- Otrzymane podziękowania: 12
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- kristi*
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- marcowa Lutówka :P
Też mi nie pasują takie odległe terminy USG i tak rzadko, niby prywatnie, ale jak to gin mówi nic się nie dzieje to nie ma sensu zaglądać – a mnie nerwy zżerały, co nie jest dobre dla maluszka. Ale od kiedy dodatkowo na NFZ chodzę to i częściej wizyty mam.
Co do imienia nie martwcie się na zapas, jak się maluszek urodzi imię samo przyjdzie.

Moja siostra całą ciąże na synka mówiła Andy, jak się urodził zmienili na Antka, a jak wyszli ze szpitala to zmienili na Toni i tak już zostało
To się pochwale moim siostrzeńcem, jestem w nim okropnie zakochana

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kristi*
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- kristi*
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- syza24
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Ale naskrobałyście pół godziny czytania

Anabelle dobrze, że piszesz to wszystko kto będzie chciał to skorzysta

A co do imienia to ja chciałabym Liliana ale mąż mówi, że chciałby jakieś inne ostatnio mówił może Zuzia, Gabrysia albo Hania wiec będzie problem z wyborem a gdyby był chłopak to mieliśmy już wybrane Damian Paweł ale nie ma chłopaka

- nesQa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0

O, suche usta to ja mam od 5dni, uporać się z nimi nie można

Duże te Wasze maleństwa. Moje w 21tyg zaledwie 316g ważyło

Co do imion ja wybrałam dla dziewczynki Liliana, a mój dla chłopca Oliwier, zobaczymy co będzie

- Ada2424
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108

Kristi przystojniacha z Twojego siostrzeńca

- syza24
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Albo historie tego typu że dzieci potrafią być takie niedobre i takie sraty taty

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/
A bo tak często jest właśnieAda2424 napisał: Anabelle
u nas znów na odwrót z imionami, dla dziewuszki w dalszym ciągu nic kompletnie, ani jedno nam w ucho nie wpadło, ale może nie będzie trzeba wybierać

Nikaa napisał: Anabelle no hmmmm napiszę dyplomatycznie, że wybrał bardzo oryginalnie - eee to coś ciężko będzie o kompromis widzę
Ada dzięki

Co do fotelików to podobno ważna jest też data produkcji bo plastik w konstrukcji traci na swojej trwałości z wiekiem.
- Ada2424
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108

Która jest godzina? Wiadomo, że 22 bo mój dzieć zaczął fikać

- Karlinka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 10

Ja już zaczęłam mieć gdzieś te wszystkie opinie i "dobre rady". Ja ciągle słyszę ,jak to ja źle ciaże znoszę bo raz palnęłam że drzemki muszę sobie czasem uciąć (w 1trymstrze) i pod tym względem ciągle do szwagierki mnie porównują ale to ze ja 3miesiące wymiotowałam ale i tak do pracy chodziłam to już nikt nie pamięta. Teraz jest faza jaki to ja mam mały brzuch w tej ciąży i po co schudłam przed ciażą (a wróciłam poprostu do mojej normalnej wagi bo sporo przytyłam) a jakbym przytyła to by znowu gadali jak to się roztyłam . No ludziom nie dogodzisz

Jak ostatnio zobaczyłam ranking najpopularniejszych imion to się okazało ,że nasze typy są w pierwszej dziesiątce ;p Wolałabym żeby były mniej popularne ale Filip na bank zostaje bo nam się podoba a mój Małż nie uznaje że w ciąży sie typy zmieniają ;ppp
- kristi*
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Po pierwsze mam młodsze rodzeństwo i najmłodszego brata, z którym dzieliłam pokój dług czas.
Po drugie ja od początku ciąży praktycznie budzę się w nocy, bo ciągle mi się sikać chce, i wstaje o 5:00, nie sądze by z dzieckiem się coś zmieniło zdążyłam się przyzwyczaić i nawet mi to pasuje, nie wróciłabym do wcześniejszego trybu....
Kiedyś z braciszkiem, teraz z siostrzeńcem nieraz zostaje jakoś problemu nie ma, ale po prostu ludzie tak mają - chcą nastraszyć.
Ale najbardziej mnie drażnią ci co dzieci nie mają - oni to mają najwięcej do powiedzenia.....
- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Jestem grudnióweczką 2013 , chciałabym Was zaprosić do odwiedzenia i polubienia mojej strony www.facebook.com/swiatwokollilki
- bujanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 7

Z tymi oryginalnymi imionami..... są piękne ale czy dziecko później nie będzie miało pretensji że takie daliśmy???? Moja córcia na Michalinę może w pewnym momencie mieć żal głównie jako nastolatka, więc trochę się obawiam, ale mam nadzieję że później w dorosłym życiu doceni

Nikaa gratulacje synka

Karlinka no właśnie temat chusty. Dziewczyny lepsza chusta bawełniana czy nosidełko?
Nesqa to rzeczywiście maleńk ten twój dzidziuś, moja w 20 tyg. 358 g i lekarz też mówił że wróbelek

Syza nie słuchaj innych, może zazdrośni?

Ada dobry tekst do teściówki hehehe

- Karlinka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 10
Co do wyboru chusta czy nosidełko to jeszcze nie wiem. Narazie jestem w fazie myślenia czy wogóle mi się chusta przyda, kiedy miałabym Łobuza w niej nosić itp... Nie jest to może ogromny koszt takiej chusty ale trochę jednak kosztuje i nie chcę, żeby później leżała w domu.
- malina219
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

O 15 wizyta - nie mogę się już doczekać!