BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 11 miesiąc temu #956368 przez Karlinka
Dobry :-)
Dziewczyny z tego co rozmawiałam z Położna to Gbs robi się po 36tc bo wyniki są ważne miesiąc tylko.
Na bezsenność nic nie pomogę niestety bo chyba nie ma złotego środka. Mnie z kolei młody budzi rano dzisisj np 5.40 :-( no ale nic trzeba się przyzwyczajać ;-)
Zazdroszczę wam szybkich wizyt -ja jeszcze 2tyg...
Karola dobrze ze szyjka ok

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #956385 przez Karolincia
Witajcie Mamulki ;)

Mierzyłam wczoraj przed snem ciśnienie 121/70 było :D A dziś rano jak wstałam 104/70 :) Bardzo mnie to cieszy , że nie jest wysokie :) :)

9 lata 11 miesiąc temu #956434 przez malina219
Cześć Mamuśki!
Karolincia widzisz mówiłam, że się wszystko unormuje :kiss: Cieszę się!

Dziewczyny, a wymaz z pochwy i odbytu robi się także jak ma się zaplanowaną cesarkę? Bo wiem, że w badaniu chodzi o to, żeby nie zarazić dziecka przy porodzie ewentualnym paciorkowcem - o ile dobrze mi wiadomo. I teraz się zastanawiam czy też będę miała to badanie.
Przyszła mi paczka ogromna od tego sprzedawcy z allegro. Wszystko tak jak miało być.

9 lata 11 miesiąc temu #956436 przez Karolincia
Malinka - Dziękuję :* A jak się czujesz??
Zadowolona jesteś z tych rzeczy co kupiłas u tego sprzedawcy? :)

9 lata 11 miesiąc temu #956440 przez malina219
Karolincia Ja tam dużo głupotek pozamawiałam typu podkłady, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe itp więc się nie znam i nie jestem w stanie ocenić ich jakości. Wanienka śliczna i przewijak też mi się bardzo podoba,a reszta no to ciężko mi się wypowiedzieć. Czuję się do d... ale to normalne ostatnimi czasy. :whistle:

9 lata 11 miesiąc temu #956463 przez Alesandra
witajcie mamusie,
Ja jestem przed wizytą. Jutro o 10 idę na badanie USG i jestem cała w nerwach - zresztą jak przed każdą wcześniejszą. Najbardziej obawiam się tego, aby mała urosła... nie wiem jak wytrzymam do dnia jutrzejszego.cały tydzień już nie potrafię sobie miejsca znaleźć a do tego jeszcze musimy opuścić stancję i się przeprowadzić. I przez to wszystko opóźnia się w czasie. Pranie i prasowanie nie wiem jak to wszystko ogarnę bo już plecy mi siadają.

Co do zakupów dla mojej małej to ostatnio są tak duże wyprzedaże, że kupiłam małej troszkę większych rozmiarów 68, 74. poza tym zostało dokupić jeszcze kilka pierdołek dla mnie.

Cieszę się, że z waszymi maluszkami wszystko w porządku, Monia gratuluję synka maleństwo w końcu się ujawniło :)

Ja wam powiem, że już doczekać się nie mogę jak się mała urodzi. Chociaż coraz częściej i intensywniej myślę o nadchodzącym porodzie i wszystko mnie zaczyna przerażać.

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #956481 przez Ada2424
Alesandra jak ja Cię doskonale rozumiem...też mam jutro wizyte i już o niczym innym nie myśle :dry: ostatnio byłam 5 tyg temu i teraz mam strasznego stracha czy wszystko jest ok tym bardziej, że od początku 3 trymestru nie czuje się za dobrze.

Dziewczyny czy Was też ten 3 trymestr tak strasznie męczy?? Dla mnie jest gorszy niż pierwszy :( nie ma dnia teraz abym dobrze się czuła, wczoraj wieczorem dostałam takich mdłości, że wisiałam nad kibelkiem z nadzieją, że zwróce bo męczyło mnie okropnie, coraz częściej znów mnie mdli, nie mam apetytu do tego zgaga bóle pleców, straszna ospałość nawet w pierwszym trymestrze tak nie miałam, do tego ciężko mi się czasami oddycha i słabo się robi kompletnie nie mam na nic chęci, eh aby do 37 tygodnia dotrwać.

[/url] [/url]

9 lata 11 miesiąc temu #956485 przez Karolincia
Malina - Ostatnie dni i dla mnie łaskawe nie były, ale dziś czuję się lepiej :)
Rozumiem Kochana ;)

Alesandra - O masz babo placek jeszcze przeprowadzka Was czeka :( Ehh..a macie juz wybrane mieszkanie ?? Dacie radę :)
Trzymam mocno kciuki za jutrzejszą wizytę :*

Ada - Oby do jutra :( Wiem , ze łatwo nie będzie, ale wierzę że dasz radę i przetrwasz ten 3 trymestr do końca :)

9 lata 11 miesiąc temu #956494 przez Ada2424
Karolincia ja narzekałam na pierwszy trymestr, ale ten trzeci jest znacznie gorszy :( drugi był dla mnie super

[/url] [/url]

9 lata 11 miesiąc temu #956497 przez Alesandra
Ada o ile w pierwszym byly mdlosci i straszne bóle głowy to teraz bywa że jest wszystko na raz i dodatkowo bol pleców. Często mam zgagę i nic nie pomaga. Jeść nie mogę albo wrecz przeciwnie. Spać nie mogę. ale jedyne co mnie pocieszq ze juz niedługo. Takze Ada zgadzam się z Tobą. Ten 3 trymestr jest dużo gorszy niż pierwszy

9 lata 11 miesiąc temu #956499 przez Karlinka
Malina przy cesarce chyba nie ale to musisz lekarza zapytać.
Alesandra nie zazdroszcze teraz przeprowadzki;/
Karolincia-dobrze że cisienie lepiej
powodzenia dziewczyny na wizytach !!!
Ada ja o dziwo na ten trzeci trymestr nie narzekam tzn wiadomo mam gorsze dni gdzie się fatalnie czuje ,ale genralnie to jakoś tak się nastawiłam ,ze nieważne jak będzie bo to już końcówka ;-

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #956502 przez Ada2424
Alesandra dokładnie! Ja tak właśnie od kilku dni mam kilka objawów równocześnie a słaba jestem jak nie wiem :( chwilami aż mi się ryczeć chce a gdzie tu jeszcze prasowanie? Mąż mi obiecał pomóc bo widzi, że ja teraz coraz to słabsza i ciężko mi cokolwiek zrobić :unsure: już się marca doczekać nie moge a w sumie końcówki lutego bo wtedy już moge rodzić ;) jeszcze mała od wczoraj w żebro mi tłucze :unsure: z tym jedzeniem mam to samo...sa dni ze bede jadla co chwile a sa takie jak teraz ze malo co bo nie mam apetytu i chęci na żadne jedzenie, ale zmuszam się bo wiem że dla małej musze, jak mała leży wyżej to i żołądek mnie pobolewa, do tego ciśnienie niskie 98/55 sorki że tak narzekam, ale musiałam się wygadać bo już nie wyrabiam ostatnio :(

Malina a Tobie co jest? Bo też coś wspomniałaś że źle się czujesz...

[/url] [/url]

9 lata 11 miesiąc temu #956508 przez Karolincia
Ada - Współczuję :(

Ja na razie nie narzekam, wiadomo nie jest kolorowo, ale zobaczymy jak będzie później, bliżej końca ciąży :)

9 lata 11 miesiąc temu #956517 przez Anabelle
Ja dostanę skierowanie na GBS w 35 tygodniu i natychmiast się zapisuje, bo Antka urodziłam 8 dni przed terminem, do tego na GBS poszłam na luzaku chyba w 37 tygodniu i niestety wyniki były następnego dnia po porodzie więc musiałam dostać wielką tubę antybiotyku przed porodem i 8 h później. Wciskają ogromną strzykawkę do wenflonu, sprawa dość bolesna jak ktoś miał leki podawane przez wenflon.

9 lata 11 miesiąc temu #956521 przez anioleczek208
czesc Kochane melduje sie po wizycie ;) a wiec Antos rosnie ma 1771 gram ;) wszystko jest ok tylko mam zapisane dodatkowe witaminy bo hemoglobina mi spadla;/
no i lekarz pytal co mamusia jadla w swieta hehe bo przez 3 tyg przytylam 4.2 kg ;/ matko boska masakra a gdzie do konca hehe ;) ale co tam pomyslimy jak urodze ;) a i maly jest glowka do gory oby sie przekrecil bo jak nie to cesarka....zobaczymy...
malina ile czekalas za paczka??bo do mnie jeszcze nie dotarla ale zamawiam w piatek wiec ma czas ;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia