- Otrzymane podziękowania: 108
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
Lalka ciesze się, że z dzidzią wszystko ok, szkoda, że na 100% nie powiedział czy dziewczynka czy nie. Ja na usg będę w 22t4d i jak mi kurcze dalej nie powie tylko tak jak ostatnio, że "prawdopodobnie" to się kurcze wściekne bo po 20tc to już jak na dłoni powinno być wszystko widać jeśli kręgosłupem do usg się nie ułoży. Ale mam nadzieje, że w tym miesiącu już się dowiem jak nie teraz to na 4d.
Agula super, że już lepiej się czujesz
A ja się dzisiaj mierzyłam w obwodzie brzucha i przez półtora miesiąca powiększył mi się o 5 cm i waga od tamtego tyg spadła o 0,5kg kurcze wystarczy, że kilka dni będę mieć gorszy apetyt i mniej jeść i już waga w dół.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MlecznaMama
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
Anabella jesteś złota z tymi koszulami, stanikami! Dzięki wielkie,że Ci sie chce
mi gin powiedział w UWAGA 11 TYGODNIU!!
ja myślę Lalka ,że będzie jednak dziewczynka!
z okresu kamienia pamiętam przede wszystkim straszny nawał mleczny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nawet się Lipcówki śmiały że strzał w 10 z nickiem.... spałam owinięta ręcznikiem, następnie musiałam go zmieniać 2 razy w nocy... więc brakło nam ręczników....a w staniku zamiast wkładek laktacyjnych nosiłam wkłady po porodowe..... tak się ze mnie lało... a ja zamiast to mrozić wywalałam to do kranu.....źle...
Ada nie wiem jak teraz z wózkiem bo to szwagierki a ona ma małego dzidzi....się zobaczy.
u mnie waga idzie w górę... już 66 kg!!!!!!!
u mnie na obiad już się pieką gołąbki.
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
U mnie w karcie ciąży nawet nie ma takiej rubryki jak termin porodu (karta Medicoveru). Żaden lekarz niewyliczył, kalkulator w necie podaje mi 12 marzec więc chyba tym będe się kierować, na ostatnim usg wyszło 4-6.03.
- MlecznaMama
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Z Antkiem miałam kartę medicover i lekarka wpisała mi termin porodu, ale o ile mnie pamięć nie myli to na góre nad pierwszą wizytą.kristi* napisał: Alesandra Anabelle
U mnie w karcie ciąży nawet nie ma takiej rubryki jak termin porodu (karta Medicoveru). Żaden lekarz niewyliczył, kalkulator w necie podaje mi 12 marzec więc chyba tym będe się kierować, na ostatnim usg wyszło 4-6.03.
- Karlinka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 10
Lalka- super,że wszystko oki A na nastepnej wizycie napewno potwierdzi płeć
Ja dzisiaj tak na szybko a wy tak piszecie dużo, że ledwo zdążyłam przeczytać
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 21
Lalka - Spokojnie płeć się jeszcze potwierdzi, ważne, że z dzidzią wszystko dobrze ! Ja czuję, że będziesz miała dziewczynkę i lekarz miał rację co do płci !!
Mi moja ginekolog i położna mówiły, że liczy się data porodu wynikająca z pierwszego usg
Tak się zastanawiam czy urodze w terminie, czy po terminie - intuicja mi podpowiada, że po terminie
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
Herbatke z syropkiem z bzu piję i spać, i spie jak najdłużej i jutro nie wstaje z łóżka, musze szybko wyzdrowieć.
Niedawno wróciliśmy z imprezy urodzinowo-imieninowej parapetówki znajomych, szkoda że tak krótko, ale już mnie gardło tak męczyło że nie dałabym rady dłużej siedzieć i spać już mi się chce, a mały dopiero zaczyna nocne harce....
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 21
Kristi - Bardzo ciekawy kierunek i myślę, że może znajdziesz sposób na swój problem dotyczący skóry dłoni Jakieś zabiegi pielęgnacyjne, maseczki
To nieźle Cie to choróbsko męczy Nie wychodz jutro z łóżeczka, wygrzewaj się i dużo pij herbatek z tym bzem - mi to pomogło.
Podziwiam Cię, za to, iż dałaś radę iść na tą imprezę
Mnie wczoraj rodzice wieczorem wyciągnęli do Ikea i podczas chodzenia sobie między alejkami moje Maleństwo mnie kopnęło tak, że mnie zabolało lekko Trochę się wierciło
- Alesandra
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
u mnie od rana mgła i pogoda nie nastraja, dlatego postanowiłam zrobić to sama i jedziemy z mężem do rodzinki a później zahaczymy o centrum handlowe i znajdę coś dla mojej Kruszynki
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Aneczka84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Nic nie pisałam, bo dużo załatwiania mamy w związku z ślubem ... to tylko cywilny, a ja już mam dość. Do tego siedziałam i oglądałam piżamy jakie polecacie. Mam jedną z lupiline ale to nie na poród, dlatego teraz szukałam czegoś na ten czas. Tu pogoda jest dość ładna i nie pada deszcz za chwilę ruszamy na zakupy ...
Pozdrawiam wszystkie Mamusie i zdrowia życzę, bo teraz przychodzi najgorszy okres: przeziębienia itp :/