- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- LoveMami
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
No i odebrałam wczoraj wyniki to wyszło że mam anemie.. w poniedziałek do gin ciekawe co mi powie..napewno tabletki zapisze ;/
- Karlinka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 10
Mam nadzieję, że wyniki się poprawią! No niestety my w ciąży przeważnie nie mamy wyników w normie. Mnie już teraz położna goni żebym dietą sobie regulowała, bo też wszystkie wyniki spadają ;/
- Karlinka
- Wylogowany
- rozmowna
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
- Kristi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
- LoveMami
- Wylogowany
- gaworzenie
Pierwsze wyniki miałam ok..teraz się zpsuło coś ;/
- ewawawa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108
Ale pogoda do kitu ciemno i pada
Ja wyniki miałam robione 3 razy od poczatku ciąży tzn chodzi mi o mocz i morfologie i na szczęście jak do tej pory żadnej anemii, wszystko w normie ale ponoc pod koniec ciąży często anemia lubi wyjść.
Kristi to ile tam trzeba siedzieć po tej glukozie i czekać na pobranie? Kurde ja się boje tego wyniku jak nie wiem co, ale pytałam położnej co by było jeśli nie dałabym rady i wymiotowała to mówiła, że odpuszczają w takiej sytuacji i nie każą powtarzać bo z reguły za drugim razem też nie lepiej będzie jak pobrali Ci 3 razy to nie masz co się martwić bo masz zaliczoną ja nie dostałam jeszcze na to skierowania, ale pewnie teraz dostane już oj jak ja bym chciała tego uniknąć... a powiedz mi czy w ciąży na słodkie Cię odrzuca czy normalnie jesz? Bo mi kobitka w laboratorium mówiła, że te ciężarne co słodkie w ciąży jedzą to nie maja problemu z ta glukozą
Synuś w nocy dał mi pospać nie fikał tak mocno jak ostatnio, ale budziłam się co chwile bo plecy mnie bolały i biodra, później raz jedna raz druga strona mi drętwiała jak długo na niej leżałam i znów się nie wyspałam.
- Kasia81
- Wylogowany
- gaworzenie
- Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba
Glukoza dla mnie w pierwszej ciąży nie była jakąś katastrofą bo ogólnie przyswajanie glukozy treenuję od dzieciństwa )) Za to teraz babka rozrobiła ją we wrzątku!!! Nie mogłam wypić na raz bo była za gorąca więc małymi łyczkami...na koniec myślałam że jej "wyhaftuję" fartuch!!! Na szczęście udało mi się powstrzymać.
Ada ja siedziałam ponad dwie godziny, najpierw pobrała mi krew z żyły i palca, dała do wypicia glukozę. Po godzinie kolejne pobranie i po dwóch ostatnie.. Także dobrą książkę zabierz ze sobą
- Kristi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
- Karlinka
- Wylogowany
- rozmowna
A na dzisiejszej wizycie było o przygotowaniu piersi do karmienia. Fajnie, że położna przychodzi
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
Myślę że jakby kazali mi powtarzać to tym bardziej nic nie wyjdzie, tak już mam jak coś jest tak obrzydliwe to za każdym razem jest jeszcze gorzej.
Ogólnie to mnie odrzuca od słodyczy, z początku to nawet patrzeć nie mogłam. Jakiś czas temu miałam jakiś dzień na coś słodszego ale i tak dosłownie kawałek i niekoniecznie cokolwiek, później jednak żałowałam – dziwnie się po tym czułam, chociaż małemu chyba smakowało bo nieźle brykał w brzuszku, dzisiaj podobnie po takiej dawce fikał bez przerwy.
Amelka śliczne imię, też mi się podoba, no ale u nas chłopak
- anioleczek208
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- "nigdy nie trać nadzieji"
- Otrzymane podziękowania: 1
wyniki mam ok morfologie mocz robie co 3.tyg przed kazda wizyta wiec wszystko pod kontrola
ta nieszczesna glukoze mam na 19 listopada masakra nie wiem jak ja to wypije i jak tam wysiedze te 2 godziny ;/
co do chusty to mam inne zdanie i nie bede sie w nia zaopatrzac a wozek rowniez 3in1
co do lozeczka to stac bedzie dopiero kolo lutego nie ma co szalec zeby stalo puste 3 miesiacs prawie
dzis pogoda do bani szaro buro bleee ;/
milego dnia
a i gratulacje dla mamus ktore znaja plec a te co nie znaja to napewno szybko beda tez juz wiedzialy
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 21
Dawno mnie tu nie było, nie dam rady nadrobić tego o czym pisałyście wcześniej, postaram się już być na bieżąco
Na początku chciałam pogratulować Wam córeczek i synków Udanych wizyt i cieszę się, że wszystko jest dobrze z Maluszkami
U mnie sprawa imion jest już jasna, mamy ustalone z moim Przyszłym Mężem, jeśli będzie córeńka - Lilika , jeśli synuś - Staś
Co do badania testu glukozy u mnie w przychodni robią w 6 miesiącu ciąży, będąc wczoraj na pobraniu krwi rozmawiałam z dziewczynami, które miały to badanie i mówiły, że można wcisnąć pół cytryny do tego roztworu i daje radę wtedy wypić
Mój Maluch bryka w brzuszku, pierwsze ruchy poczułam w 14 tygodniu i 3 dniu ciąży, teraz zaczynam odczuwać delikatne gwałtowniejsze jego ruchy Cudowne uczucie
W poniedziałek miałam wizytę u ginekolog i wszystko jest dobrze, wcześniej na rozmowie z położną byłam i ważyłam się - od początku ciąży przytyłam 400 gram