BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 11 miesiąc temu #955425 przez Ada2424
Ja też nie kupuje.

Kristi właśnie też się zastanawiam ile takich wkładek potrzeba tak samo ile pampersów :whistle:

[/url] [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #955430 przez Alesandra
jejku, wy juz pierzecie i prasujecie a mnie jeszcze przeprowadzka czeka. nie wiem kiedy to ogarne
Załączniki:

9 lata 11 miesiąc temu #955432 przez Alesandra
nawet nie zauwazylam ze mam plamke na bluzce :(

9 lata 11 miesiąc temu #955437 przez kristi*
Ada2424 Ja biorę całą paczkę pieluch (28szt), tak mam na liście szpitalnej, jak będzie trzeba to się dokupi lub będzie druga czekać w domu.
Chyba zapakuje z 10szt tych wkładek, mężuś i tak ma codziennie przyjeżdżać to w razie czego dowiezie.

Alesandra spory brzuszek :laugh:

ostatnio przeszło mi i zaczęłam jeść słodkie tzn. czasem coś w malutkich ilościach :P . A siostra mnie częstowała milką oreo i mi tak zasmakowała, że poluje na nią i nigdzie u mnie na tym zadupiu jej nie ma :( :dry:

9 lata 11 miesiąc temu #955447 przez monique1983
Karolincia - ja mam taką torbę do wózka i tam akurat w zestawie już był w środku torby składany przewijak z ceraty, futerał termiczny na butelkę i taka jakby kosmetyczka na drobne rzeczy.

Kristi - z tymi wkładkami to też nie wiem ile sztuk.

Ada - pampersy biorę paczkę 33 sztuki.
Załączniki:

9 lata 11 miesiąc temu #955458 przez Karolincia
Ja kupuje wozek bebetto luca i niestety w torbie ktora jest dołączona do zestawu z wózkiem nie mam kosmetyczki ani termosu, ale kupilam osobno termos i kosmetyczkę :)

Ada - do szpitala będę brała paczkę 28 szt pieluch paczkę wkładek laktacyjnych 10 podkładów ;)
Tak jak Kristi bardzo podobnie :)
Alesandra - Śliczny brzunio sporawy juz :)

Skończylam sprzątać jeju....jak się tym zmęczyłam :) Mężulek reszte sprzątnie jutro :)

9 lata 11 miesiąc temu #955462 przez Ada2424
Ostatnie zamówienie w gemini zrobione :) a ile kasy poszło :blink: ale to już ostatki z listy wyprawkowej ;)

Ja dzisiaj odpoczywam, coś nie bardzo czuje się na tą pogode :dry: rozwiesiłam pranie i tak mi się słabo i gorąco zrobiło, że musiałam się położyć i teraz leż cały czas. Prasować to ja chyba będę na siedząco jak tak dalej będzie.

[/url] [/url]

9 lata 11 miesiąc temu #955470 przez kristi*
Ada2424 przy którymś prasowaniu to ja właśnie na siedząco, bo nie dało rady inaczej.
Normalnie jestem przeszczęśliwa :laugh: :laugh: , teraz poprałam jeszcze śpioszki i pajace których mi brakowało, i koniec, moja lista to dosłownie 5-6 rzeczy do kupienia do torby do szpitala :laugh:
Teraz sobie odpoczywam, mężuś zaraz będzie, i czekam na ojca przywiezie łóżeczko i wózek :woohoo:

9 lata 11 miesiąc temu #955471 przez karola1322
hej ja dziś cały dzień śpię przed chwila skoczyłam naleśniki robić .. wyprawkę będę robić w niedziele ciekawe ile ja kasy wydam

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #955507 przez Anabelle
Dziewczyny a Wy za granice wyjeżdżacie na ten poród? :P
Po co 50 szt wkładek laktacyjnych? Po co 30 sztuk pampersów ? :P Najpierw się czeka na pierwszą kupkę czyli smółkę, pozostałości z wód płodowych, a dopiero później zaczyna sie produkcja kału z mleka, ale dzieci często wymęczone porodem przesypiają większość czasu w pierwszych 24 h. Poza tym szpitale są stosunkowo blisko miejsca zamieszkania. Codziennie ktoś was odwiedzi, podejrzewam że obowiązkowo odwiedzi was tatuś maleństwa. Wystarczy wszystkiego po pare sztuk, a jak zobaczycie że wam to schodzi to tatuś przywiezie. W szpitalach mają pieluchy w razie jakiegoś strasznego wypadku. Naprawde nie ma się co pakować jak na biegun ;)

Karolincia nie bierz 10 podkładów na łóżko, przecież masz podpaskę poporodową, podkład jest awaryjnie jakby wyciekło. Schodzi ok 1 na dobe tylko dlatego że się pomnie. Do tego u mnie w szpitalu akurat jak kładli mnie na łóżko to podkład leżał razem z pościelą, bo im też się nie uśmiecha łóżka z krwi prać, wolą dac podkład. Trzeba mieć swoje na wypadek jakby się zużył czy nie dali czy cokolwiek, ale byłam w szpitalu 5 dób, a poszły mi aż 3 podkłady. Jak dali mi nowe, a stare nie było w ogóle ubrudzone to sobie pakowałam do torby do domu :P

9 lata 11 miesiąc temu #955516 przez syza24
kurcze większość czasu dzisiaj leżałam, spałam no i tak mi brzusio stwardniała może przez te szaleństwa które malutka wyprawiała :dry:
No i ta pogoda do D... nie wiem jak u was jest ale u nas przeszła burza z piorunami i to w styczniu :woohoo: teraz ciągle leje i wieje fuuuj :angry:

Anabelle dobrze mówi ja też raczej nastawiam się na zabranie tylko minimum rzeczy a w razie wszystkie rzeczy zostawię na wierzchu i mąż dowiezie ;) u mnie w szpitalu jest jeszcze jeden plus podobno ciuszki dla dzieci szpital zakłada swoje więc nie trzeba zabierać z domu. Więc naszykuję w domu te na wyjście dla mnie i dla małej a mąż przywiezie jak będzie nas odbierać ;) wiec zmieszczę się w jedną małą torbę tak jak wymagają w szpitalu ;)

9 lata 11 miesiąc temu #955518 przez anioleczek208
czesc dziewczyny :) jak mija dzionek ??widze ze juz ruszylyscie z kopyta z tym praniem i prasowaniem :) ja jeszcze nie piore gdyz jeszcze sypialnia nie gotowa i tak by sie zakurzyly pewnie wiec planuje to zrobic na poczatku lutego :) troche ja troszke mama pomoze i maz i damy rade hehe:)
wlasnie skoczylam robic pizze tak mnie naszlo na swojej roboty a nie zadna z pizzeri :p zrobilam dwie :) a teraz leze i odpoczywam mezus w pracy i mi sie nudzi :P
dzis zamowilam to co potrzebne jeszcze od tego kolesia co link byl podany :) reszte szwagierki siostra w przyszlym tygodniu kupi mi w hurtowni i lista sie zmniejszyla badzo mocno bo bylam w szarej du.. :P hehe
zostana tylko drobiazgi no i lozeczko posciel i wozek ale to w lutym :)
anabelle masz racje po co tyle brac tez zamierzam spakowac tylko po pare sztuk tego wszystkiego :)
a powiedz mi Kochana a jakie rzeczy dla maluszka najlepiej zabrac??bo juz sama n ie wiem co jest najlepsze;)

9 lata 11 miesiąc temu #955519 przez Ada2424
Syza ja tak samo jak Ty :) nie biore za dużo, zawsze Mąż może dowieźć w każdej chwili. Do szpitala w którym będę rodzić mam ok 20 km więc luzik ;)

[/url] [/url]

9 lata 11 miesiąc temu #955532 przez nesQa
A wiecie jak to jest z becikowym, bo pierwsze usg miałam robione w 9 tc, ale kartę założyła dopiero w 13. Żeby je dostać trzeba być do 10 pod opieką gin, więc co teraz ona będzie musiała wypisać jakiś papierek czy jak? :p

9 lata 11 miesiąc temu #955554 przez syza24
Ja nie wiem jak jest z becikowym ale sadzę że mogę się w ogóle nie załapać ze względu na dochody wiec nic się jeszcze nie dowiadywałam :(

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia