BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 11 miesiąc temu #955370 przez kristi*
Cześć dziewczyny, od wczoraj mały jakiś spokojniejszy w nocy już tak nie szaleje, rano było kilka delikatnych kopniaków i na razie spokój.

U mnie delikatnie widać krese pod pępkiem, a sam pępek jakoś za specjalnie nie wystaje, siostra za to miała bardzo wyraźną kreske z pępkiem na wierzchu :laugh:

wrzuca również swoje fotki 32tc

I zestaw, który dostałam od siostry: wanienka, fotelik w komplecie ze śpiworkiem i bujaczek :laugh:

Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #955372 przez Ada2424
Kristi jaki Ty masz zgrabniutki i malusi brzuszek :) śliczny :) a ten zestaw super.

[/url] [/url]

9 lata 11 miesiąc temu #955373 przez Karolincia
Kristi - Kurcze tylko brzuszek Ci wystaje, gdyby nie on to w ogóle bym nie powiedziała, że w ciąży jesteś :D Piękny brzuszek kształtny, zgrabny :D :) :) Widze widze kreseczkę prosta :) :)
Ada - To fajnie będziecie mogły na spacerki sobie razem wychodzić ;) ;) A potem właśnie do szkoły będą razem śmigać Dzieciaczki ;) ;)

Jeju....właśnie sprzątnęłam łazienkę, nastawiłam pranko i się zasapałam jak nie wiem :D ahh...ta kondycja :D :) Powoli sobie sprzątam :) Nic na siłę , ile zrobię tyle zrobię ;) Wieczorem na zakupki jedziemy z Mężulkiem spożywcze ;)

9 lata 11 miesiąc temu #955374 przez Karolincia
Kristi - Zestaw super !!! :) Bardzo fajny :) ;) Dopiero teraz fotkę zobaczyłam :P

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #955375 przez Ada2424
Czekam z ciekawości jakiej płci u nich będzie :) jedna co ma termin na kwiecień też ma mieć córeczke a dwie pozostałe maja termin na lato i jeszcze nie wiedzą.

Pranie wyprane, ide wywiesić ;)

[/url] [/url]

9 lata 11 miesiąc temu #955377 przez kristi*
Się pochwaliłam, to była chyba krótka przerwa znowu mały zaczął szaleć i złapała go czkawka heeh :laugh:

i szafą się pochwalę - już poprane, wyprasowane i pochowane, jeszcze jedną półkę na dół mąż mi dorobi :laugh:

wczoraj sprzątałam i układałam, żeby miejsce zrobić - dzisiaj ojciec nam przywiezie łózeczko i wózek - to potem wrzuce fotki kolejne :laugh: :laugh:

Załączniki:

9 lata 11 miesiąc temu #955378 przez Karolincia
Dziewczyny zamawiacie torbe dodatkową do wózka z matą do przewijania?? Właśnie się nad nią zastanawiam i nie wiem czy kupić :whistle: :whistle:

Wow Kristi niezle niezle :D :D

A to łózio dla Lilianki , które zamówię w lutym :)
Załączniki:

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #955386 przez kristi*
Karolincia śliczne łóżeczko, zwłaszcza z takim kompletem pościeli :cheer: ,
mój mężuś już kupił na allegro, tą czarną w kółka. A siostra przed wyjazdem zostawiła nam tą zieloną z kubusiem z matą do przewijania :laugh: tyle że ona nie ma na pasku tych zapięć na wózek, ale jest pojemniejsza :laugh:

Załączniki:

9 lata 11 miesiąc temu #955391 przez syza24
Karolincia fajny zestawik :) ja nie zamawiam torby z przewijakiem bo uważam, ze to dobra rzecz tylko w przypadku osób które dużo czasu spędzają po za domem np. podróżują itp. a mi wystarczy podkład higieniczny żebym w razie co miała gdzieś małą położyć i przewinąć :)
Ada ja jak na razie koło mnie mam jedną koleżankę która ma termin na 4 lutego będzie miała chłopaka który przewidywana wagę do porodu ma 5 kg więc kawał chłopa będzie :woohoo: ale do końca roku może jeszcze się coś gdzieś wykluje ;)
Kristi to ty już gotowa na przyjście małego na świat :)
Ja też jak tylko poczuje się lepiej to muszę zacząć prać, prasować i dopinać wszystko bo wczoraj nieźle lekarz mnie nastraszył jak powiedział, że będzie starał się zrobić wszystko żebym donosiła tą ciąże do 38 tyg. ale w razie czego żebym była też naszykowana że może się nie udać :blush: dzisiaj znowu spuchłam całe dłonie mam obrzęknięte i ciągle mi drętwieją :( ale za to brzuch troszkę zmiękł :)

9 lata 11 miesiąc temu #955392 przez monique1983
Dziewczyny ja kreski nie mam, pępka wypchniętego też nie. Rozstępy też na szczęście się na razie nie pojawiły.

Ada - ja też wczoraj zakupy porobiłam, kupiłam karuzelkę do łóżeczka i kołyskę do naszej sypialni. Pochwal się jaką karuzelkę kupiłaś :) U mnie siary ani widu ani słychu :P

malina219 - bardzo fajne te lampki :)

Karolincia - kupiłam torbę do wózka, gdzieś trzeba chować pampersy i inne pierdółki dla dziecka.

U mnie 4 pranie już w pralce, jeszcze jedno z ciuszkami mi zostało, trzeba brać się za kolejne prasowanie. A później jeszcze do prania pościele, rożki, kocyki, pieluszki, ręczniki itp. Sporo tego :whistle:
Załączniki:

9 lata 11 miesiąc temu #955399 przez Aneczka84
Witam wszystkie mamusie. Staram się Was czytać na bieżąco, ale czasem trudno za wami nadążyć. Ja miałam dość ciężki tydzień, ciągle coś do załatwiania. Zaczęliśmy szkołę rodzenia ... jak na razie położna jest bardzo miła i wyraźnie mówi ... co jest dość istotne dla mnie :D ciekawe jak sobie dalej poradzę.
Dziś byłam u ginekolog. Wszystko w porządku, mały waży 2100 :) Ja przytyłam 4,3 kg od początku ciąży.
Powoli zaczynamy kupować rzeczy dla małego, choć wszystko przez internet. Niestety wyjścia do sklepów są dla mnie męczące i szybko się denerwuję :)
Ok a to mój brzuszek

9 lata 11 miesiąc temu #955407 przez syza24
Karolincia kurde pomyliłam się nie kupuje przewijaka turystycznego a torbę taką do wózka to tak tylko też uważam z opinii koleżanek ze ten przewijak to była dla nich zbędna rzecz która zajmowała miejsce

9 lata 11 miesiąc temu #955409 przez Aneczka84
Ja kupuję przewijak, który można zamontować na łóżeczko. Komody nie chcemy.

9 lata 11 miesiąc temu #955420 przez Karolincia
Syza - Nie szkodzi ;) Właśnie tez jednak zrezygnowałam z tej torby, będę używać zwykłych podkładów na spacerkach ;) Cieszę się że brzuszek zmiękł :)
Wow 5 kg to dopiero kawał chłooopa :blink: :blink: :blink: :blink: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Monique - Ja torbę do wózka będę mieć, ale myślałam o drugiej torbie dodatkowej aby mieć matę z przewijakiem , ale jednak jej nie kupuję ;)
Śliczna kołyska i karuzelka ;)

Aneczka - Zgrabiutki brzucholek ;)

9 lata 11 miesiąc temu #955423 przez kristi*
Torba torbą - rzeczy trzeba zapakować, a ta mata do przewijania raczej zbędna, ta od siostry jest nówka w ogóle jej nie używała, tylko samą torbę.
Z resztą nawet jak u kogoś czy na spacerze można tetre podłożyć w razie czego żeby nie zabrudzić :cheer:

Mam do was pytanie zabrałam się do pakowania torby do szpitala, ile sztuk pakujecie wkładek laktacyjnych???
Jak na 3 dni to nie widzi mi się brać całego pudełka (80szt),

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia