BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 11 miesiąc temu #955992 przez Karlinka
Karolincia jakoś mi twoje pytanie uciekło- z tego co ja pamiętam to moja gondola ma materacyk ,ale muszę wózek z piwnicy wyciągnąć dopiero.
Syza- ja doświadczoną mamuśką nie jestem ,ale octanisept kupuje z tym że raczej nie planuje go brać do szpitala- raczej wszystko do pielęgnacji powinni mieć.
Co do wycierania miejsc intymnych to ja biorę ręcznik papierowy za radą położnej ,bo przemówiły do mnie jej argumenty ,że bardziej higienicznie będzie i zwykły ręcznik ciężko później doprać.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #955999 przez monia89
Umnie szpital zapewnia takie rzeczy trzeba miec swoje chusteczki pampki i ubranka a w domu miałam oscinosept jednak nie zdałrezultatu pępek ślimaczył się i w końcu tradycyjny spirytus w ciągu 2 dni pomogł :-) więc teraz postawie na niego.
Jeżeli chodzi o krocze powiem tak ja sie w miejscu szwu nie podcierałam tylko często psikałam tamtum rosa. Rozrabiałam go i miałam taki malutki spriskiwacz do kwiatków tam nalewałam i jak tylko czułam dyskomfort to psikałam. A po kąpieli miałam osobny recznik malutki miękki i tak leciutko dotykałam się.
ja miałam uraz szycia bolało mnie jak cholera wiec bałam sie cokolwiek ruszać tam chociaz po porodzie od razu siadałam na całej pupie co było szokiem dla mamy.
I u nas w szpitalu po 3 dobach sciagaja ten wierzchni szew.

9 lata 11 miesiąc temu #956003 przez kristi*
Ja materacyk do wózka kupuje, bo wózek ma tylko jakąś dykte z plastikiem, a koszt materacyka do wózka na allegro o 10-30zł
ja potrzebuje owalne więc mniejszy wybór, bo przeważają prostokątne.
Myślę o takim bo jakoś nie ma w czym wybierać:
allegro.pl/show_item.php?item=4939407577...bserwujesz+tę+ofertę .<br+%2F>%0ANie+przegap+jej+zakończenia.+Ustaw+przypomnienie+w+zakładce+<i><a+href%3D"%2Fmyaccount%2Fwatch.php">Trwające<%2Fa><%2Fi>.&watched=1&msgtoken=2588db2f0d2284939d6df5b28ebc72fd553da4b654bb8a05ab6d91f2d6ed1ca0

9 lata 11 miesiąc temu #956038 przez Kalinka90
Cześć kochane, ja dawno dawno nic nie pisałam, ale podczytuję Nurtuje mnie takie pytanie, w co ubrać maleńką jak będziemy wychodzić ze szpitala, ciężko przewidzieć pogodę, na pewno chłodno będzie, myślę, że do 15 stopni, ale kombinezonu chyba nie kupię, może kurteczka, ale przydała by się jakaś cieplejsza. Ehm doradźcie.

Dodam, że musiałam zrezygnować ze słodyczy z powodu wysokiego cukru i w końcu się opamiętałam I WRÓCIŁAM DO ZDROWEGO ODŻYWIANIA I GIMNASTYKI I w tym miesiącu spadło 3 kilo, oczywiście jem rozsądnie i głodna nie chodzę.

9 lata 11 miesiąc temu #956040 przez Kalinka90
Monia u mnie też szycie bolało jak cholera, ale też szybko siadałam, natomiast tak jak ty bałam się w ogóle tam dotykać, opuchlizna była okropna a o siniaku już nie wspomnę. Miałam niestety problem bo rana nie chciała sie goić, brali nawet pod uwagę ponowne zszywanie :sick: :sick: Ale obeszło się bez tego, leżałam z riwanolem 15 min dziennie przez tydzień.

Materacyka do wózka nie kupuję, a do pępka używaliśmy nasączonych gaz spirytusem Leco do kupienia w aptece i się sprawdziły. Zaczęłam też szkołę rodzenia tam gdzie poprzednio, chcę psychicznie przygotować sie do porodu i przypomniec sobie wszystko, a dodam, że jedyna jestem bez pary :blink: ale nie mielibyśmy z kim synka zostawić.

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #956094 przez Karolincia
Witajcie Mamuski !!!
Melduje sie po wizycie! ;)
Z dobrych wiesci to tylko tyle ze szyjka sie nie skraca i jest ladna dluga :)
Z dobrych wieści nie mam cukrzycy !!! :)
Z tych gorszych to mi hemoglobina znow spadla do 10 :(
Mam skierowanie na posiew moczu bo mam leukocytow za duzo 10 :(
Mam za duzo bialych krwinek 11 :(
Cisnienie za wysokie 147/80 :(
Musze codziennie 4 razy mierzyc cisnienie w ciagu dnia jak tak dalej bedzie to szpital mnie czeka :/ :(
Przytylam 7,5 kg :)

9 lata 11 miesiąc temu #956101 przez Ada2424
Karolincia ojej wspołczuje :(

[/url] [/url]

9 lata 11 miesiąc temu #956114 przez Karolincia
Ada- Dziękuję, oby wszystko z ciśnieniem się unormowało :( Musze codziennie mierzyć i zapisywać wynik :( Jeśli przez tydzień się utrzymają takie skoki to mam dzwonić do mojej ginekolog i prawdopodobnie szpital, będą mi leki podawać aby unormować ciśnienie :(

9 lata 11 miesiąc temu #956115 przez syza24
Karolincia dobrze że szyjka się nie skraca :) a to że białko w moczu i wysokie ciśnienie to współczuje :( musisz dużo odpoczywać, pić dużo wody, i mierz to ciśnienie no i nie wiem czy lekarz ci powiedział ale przed posiewem z 2 razy podmyj się tantum rosa a przed samym posiewem przemyj jeszcze samą woda i wytrzyj ręcznikiem jednorazowym może to wszystko wiesz ale wole ci napisać bo ja tego wszystkiego nie zrobiłam i musiałam powtarzać badanie :unsure:
A nie masz żadnych obrzęków??

9 lata 11 miesiąc temu #956122 przez karola1322
hej karolincia odpoczywaj dużo ciekawe co mi dziś powie .. dziś chyba będziemy wózek kupować traiła się okazja z materac do łóżeczka za 400 zł 3w1 niestety różowy jest i dziś w końcu fryzjerka przychodzi

9 lata 11 miesiąc temu #956123 przez Ada2424
Karolincia ja mam często niskie ciśnienie 100/60 zdarza się też 90/58 za to puls powyżej 100 przeważnie ale tu akurat gin mówi,że nie ma obaw. Hemoglobina tez mi spadła jak robiłam wyniki w grudniu, miałam 11,6 i gin mówił, że jest piękna że kobiety ciężarne mają inne normy i że anemia jest wtedy jak spadnie poniżej 10 a te leukocyty to nie wiem co moga oznaczać i to biało w moczu :S ja pewnie teraz po wizycie dostane skierowanie na wyniki, ale czuje po sobie że hemoglobina na bank spadła. Ogólnie od kilku dni nie czuje się zbyt dobrze od kąd zaczęła się ta durna pogoda to mnie tak męczy.

[/url] [/url]

9 lata 11 miesiąc temu #956128 przez Karolincia
Syza - Wiem Kochana dziękuję za troskę :* To bardzo bardzo miłe :) :) Musze zakupić własnie tantum rosę :) Powiem Ci że ostatnio mi troche palce u rąk puchna, ale nie jakoś tragicznie odrobinkę ;)

9 lata 11 miesiąc temu #956135 przez syza24
no to dobrze że nie puchniesz :) rób jak najszybciej tę wyniki i niech lekarz ocenia co robić bo z białkiem w moczu i takim ciśnieniem nie ma żartów

9 lata 11 miesiąc temu #956136 przez Ada2424

syza24 napisał: no to dobrze że nie puchniesz :) rób jak najszybciej tę wyniki i niech lekarz ocenia co robić bo z białkiem w moczu i takim ciśnieniem nie ma żartów

Moja koleżanka miała gestoze ciążową i leżała w szpitalu :unsure: też miała właśnie skoki ciśnień białko w moczu i opuchlizne na dłoniach i stopach :unsure: Karolincia trzymam kciuki żeby wszystko było u ciebie ok :)

[/url] [/url]

9 lata 11 miesiąc temu #956143 przez Karolincia
Syza - Mam lekko opuchnięte palce u rąk, nie są jakieś monstrualnie spuchnięte :) Stopy nie są spuchnięte tak samo buzia i brzuszek :)

Ada - Moja ginekolog uważa, że mam lekka anemię :) Co lekarz to inna opinia :) Oj obym nie miała tej gestozy :(

Karola - To fajnie i ścinasz na krótko włosy?? :) A jaki wózek? :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia