- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- monique1983
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 78
- syza24
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
monique1983 mi za pierwsze zwolnienie wpłacili normalnie całość do 10-tego, potem były problemy (błędne zwolnienie, poprawki i się przedłużyło), teraz jak mam internetowy ZUS to od momentu dostarczenia do pracodawcy info na stronie jest w ciągu kilku dni (zależy kiedy pracodawca im dostarczy), teraz było opóźnienie z powodu świąt i sylwestra, zwolnienie mam od 18 grudnia do 13 stycznia, a info na stronie pojawiło się dopiero 2-3 stycznia, ja dostanę całość 14.01. – szczęście że nie na raty – zwariować z tym idzie, przez to mam kilka rachunków po terminie opłaconych – za co liczą sobie odsetki, no traagedia.
karola1322 ja kupiłam 5szt jednorazowych, i 2szt wielorazowych, na mojej liście szpitalnej nie ma gaci, ale lepiej mieć na wrazie czego.
Podobno im bliżej końca tym mniej się ruchy odczuwa, bo się ciasno dzidzi robi, u mnie już 32 tydzień a czuje coraz mocniejsze i coraz bardziej bolesne kopniaki , i chyba tylko dlatego chciałabym już rodzić.
Na FB był temat pieluch, ile kupujecie i w jakich rozmiarach pieluchy jednorazowe????
W szpitalu położna mówiła że dziennie 8szt rozmiar 1, a w paczce jest 28szt (do 5kg), kupić dwie i potem ewentualnie już dwójki???
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Kristi ja kupuję pieluchy zgodnie z przedziałem wagowym jaki podejrzewam że dzidziul będzie miał, chyba od dwójek zaqczynam i kupuje na początek 2 paczki żeby przetestować czy są dobre. Lepiej kupić mniej a pózniej dokupić
Własnie ja nie wiem jak to jest z tymi pieluchami wielorazowymi czy one dobrze wchłaniają i co zawierają w srodku ze mozna to prać ? w jakiej temp ? i czy to skora oddycha ?
Zaczynam się zastanawiać nad tym prasowaniem teraz, bo po cholere teraz prasować jak pozniej może nie będe miała czasu i tylko będę prać. Sama nie wiem jak to wychodzi i czy faktycznie jest takie niezbędę ?
Dziewczyny jeżeli rozmawiacie o majtkach do szpitala, to ze szczerego serca nie kupujcie wielorazowych bo infekcja murowana raz dwa. Musi być siatka i już jak najwiecej tlenu. Ja bym sie tak mocno babki z hurtowni nie sugerowała.
- monique1983
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 78
Kristi - ja mam tak, że zwolnienie od dawna mam wprowadzone w panelu, ale w zakładce zasiłki nic nie mam na razie. Bo tam powinna się pojawić kwota i kiedy będzie przelew tak? Czy coś namieszałam? Pieluchy mam Pampers Premium Care 1 - 2 paczki po 78 sztuk i jedną paczkę -33 sztuki - te do szpitala wezmę i 3 opakowania 2 - po 72 sztuki.
karola1322 - ja mam 2 sztuki majtek wielorazowych siateczkowych z Baby Ono, jak coś to można je szybko przeprać i szybko wysychają.
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 21
Kristi - Ja mam przeboje z ZUSEM i serdecznie mam dośc tej instytucji....
Co do pieluch ja kupiłam 80 sztuk (2 paczki po 40 szt happy pieluszki new born ) jeszcze chce dokupić pampersy firmy Pampers i mi koleżanka radziła, aby kupić już 2 czyli dla dzieci od 3-6 kg
- syza24
- Wylogowany
- rozmowna
Kristi co do pieluch to ja chyba kupię jedną paczkę tych newborn i jedna 2 bo nie wiadomo czy dziecku danej marki podpasują a to jest produkt ogólnie dostępny więc chyba nie ma co wielkich zapasów robić?
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Syza a chyba że takie ja z doświadczenia wiem że te zwykłe siateczkowe też się normalnie w wodzie pierze i git majonez są
PS. widzę że w marcówkach strasznie się towarzystwo wykruszyło.
- anioleczek208
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- "nigdy nie trać nadzieji"
boze jak ja sie czuje ociezala spac w nocy nie moge bo nie moge miejsca sobie znalesc ;/ mecze sie strasznie ciezko sie oddycha masakra butow juz nie moge ubrac hehe a gdzie tu do marca
co do kosmetykow dla maluszka czytajac wszystkie opinie zdecydowalam sie na niebieska serie z rossmana baby deram nie ma sensu narazie kupowac emolium bo nie wiem czy antos bedzie alergikiem mam nadzieje ze nie a jak bedzie to sie kupi teraz wszystko jest dostepne od reki wiec nie ma co i pieluszki rowniez kupie tylko do szpitala firmy pampers a potem kupi sie wiecej nie ma co zapasow robic a potem sie okaze ze juz sa za male tak miala kuzynka moja
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
No właśnie co do pieluch się zastanawiam, aktualnie mam tylko jedną paczkę newborn, i nie wiem czy drugą dokupić, siostra jak urodziła synka ważył jakieś 4kg, dwie paczki jedynek miała na pewno potem chyba już na dwójki przeszła.
A Marcinek nie dość że rozciąga się koszmarnie, to jeszcze teraz czkawka go złapała , czy was też tak to boli??? prawy bok już mam tak obolały , że nie daje rady nawet siedzieć, chyba z główki mi przywalił
- malina219
- Wylogowany
- rozmowna
Znalazłam właśnie na przecenie termometr na podczerwień, który polecała mi kuzynka. bezrecepty.doz.pl/produkty/p79905-Termom...t4uQpavl8aAk9P8P8HAQ Cena jest fajna, nawet na allegro trzeba dać za niego 80 zł, a tu przesyłka za darmo do apteki, a akurat apteke dbam o zdrowie ma wiekszosc z nas w swoim miescie. Są trzy kolorki, ja zamówiłam biały. Dzielę się z Wami, bo może akurat, któraś ma zamiar kupić w najbliższym czasie
Karolcia GRATULUJE, że dałaś radę Ja bym nie dała Za dużo tego w życiu chyba wypiłam haha
Ja się czuję fatalnie. Zasnęłam dopiero ok.6 rano! Tak mnie bolał kręgosłup i co jakiś czas twardnienie brzucha, więc noc miałam z głowy.... Ciekawe jak dzisiaj będę zasypiać.
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna