BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 3 tygodni temu #946144 przez Anabelle
Zarówno recaro i besafe nie pasują do każdego wózka - ale moje zdanie o wożeniu dzieci w fotelikach samochodowych na stelażach zapewne znacie, bo wątpie, żebym sobie darowała "skomentowanie" tego "wynalazku" ;)

My mamy recaro i besafe. Dwa foteliki recaro i jeden besafe. Recaro ma rewelacyjne tapicerki i wygodne foteliki, besafe też ma rewelacyjne tapicerki, ale ja oglądałam tylko besafe iZi Sleep. Tylko, że pierwszy fotelik jest do roku więc kupiliśmy recaro, bo kosztował ok 450 zł a dopiero 9-18 kg czyli do 4 roku życia kupiliśmy besafe.

No ale moim zdaniem recaro i besafe mają lepsze foteliki niż maxi cosi - maxi cosi w swojej cenie ma też baaardzo mocny marketing na którym ta firma w polsce głównie się skupia.

No ale co kto woli.

Ale szalejecie z zakupami ;)

Mnie też korci żeby kupić jakiegoś pajacyka malutkiego, myślałam o czymś, z akcentem wielkanocnym, bo akurat maluszek będzie już na swieta wielkanocne, ale mąż mnie stopuje, bo niektóre rzeczy Antek miał na sobie tylko raz, zanim uzbierałam pralke i wyprałam to okazało się, że już jest za małe :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 tygodni temu #946155 przez monique1983
monia89 - zależy ilu częściowy zestaw się wybierze, niżej podaję linki, to możesz sobie przejrzeć

Karlinka - podaję linki :) A kręgosłup też mi dokucza, ale ja mam dyskopatię wielopoziomową i z tego względu będę mieć cc prawdopodobnie.

allegro.pl/show_item.php?item=4797670044
allegro.pl/show_item.php?item=4834065536

Cudne te wszystkie ciuszki są dziewczyny :)

10 lata 3 tygodni temu #946158 przez Dżasta86
Karola ty może zapytaj o opinie kilku dentystów, tak sobie mysle ze dwa zebole to spory deficyt w szczece :) chyba ze to osemki to rwij bez zastastanowienia ;]

10 lata 3 tygodni temu #946170 przez karola1322
To nie 8 one mnie nie bola to 4 i 5 a moja nie przyjmuje dzis musialam isc gdzie idziej bo nie wytrzymalam ja mam od dzieckq pruchnice jak mala bedzie.miec pomnie zeby to juz jej wspòlczuje

10 lata 3 tygodni temu #946193 przez monia89
Monika dziękuje :-)
Ceny niewiele różnią się między all a moja hurtownia.
karola ja zaleczyłam dziś zeba a w 2 mam lekarstwo i kamień ściągnięty jeszcze 4 do leczenia. Mi 8 wychodza dopiero :-D

10 lata 3 tygodni temu #946205 przez Dżasta86
Karola to wspolczuje ;/ kicha z zebem straszna :( ale spróbuj je jakos uratować moze jest jakiś dobry dentysta jeszcze co pomoże.

Monia ja juz powyrywałam wszytstkie osemki, never ever ;] co poł roku boł całej geby bo to cholerstwo rosło nawet i ucho bolało i węzły też. Do tego psują sie szybko i plomba sie nie trzyma, no i krzywi zęby z przodu nie wiem po co nam ta mądrośc :)

10 lata 3 tygodni temu #946206 przez karola1322
8 ka tez mi.wychodzi w jednym.mam lekarstwo teZ

10 lata 3 tygodni temu #946218 przez Anabelle
mi jeszcze 2 ósemki zostały do wyrwania, ale są jeszcze częściowo pod dziąsłami.

10 lata 3 tygodni temu #946229 przez monia89
Kurcze to teraz jedna mi wychodzi boli jak cholera i to takie byle co??? No ładnie. To co radzicie wyrywac za wczasu?

10 lata 3 tygodni temu #946231 przez kristi*
Ja już jedną 8 wyrwałam w zeszłym roku zostały mi trzy z czego jedna na już do rwania, jak się dziura robiła to dentyści mówili że nie ma opcji - 8 się nie leczy tylko wyrywa :angry: - to po co mi one?????
dziś mi ząb pękł chyba 6 - tylna ścianka zęba zaczyna się ruszać, w tygodniu muszę iść żeby to naprawili, mam nadzieje że wytrzyma.
I jednego zęba mam do kanałowego na już i nie wiem czy iść bo różnie z tym znieczuleniem - większość dentystów chyba się boi i twierdzą że nie można - a wiem że jest to możliwe.

10 lata 3 tygodni temu #946234 przez monia89
Kristi można znieczulenie. Ja z Antkiem w 8 me dostałam bólu zęba prawie 2 tyg meczył mnie. Początek pt wieczór w pon Poszłam do mojego stomatologa stwierdzili że nic nie ma i to nerwoból dali jakąś gume do zagryzienia pomogło do wieczora na drugi dzień wróciłam rozwiercił mi łaskawie zeba ktorego wskazałam (5) wsadził trutke pomogło do kolejnego pt znowu ból pojechałam w sob na pogotowie stomatologiczne to taki dziadziunia az sie przeżegnał jak zobaczył mnie rozwiercił ta sama dziure tylko jak to robił to trzesącymi rękami to modliłam się zeby nic mi nie zrobił znowu założył trutke ipowiedział że gdyby coś to mam przyjechać tylko na 2 zmiane. Wieczorem znowu ból ndz przepłakałam w pon dodzwoniłam się do znajomej dentystki.znajomej mamy mojej przyjeła mnie po po południu i przyniosła ukojenie dała znieczulenie w bolace miejsce zrobiła ogledziny i okazało sie ze 5 jest zdrowa tylko 6 psuła sie od korzenia i to tak bolało 3 wizyty po tej i miałam 3 kanały zaleczone. Nie robiła przeswietlenia tylko ma taka kamerke i tak widziała kanały.
to co.przeszłam wtedy przez tego cholernego zeba to szok ból gorszy od skurczy porodowych. Dlatego teraz za wczasu poszłam do niej.

10 lata 3 tygodni temu #946241 przez karola1322
Mi mowila ze znieczulenie jest inne od tych normalnych bo te co mi dala jest bezpieczne dla kobiet w ciazy

10 lata 3 tygodni temu #946256 przez Anabelle
tak, mają znieczulenia miejscowe dla kobiet w ciąży i karmiących piersią.

ósemki nie są do szczęścia potrzebne, mi wychodzą bardzo blisko łączenia żuchwy ze szczęką i nawet ciężko tam szczoteczką dojechać wiec jak boli pare dni to ide i wyrywam. Ostatnio wyrywałam jak karmiłam Antka chyba z 9 msc miał.

10 lata 3 tygodni temu #946265 przez malina219
Cześć Mamuśki. Co myślicie o długich podróżach autokarem w ciąży? Mam możliwość jechania do Niemiec po raz kolejny i bardzo bym chciała, bo zrobiłabym zakupy dla dzidzi i właściwie dla siebie też. Ale podróż około 10 godzin autokarem, co prawda powrót już autem 5 godzin, więc to akurat "pikuś", ale trochę boję się czy można w ciąży tyle czasu w autokarze. Są postoje i to dość często, są toalety i ciepłe napoje. Autokar na prawdę jest świetny. I tak pójdę do mojego lekarza prowadzącego zapytać co myśli, ale chciałabym też poczytać co Wy o tym myślicie. Będzie to mój 25 tc i byłabym tam kilka dni.

10 lata 3 tygodni temu #946278 przez Dżasta86
Malina dziwne że pytasz :P w sensie że cie chyba nic nie boli skoro masz wątpliwości :P Posiedz 3 godziny na krzesle jak ci nie bedzie twardniał brzuch to jestem pełna podziwu :) ja np bym juz nie wytrzymała, długie siedzenie czy stanie na nogach zaraz mam brzuch jak skała i trzeba sie kłaść ;] chyba tak jak większość. W 25 tyg to już brzuch możesz mieć spory a miejsca w busach nie nalezą do wygodnych i ergonomicznych. Dałabym ciut wiecej i wsiadłabym w samolot :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia