BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 3 tygodni temu #946612 przez Karolincia
Karlinka - Nie jeste sama !!Przynajmniej razem mamy taki problem -pocieszam sie tym ;) Ja dzwonilam do zusu pol godziny mi to zajęlo bo odsylali mnie i przelaczali pod inne numery :// Njawazniejsze ze juz wiem na czym stoje ;) Wlasnie polityka prorodzinn...hahaha dobry zart :/ Jestw tej Polsce coraz gorzej :/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 tygodni temu #946614 przez karola1322
jak się wkurzę pójdę na opiekę masakra z tym zeusem nić ułatwić niecha

10 lata 3 tygodni temu #946617 przez Alesandra
ja juz drugi miesiac czekam a tez jakies pisma dostawalam to ksiegowa jakies wyjasnienia musiala wysylac bo maja taki balagan ze niby ksiegowa nie dostarczyla na czas zwolnienia ale wszystko wyszlo ok wiec czekam juz na pieniadze.
karola na umowie zlecenie skladki sa oplacane ale nie przysluguje ci macierzynski urlop i zus za niego nie placi

10 lata 3 tygodni temu #946618 przez Alesandra
chyba znow pojawila sie nowa strona

10 lata 3 tygodni temu #946621 przez karola1322
aleksandra ja znalazłam artykuł z zusu ze idzie dostać i dużo osób mi to ze mogę dostać

10 lata 3 tygodni temu #946622 przez Karlinka
Tera to mnie dobiłyście -pierwsze dwa zwolnienia to kasę od razu dostawałam a teraz to pewnie się ciągnąć będzie ;/ Kurczę tak przed świętami ;/ Niech już przylezą na tą kontrolę albo wezwą mnie do siebie ale kurczę niech tą kasę wypłacą ;/

10 lata 3 tygodni temu #946624 przez karola1322
Karlinka ja dostaje normalnie w ten dzień co wypłatę dostawałam normalnie

10 lata 3 tygodni temu #946625 przez Alesandra
my mamy terminy do zusu z których musimy sie wywiazywac a zus nie ma terminow ... niestety taka nasza rzeczywistosc
a karola kto powiedzial ci ze na umowie zlecenie sa wyplacane swiadczenia macierzynskie? jakby tak bylo to masa kobiet by byla zadowolona, a tak to pracodawcy specjalnie zatrudniaja kobiety na umowe zlecenia a nie na umowe o prace

10 lata 3 tygodni temu - 10 lata 3 tygodni temu #946627 przez karola1322
od parę osób na zleceniu słyszłąm ze dostały... kamaszkowo.wordpress.com/2014/01/23/umow...ski-zmiany-2014-rok/ ale to zależy wszystko od zusu a w jednym jest w czasie l4 czeba urodzić ze by dostać

10 lata 3 tygodni temu #946628 przez syza24
Hej :cheer:
Współczuje dziewczyny z tymi problemami z zusem- jednym z najgorszych urzędów w Polsce !!
Karolincia super zakupy. My też byliśmy w Pepco ale tam nic nie kupiliśmy tylko sprawdziliśmy ceny i jaka jakość potrzebnych nam rzeczy?
Wczoraj byliśmy z mężem w kinie i mała tak strasznie się wystraszyła jak wrzasnęły reklamy, że aż podskoczyła z całym brzuchem i później przez pięć minut ciągle podskakiwała ale po chwili już się uspokoiła (biedactwo) :) później obiadek w restauracji no i zakupy kupiliśmy parę zabawek na mikołaja dla dzieciaczków dla naszej małej komplecik w h&m i śliniaczki w Tesco ;) no a sobie nową sokowirówkę tak na Mikołaja B)

10 lata 3 tygodni temu #946633 przez Alesandra
karola to ja juz nie wiem jak to jest widac sporo sie pozmienialo ale to dobrze w takim razie z korzyscia dla kobiet :)

10 lata 3 tygodni temu #946638 przez natB
Przepraszam, ze wtrynie sie Wam na watek :)... ale co do postu Karoliny

Ja bylam zatrudniona na umowe zlecenie, z tym, ze mialam odciagane wszystkie skladki ( tak, jak na umowe o prace), zeby miec zasilek macierzynski to w momencie urodzenia Wladka musilam byc zatrudniona wowczas zasilek mi sie w pelni nalezal. na swoim przykladzie umowe mialam podpisana do grudnia 2013, Wladka urodzilam w listopadzie 2013... umowa wygasla pod koniec grudnia... nie zostala wiadomo przedluzona, bo to umowa zlecenie, a ja do listopada 2014 dostawalam zasilek :)... z tym, ze rzadko pracodawca na umowie zlecenie odciaga wszystkie skadki, ale ja tak mam bo mam prace panstwowa ( w jednej ze spolek skarbu panstwa)... czyli rzad walczy z umowami smiecioowymi sama takie dajac... chore, ale prawdziwe...

Powodzenia kochane i szybkich rozwiazan :) :*

10 lata 3 tygodni temu #946641 przez Karolincia
Ehhh Alesandra widzisz Ty juz czekasz na pieniądze masz ten cały bałagan za sobą ...zazdroszczę :)
Zobaczymy ile bede sie z tym bujac.....zanim sie wszystko wyjasni :(

10 lata 3 tygodni temu #946642 przez karola1322
zapytać zawsze się idzie to wszystko zależy od nich

10 lata 3 tygodni temu #946653 przez Alesandra
jasne karolincia ale co sie naczekam to moje zaraz powinnam juz 2 raz dostac wiec moze podwojnie dostane
karola trzymam kciuki i powodzenia
dziwuszki kiedy macie kolejna wizyte ?

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia