BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 6 dni temu #953703 przez kristi*
Karola w I trymestrze zgubiłam 5kg, w II trymestrze nadrobiłam, a teraz przybyło mi aż 4 kg, a gin ciągle narzeka że mi waga stoi i że mam przytyć, chociaż nie wiem po co na tak siłę w siebie wmuszać, skoro z małym wszystko ok i jego waga również.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 dni temu #953706 przez karola1322
też bym tak chała inno 4 kg a mi wskoczy zaraz +15 ciągle jem teraz

10 lata 6 dni temu #953709 przez Ada2424
Kristi u Ciebie podobnie jest jak u mnie. Ja na początku ciąży schudłam 4 kg, później je nadrobiłam i w sumie to jest tak, że od spadku po wzrost przytyłam 7kg a od wagi z przed ciąży mam jedynie 4 kg na plusie. U mnie gin się nie czepia, mówi, że tyje prawidłowo i książkowo bo po 0,5kg na tydzień od 2 miesięcy. Córcia ważyła na ostatniej wizycie o ponad 200g więcej niż powinna także jest ok, nie wiem czemu Twój gin tak Cię zmusza do przytycia skoro wszystko przebiega dobrze, dziwny jakiś :blink: u mnie gin mówi, że to dobrze bo po porodzie szybko wróce do swojej wagi z przed ciąży i że mam bardzo dobrą przemiane materii i nie grozi mi otyłość w przyszłości :) ;)

[/url] [/url]

10 lata 6 dni temu #953712 przez malina219
Bujanka wózek niesamowity :woohoo: Nie wiem na który kolor bym się zdecydowała! :laugh:

A ja nie jem dużo, a już jestem +7 kg od początku ciąży, ale lekarz powiedział, że to dobrze, więc się nie stresuje. Mam zrobić przed wizytą test na krzywą cukrową i nie wiem czy robić czy nie. Wiem na czym polega i jak wygląda picie glukozy w moim przypadku, gdyż musiałam to świństwo pić 3 razy w roku i za każdym razem była to katorga.... Teraz tym bardziej tego nie wypiję, bo jak próbuję jeść/pić coś co mi nie smakuje to od razu odruch wymiotny. Lekarz powiedział, żebym sama uznała czy robić czy nie i że nic się nie stanie jak nie dam rady. :sick:
Dziewczyny wyczytałam na innym forum o sprzedawcy na allegro, który ma w fajnych cenach rzeczy do wyprawki i chyba u niego wszystko zamówię, bo z tego co widzę sporo zaoszczędzę w porównaniu do kupowania w sklepach. Także jeśli któraś by chciała linka to wyślę na priv :) Mi zamówienie u niego wychodzi za 300 zł, a duuużo rzeczy mam w tym koszyku, łącznie z moimi rzeczami do szpitala typu osłonki na brodawki z aventu (bo podobno są najlepsze :whistle: ) czy podkłady po porodowe.
Kristi jak dzidziuś przybiera prawidłowo to nie masz się czym przejmować, a wręcz powinnaś się cieszyć :)

10 lata 6 dni temu #953716 przez Ada2424
Malina jaki to sprzedawca? Chetnie przejrze choc juz niewiele mi zostalo do kupienia. Dzisiaj zamowilam laktator elektryczny, woreczki na pieluszki i kilka innych drobiazgów reszta jak cos znajde ciekawego, ale w tym miesiacu na pewno juz wsio bede miec kupione z listy :)

[/url] [/url]

10 lata 6 dni temu #953717 przez bujanka
heh malina dzięki ;) jakoś bardzo mi się podobają zaokrąglone gondole :) a czemu aż tyle razy musiałaś robić glukozę? Masz cukrzycę stwierdzoną? To taniej u tego gościa wychodzi niż w gemini? To ja poproszę ten link B)

Kristi moja lekarka też ciągle do mnie czy w końcu coś przytyłam, ale ostatnio powiedziała tak jak Adzie że jak tyje chociaż trochę z wizyty na wizytę to jest dobrze, najważniejsze żeby waga wzrastała choć troszkę. A Ty z tego co pamiętam to taki chudzielec jak ja, więc pewnie dlatego się gin czepia (kiedyś czytałam że te co przed ciążą miały niedowagę albo poprostu nie ważyły zbyt duzo to niby powinny więcej przytyć). Ja w każdym razie coś koło 7-8 kg przytyłam i ważę tyle co niektóre kobiety które zaczynają ciążę :lol: :silly:

A jutro mój szwagier ma nam robić sesję ciążową i szukam inspiracji :whistle: B)

10 lata 6 dni temu #953719 przez karola1322
malina ja też po proszę link ja jednego na allegro oglądałam

10 lata 6 dni temu #953728 przez malina219
Linki wysłane :) .
Bujanka mam problemy neurologiczne i hormonalne, brałam hormon wzrostu przez kilka lat, a przy nim bardzo często dochodzi do cukrzycy polekowej dlatego stale trzeba było kontrolować czy nic się nie dzieje :whistle: Na szczęście nigdy nie wyszło źle. Ostatni raz miałam robioną we wrześniu i nie dość, że zwymiotowałam to zemdlałam :sick: - dzień później dowiedziałam się, że jestem w ciąży :P Wtedy już wiedziałam skąd AŻ taka reakcja.
Co do sprzedawcy, to on nie ma kosmetyków typu oilatum np. ale moja ciocia położna powiedziała mi, żebym nie kupowała kosmetyków ze wskazaniem dla alergika, bo nie wiem czy dziecko będzie na coś uczulone i szkoda wydawania pieniędzy. Ja zamawiam u niego pieluszki tetrowe, wanienkę, nożyczki, aspirator, rożek, kołderkę, termometr do wody i dużo innych rzeczy. Jak już zrobię to zamówienie to z wyprawki zostanie mi tylko AŻ termometr bezdotykowy, drugi kocyk jakiś grubszy, łóżeczko+materacyk, przewijak i podgrzewacz :)

10 lata 6 dni temu #953729 przez Ada2424
Malina ale jaja! :woohoo: :woohoo: to ten sam sprzedawca co ja dzisiaj rano u niego zamówienie zrobiłam :laugh: :laugh:

[/url] [/url]

10 lata 6 dni temu #953735 przez karola1322
malina dzięki ja oglądałam innego :)

10 lata 6 dni temu #953740 przez malina219
Ada haha to Cię nie zaskoczyłam skoro już go znasz :laugh:

10 lata 6 dni temu #953741 przez Ada2424
Malina :) laktator tez mial tanszy o 13zl niz na gemini to skorzystalam woreczki na pieluszki tez tanio bardzo :)

A ja sie szykuje bo dzis moja kuzynka z mężem nas odwiedza :) nie widzialysmy sie od pazdziernika ;) Mąż konczy sprzatac a ja tyle co obiadek zjadlam :)

[/url] [/url]

10 lata 6 dni temu #953743 przez Agula89
Malina i Ja po prosze o link bo ja dopiero zaczynam kompletować wyprawke dla siebie i młodego :)

10 lata 6 dni temu #953746 przez malina219
Ada ja też mam w koszyku woreczki na pieluszki, bo groszowe sprawy u niego. Nie patrzyłam na laktator w jakiej ma cenie - dobrze, że przypomniałaś ;)
Agula poszło :)

10 lata 6 dni temu #953748 przez Ada2424
Malina dokładnie ;) ja wzięłam 3 opakowania czyli 600szt :)

[/url] [/url]

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia