- Otrzymane podziękowania: 12
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108
- malina219
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
A ja nie jem dużo, a już jestem +7 kg od początku ciąży, ale lekarz powiedział, że to dobrze, więc się nie stresuje. Mam zrobić przed wizytą test na krzywą cukrową i nie wiem czy robić czy nie. Wiem na czym polega i jak wygląda picie glukozy w moim przypadku, gdyż musiałam to świństwo pić 3 razy w roku i za każdym razem była to katorga.... Teraz tym bardziej tego nie wypiję, bo jak próbuję jeść/pić coś co mi nie smakuje to od razu odruch wymiotny. Lekarz powiedział, żebym sama uznała czy robić czy nie i że nic się nie stanie jak nie dam rady.
Dziewczyny wyczytałam na innym forum o sprzedawcy na allegro, który ma w fajnych cenach rzeczy do wyprawki i chyba u niego wszystko zamówię, bo z tego co widzę sporo zaoszczędzę w porównaniu do kupowania w sklepach. Także jeśli któraś by chciała linka to wyślę na priv Mi zamówienie u niego wychodzi za 300 zł, a duuużo rzeczy mam w tym koszyku, łącznie z moimi rzeczami do szpitala typu osłonki na brodawki z aventu (bo podobno są najlepsze ) czy podkłady po porodowe.
Kristi jak dzidziuś przybiera prawidłowo to nie masz się czym przejmować, a wręcz powinnaś się cieszyć
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- bujanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
Kristi moja lekarka też ciągle do mnie czy w końcu coś przytyłam, ale ostatnio powiedziała tak jak Adzie że jak tyje chociaż trochę z wizyty na wizytę to jest dobrze, najważniejsze żeby waga wzrastała choć troszkę. A Ty z tego co pamiętam to taki chudzielec jak ja, więc pewnie dlatego się gin czepia (kiedyś czytałam że te co przed ciążą miały niedowagę albo poprostu nie ważyły zbyt duzo to niby powinny więcej przytyć). Ja w każdym razie coś koło 7-8 kg przytyłam i ważę tyle co niektóre kobiety które zaczynają ciążę
A jutro mój szwagier ma nam robić sesję ciążową i szukam inspiracji
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
- malina219
- Wylogowany
- rozmowna
Bujanka mam problemy neurologiczne i hormonalne, brałam hormon wzrostu przez kilka lat, a przy nim bardzo często dochodzi do cukrzycy polekowej dlatego stale trzeba było kontrolować czy nic się nie dzieje Na szczęście nigdy nie wyszło źle. Ostatni raz miałam robioną we wrześniu i nie dość, że zwymiotowałam to zemdlałam - dzień później dowiedziałam się, że jestem w ciąży Wtedy już wiedziałam skąd AŻ taka reakcja.
Co do sprzedawcy, to on nie ma kosmetyków typu oilatum np. ale moja ciocia położna powiedziała mi, żebym nie kupowała kosmetyków ze wskazaniem dla alergika, bo nie wiem czy dziecko będzie na coś uczulone i szkoda wydawania pieniędzy. Ja zamawiam u niego pieluszki tetrowe, wanienkę, nożyczki, aspirator, rożek, kołderkę, termometr do wody i dużo innych rzeczy. Jak już zrobię to zamówienie to z wyprawki zostanie mi tylko AŻ termometr bezdotykowy, drugi kocyk jakiś grubszy, łóżeczko+materacyk, przewijak i podgrzewacz
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
- malina219
- Wylogowany
- rozmowna
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A ja sie szykuje bo dzis moja kuzynka z mężem nas odwiedza nie widzialysmy sie od pazdziernika Mąż konczy sprzatac a ja tyle co obiadek zjadlam
- Agula89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
- malina219
- Wylogowany
- rozmowna
Agula poszło
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa