BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 4 miesiąc temu #946697 przez Karlinka
Madlen ja za pierwsze dwa zwolnienia szybciorem kase dostałam także w szoku byłam i bardzo zus chwaliłam . Równo 2 tyg teraz czekam na kase i nic ,ale podobno mają 30dni na wypłacenie więc jeszcze cierpliwie czekam chociaż nie powiem przydałaby sie ta kasa przed świętami...
Ja dzisiaj na obiad miałam pierogi z mięsem mniami takie domowe, bo z babcią robiłyśmy :)
No i musiałam chyba ostatnią turę normalnych ciuchów pochować, bo bluzki już przykrótkie , spodnie cisną i zostały mi same ciążówki prawie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #946698 przez malina219
Ada tylko brzuszek Ci idzie do przodu? Ja mam trochę mniejszy niż Ty (ale jednak jestem w 23 tc) ale za to widzę, że nogi mi przytyły i biodra szersze, ale najbardziej to wszystko poszło w piersi :angry: Ale to nic, po ciąży będę robić wszystko, żeby to zgubić :laugh: Aa i zapomniałam napisać przytyłam prawie 4 kg :whistle: A tak przeżywałam, że nic do przodu nie idę :dry:

10 lata 4 miesiąc temu #946700 przez Ada2424
Malina tak u mnie tylko w brzuszek idzie i piersi o jeden rozmiar urosły a tak to nigdzie indziej :P ja jestem dopiero 0,5 kg na plusie :) dopiero niedawno nadrobiłam te 4 kg stracone na samym początku ciąży ;) w córcie wszystko wchodzi a we mnie nie chce, ale może to i lepiej :)

[/url] [/url]

10 lata 4 miesiąc temu #946702 przez malina219
Właśnie patrzę na te zestawy startowe - ale super! Że wcześniej tego nie zobaczyłam. Ja kupiłam jedną 125ml i jedną 260ml bo był gratis smoczek i wiadomo jakiś grosik w kieszeni, ale teraz widzę, że zdecydowanie bardziej się opłaca kupno zestawu startowego :evil: Mam takie buteleczki jak tu:
allegro.pl/philips-avent-natural-zestaw-...lki-i4837170325.html .

10 lata 4 miesiąc temu #946704 przez madlen_m
Ada piękny brzuszek :)
Ja jestem już na zwolnieniu 62 dni, za pierwsze zwolnienie to normalnie dostałam, bo od pracodawcy. A teraz czekam i zastanawiam się czy długo będę czekać, bo nie wiem na co mogę sobie pozwolić. Trzeba zacząć kupować już prezenty pod choinkę, bo na ostatnią chwilę nie ma co tego zostawiać.

10 lata 4 miesiąc temu #946705 przez syza24
Chciałam wam się pochwalić moimi ciuszkami ale niestety nie mogę ich wstawić na forum :( chociaż wstawię wczorajszy komplecik
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #946707 przez malina219

syza24 napisał: Chciałam wam się pochwalić moimi ciuszkami ale niestety nie mogę ich wstawić na forum :( chociaż wstawię wczorajszy komplecik

Jak to nie możesz? :( Komplecik boski! H&M? :woohoo:

10 lata 4 miesiąc temu #946710 przez syza24
Ja jestem od początku na zwolnieniu czyli od sierpnia i co miesiąc dostaję tak jak dostawałam wypłatę czyli każdego 9

10 lata 4 miesiąc temu #946715 przez syza24
tak h&m mężowi strasznie się spodobał więc wzięliśmy a reszty nie wiem dlaczego cały czas wyświetla się błąd musiałabym po jednym zdjęciu dodawać chyba?!

10 lata 4 miesiąc temu #946716 przez Karlinka
Ada oczywiście że lepiej :) Przynajmniej nie będziesz musiała zrzucać dużo po porodzie :) Mi też praktycznie wszystko w brzuch idzie ,ale coś ostatnio z tym przybieraniem na wadze kiepsko bo od ostatniej wizyty nic nie przytyłam ... Ale nic w święta się nadrobi :) Jak sobie tak myślę o barszczyku z uszkami, kapuście z grzybkami, rybce...mmmmmmmm aż mi ślinka cieknie :)

Też patrzyłam na ten zestaw startowy z aventu ale mam już jedną butelkę taką w razie potrzeby to najwyżej później sobie dokupię ten zestaw :)

Madlen no niestety chyba zus w okresie przedświątecznym nawala z wypłatami ;/

10 lata 4 miesiąc temu #946724 przez malina219
Dziewczyny rozglądam się za fotelikiem do samochodu i nie kupię nic taniej niż 400 zł? :( Wiem, że będę z małą mało jeździć samochodem zwłaszcza na początku, ale też nie chcę kupować czegoś w czym nie będzie bezpieczna. Prosiłabym o pomoc doświadczonych w tym temacie. Jeśli nie ma tańszych dobrych fotelików no to trudno, natomiast wolałabym kupić coś tańszego, gdyż jak wiadomo wydatków na maluszka jest maaaasa :)

10 lata 4 miesiąc temu #946725 przez Ada2424
Dzięki Dziewczyny :)

Karlinka ja od ostatniej wizyty 0,5 kg tylko :blush:

[/url] [/url]

10 lata 4 miesiąc temu #946726 przez Alesandra
syza mam identyczny komplecik jest cudny :)
ja jestem juz 5 kg na plusie

10 lata 4 miesiąc temu #946727 przez Agula89
Laski co do ZUSU załózcie sobie profil na stronie intetnetowej zusu, lub Pani w zusie wam moze zalozyc. Tam beda wyswietlane informacje kiedy i ile dostaniecie kasy. Ja czekam na pierwsza wyplate od zusu. Jeszcze na tym profilu nie wyswietlila mi sie zakladka "Swiadczeniobiorca" to nie widze kiedy i ile kasy bedzie, ale babka w zusie mowila mi ze jutro lub w pt dostane kase. I jak bedziecie na macierzynskim tam tez wszystko ma sie wyswietlac.
Niektore z Was dostaja normalnie kase jak przy wyplacie, ale to zalezy gdzie pracowalyscie.W Firmie powyzej 15 osob wyplate dostajemy jakby od pracodawcy, tego samego dnia co wyplata i 100% pensji od razu.
Ja pracowalam w malej firmie i jestem zdana na łaske ZUSU.. nie wiadomo kiedy i ile kasy sie dostanie... to jest chore na moje... ale co zrobic ...

Ciesze sie ze nie tylko mi apetyt dopusuje :laugh:
No jem troszke wiecej niz kiedys :P
Ahhh mam nadzieje ze albo to wszystko "spale" albo synus wyciagnie z mlekiem matki :laugh:

A zakupy w weekend udane :p szafa i komoda do pokoiku dla malego kupione. Teraz tylko szlifowac i malowac sciany :) tylko kiedy meżuś sie za to wezmie to inna kwestia :silly:

10 lata 4 miesiąc temu #946731 przez syza24
Agula to dobrze, że zakupy się udały :) ja też nie wiem kiedy mój mąż w końcu weźmie się za pokoik dla malej bo cały czas słyszę że no już w tym tygodniu na pewno :laugh:
Malina moim zdaniem skoro chcesz bezpieczny a nie wydać dużo to może kup używany ja właśnie dostaję od rodziny i powiem ci że po jednym dziecku a wygląda praktycznie jak nowy bo oni mało jeździli i tylko do auta go używali więc może taka alternatywa ;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia