BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 23 godzin temu #954751 przez Anabelle
dziewczyny patrzcie sobie na ilość dozowanego proszku.
ja też zaczynałam od loveli, ale tam się daje grubo ponad 100 gram proszku na pranie. nie pamietam czy 140 czy 160
lepiej dla pralki i dla ciuszków jak i ekonomiczniej wychodzi niby droższy jelp, ale ma w sobie zmiękczacz, nie trzeba płynu do płukania, na dodatek jest skoncentrowany to daje sie go tylko 80 gram.

majtki siatkowe najlepsze są hartmann, ewentualnie całkiem spoko horion czy jak to sie pisze.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 22 godzin temu #954770 przez MlecznaMama
Cześć babeczki!!!!

oj hahaha no nie spotkałam się żeby kogoś budził maluch w brzuchu i to codziennie. Ale wiecie, każdy jest inny. JA np teraz inaczej czuję uchy. Pomyślcie sobie, byłam w ciąży z synem to mi szwagierka powiedziała "noooo zobaczysz jak Cię skopie po żebrach".... :blink: :blink: :blink: i nie doświadczyłam tego. Syn był jakby niżej i w żebra mi nie zasadził nigdy... a teraz córcia siedzi jakby pod żebrami haha :) ale budzić mnie nie ma szans obudzić. Budzę się tylko na siusiu, ale to całe życie.
polecam płyn do prania Bobini z Rossmanna. chociaż ja i tak dość szybko zaczęłam pac rzeczy małego w naszym proszku. ale na początek ten się sprawdził i płyn do płukania również Bobini. podkładu miałam z Seni - dobre, wkłady poporodowe z belli chociaż szybko przeszłam na podpaski, ale na początek ok były te. majtki..... nie pamiętam- wiem tyle że nie byłam zadowolona i także przeszłam na zwykłe bawełniaki...
Kaolincia jakie ładne kolory wybraliście! czekamy na zdjęcie jak będzie gotowe!!!!
wkładki laktacyjne z Johnsons baby były najlepsze chociaż przy moich "sikawkach" i tak nie dały rrady -miałam straszny nawał.....

10 lata 22 godzin temu #954774 przez bujanka
A dzięki dziewczyny za rady :) czyli raczej wygląda na to że większość z was jest za dzidziusiem, to ja chyba też go kupię, myślałam żeby od poniedziałku zacząć, żeby pomalutku sobie wszystko zrobić, bo jak patrzę na tą ilość pudeł z ciuszkami po siostrzenicy to mnie przeraża :ohmy: na pewno nie dam rady przestać 5godzin jednego dnia przy żelazku, ale każdego dnia po 1-2 godzinkach to tak akurat.
Lecę szykować się na wizytę pewnie jutro dam znać :kiss:
Mleczna, Anabell fajnie że się odezwałyście bo się martwiłyśmy :kiss:

10 lata 22 godzin temu #954778 przez Ada2424
Mleczna moja nawet w nocy potrafi mnie obudzić jak kopnie gwałtownie w żebra czy pęcherz to od razu się zrywam ale to raz na jakiś czas, częściej z rana mnie budzi kopniakami niż w nocy, teraz sobie przestawiła, że w dzień więcej szaleje bo wcześniej na odwrót było w dzień mało co a od 22 szaleństwo i nie dało się spać ;) a kopniaki w żebra bolą oj bolą czasami kilka dni się nawet odczuwa taki dyskomfort :unsure:

[/url] [/url]

10 lata 22 godzin temu #954796 przez syza24
MlecznaMama mnie przez jakiś czas budziła codziennie po 4 godzinie i to wyglądało tak, ze ruszała się i tak kopała że choćby nie wiem co nie dało rady spać ale za to dla męża to było jak kołysanka, kładł rękę na brzuchu ona go kopała a on zasypiał no tylko moja mała należy raczej do tych bardzo ruchliwych dzieciaczków :laugh: Ostatnio jak lekarz chciał ją zmierzyć to tak się ruszała, że musiał ją przytrzymać na chwilkę żeby zmierzyć :whistle:

10 lata 22 godzin temu - 10 lata 22 godzin temu #954799 przez MlecznaMama
Bujanka to czekamy na wieści po wizycie! najlepiej sobie to pasowanie porozkładać na kilka dni, bo już na tym etapie ciąży ciężko tak długo być w jednej pozycji. Miło że myślisz o nas. Ja tu ciągle jestem w miarę możliwości!

HEj co macie na obiadek? u mnie na razie nic!!!!!!!!!!!! czekam na męża i jego pomysły.
Lalka oj to ja myślałam że Lili to na bank będzie, a widzisz kobieta zmienną jest- szczególnie w ciąży :) ja też tak miałam, że żadne imię nie było takie woooow, i nagle - bum... i mnie oświeciło. Poczujesz to w końcu. A czemu zrezygnowałaś z tej Lili? gdzieś czytałam,że na luzie zarejestrują w urzędzie.
Ada no w żeberko jak się dostanie to wesoło jest. JA się cieszę,że w końcu te ruchy czuję intensywnie, a nie tak jak na początku......

10 lata 22 godzin temu - 10 lata 22 godzin temu #954800 przez Ada2424
Syza to widze że mamy podobnie :) dokładnie jak ruszy się mocniej czy kopnie to nie ma mocnych żeby się nie obudzić :) mój gin też się śmieje że córa strasznie energiczna jest mówi na nią artystka :lol: ciekawe jakie po porodzie będą :whistle:

Mleczna u mnie dziś pierogi ruskie :) mamie się nudzi i właśnie kończy robić to ja dziś mam przerwe z obiadem a jutro robie spegetti bo już mi się śni po nocach :laugh:

Zrobiłam sobie chwile przerwy, ale pół księgi ze starego roku zamknięta :)

[/url] [/url]

10 lata 22 godzin temu - 10 lata 21 godzin temu #954802 przez MlecznaMama
to mojej też nie mógł zmierzyć bo tak szalała. Haha dziewczyny ruchliwe córeczki nam się szykują!!! W ogóle dużo dziewczynek widzę będzie

A bo Ty Ada pracowicie dzisiaj. Dla mnie księgowość to czarna magia. Spaghetti mi się podoba!!

10 lata 21 godzin temu #954807 przez Ada2424
Mleczna o widzisz podsunęłam Ci pomysł na obiad :) ja kocham księgowość, strasznie lubie papierkową robote :) dokładnie bardzo dużo dziewczynek teraz, moja babcia się śmieje że dobrze bo wojny nie będzie :lol:

[/url] [/url]

10 lata 21 godzin temu #954816 przez Karolincia
MlecznaMama- Dziękuję :D Piękny zestaw kolorów ścian wymyśliłam :D A reszty nie zdradzę, dopiero efekt końcowy uwiecznie na zdjęciu i Wam wstawie foto :)
Mi kuzyna żona poleciła te Johnsona własnie wkładki, ale tak jak było u Ciebie z tym nawałem pokarmu, to nie zdają egzaminu :) Zobaczymy jak to będzie u mnie :)
Moja Królewna raz mi tylko lekko dała w żebro kopniaka, cały czas ją nisko czuje na pęcherzu mi siedzi non stop, i na podbrzuszu ;)
A wciągu dnia jest tak na wysokości pępka raz po prawej raz po lewej stronie :)

Ja dziś miałam na obiadek makaron z truskawkami - rozmroziłam truskaweczki jeszcze z lata zamrożone pyszne :) :)

Jutro chyba zrobie chińszczyznę :)

10 lata 21 godzin temu #954817 przez MlecznaMama
jak rodziłam syna to w Lipcówkach miałyśmy dużo więcej chłopców wtedy mówili że będzie :P
fajnie jest tak umieć ogarnąć księgowość. Wiedzieć co jak i dlaczego. Masz wykształcenie w tym kierunku?

10 lata 21 godzin temu #954819 przez Ada2424
Mleczna mama tak :) mam też kilka certyfikatów ze szkoleń :) teraz jeszcze mi się zacznie bo co roku ludzie mi znoszą pity do rozliczania więc nie będzie mi się nudzić ;)

Karolincia ja w tym tyg co Ty też czułam małą koło pępka i nie dawała mi tak popalić jak teraz, od 28 tygodnia ciąży już solidne kopniaki sadzi :lol: poczekaj jeszcze troszke i sama się przekonasz ;) ja czasami aż kucam jak mnie silnie uderzy B)

[/url] [/url]

10 lata 21 godzin temu #954837 przez Karolincia
Ada- Moja mnie po pęcherzu kopie dość mocno :) A co to będzie później :blink: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

10 lata 20 godzin temu - 10 lata 20 godzin temu #954846 przez Agula89
Dziękować laski za firmy z jakich kupowałyście rzeczy. Anabelle dobra rada na temat proszków, faktycznie dozowanie tez jest ważne. Ja sie zastanawiam nad "Dziudziusiem" ale zerkne na ten "Jelp"

a mnie jak młody kopie to dość znośnie :) czasem walnie gdzieś i mocno zaboli aż podskocze no ale cóż .. :) trza wytrzymać i czekac do marca :) jedynie co narzekam to na "ból" przepony... macica coraz wiec miejsca zajmuje i sie mi tam wszystko podnosi..

Mleczna pytałas o obiad :) wczoraj był rosół to dziś pomidorówka hahhahaha standardowo :p

wrzucam swoje foty :) dla porównania dla siebie nawet ubrałam taka sama sukienke jak w 6 miesiacu i jak porównuje to faktycznie przez ten miesiąc urosłam :)
3 zdjecie z 6 m
Załączniki:

10 lata 20 godzin temu #954852 przez Karolincia
Agula - Różnica jest spora :woohoo: :woohoo: :woohoo: Piękny brzusio !!! :) Taki zgrabniutki :) :)
Ja dziś przymierzyłam sukienkę ślubną, kurde już ledwo się w nią dopinam, oby wytrzymała do 31 stycznia i żebym się w nią zmieściła :p hehe :) :) bo nie będzie wesoło :P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia