- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Aneczka84 napisał: Ja miałam problem bo wszystkie męskie imiona, które mi się podobały były na R
... a niestety mój ukochany ma problem z wymową dlatego jest kompromis
Ciekawe czy mój wypowie truteń nauczę go a później mu przetlumacze
Ja też nie mówię dźwięcznego R
MlecznaMama napisał: też miałam Michalinę na studiach i nikogo to imię nie dziwiło. Wszystko może zależy od regionu, gdzie się mieszka. W niektórych miejscach imiona są bardziej lub mniej popularne.
Anabella ja teraz ciepię na bezsenność!!!!!!! masakra! z Robertem też tak miałam.... w nocy nie mogłam spać dopiero nad ranem spałam jak suseł...haha/./.. a teraz to już nie takie łatwe bo 8 .00 wake uuuuup! i tak nieźle
Z tymi regionami coś może być. Bo Michalina ze studiów przyjechała na studia do Krakowa... znad morza.
Mam to samo - wieczorem leżę i nie mogę spać nawet do 1, 2 w nocy, a później jak zasne to już Antek się budzi co chwile plus rano wstaje. Wrrr
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Na Ignasia się mąż nie zgadza, twierdzi, że od razu ma Kalisza z dzieckiem na ręku przed oczami, bo on dał synu Ignacy.
W ogóle jedna z dziewczyn pisała, że pracuje w przedszkolu? To współczuję mocno. Bo skojarzenia są jednak ważne. Ja kiedyś myślałam np o Adasiu, ale u sąsiadów jest rudy chłopiec Adam i ma okropne problemy z kontrolowaniem agresji. Cały czas ma napady, bije wszystkich, a jak nie ma innego dziecka to wali patykami po krzakach, drzewkach itd. Strach się bać.
Z imionami jak ze wszystkim - ma się podobać rodzicom, a dobrze by było, żeby dziecku nie utrudniało życia, jak Dżastin czy Wacław (już widzę rówieśników w gimnazjum wołających "Wacek").
Nie wiem jak dziewczyny które mają już dzieci, ale u nas i tak do dziecka mówi się jak nam spasuje. Wychodzą jakieś skojarzenia, zabawy słowne i często nie mówimy do Antka Antek czy Antoś tylko zupełnie inaczej. Szwagierka ma córkę Alicję do której rodzice mówili Lucjan i ona normalnie na to reagowała. Jak ich ojciec woła "szkodniki" to też dzieci lecą U nas Antek normalnie reaguje na "trutnia"
- MlecznaMama
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
Ada najlepiej mieć tak jak wy od razu być zdecydowanym na imię!,,,, można już mówić po imieniu do brzuszka! to jak pojedziecie do sklepów to się przekonasz co Ci się najbardziej podoba! najlepiej pomacać pozaglądać.... wiedzieć co i jak
hehe imię Wacek..... uuuughhh ktoś tak gdzieś dał...... na tym forum chyba nawet...
my mówimy Bąbel, bąbeliusz, bąberman, hehehe ale głównie kładę nacisk by mówić po imieniu do synka bo męża czasem ponosi i takie ksywki wymyśla że śmiech
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108
Mleczna tak właśnie chcemy zrobić, jak nam jakieś modele wpadną w oko i będą nam odpowiadać to spiszemy sobie i porównamy z cena na internecie i tam gdzie taniej weźmiemy bo ponoć na internecie te same wózki o kilkaset złotych potrafia być tańsze niż w normalnych sklepach. A Ty będziesz mieć wózek po synku tak?
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
Ada mi podoba się imię Nataniel, no ale mąż by się nie zgodził i niewiadomo jak za kilka lat będzie.
Z własnego doświadczenia wybieram imię takie by potem dziecko z nim problemów. nie miało.
Ja mam krystyna, niby popularne ale nie w moim wieku, bywało ciężko. Ale w liceum była dziewczyna o imieniu Delfina - to już przesada chłopaki mówili konina....
Wybierając imię trzeba myśleć na kilka lat do przodu.
- malina219
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
Pozdrawiam!
- Karlinka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 10
Z tymi imionami mam tak samo- żadnego Filipa nie znam osobiście i mi się nie kojarzy pewnie dlatego ;p A co do przezwisk dobieranych do imion- ja sie zastanawiałam nad Tymoteuszem , po czym mój brat skwitował ,że pewnie mi podziękuje jak w szkole będa wołać na niego Tymek-Niewydymek no i niestety odechciało mi się tego imienia....
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 21
Pozdrawiam
- LoveMami
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
A ja dawno u Was nie byłam ;/
Nie chcę mi się nadrabiać.. ale temat ostatni to imiona..
hm ja mam oryginalne (takie też mi się podobają) Synuś ma Kevin..dla następnego dziecka też czeka rzadko spotykane
Dziś byłam na glukozie 75g przeżyłam bez wymiotów i omdleń..uff
- Saga0304
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Alesandra
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja dziś wyszłam do domku.Pobyt w szpitalu to była kupa stresu zmartwień o maleństwo. niezliczona ilość kroplówek i leków.Ryzyko słowa właściwego w tym miejscu nie użyję bo nie chcę się znów zacząć stresować.Potworne bóle brzucha, wręcz skurcze uniemożliwiające chodzenie tak się u mnie zaczęło.Przegapiłam słabsze objawy. Dlatego mam prośbę mamusie jeżeli coś się zacznie dziać,poczujecie się gorzej od razu udajcie się do lekarza bo nie tylko o siebie teraz dbacie. Lekarze powiedzieli że nie mogę teraz lekceważyć nawet najmniejszego bólu kłucia tylko od razu na pogotowie.
W konsekwencji czeka mnie jeszcze seria badan u mojego ginekologa. Jutro badanie połówkowe wiec zobaczę moje maleństwo bo w szpitalu niestety monitor widział tylko lekarz i nie popatrzyłam jak moje maleństwo fika