- Otrzymane podziękowania: 10
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- Karlinka
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 21
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
monique1983 napisał: Anabelle - ta firma materaca to może Hevea, też myślę o nim.
ooo dokładnie ta firma
lalka twojego męża uwielbiam od zawsze, ale to wiesz
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja kupiłam 3. Dwie droższe a jedną tanią do szpitala.
Nie kupujcie tych tanich z żyrafkami, misiami itd serio!
Materiał był taki sztuczny że pociłam się w tym jak świnia! Miałam dwie bawełniane, jedna super z napkami na biuście - dużo wygodniejsze niż guziki - kto zapina i rozpina guziki po ciemku i na śpiocha?! wtedy o tym nie myślałam haha i lepiej ciemniejszy kolor, mam granatową i miętową - miętowa troszkę się usyfiła bo jednak troche się krwawi, troche plami etc a granatowa super jak nówka. Plus te napy - rewelka.
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 21
- Agula89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Dziewuszki wiem ze nie jestescie lekarzami ale doradzcie. Te podbrzusze boli mnie bardziej..i jakby lewy jajnik...przelezalam dzis prawie caly dzien przez to. Jak jutro nie minie dzwonic do gina ? Ja nie lubie strasznie zawracac niepotrzebnie glowy komus...ale teraz chyba powinnam co ?
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
Karlinka ja kupiłam na allegro koszule ze szlafrokiem - cienkim, bo taki wymaga szpital.
Szlafrok:
allegro.pl/szlafrok-ciaza-100-bawelna-ro...ent-i4652688658.html
i koszula do zestawu:
allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-i-do-ka...ory-i4679771160.html
nawet mierzyłam, jak doszły i są super, bo mi też nie podobaja się te zwierzaczki, strasznie dziecinne, brzydkie bo przeważnie same szare, i na guziki - jak dla mnie guziki przy takiej koszuli to tragedia. Ale mam w domu jeszcze dwie na ramiączka, w których bez problemu mogę karmić, dlatego narazie niekupuje więcej.
Agula89 mnie dość często boli podbrzusze w okolicach jajnika, ale z prawej strony – kilka razy pytałam o to mi gin powiedziała, że to normalne wszystko się rozciąga.
I po kolejnych zajęciach szkoły rodzenia, dzisiaj było o odżywianiu w ciąży i po porodzie, dość ciekawie było. i druga godzina to fizjologia ostatnich tygodni ciąży, sporo się naczytałam - ale trochę nowości było, no i jak to wygląda w praktyce u nich w szpitalu.
Mam juz wyniki glukozy, ale nic z tego nie rozumiem:
na czczo:
Glukoza (jedn. tradyc.)76,5 mg/dl60 - 99
Glukoza (jedn. SI)4,25 mmol/l3,33 - 5,49
po glukozie po 1h:
Glukoza (jedn. tradyc.)100,2 mg/dl
Glukoza (jedn. SI)5,56 mmol/l
po glukozie po 2h:
Glukoza (jedn. tradyc.)46,7 mg/dl< 140
Glukoza (jedn. SI)2,59 mmol/l< 7,77
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
lalka napisał: ja mam na guziki...i to jest tragedia....dziurki tak się wyrobiły,ze same się odpinały...cycki wychodziły i się same kulki porobiły
dokładnie!!
mam to samo. Teraz nawet mi się rozpina.
Karolincia ale po co tyle podkładów i podpasek poporodowych? to kosztuje grosze w aptece a niektóre kobiety krwawią mocno tylko chwile po porodzie, jeszcze w trakcie pobytu w szpitalu, gdzie mój szpital np sam dawał podkłady i podpaski poporodowe. wróciłam do domu to tylko odrobine zużyłam z 1 opakowania bo okazało się, że normalne podpaski dają radę. niektóre kobiety szybko przestają intensywnie krwawić inne krwawią dłużej, ale po co tego kupować nie wiadomo ile - i tak lekarze zalecą ci żebyś wietrzyła krocze a nie trzymała go w majtkach i podpaskach bo to utrudnia gojenie.
Koszule... eeee już mam
tylko że nie szukałam najtańszych ofert
chce wam tylko pokazać co mam i co fajne a co dupa
1. allegro.pl/rozpinana-koszula-ciazowa-do-...n-l-i4695701842.html
Powiem tak - jest śliczna, materiał super, ale ma guziki! Guziki doprowadzają do szału, nie kupujcie guzików.
2. italian fashion - super firma, ja jestem zadowolona, mężowi wziełam piżame od nich i też rewelka, miły materiał, nie odkształca się, nie mechaci
mam taką. rewelka na napy
ale chyba sobie zamówię drugą
też tej firmy tego typu : allegro.pl/koszula-do-karmienia-rozpinan...n-m-i4715245512.html
te co ja mam z kratką są tutaj różne rodzaje allegro.pl/zyta-koszula-do-karmienia-ita...n-m-i4722356496.html
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Materiał jest przewiewny, ale dość elastyczny, jak ktoś nosi np 36/38 to spokojnie w S się wciśnie
Tzn ja np nie lubie luźnych rzeczy,
- Agula89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Mam nadzieje ze rano minie najwyzej popoludniu zadzwonie do gina. Jutro akurat przyjmuje, ale mam nadzieje ze nie bede musiala nigdzie dzwonic.
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108
Agula jak Ci do jutra nie minie to przejdź się do lekarza, lepiej to sprawdzić, lekki ból podbrzusza może wystąpić bo macica się naciąga ale czy tepy bol jest normalny to kurcze nie wiem
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u mnie ostatnio dosć szalone tempo i nie wiem jak długo cie tak boli, ale wyznaje zasade w ciąży, że lepiej wyjść na histeryczke i panikare niż olać pewne symptomy. owszem, pobolewania to normalna rzecz, ale powinny ustąpić po lekach i odpoczynku. jeśli "domowe" metody nie pomagają, zawsze warto skonsultowąć.