BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 1 miesiąc temu #939955 przez kristi*
Anabelle na pewno wszystko będzie dobrze, nie przemęczaj się i wykorzystuj każdą wolną chwile i wypoczywaj. Trzymam kciuki.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #939957 przez Dżasta86
hehe uśmiałam sie z tymi koszulami nocnymi , bezcenne rady :) a byłam blisko zakupu z guzikami.

Agula co do bolesci musisz regularnie jesc magnez, 4 a nawet 6 dziennie. do tego nospa. Mnie tez tak bolało myslalam ze mam zapalenie jajnika czy cos, doczekałam sie wizyty usg i sprawdzilismy szyjka macicy długa jak mur chinski wiec wszystko jest ok. Mały i naciska na narzady i to dodatkowo sprawia ból.
Na brzuchu juz np tak nie poleze bo masakra.

Anabell ło kurde to faktycznie uważaj na siebie nic nie podność i lez dużo, grawitacja jest nieubłagana.

Cholera dzisiaj usłyszałam najpiękniejsze zdanie od mojego faceta mianowicie ,, umówmy się ty, zajmij noszeniem ciązy, a ja sie zajme zakupami na małego " eeehhh :)
Kurde to juz 3 trymestr :) zdołałam dzisiaj zrobic zakupy i obiad, teraz umieram na łozku ze zmeczenia. Oczywiscie bezsenność trwa, wstaje po 3 pozniej głodnieje kolo 4 jem i po 6 zasypiam. Dzisiaj miałam isc na glukoze ale byłam taka głodna o 4 ze dostałam migreny i nie było szans musiałam zjesc.

10 lata 1 miesiąc temu #939965 przez Ada2424
Dżasta przybijam piątke co do bezsenności bo i mnie dopadła od kilku dni. W nocy spac nie moge a nad ranem jak zasne to pozniej nawet po 11 ciezko mi sie z lozka zwlec i bym spała i spała.

[/url] [/url]

10 lata 1 miesiąc temu #939970 przez Karolincia
Anabelle - ciesze się, że z Synkiem wszystko dobrze, ale nie możesz sie przemęczac, musisz dużo dużo odpoczywać i nie przeciążać się !!! A będzie wszystko w porządku !! :)

Dżasta - Bezcenna chwila, gdy Ci to powiedział :) Coś wspaniałego :) Już 3 trymestr??!! Ale czas zapiernicza !! :)

10 lata 1 miesiąc temu #939975 przez Alesandra
karolincia ja tam nic słodkiego nie jadam przed usg a moja mała ostatnio tak kopała,że moja pani ginekolog czuła je przez sondę

10 lata 1 miesiąc temu #939981 przez Karolincia
Alesandra - Heheh to niezła jest Twoja Mała Siłaczka :) Mam nadzieje, że moje Maleństwo się ładnie ułoży będzie można sprawdzić płeć :)

10 lata 1 miesiąc temu #939985 przez Kasia81
Wita Was wszystkie mega szczęśliwa przyszła mamusia :))))))))) Będzie Mała Księżniczka !!! Jak ja się cieszę... a wszyscy bez wyjątku wróżyli mi drugiego synka. Mam nadzieję ze moja gin się nie pomyliła, choć mówiła że raczej na 100 :) Oczywiście nie cieszyłabym się tak gdyby okaząło się że coś jest nie tak, ale na szczęście wszystkie wyniki są ok i Mała rozwija się prawidłowo :) Moje bóle podbrzusza biorą się ze zrostów po cc i też mam niskie łożysko więc jakby co kazała lepiej panikować niż coś przeoczyć. Na chwilę obecną stwierdziła jednak, ze nie ma żadnych nieprawidłowości i nic ją nie niepokoi :)
Waży 340 g więc chyba ok jak na ten tydzień, po raz kolejny termin wyszedł na 27 03.

Dziewczyny apeluję do Was o to byście się nie martwiły że wyjdziecie na histeryczki jak z "jakimś" bólem polecicie do lekarza. Ja niestety taka byłam w pierwszej ciąży, jak coś się działo to wmawiałam sobie że na pewno wszystko jest ok a przecież czasami boleć musi... Na szczęście w 9 miesiącu ta głupota mnie opuściła i w najważniejszym momencie intuicja mnie nie zawiodła i z mdlącym bólem podbrzusza poleciałam do swojej gin. Skończyło sie natychmiastową cesarką ale uratowałam swoje dziecko... Wtedy obiecałam sobie że niech się dzieje co chce już nigdy nie będę zgrywała twardzielki ;)

[/url]

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #939988 przez Ada2424
Kasiu super :) gratuluje córci :kiss: jakiś typ imion macie? No to przewaga dziewczynek u nas ;)

[/url] [/url]

10 lata 1 miesiąc temu #939989 przez Agula89
Hejo :)
A u mnie dzis troche lepiej. Wstalam bez żadnego bólu, potem mnie juz tylko bolalo przy kości łonowej i troszke do teraz pobolewa tak jak na okres zawsze. Wiec sie uspokoilam troche.Mąż mi rano kupil magnez bo wczesniej nie brałam u wlasnie zastanawialam sie ile tego brac ?! Gin mi mowil tylko ostatnio zebym sobie kupila "na zas" na skórcze ale nie zapytalam o dawke. Magnez ktory mi kupil mąż ma 48 mg jak wy bierzecie? Na razie rano wzielam 1 tabl. Najwyzej rano juz napewno zadzwonie do gina :) wiem macie racje ze teraz nie dbam tylko o siebie... :)

Anabelle koszule piekne napewno sie skusze :)

10 lata 1 miesiąc temu #939991 przez Karolincia
Kasia - Gratuluję Ci córeńki !! :* Wspaniale, że wszystko dobrze z Maluszkiem i Tobą :) Jak się czujesz??

Agula - Jak będziesz na wizycie u ginekolog swojej, to powiedz że miewasz takie bóle. Zapisuj sobie kiedy one występują i jak mocno Cie boli. Tak na wszelki wypadek. Właśnie nie dbasz tylko o siebie tylko o swojego Maluszka również !!! :) Ciesze się, że już lepiej się czujesz :)

10 lata 1 miesiąc temu #939995 przez Kasia81
Czuję się ogólnie dobrze, tylko mój tryb życia daleki jest od siedzącego więc często jakieś bóle dokuczają, głównie wieczorem. No i mam podobnie z nocami do Was, nie daj boże ktoś mnie w nocy obudzi to mam co najmniej 1,5 godz. patrzenia w sufit :(
Co do imion to na razie jest Alicja (mąż chce Marcelinę ale mi jakoś nie pasi). Jednak to imię jeszcze nie jest takie 100% bo mnie się strasznie dużo podoba Amelka, Lenka, Ania, Patrycja... także nie powiedziane że do porodu się nie odmieni ;)
Och jaka ja jestem szczęśliwa :)

[/url]

10 lata 1 miesiąc temu #939997 przez Kasia81
Muszę teraz zrobić rewolucję w kartonach z ciuszkami po Matim i powystawiać nieco coby było na nowe zakupy :))))))
Jakbym coś wystawiała to będę wstawiać linka może którąś z Was coś zainteresuje. Kupowałam wszystko nowe (bo niestety nie miałam po kim "odziedziczyć" :) a przy takim maleństwie to niewiele zdążyło się zużyć. Ale to chyba za jakiś m-c, żebym się już tak na pewno upewniła do tej Córeczki.

[/url]

10 lata 1 miesiąc temu #940002 przez karola1322
hejka Kasia gratulacje córki... ja dziś ochoty na nic nie mam jednak będę musiała wybrać się do dentysty oh .. jeszcze jutro jadę na urodziny a od jutra za tydzień ja muszę odprawiać nie podarują mi

10 lata 1 miesiąc temu #940006 przez Karlinka
Anabelle gratulacje chłopca. Pewnie trudno jest Ci się oszczędzać jak jesteś sama z Antkiem ,ale uważaj na siebie!!!
Kasia gratulacje dziewczynki :) Super, ze wsztystko ok :) Jakbyś wystawiała rzeczy to ja chętnie zerknę ;)
Agula- dobrze ,że juz lepiej :) ale nadal uważaj na siebie i Maleństwo .

Chleb stygnie- zobaczymy co z tego wyjdzie.
Kurcze dziewczyny masakra jakaś niby nic takiego dzisiaj nie zrobiłam trochę porządków w pokoju, obiad-fakt tarta trochę czasochłonna no i ten chleb a czuje się naprawdę fatalnie.... Usiedzieć nie mogę bo Łobuz mnie jakoś tak gniecie że się wierce , na leżąco też nie wygodnie o staniu już nawet nie wspomnę. Kurcze przytyłam może z 1,5kg , brzuch mam niewielki, daleko mi do wagi z lutego gdie ważyłam 6,5 kg więcej a ja czuję się jak jakaś słonica... Oby jutro był lepszy dzień...

10 lata 1 miesiąc temu #940054 przez Ada2424
Laleczka jak po wizycie?? :)

[/url] [/url]

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia