BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 1 miesiąc temu #938198 przez Ada2424
Malina prosze bardzo link poszedł ;)

Ja już odpoczywam :) byliśmy na spacerze, objadłam się fasolką po bretońsku, zrobiłam ciacho przekładane właśnie się chłodzi w lodówce :cheer: Mężulek wysprzątał całe mieszkanie a teraz sobie leżymy, synek fika :lol: jutro będziemy mieć gości :)

[/url] [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #938210 przez Karlinka
Alesanda 3mam kciuki żeby wszytsko było dobrze.
Malina może jedź na pogotowie? jak to jest ból nie do wytrzymania i podejrzewasz że nerki to nie ma ryzykować....
Ada ja też poproszę linka.

U mnie Łobuz też szaleje - po spacerach i odwiedzinach trochę się wreszcie rozruszał ;)
A ja właśnie robi tartę- ze szpinakiem, jarmużem, kurczakiem , fetą...mniam mniam :)

10 lata 1 miesiąc temu #938213 przez malina219
znowu nie widzę nowych postów :angry:

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #938216 przez kristi*
Oj dziewczyny, piszą że II trymestr jest najlepszy, a ja jakoś tego nie czuję, a czasem się zastanawiam, że chyba I trym. z mdłościami lepiej znosiłam, teraz jak nie ciągłe sikanie to ból krzyża i ostatnio nawet kości ogonowej - to jeszcze gorsze siedzieć nie mogę.

Zapomniałam, dzisiaj miałam cudny i jednocześnie dziwny sen, pierwszy raz śnił mi się mój syn, miałam świadomość, że mi się to śni, widziałam go był takim rocznym chłopcem i co najdziwniejsze mówił normalnie jak dorosły, więc zapytałam go jakie chce mieć imię, powiedział że nie powie bo będę zła, musiałam się naprosić i w końcu powiedział że Paweł :huh: . (Myśleliśmy o tym imieniu z mężem, ale na drugie imię, po moim bracie), jak zapytałam czy jakieś inne może jeszcze ma - powiedział, że nie i się zastanawiał, i za chwile sen się skończył bo mnie mąż obudził :angry: ..........

Ja glukozę robię w czwartek :sick: , nie dość że tradycyjnie wstaje o 5:00, a badania są od 7:30 - to jeszcze na czczo to słodkie świństwo pić :sick: - kiepsko to widzę, mówili że ok 2h potrwa, więc pewnie jakieś normalne śniadanie zjem ok 9:00 o ile jeszcze będę w stanie.
Z moimi żyłami też marudzą, ile bym wody nie wypiła, zawsze się pytają czy piłam bo żył nie widać. Siniaki mi się od tego robią.

Mamuśki zdrówka!!!!

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #938219 przez Ada2424
Karlinka wysłałam :)

Kristi dla mnie zdecydowanie pierwszy trymestr był gorszy niż ten obecny, choć nie powiem bo zdarzają mi się jeszcze raz na jakiś czas mdłości, odruch wymiotny, bóle krzyża, bóle głowy, uczucie słabości, szybciej się męcze ale te codzienne mdłości i odruch wymiotny, awersje do pokarmów i odrzut na zapachy w 1 trymestrze były najgorsze :sick: ciesze się, że już to minęło :)

[/url] [/url]

10 lata 1 miesiąc temu #938224 przez karola1322
Mnie trymerstr byl taki w miara strasznie senny byl teraz drugi jest lepszy ...

10 lata 1 miesiąc temu #938237 przez Agula89
Ada2424 dzieki za info i linka wyslij :) dziekuje z góry! :)

Eh a ja w domu dopiero spotkanie z przyjaciółmi mielismy na miescie z 20 osob chyba bylo :woohoo: i w tym 3 ciężarne :P. Nawet sie okazalo ze jedna jest tydzien pozniej niz ja haha :) fajnie bo jest z kim pogadac :cheer: a druga kolezanka o miesiac wyzej w 6 miesiacu i brzuszek juz wyraźny :) ja to sie jeszcze kamufluje pod tunikami :P

No nic herbatka i lulu, bo synek nie wie co sie dzieje dzis :P dzien mu rozlegulowalam swoj :)

10 lata 1 miesiąc temu #938238 przez Alesandra
Ja do wtorku co najmniej posiedze w szpitalu. Jutro mam usg nerek. Nie jestem przyzwyczajona do lerzenia 24 godziny na dobe wiec strasznie sie tu mecze. Chcialabym by juz powiedzieli mi co konkretnie dolega i moglabym wyjsc do domu. Zawsze to lepiej i przyjemniej jezeli musialabyn lezec to w domu niz w szpitalu

10 lata 1 miesiąc temu #938239 przez karola1322
Alekdandra wracaj szybko do zdrowia .. Dla mnie tez bylo meczace lezec w szpitalu

10 lata 1 miesiąc temu #938242 przez Karlinka
Ada dzięki :)
Alesandra zdrówka.
Ja miałam kiepską nockę-jakieś nerwobóle mmnie dopadły, ale dzisiaj już ok. Właśnie Łobuz szaleje ;)

10 lata 1 miesiąc temu #938248 przez lalka
dzień dobry!!!

Alesandra zdrówka życzę i szybkiego powrotu do domu!!!

u mnie nocki w miarę....bez pobudek większych,ale za to rano jak mnie ciśnie na pęcherz to niema zmiłuj...biegusiem,bo mnie brzucho boli!!!

Kristi mam identycznie jak Ty...sikanie,ból pleców....a jak się męczę jak dyszę...normalnie jak słonica!!!dla mnie 1 trymestr(mimo ciągłego lenia)nie był wcale taki zły..a drugi już nie jest taki wesoły...bolesność macicy,bóle pleców.nóg ,rąk..itd..no zobaczymy jak będzie w 3 trymestrze!!!

miłego dnia...u nas od wczoraj pogoda wiosenna!!!

10 lata 1 miesiąc temu #938252 przez Ada2424
Cześć Mamusie :)

U mnie piękna pogoda nic tylko spacerować, wyspałam się średnio bo mały jak zaczął szaleństwo w brzuchu o 22 tak po 1 dopiero się uspokoił, nie mogłam zasnąć tak się wiercił :P dzisiaj też mi pobudke z rana zrobił ;)

Alesandra szybkiego powrotu do zdrowia i do domu :)

Lalka też tak mam, w dzień nie latam często już do toalety, ale po nocy jak tylko się rano przebudze to musze szybko lecieć bo pęcherz pełny aż brzuch boli.

Miłej i słonecznej niedzieli! :P

[/url] [/url]

10 lata 1 miesiąc temu #938273 przez Kasia81
Malina nie czekaj z tym bólem, jak najszybciej skonsultuj to z lekarzem bo ja w pierwszej ciąży przechodziłam kolke nerkowa a objawy były podobne. Bol. Byl okropny. Na szczęście spowodowana była ulozeniem Malego ale 2 dni na kroplówkach w szpitalu dopiero pomogly

[/url]

10 lata 1 miesiąc temu #938275 przez monisia100100
Witam dziewczyny :)
jestem grudnióweczką 2013 , chciałabm zaprosic Was na mój nowo powstały blog poświęcony mojej córeczce i wszystkiemu co związane z dziećmi . Może przydadzą się informacje zawarte w nim.
www.facebook.com/swiatwokollilki

10 lata 1 miesiąc temu #938279 przez dotik1991
Zapraszam serdecznie Panie w ciąży na badania prowadzone przeze mnie w ramach pracy magisterskiej.
Jestem studentką V roku psychologii na Uniwersytecie Warszawskim i zbieram dane dotyczące doświadczeń kobiet na temat swojego dziecka w czasie ciąży.
Badanie jest całkowicie dobrowolne i anonimowe. Odbywa się w całości przez internet. Polega na wypełnieniu dwóch wysłanych przeze mnie krótkich kwestionariuszy i odesłanie ich z powrotem na adres e-mail lub wysłanie na adres Wydziału.
Więcej informacji na ten temat pod adresem: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Drogą mailową będzie również możliwość udostępnienia chętnym osobom końcowych wyników ogólnych z mojego badania.
Opis i wszystkie informacje będą zawarte w mailu, które wyśle po zgłoszeniu.
Zainteresowane Panie proszę o zgłoszenie się na adres mailowy:
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
(w temacie wiadomości proszę wpisać zgłoszenie)

Z góry dziękuję za zgłoszenia i poświęcony mi czas.
Dorota Kowalczyk

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia