- Otrzymane podziękowania: 108
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 21
U mnie moja Siostra się uparła, że kupuje Nam wanienke anatomiczną ze stojakiem, rodzice łóżeczko z całym wyposażeniem
Właśnie kurier mi przyniósł paczkę zamówiłam wkładki laktacyjne, podkłady na łóżko, podkłady higieniczne po porodowe belli, krem do brodawek, gaziki nasączone do przemywania pępuszka Maluszka, majtki siateczkowe, pieluchy new born happy bella 46 sztuk w jednej paczce - wzięłam dwie
Tak powoli też kompletuje wyprawkę dla siebie i dziecka do szpitala.
Ubranek już mam bardzo dużo ale cały czas na bieżąco coś dokupuje.
- Agula89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
nie wiem od czego zacząć u Nas jakoś leci więcej jestem teraz w domu dużo wypoczywam i jakas taka spokojniejsza jestem jak nie pracuje mniej na męża krzyczę dziś mnie podbrzusze pobolewało... troszke sie marwiłam bo ból jak na okres... ale jakoś mi mija całe szczeście. NIe wiem sama do końca co jest "normalne" a co nie... mam nadzieje ze dobrze rozpoznaje "znaki" i nie przeoczam żeby nie wylądlować w szpitalu jak Aleksandra
no i słabo sypiam ale widzę po wpisach ze nie tylko ja haha
ale widzę że u Was prawie wszystkich dobrze szalejecie z zakupami !! co do wózka to trudna sprawa nie mam pojecia jeszcze jaki ! ale wiem ze musze dostosoac go do swojego miejsca zamieszkania i życia tak jak pisałyście. Będę chyba jakiejs terenówki szukac bo mieszkam po za miastem droga gruntowa/wyboista
i najbardziej mi sie śmiać chciało jak czytałam o waszych propozycjach imion ja mam takie same propozycje jak połowa z Was ! Ignaś, Nikodem, Tymoteusz, Filip... ale żadnego nie jestem pewna koleżnaka nauczycielka mówi mi a może Kostek ? że w przedszkolu ma, ale jak pomyśle że pełne imię tego to Konstanty to śmiać mi się chce mąż się śmieje że jak poeta
Kalinka 90 wstawiłas linka do gietrów. Powiedz mi jaki rozm sobie zamowiłaś?? ile masz wzrostu i wage teraz( jeżeli moge spytać) bo ja mam z tym problem teraz ze z tym brzuszkiem nie umiem w ciemno kupić sobie czegoś ..
Pisałyście o glukozie ... ja za 2 tyg ide mam nadzieje ze dam rade
I pytanko doświadczone mamusie.. czy powinnam już liczyć ruchy dziecka ?? czytałam ze trzeba ale nie wiem czy juz teraz jak jestem w 20 tyg bo maluch nie ma jeszcze stałych por kopania mnie
Dziś czytałam ze zaklada sie że wybiere sie stalo pore gdy dzidzius sie odzywa i w ciagu godziny powinno byc 10 ruchów ?? NIe wiem czy Ja to dobrze zrozumiałam
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
- malina219
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
- Aneczka84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Faktycznie szalejecie z zakupami ja na razie sprawdzam przesyłki z Polski do Włoch a jak moja mama usłyszała o większych zakupach to stwierdziła, że przesadzam i mam czas... Może mam ale w 9 miesiącu zakupy to nie będzie chyba przyjemność, ale jak widać nie znam się wg mojej mamy bo to moja pierwsza ciąża. Czasem rodzice potrafią podnieść ciśnienie ... a do tego zaplanowała cały mój ślub kościelny ... a ja staram się zachować spokój
Ja muszę dowiedzieć się czy mogę zrobić glukozę we Włoszech ... bo tu jest Afryka jeśli chodzi o służbę zdrowia, jak mój ojciec stwierdził.
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Wczoraj byłam na USG mały ma 730g, myślałam że juz z kilo ma a jednak troche jeszcze czasu trzeba.
Jutro jak wstanę i będę miała motywacje i na tą glukozę ;/
Agula ruchy z tego co napisane mam w ksiązeczne ciąząwej liczy sie od 30 tyg, po każdym posiłku. 10 kopniaków to takie 10 na 10 punktów.
Karolincia oo dobrze ze przypomniałaś o podkładachhigienicznych ... a tak wogole gdzie sie tak obłowiłas ?
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agula89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Dziękuję maminki za radę
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
- anioleczek208
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- "nigdy nie trać nadzieji"
ale mnie dzis nosilo hehe musialam wziasc sie za robote posprzatalam cala chate ufff az sie zmeczylam ale samopoczucie od razu lepsze
co do ruchow to moj synus w ciagu dnia tak sobie czasem sie odezwie ale nie az tak czesto najbardziej tak po 22 jak juz sie wykapiemy posmarujemy brzuszek kremem i wtedy zaczyna szalec troszke lekarz mowil ze na konkrety jeszcze troche poczekam hehe
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Wózek mamy terenowy (baby jogger city elite), nosidło ergonomiczne mamy( boba carrier 3G soho), ciuchy dla chłopca mamy (next, kapphal, jakieś angielskie firmy, ale również smyk, cocodrillo, 5-10-15, f&f itd), obuwie również(emel, geox, ecco), łożeczko (turystyczne i drewniane ale wole turystyczne) jak i pościel też (bambusową oraz minky&bawełna).
Wanienki nie mamy tylko tummy tub.
A muszę jedynie kupić materac lateksowy, znajoma polecała firmę na H ale nie pamietam nazwy.
Pieluszki bambusowe przyszły mi wczoraj
Przyszły mi też 2 wylicytowane spódnice używane z allegro. Jedna z h&m mama, druga z happy mum. Mam też rajstopy i leginsy ciążowe z gatty.