BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 1 dzień temu #954713 przez bujanka
Ahhh dziewczyny marudzicie, a jak dzieciaki się porodzą będzie wam ich brakować w brzuchach ;) Ja narazie odpukać czuję się bardzo dobrze, oczywiście są pewne dolegliwości jak niespanie ze 3 godziny w nocy i taka ogólna ociężałość ale wszystko da się przeżyć :silly:

Ja mam dziś wizytę, a 15-go to dokładniejsze usg genetyczne, mam nadzieję że z łożyskiem wszystko ok. Tak sobie dziś zdałam sprawę że za dwa tygodnie zaczynamy ósmy miesiąc :woohoo:

Mamuśki które zaczęły prać, jakiego proszku używacie? No właśnie proszek czy płyn do prania no i czy używacie płynu do płukania?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 dzień temu #954715 przez Karolincia
Bujanka - Masz rację !!!! Będzie Nam w brzuszkach Maluszków brakować !! :) Swięte słowa :) To będzie moje pocieszenie w trudnych chwilach :) :)
Dziś się czuję bardzo dobrze, ogólnie kocham swój brzuszek i każdy dzień jest dla mnie wielkim szczesciem, że rośnie mi moja Kruszynka pod serduszkiem ,a te dolegliwości miała nie jedna kobieta w ciąży i jakoś żyje :) :) Koniec z marudzeniem od dziś !! :) :)
Łooo....juz za 2 tygodnie 8 miesiac??!!! :) Kiedy to zleciało?!! :) :) :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

10 lata 1 dzień temu #954717 przez karola1322
bujanka ja mam płyn do prania lovela

10 lata 1 dzień temu #954719 przez Ada2424
Ja mam dzisiaj sporo roboty papierkowej, rozłoże sobie na kilka dni, nowy rok to stare księgi trzeba zamknąć i utworzyć nowe takze bede miec co robic ;) jutro laktator przyjdzie i inne pierdolki a po wyplacie na weekend zamawiam ostatnia przesylke w gemini :) dokładnie za 2 tyg już 8 miesiąc :woohoo: też w szoku jestem jak to szybko leci już niedługo przytulimy nasze skarby :)

[/url] [/url]

10 lata 1 dzień temu #954720 przez bujanka
Karola kupowałaś do białego i do kolorowego? A płyn do płukania?

10 lata 1 dzień temu #954721 przez karola1322
do kolorowego a płynu do płukania nie mam

10 lata 1 dzień temu #954722 przez Karolincia
Karola - Bardzo intensywny ma zapach ten proszek do prania lovela?

10 lata 1 dzień temu #954723 przez karola1322
nie bardzo fajny delikatny zapach

10 lata 1 dzień temu #954725 przez Karolincia
Za miesiąc kupie proszki do prania lovela do białego i kolorku i płyn do płukania również dla niemowlaczków :) :) Zacznę powoli prać pod koniec lutego :)

10 lata 1 dzień temu - 10 lata 1 dzień temu #954728 przez Agula89
dziewczyny czy polecacie jakies konkretne firmy art higienicznych dla nas? typu majtki poporodowe, podkłady, wkładki laktacyjne ?? zabrałam sie dzis do kompletowana zakupów na gemini i jest tego wpip :P a ja zielona jestem :)
a i ile tego kupujecie ?

10 lata 1 dzień temu #954733 przez anioleczek208
czesc mamuski :) zazdroszcze Wam tych przespanych nocek :) bo ja nie pamietam kiedy spalam cala noc nie wstawajac do ani razu siusiu :/ wstaje kazdej nocy po 3 razy nawet masakra jakas ;/ no ale coz dokladnie tak jak piszecie je jeszcze pewnie zatesknimy za maluszkami w brzuszku jak beda nam mocno dawac w kosc :) ale co tam ja juz nie moge sie doczekac :) kiedys mamy nie mialy tak dobrze jak my teraz ze rok mozemy byc z maluszkami w domnku a musialy po nieprzespanych nocach isc do pracy :) wiec nie nazekajmy hehe :)
ja tez mam plyn lovella do prania jest podobno lepszy bo proszek nie zawsze sie rozpusci dokladnie :)
mykam robic nalesniki z serem tak za mna chodza od 2 dni hehe :)
milego dzionka :)

10 lata 1 dzień temu #954736 przez kristi*
bujanka ja mam proszek Loveli i płyn do płukania Bobini, ale jak proszek się skończy to kupie jakiś inny, dzidziuś albo gaga, któregoś z nich używała ostatnio moja siostra i zapach mi się spodobał :P

Agula89 ja mam 2 szt majek wielorazowych i 5szt jednorazowych, wkładek laktacyjnych mam całe pudełko (70szt), podkłady poporodowe to siostra mi oddała to co jej zostało dwa otwarte opakowania i jedno całe, muszę dopytać czy te podkłady na łóżko muszę kupować czy szpital daje, jak coś zawsze można dokupić.

anioleczek208 narobiłaś mi smaku na naleśniki :laugh: :laugh:

10 lata 1 dzień temu #954739 przez syza24
hej mamusie ja dzisiaj pospałam do 7:30 także na prawdę dała mi mała pospać i to bez większych pobudek w nocy no w prawdzie dwa razy wstawałam siusiu ale to standard ;) więc jest spoko. Ja czuje jak mała rośnie bo zupełnie inaczej wyglądają jej ruchy bardziej się wypina co jest mocno odczuwalne i bardzo widoczne no i kopniaki czasem potrafią zaboleć :lol: ale kocham to :blush:
tylko coś od dwóch dni brzuch mi twardnieje i wczoraj miałam skurcze które trwały 5 minut ale były bardzo intensywne i już chyba wiem co mnie czeka w czasie porodu :unsure: ale dzwoniłam do lekarza powiedział co robić no i jutro na wizycie zobaczy co jest grane ;)
co do chemii do prania to ja mam same płyny lovele do płukania i do białego a do koloru dzidziusia i jakoś bardziej podoba mi się zapach dzidziusia :)
a dla siebie mam majtki siateczkowe wielorazowe canpol 6sztuk , wkładki laktacyjne BABY ONO Premium Plus noc i Tommee Tippee po 1 op., podkłady poporodowe baby one i bella mamatez po jednym opakowaniu, podkłady higieniczne nie pamiętam jakiej firmy ale jest ich 10 sztuk i uważam że więcej raczej nie będę kupować bo w razie gdyby miało mi czegoś braknąć to mąż skiknie do apteki i dokupi :)

10 lata 1 dzień temu #954740 przez Karolincia
Aniołeczek - Tez wstaje w nocy siusiu ;) Ojj tak kiedyś mamuśki miały o wiele wiele gorzej :) :) Poza tym , że musiały iść do pracy to jeszcze nie było nic w sklepach :)

Kristi - Słyszałam dobre opinie o proszku Dzidziuś ;)

Agula - Wkłądki laktacyjne Johnson Baby, majtki wielorazowe siateczkowe- BabyOno, podkłady na łóżko Seni, wkładki poporodowe Bella :) :)

10 lata 1 dzień temu - 10 lata 1 dzień temu #954742 przez Ada2424
Ja mam płyn do prania dzidziuś bo piore w nim obecnie swoje ciuchy po tym jak dostałam w listopadzie uczulenie od kremu na rozstępy teraz nie ryzykuje i piore wszystko swoje w tym właśnie płynie. Do prania rzeczy Julitki też kupie proszek dzidziuś, o wiele ładniejszy ma zapach niż lovela, mi ogólnie lovela nie podpasowała, śmierdziała mi strasznie :pinch: reszte przyborów mam w większości z firmy canpol :)

[/url] [/url]

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia