- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/
Alesandra mam nadzieje, że jutro coś się wyjaśni, wreszcie dzień powszedni
Ja się dzisiaj wdałam w rozmowę z dziewczyną tworzącą hand made z minky i trochę się dowiedziałam skąd takie rozbieżności w cenach minky, czym się różnią (przebadanie, toksyczność materiałów, gramatura, kraj pochodzenia, kraj wytworzenia, cena zakupu itd). W sumie wyszło przy okazji bo zamawiałam poduszkę Antkowi.
Co jeszcze... mieliśmy odwiedziny rodziców, antek śpi od 22, ja się objadłam jak głupia a jeszcze mi się pić chce

Mąż jutro jedzie, ale był od piątku w domu więc trochę posprzątał przynajmniej

Malina współczuje bolu, ja mam ogromną nadzieje, że nic mnie na razie nie złapie bo muszę odetchnąć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Podróbki minky to np allegro.pl/sklep/34319109_makaszka-hand-made , albo www.belle-petite.pl/ i wiele wiele innych sklepów których cena kocyka 100x75 zł jest poniżej 90 zł
co do podróbki to jest mocno świecącą, szczególnie na zdjęciach, ma taki połysk, na żywo ma rzadsze kropki mniej wyciskane, po kilku praniach kropki mogą zanikać, gramatura to max 250, w oryginalnych minky ok 400 - więc bardziej zbity poliester powoduje większe pocenie, mniejsza cyrkulacja powietrza. Dodatkowo podróbki są produkowane w Chinach, kosztują ok 15 zł, a atestowane oryginały ok 60 zł.
tłumaczyła mi też szczelność splotu i jego możliwości kurczliwości w praniu - czyli odkształcanie się. Dobrej jakości materiały mają do 5%, a słabej nawet do 20%.
No ale nie ważne, bo ja się wkręciłam w temat, a was nie musi to interesować

---
W ogóle mam dzisiaj świetny humor - kupiłam Antkowi buty, kurtkę, spodnie zimowe. Sobie kupiłam 2 spódnice ciążowe - używane ale super stan, mam nadzieje że się zmieszczę

Aaaa i zamówiłam pieluszki bambusowe. Firmę poleciła mi mamusia z birth clubu więc wiem że mi ciemnoty nie wciskała - jak przyjdę to napiszę jak w dotyku.
Wziełam te:http://sklep.camphora.pl/category.php?id_category=34
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Karlinka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 10

Mój Mały Łobuz dzisiaj przebija samego siebie- nie sądziłam że w 22tyg jest w stanie tak się rozpychać ,że brzuch mi cały faluje...coś niesamowitego

- kristi*
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
hehe, dziwne, ostatnio i mój ojciec i mamusia chcieli sprawdzić jak kopie - to ani razu się nie poruszył i tak za każdym razem, poza mną i mężem tylko siostra coś poczuła

Coś ostatnio strasznie brzuch mnie ciągnie, i czuje się jak nadmuchany balon. Smaruje się kremami częściej i dale mnie ciągnie...
i jakieś okropne mdłości mnie dziś złapały

- Ada2424
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108

U mnie wczoraj był teściu i szwagierka w odwiedzinach

- ewawawa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

mi się w końcu taka okrągła piłeczka zaczęła formować z brzuszka. Na badaniach wszystko dobrze, lekarz powiedział, że to raczej dziewczynka, spodziewałam się szczerze mówiąc konkretniejszej odpowiedzi. Ostatnio się bardziej skupiam na sobie ćwiczenia[, basen , ziółka z baby mama med i się nacieram balsamami jakąś taką fazę złapałam

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kristi współczuję mdłości

Ja czekam z niecierpliwością na słońce bo dzisiaj wreszcie mogę wyjść z domu

Ewa bardzo fajnie że o siebie dbasz, to poprawia samopoczucie. Ja 2 dni temu pierwszy raz od lipca nałożyłam sobie po kąpieli krem pod oczy i już się czułam piękniejsza

Ada bardzo fajnie że dziadki się zaangażowały

- ewawawa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- lalka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Kristi ja też mam dzisiaj mdłości w ogóle jakoś mi słabo,duszno,gorąco ciężko i normalnie chyba przywitam się z porcelanką!!!
Ada super,że dziadkowie pomogą..zawsze to lżej!!!
moja dzidzia od wczoraj bardzo aktywna...jak nigdy!!!!w nocy o 1 jeszcze nie spałam...a 4 już nie spałam tragedia normalnie!!!pogoda u nas super..słoneczko świeci jak wiosną..pierwsze pranie zrobione drugie w kolejce!!!obiad od wczoraj...to mogę troszkę poszperać w internecie!!!
- ewawawa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

u mnie też dzisiaj ładnie, nawet tak nie najzimniej jest

- Karlinka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 10

Ada -fajnie, że dziadki się dorzucą i że wcześniej o tym mówią, bo wiadomo że wyprawka to spory koszt

Anabelle ja pewnie powolutku będę te bambusowe gromadzić, bo kosztują niemało więc pewnie na początek trochę tetry też kupię. Ale fajnie mieć te bambusowe bo i dla dziecka lepsze no i dla drugiego od razu będą a nie zniszcza sie po paru praniach.
Ewa fajnie,że o siebie dbasz. Niestety utarło się ,że ciężarna to w tłustych włosach, bez makijażu i w rozciągniętych dresach a przecież tym bardziej musimy o siebie w ciąży dbać

Kristi, Lalka -lepszego samopoczucia życzę

ja dzisiaj pełna energii- od rana wyskoczyliśmy z Malżem na ogród trochę popracować więc się dotleniłam, rozruszałam a teraz trochę odpoczynku

- bujanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 7

U mnie po usg połówkowym wszystko w porządku, dzidzia rośnie i wszystkie parametry w porządku. Najprawdopodobniej dziewczynka!!!!!!!!!!!!!

Anabell to możesz zaznaczyć w tabelce różowy kolor i wpisać: Michasia

Czyli lepiej się już czujesz? Fajni że mąż pomógł

a z tymi kocykami to ja się bardzo interesowałam czemu takie rozbieżności cenowe, ale myślę że często tak jest że coś droższego niekoniecznie oznacza lepsze

Aleksandra szybkiego powrotu do domu, mam nadzieję że u Ciebie lepiej

Malina a Ty jak się czujesz?
Kristi świetny sen

Karlinka mi nie faluje brzuch ale ty masz starszą ciążę, ale u mnie też widzę że się rusza, wypycha się raz w jedną raz w drugą

Ada no tak bo to nawet taka tradycja jest że dziadkowie wózek kupują, u mnie rodzice też się zaoferowali, masz jakiś na myśli? Ja oglądam wózki z tej strony, jakoś mi podpasowały dadaparadisogroup.com/ Super są te jasne, ale zdaje sobie sprawę że biały czy kremowy wózek to niezbyt dobry pomysł

ja coś czuje że teraz na wizycie 12-go dobije do 4 kg, lekarz twierdził na połowkowym że co to jest, czyli bardzo mało

Sorki za tak długie rozpisanie, ale to dlatego że dawno mnie nie było

Przesyłam jeszcze bębenek z 20 tygodnia i pierwszą sukienusię sam raz na święta wielkanocne dla mojej córci

- Ada2424
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108