BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 1 miesiąc temu #940164 przez Ada2424
Hej :) jak u Was samopoczucie? U mnie takie sobie...dalej jakaś taka przybita jestem, pewnie przez ta cholerną pogode bo od 4 dni nic tylko poda i ciemno jak w nocy :( z tymi stanikami do karmienia tak właśnie zrobie, że po porodzie kupie a przed jakiś jeden chociaż żeby cokolwiek mieć, bo nie mam pojęcia jak z tym rozmiarem będzie. Na koszule może nawet w tym miesiącu się skusze, zobacze ;)

Lalka ciesze się, że z dzidzią wszystko ok, szkoda, że na 100% nie powiedział czy dziewczynka czy nie. Ja na usg będę w 22t4d i jak mi kurcze dalej nie powie tylko tak jak ostatnio, że "prawdopodobnie" to się kurcze wściekne bo po 20tc to już jak na dłoni powinno być wszystko widać jeśli kręgosłupem do usg się nie ułoży. Ale mam nadzieje, że w tym miesiącu już się dowiem jak nie teraz to na 4d.

Agula super, że już lepiej się czujesz :)

A ja się dzisiaj mierzyłam w obwodzie brzucha i przez półtora miesiąca powiększył mi się o 5 cm :woohoo: i waga od tamtego tyg spadła o 0,5kg kurcze wystarczy, że kilka dni będę mieć gorszy apetyt i mniej jeść i już waga w dół.

[/url] [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #940209 przez MlecznaMama
hej kochane!!

Anabella jesteś złota z tymi koszulami, stanikami! Dzięki wielkie,że Ci sie chce :)
mi gin powiedział w UWAGA 11 TYGODNIU!!
ja myślę Lalka ,że będzie jednak dziewczynka!
z okresu kamienia pamiętam przede wszystkim straszny nawał mleczny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nawet się Lipcówki śmiały że strzał w 10 z nickiem.... spałam owinięta ręcznikiem, następnie musiałam go zmieniać 2 razy w nocy... więc brakło nam ręczników....a w staniku zamiast wkładek laktacyjnych nosiłam wkłady po porodowe..... tak się ze mnie lało... a ja zamiast to mrozić wywalałam to do kranu.....źle...
Ada nie wiem jak teraz z wózkiem bo to szwagierki a ona ma małego dzidzi....się zobaczy.
u mnie waga idzie w górę... :( już 66 kg!!!!!!!
u mnie na obiad już się pieką gołąbki.

10 lata 1 miesiąc temu #940213 przez kristi*
Alesandra Anabelle
U mnie w karcie ciąży nawet nie ma takiej rubryki jak termin porodu (karta Medicoveru). Żaden lekarz niewyliczył, kalkulator w necie podaje mi 12 marzec więc chyba tym będe się kierować, na ostatnim usg wyszło 4-6.03.

10 lata 1 miesiąc temu #940219 przez MlecznaMama
trzeba uważać bo wątki usuwają...... nie ma już testów i wrześniówek...... jak tak można....taki wątek to cała historia...!!!!!!

10 lata 1 miesiąc temu #940220 przez Ada2424
Kochane mi gin i położna mówili, że termin porodu najlepiej brać z pierwszej wizyty i tym się sugerować bo praktycznie co usg potrafi się zmieniać. Mi na pierwszej wizycie wyszedł 18 marzec i tą date biore pod uwage :)

[/url] [/url]

10 lata 1 miesiąc temu #940243 przez Anabelle

kristi* napisał: Alesandra Anabelle
U mnie w karcie ciąży nawet nie ma takiej rubryki jak termin porodu (karta Medicoveru). Żaden lekarz niewyliczył, kalkulator w necie podaje mi 12 marzec więc chyba tym będe się kierować, na ostatnim usg wyszło 4-6.03.

Z Antkiem miałam kartę medicover i lekarka wpisała mi termin porodu, ale o ile mnie pamięć nie myli to na góre nad pierwszą wizytą.

10 lata 1 miesiąc temu #940260 przez Karlinka
Anabelle złota kobieto dzięki :) Zdecydowanie mam zamiar skorzystać z rad :) jednak nawet karmiąc można się postarać i dobrze wyglądać ;)
Lalka- super,że wszystko oki :) A na nastepnej wizycie napewno potwierdzi płeć

Ja dzisiaj tak na szybko a wy tak piszecie dużo, że ledwo zdążyłam przeczytać :)

10 lata 1 miesiąc temu #940262 przez Ada2424
U mnie już lepiej :) Mąż w domu może dlatego :) pokazywałam mu te koszule co Anabelle wstawiłaś i bardzo mu się spodobały, moge sobie zamówić w tym miesiącu ;)

[/url] [/url]

10 lata 1 miesiąc temu #940269 przez Karolincia
Kristi - dziękuje :* Dałam radę wcześniej skończyłam o 13 :laugh: Jutro znów na 8 :( Najgorzej to tak rano wstać :( Z czego masz kolokwium?

Lalka - Spokojnie płeć się jeszcze potwierdzi, ważne, że z dzidzią wszystko dobrze ! :) Ja czuję, że będziesz miała dziewczynkę i lekarz miał rację co do płci !! :)

Mi moja ginekolog i położna mówiły, że liczy się data porodu wynikająca z pierwszego usg ;)
Tak się zastanawiam czy urodze w terminie, czy po terminie - intuicja mi podpowiada, że po terminie :)

10 lata 1 miesiąc temu #940277 przez Ada2424
Ależ mnie naszło na jajecznice z cebulą duszoną, właśnie Mężuś mi robi :) może w końcu apatyt wróci po tych 3 dniach ;) mały rozpycha się w brzuchu :cheer:

[/url] [/url]

10 lata 1 miesiąc temu #940326 przez kristi*
Karolincia mam kolokwium z kosmetologii dokładnie z budowy skóry , Na kierunku technik usług kosmetycznych – poszłam na ten kierunek bo i lubie i przyda się mam tragicznie wysuszoną skórę dłoni, według dermatologa nic się nie da zrobić tylko smarować specjalnymi kremami bo skóra już zniszczona – niestety praca wychodzi…..

Herbatke z syropkiem z bzu piję i spać, i spie jak najdłużej i jutro nie wstaje z łóżka, musze szybko wyzdrowieć.
Niedawno wróciliśmy z imprezy urodzinowo-imieninowej parapetówki znajomych, szkoda że tak krótko, ale już mnie gardło tak męczyło że nie dałabym rady dłużej siedzieć i spać już mi się chce, a mały dopiero zaczyna nocne harce....

10 lata 1 miesiąc temu #940333 przez Karolincia
Witam się :)

Kristi - Bardzo ciekawy kierunek i myślę, że może znajdziesz sposób na swój problem dotyczący skóry dłoni :) Jakieś zabiegi pielęgnacyjne, maseczki :)
To nieźle Cie to choróbsko męczy :( Nie wychodz jutro z łóżeczka, wygrzewaj się i dużo pij herbatek z tym bzem - mi to pomogło.
Podziwiam Cię, za to, iż dałaś radę iść na tą imprezę :)

Mnie wczoraj rodzice wieczorem wyciągnęli do Ikea i podczas chodzenia sobie między alejkami moje Maleństwo mnie kopnęło tak, że mnie zabolało lekko :) Trochę się wierciło :)

10 lata 1 miesiąc temu #940346 przez Alesandra
Witajcie dziewczynki,

u mnie od rana mgła i pogoda nie nastraja, dlatego postanowiłam zrobić to sama i jedziemy z mężem do rodzinki a później zahaczymy o centrum handlowe i znajdę coś dla mojej Kruszynki :)

10 lata 1 miesiąc temu #940353 przez Ada2424
U mnie też pogoda do bani, a już wczoraj było tak fajnie, przyjemnie dziś znów mgła, mokro i zimno ble

[/url] [/url]

10 lata 1 miesiąc temu #940358 przez Aneczka84
Witam Mamusie :)
Nic nie pisałam, bo dużo załatwiania mamy w związku z ślubem ... to tylko cywilny, a ja już mam dość. Do tego siedziałam i oglądałam piżamy jakie polecacie. Mam jedną z lupiline ale to nie na poród, dlatego teraz szukałam czegoś na ten czas. Tu pogoda jest dość ładna i nie pada deszcz :) za chwilę ruszamy na zakupy ...
Pozdrawiam wszystkie Mamusie i zdrowia życzę, bo teraz przychodzi najgorszy okres: przeziębienia itp :/

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia