BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #939128 przez Karlinka
udało mi się umówić na usg 3d/4d już na poniedziałek :) Akurat będzie 2 tyg od ostatniego usg :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #939130 przez Ada2424
Karlinka bezpłatnie czy płacisz? Ale Ci fajnie, że tak szybko u mnie na 4d najbliższy wolny termin był na 25 listopada także muszę jeszcze troszke poczekać, ale za 9 dni mam 2d to wytrzymam jakoś ;)

[/url] [/url]

10 lata 1 miesiąc temu #939132 przez Karlinka
nowa strona ;/

10 lata 1 miesiąc temu #939133 przez Karlinka
:/ :/ :/

10 lata 1 miesiąc temu #939135 przez Karlinka
Ada no niestety płacę ;/ ale mój lekarz ma tak kiepskie usg w gabinecie ,że nie chce do 30tyg czekać aż mi zrobi na lepszym sprzęcie a jednak teraz na połówkowym wogóle twarzoczaszki nie sprawdził, bo Łobuz się schował. Babka do której idę podobno bardzo dobra więc bedę spokojniejsza jak mi zrobi dokładną ocenę anatomii. Skoro za wizyty nie płacę to za to jedno usg możemy trochę zapłacić :)

10 lata 1 miesiąc temu #939137 przez Ada2424
Karlinka ja uważam, że warto ten jeden raz wydać pieniążki na to 3d czy 4d tym bardziej jeśli właśnie gin do którego się chodzi nie dysponuje takim, mój też ma tylko 2d nie jest złej jakości ale to 4d jednak kusi :P

[/url] [/url]

10 lata 1 miesiąc temu #939148 przez malina219
Cześć! Ja to samo z bezsennością, zasypiam późno budzę się około 9 jem śniadanie korzystam z toalety i idę znowu spać, bo nie dam rady funkcjonować jak nie prześpię się jeszcze ....
Wczoraj wracając od lekarza wpadłam do ciucholandu i kupiłam mojej myszce 3 rzeczy. Nóweczki, więc strasznie się z nich cieszę :woohoo:
Dodaje jeszcze zdjęcie brzuszka - 19 tydzień :)
Co do usg 4D polecam niesamowicie! Cieszę się strasznie, że mój gin ma w swoim gabinecie tak super sprzęt i nie muszę dopłacać .
Załączniki:

10 lata 1 miesiąc temu #939151 przez Ada2424
Malina super ciuszki i brzuszek podobny do mojego :) ach już nie moge się doczekać kolejnego szału zakupowego ale to po wizycie zaczne znów :cheer:

[/url] [/url]

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #939152 przez Aneczka84
Witam Mamusie :)
Ja też polecam usg 3d/4d. Wszystko widać i jednak lekarz, który je wykonuje jest w stanie wiele rzeczy określić i wykluczyć różne wady rozwojowe. Zawsze to daje trochę spokoju :) Ja oczywiście płaciłam, bo ogólnie chodzę tylko prywatnie do ginekologa. Byłam kilka razy z nfz ale gabinet i sprzęt pamięta czasy moich narodzin lub nawet wcześniejsze.
A to mój brzuszek 22 tydzień :)

Załącznik nie został znaleziony

Ostatnio mały lubi szaleć wieczorami :)

10 lata 1 miesiąc temu #939162 przez malina219
Aneczka ja też chodzę prywatnie. Jakoś nie mam przekonania ani dobrych doświadczeń z lekarzami, którzy przyjmują na NFZ. Poza tym jak dziewczyny piszą, że na NFZ tylko 2 razy USG w ciągu całej ciąży to mam gęsią skórkę, nie dałabym rady ze względu na obawy. Malutki masz brzuszek! Taki kochaaany :)

10 lata 1 miesiąc temu #939166 przez Karlinka
Aneczka faktycznie brzuszek niewielki,ale przynajmniej łatwiej będzie zrzucić ;)

Malina ja chodzę na nfz i mam bardzo fajnego lekarza, usg mam na każdej wizycie- sprawdza serduszko i ogólnie "rzuca okiem" na Maleństwo. Fakt to krótkie usg jest ,ale jak jest wszystko ok to nie ma sensu dłużej. No i te 3 najwazniejsze usg 13t, 20t i 30t umawia się ze mna w szpitalu gdzie ma trochę lepszy sprzęt. Ale jest uczciwy i sam mi polecił, żeby jednak pójść prywatnie na dokładniejsze badanie na lepszym sprzęcie. Wizyty teraz co ok 3 tyg , za badania nie płacę więc ja zadowolona jestem :) ALe ja chodziłam do niego przed ciążą. Ostatnio się pytałam co tak mało babek czeka ,bo nikogo na korytarzu nie było i ssę okazało, że limity się skończyły i nie mogą nowych ciężarnych przyjmować-paranoja ;/

10 lata 1 miesiąc temu #939170 przez Ada2424
Aneczka malusi brzuś faktycznie ;) ale to nie jest najważniejsze, ważne że dzidzia prawidłowo się rozwija :)

Ja też chodze prywatnie do gina i też mam usg co wizyte, co 4 tyg inaczej bym się nerwowo wykończyła, nie wyobrażam sobie mieć w ciągu całej ciąży 2 czy 3 usg za bardzo bym się martwiła czy wszystko z dzieckiem jest ok.

[/url] [/url]

10 lata 1 miesiąc temu #939171 przez malina219
Karlinka tylko się cieszyć, że tak fajnie trafiłaś. U mnie w okolicy nikogo dobrego na NFZ nie ma, a ja muszę mieć "mądrego" lekarza z powodu moich problemów zdrowotnych. :)

10 lata 1 miesiąc temu #939174 przez Aneczka84
Na razie mały, ale jak ruszę do przodu :D aż starach się bać :) Maluszek jak najbardziej prawidłowo na połówkowym w 21 tygodniu miał aż 417 g :D
W Polsce chodzę prywatnie, bo już od wielu lat do jednego chodzę ginekologa. A przyjmuje tylko prywatnie lub w szpitalu. Nie mogę narzekać na mojego lekarza. Tu we Włoszech mam panią ginekolog z miejscowości w której będę prawdopodobnie rodzić :)

10 lata 1 miesiąc temu #939186 przez nesQa
Ojej, 417g, to moje to serio maleństwo skoro w 21 316 g mialo :D.

Co do gin to ja jak wybieralam prywatnego to patrzylam na to jaki sprzęt ma, dzieki czemu mam to 4d normalnie na wizycie. Jak płacić za każdą wizytę to i lepiej, ze ma :P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia