BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 5 miesiąc temu #938798 przez Aneczka84
Ja w pracy też miałam dziewczynkę o imieniu Pola :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #938803 przez Kalinka90
Jesteście przekonane, byłoby cudownie :D.

10 lata 5 miesiąc temu #938806 przez MlecznaMama
Ada widziałam na testach,że zastanawiasz się nad wózkiem 3 w 1 i szukasz opinii. Ja miałam i byłam bardzo zadowolona z każdej z części. Solidny fotelik , mocne koła w wózku. Wspaniała możliwość zdjęcia gondoli i założenia na wózek fotelika(przydatne w sklepie). Ogólnie chwalę sobie. To prawda jednak ,że spacerówka mogłaby być lżejsza....

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #938807 przez MlecznaMama
Tak KAlina ja jestem przekonana ,że tak można. Mam nadzieję ,że i Lalce się uda zarejestrować imię tak jak będzie chciała.
ja mam dylemat między imieniem Natasza a Marlena.... i nie wiem co wybrać!!!!

10 lata 5 miesiąc temu #938808 przez Ada2424
Mleczna a jaki dokładnie masz model wózka :) my na pewno 3w1 kupimy tylko konkretnego modelu jeszcze nie mamy wybranego i szperamy póki co :)

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #938810 przez MlecznaMama
tako piratz 3w1. chwalę sobie :)

10 lata 5 miesiąc temu #938811 przez karola1322
Marlena też ładne imnie

10 lata 5 miesiąc temu #938813 przez Anabelle

malina219 napisał: Dziewczyny co do wyboru niespotykanego imienia dla dziewczynki... Ciężka sprawa, ja mam na imie Malwina i od zawsze dzieci się ze mnie śmiały co to za imie itp , bo innej Malwiny ani w przedszkolu, ani później w szkołach nie było. Teraz imie to lubię i lubię jego oryginalność, ale jako dziecko płakałam i kłóciłam się z mamą jak mogła mnie tak nazwać. Chciałabym dać mojej fasolce na imię Kalina, ale zrobię to samo co mi zrobiła mama, więc nie mam pojęcia jak ją nazwę. Zastanawiałam się nad Mają, albo Julią :)
O 15 wizyta - nie mogę się już doczekać!

Ja nie chciałam Bujanki dobijać ;) Na studiach poznałam pierwszy raz w życiu Michalinę to dziewczyna tak klnęła na swoje imie. Na pierwszym roku jak się przedstawiała "Michalina" to większość osób robiła wielkie oczy lub dopytywała "jak?". Na 2 roku część osób mówiła Michalina, część Michasia, aż dziewczyna nie wytrzymała i powiedziała, żeby mówić do niej "Miśka" i tak też zostało na 3 roku studiów była "Miśka". ;)

Ja mam na imię Anna. Bardzo lubie to imie, niby popularne, ale przez cały okres edukacji aż do liceum miałam tylko w 1 klasie liceum inną Anię. Wiem, że miałam być Joanna, ale przyjaciółka mojej mamy urodziła 9 msc wcześniej i dała właśnie Joanna. Mam więc Anna, na drugie Joanna, ale moja siostra już ma Joanna hehe ;)

10 lata 5 miesiąc temu #938817 przez Anabelle
Co do tych rad o jedzeniu za dwoje, o wyspaniu się na zapas itp to najlepsze, że w ciąży z Antkiem chodziłam na magiesterkę. Ani jedna dziewczyna nie była mamą, a jak przychodziłam na zajęcia z podkrążonymi oczami, bo np cierpiałam na bezsenność albo latałam w nocy sikać czy bolał mnie już kręgosłup w III trymestrze to od większości słyszałam, że jak ja już teraz wymiękam, to co to będzie z dzieckiem, albo coś w stylu "co tak słabo wyglądasz, powinnać promienieć, przecież jesteś w ciąży". Albo pytały się jak się czuję, jeśli nie odpowiedziałam "dobrze" tylko "a troche mi już brzuch ciąży ;)" to słyszałam "a nie narzekaj, jeszcze Antek usłyszy i bedzie mu przykro". Normalnie WTF?!?! ale się wkurzałam jak szłam na uczelnie i słyszałam "jak się czujesz?" :D

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #938819 przez Ada2424
Mleczna dzięki :) to widze, że dziś kolejny dzień spędze na przeglądaniu wózków :)

Ja znam dwie Michaliny i są super dziewczynami. Mi się podoba imie Michasia :) choć swojej córce bym tak nie dała bo nie jest to imie, które powaliło mnie na kolana, ale podoba mi się nie powiem, że nie ;) jak ze wszystkim jednym się podoba a drugim nie, ale najważniejsze, że ma się rodzicom dziecka podobać innym nie musi ;)

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #938827 przez Aneczka84
Ja z dziwnych i mało spotykanych imion bw pracy miałam np Roch, Gizela ;) pewnie było więcej ale to pierwsze które przychodzą mi na myśl :)

10 lata 5 miesiąc temu #938833 przez Anabelle
Aneczka o to Roch i Gizela nie znałam ;)

Mi się dla dziewczynek podobają Lena, Lilianna (Lilka), Hania, Pola, Mia, Nadia, Oliwia... duuużo tego ;)
Męskie albo w ogóle mi się nie podobają, albo stwierdzam, że czegoś mi w tym imieniu brakuje, że to nie jest "to" ;) No ale jakieś imie trzeba będzie wybrać, choć pewnie i tak będziemy mówić "mały truteń" i "duży truteń" :D

10 lata 5 miesiąc temu #938836 przez Aneczka84
Ja miałam problem bo wszystkie męskie imiona, które mi się podobały były na R
... a niestety mój ukochany ma problem z wymową :) dlatego jest kompromis ;)
Ciekawe czy mój wypowie truteń :D nauczę go a później mu przetlumacze ;)

10 lata 5 miesiąc temu #938837 przez MlecznaMama
też miałam Michalinę na studiach i nikogo to imię nie dziwiło. Wszystko może zależy od regionu, gdzie się mieszka. W niektórych miejscach imiona są bardziej lub mniej popularne.
Anabella ja teraz ciepię na bezsenność!!!!!!! masakra! z Robertem też tak miałam.... w nocy nie mogłam spać dopiero nad ranem spałam jak suseł...haha/./.. a teraz to już nie takie łatwe bo 8 .00 wake uuuuup! i tak nieźle :)
KArola no mam taki dylemat właśnie z tymi imionami.... a Ty jak planujesz dać na imię?
KArlinka! Filip bardzo przyjemne imię! u mnie nie aż tak popularne.
Ada najlepiej sobie pójdź gdzieś do sklepu i pojeździj wózkiem. oglądnij na 100 sposobów! ja wyboru nie miałam. Dostałam ten wózek, ale byłam zadowolona!

hehe u mnie w odzinie gdzieś piąta woda po kisielu jest Roch....:D:D:D nie podoba mi się.
Anabella no a jakbyś się uparła na tego Leona to może mąż by nie marudził :):)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #938839 przez Ada2424
Mleczna na początku grudnia się wybieramy do sklepów z wózkami :)

U nas dla chłopca nie było problemu bo podobało nam się obojgu wiele Bartosz, Gabriel, Igor, Jakub, Natan, Nataniel, Fabian ale Nikodema nic nie przebiło i jednogłośnie je wybraliśmy i jeśli potwierdzi się synuś to na bank Nikoś zostanie, jesteśmy zakochani w tym imieniu :cheer: a na drugie albo nie będziemy dawać albo będzie Natan :cheer: dla dziewczynki podoba mi się Julia, Oliwia, Kornelia, Alicja, Nadia ale żadne z nich nie zrobiło na mnie wrażenia tak jak przy Nikodemie, że byłam pewna, że to właśnie jest to imie, którego szukałam i chcę dać.

[/url] [/url]

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia