciąży, ten co mam to Magnesium B6.
Mały czkawke miał z rana :laugh: , a teraz się kręci cały czas.
Aneczka84 a kiedy ślub? Jaki by nie był zawsze jest sporo do załatwienia, ale miło później po wspominać :lol:

10 lata 1 miesiąc temu #940374 przez kristi*
nowa stronka...

10 lata 1 miesiąc temu #940375 przez kristi*

10 lata 1 miesiąc temu #940383 przez Karlinka
Dobry :)
Kristi zdrówka życzę :)

10 lata 1 miesiąc temu #940414 przez Anabelle
magnez mozna brac w ciazy, nawet jest wskazany
mi lekarz dal magne b6 2x2 tabletki a w razie czego nawet 3x2 tabletki
zazwyczaj biore 2x2 ale jak mi sie przypomni czyli np co 2-3 dni bo codziennie zapominam :)

10 lata 1 miesiąc temu #940427 przez Karolincia
Aneczka - Znam ten ból związany z przedślubnym zamieszaniem :) Ja już sukienke kupiłam :)Muszę jeszcze kupic buty, bolerko i biżuterie :) Obrączki leżą w domku i czekają do magicznego dnia, gdy powiemy sobie TAK :) Tak samo jak Wy bierzemy na razie cywilny :)

Alesandra - Pochwal się później łupami !! :)

10 lata 1 miesiąc temu #940442 przez monique1983
Anabelle - dzięki za szczegółowy opis i zdjęcia :) Do szpitala, do porodu też miałaś takiego typu koszule? Myślę, czy wziąć z krótkim rękawem czy 3/4 :pinch:

10 lata 1 miesiąc temu #940443 przez Anabelle
do porodu mialam najtansza koszule i nie dość że materiał tak cienki że prześwitywała to jeszcze materiał sztuczny wiec sie pociłam jak świnia ;) drugi raz bym jej nie kupila

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #940453 przez Nikaa
Hej dziewczyny
ja do szpitala miałam tanią ale bawełnianą koszulę (nie żebym tak przemyślała sprawę po prostu tak mi się trafiło) - w szpitalu na sali poporodwej grzali ile wlezie ze względu na dzieciaczki ;) pierwszy biustonosz do karmienia miałam najprostszy ( bez fiszbin i innych bajerów) i tani (żeby nie było żal jak nie będzie pasował :P )
Aneczka pamiętam i ja przedślubne zamieszanie - fajne wspomnienia :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #940455 przez Karolincia
Nikka - a jakiej długości miałaś koszulę do porodu?? Lepiej mieć na napy ?

10 lata 1 miesiąc temu #940461 przez Nikaa
Karolincia jeśli chodzi o koszulę do porodu naturalnego to niewiele pomogę bo miałam cc - i na salę byłam ubrana w szpitalną Potem na sali poporodwej na drugi dzień miałam już swoją taką do połowy uda i było ok co do góry jakby to opisać miałam dekolt taki w trójkąty nachodzący na siebie ooo góra była taka jak tej piżamce co link pod spodem wklejam - tyle, że moja piżama była kupona w osiedlowym sklepiku wiecie to jedna z tych firm typu no name :P
oo góra była taka jak w tej piżamie i ja byłam zadowolona
www.lovemum.pl/products/koszulka-lupoline-mietowa

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

10 lata 1 miesiąc temu #940467 przez kristi*
Dziewczyny proponuje wcześniej spojrzeć na stronę szpitala lub po postu kogoś tam zapytać o listę potrzebnych rzeczy, bywa że każdy szpital ma swoją u mnie szpital zapewnia kosmetyki dla maluszków więc ja nie muszę ich brać. Jeśli chodzi o piżamy to mam mieć jedną góra dwie, a do porodu zwykły t-shirt. Więc jak macie wybrany szpital to pytajcie.

10 lata 1 miesiąc temu #940468 przez Karolincia
Nikaa - Dziękuję za szczegółowe informacje :*
Ja jeszcze nie wiem jaki poród mnie czeka, bardzo bym chciała naturalnie, ale miałam złamany kompresyjnie krąg L2 w odcinku lędźwiowym kręgosłupa i moja ginekolog mi kazała iść do ortopedy po skierowanie na cc w razie czego, jakby mnie bardzo bolał kręgosłup i jakbym miała inne dolegliwości z tym związane... ;)
Bardzo ładna ta koszula :) Kobieca i jednocześnie praktyczna :)

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #940506 przez Anabelle
kristi a tak z ciekawości, jak rodziłaś w t-shircie?
bo mnie jak przyjmowali do szpitala to przebierasz się w piżamę - koszule nocną plus szlafrok, do tego klapki i tak sie chodzi po szpitalu.
w trakcie porodu naturalnego krocze musze miec odsłoniete, to jakbym chodziła w t-shircie to co? z pupą na wierzchu czy jak? bo tak z ciekawości pytam :P
zastanowiło mnie to, bo miałam aktywny poród.
no i po porodzie 2h z maluchem na sali, skóra do skóry plus karmienie a t-shirt nie rozpinany wiec jak sobie z tym radziłaś?

ja tam nie planuje oszczędzać na koszulach do karmienia.
na sam poród wezme starszą koszule do karmienia w kolorze ciemniejszym, ale w szpitalu czy w domu to ja wole koszule nocne w których czuje się dobrze ;)
ostatecznie ta ma mi przyjść

znalazłam w necie real foto
static.baza.farpost.ru/v/1385954244488_bulletin
ale jej bym nie polecała na poród - za droga, na wypadek jakby krew nie zeszła ;)

szwagierka rodziła w jasno zielonkawej koszuli i się doprała.

a i to prawda - zazwyczaj na oddziałach noworodkowych bardzo mocno grzeją. jest upalnie.

w ciąży z Antkiem kupiłam 2 tanie koszule i 2 średniej półki cenowej tak ok 60 zł - te tanie poszły do kosza, w tych za 60 zł śpie do dziś, jedna wygląda nawet spoko, ale druga jak by miała jakąś solidną kolizje :P dlatego teraz stwierdziłam, że kupie koszule około 100 zł x2 ale takie, żebym się w nich dobrze czuła i mogła spać nawet po zakońćzeniu laktacji. Mam masę jakiś piżam jeszcze z liceum czy gimnazjum typu gacie i bluzka, niektóre się zbiegły już w praniu, w innych gumka nie trzyma - trzeba to wreszcie wywalić :P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia